tiistai 3. heinäkuuta 2012

TI 03.07.2012Kalajoki-näyttelyssä voit tutustua näyttelyn muotokuviin ja maalauksiin pienen lyhyen kirjallisen selostuksen avulla, mikä on aina maalauksen vieressä samoin kuin pienoismallien vieressä. Jo haluat tutustua tarkemmin esillä olevaan aineistoon, niin voit istua lukemaa historiikkejä ja sitä kautta voit perehtyä henkilöhistoriaan ja tapahtumiin sekä pienoismalleihin tarkemmin.

Päivän sää

Lämpötila aamulla 13 C, tuuli etelästä 2 m/s, pilvistä ja poutaaa, suhteellinen kosteus 83 %. Lämpötila päivällä + 20 C. Aurinko nousee 3.04 ja aurinko laskee 23.50 Päivän pituus 20 t 46 min

Arvo on 1900-luvun alun suomalaisuuskauden tuotetta. Se kuuluu aikakaudelleen ominaiseen nimijoukkoon, joka koostui uljaan, hyveellisen ja arvokkaan merkityksen omaavista suomaisnimistä. Kipinäksi Arvo-nimen synnylle on uumoiltu Jaakko Juteinin tunnettua laulua Arvon mekin ansaitsemme.

Tapahtumat
Heinäkuun tapahtumia Kalajoella

Markku Hakolan taidenäyttely Tapion Tuvalla Sinisivellin Galleria

Tämän linkin kautta saat tiedot hälyytysasioista Suomessa

Jyrki Kataisen valheet

Tänään Sulevi Juhola esitteli Kalajoki-näytteyssä Raution koululla rajahistoriatutkimustaan. Näyttelyssä kävi innostuneita katsojia. Esitin suunnitelman Raution koulun hyödyntämisestä sen jälkeen, kun Rautioon saadaan uusi koulu. Minulla on myös näkemys siitä miten Pöllän koulun tilat hyödynnetään, kun Rautioon rakennetaan uusi koulu.

Uutiset

Korkman: Elinkelvottomien pankkien päästäminen nurin osa kriisin ratkaisua
http://yle.fi/uutiset/korkman_elinkelvottomien_pankkien_paastaminen_nurin_osa_kriisin_ratkaisua/6203567

Suomelle sakot naisen pakkohoidosta ja -lääkityksestä
http://www.hs.fi/kotimaa/Suomelle+sakot+naisen+pakkohoidosta+ja+-l%C3%A4%C3%A4kityksest%C3%A4/a1305580012300

Professorit: Suomen selvitettävä, miten eurosta erotaan

Mielenkiintoiset blogit

Näiden linkkien avulla pääset Iltalehden, Uuden Suomen ja Helsingin Sanomien blogistien blogeihin

Mielipiteeni

Kannattaa lukea
Kauhuskenaario – lisää liittovaltiota tulossa
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=4218

Temppu ja miten se tehdään
http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/110555-temppu-ja-miten-se-tehd%C3%A4%C3%A4n

Päivän mietelause

Dynaamiset päämääärät ovat voimakkaan elämän käyttövoimaa.
Tuhannen kilometrin taival alkaa yhdestä askeleesta.
Se, jolla on varaa olla kärsivällinen, voi saada minkä haluaa.
Pienistä siemenistä ovat suuretkin asiat syntyisin.
Sylen vahvuinen puu on kerran ollut hento vesa.
Keinot ja päämäärät ovat synonyymeja minun elämässäni.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Joel Hallikainen - Kuurankukka

Mikko Alatalo- Ihmisen ikävä toisen luo      
Mikko Alatalo - Suojelusenkeli

Värssy

On enkeli oma sulla,
niin valkea armainen.
Sua pienoista aina johtaa
vaaroista varjellen.

Terveys ja liikunta

Paino 103,0 kg, verenpaine 190 / 109, lepopulssi 56. Aamujumppa 30 min / 1980 min. Pyöräily 28 km / 878 km

Loppukevennys

Kun ruumis luotiin, tahtoivat kaikki ruumiinosat päälliköksi.Aivot sanoivat: -Koska minä olen se, joka kontrolloin kaikkia osia ja ajattelen kaikkien puolesta, minun pitää oleman päällikkö.
Jalat sanoivat: -Koska minä kannan ihmistä sinne minne hän tahtoo ja toteutan ohjeet, jotka aivoista tulevat, siis me jalat haluamme olla päällikkö.Silmät sanoivat: -Koska me valvomme, ettei mitään tapahdu teille ja varoitamme vaaran uhatessa, niin me haluamme päälliköksi.Ja samoin jatkoivat kädet, sydän, keuhkot, kaikilla sama vaatimus tulla valituksi päälliköksi.... Lopuksi pyysi perseenreikä, että hänet valittaisiin päälliköksi. Kaikki muut ruumiinosat nauroivat ja pitivät ajatusta mielettömänä: perseenreiästä päällikkö! Perseenreikä tuli hyvin vihaiseksi, meni umpeen, mökötti ja kieltäytyi ylipäätään toimimasta. Tämän seurauksena aivot saivat kuumetta, silmät alkoivat karsastaa, jalat tulivat heikoiksi ja kädet roikkuivat velttoina, sydämen ja keuhkojen oli vaikea jatkaa toimintaansa. Lopuksi kaikki ruumiinosat vetosivat pakon edessä aivoihin, että perseenreiästä tehtäisiin sittenkin päällikkö. Ja niin tapahtui, ja kaikki ruumiinosat saivat taas jatkaa töidensä suorittamista, sillä aikaa kun perseenreikä vain leikkii päällikköä ja suoltaa isoja kasoja paskaa. Tarinan opetus: Sinun ei tarvitse olla nero vaan aivan tavallinen yksinkertainen perseenreikä tullaksesi päälliköksi.

Laskuvarjohyppääjä hyppäsi lentokoneesta.Veteli aukaisukahvaa, mutta mitään ei tapahtunut.
Samaan aikaan hän huomasi, että alhaaltapäin tulee joku kovaa kohti. Mies huusi ohikiitäjälle, "YMMÄRRÄTKÖ MITÄÄN LASKUVARJOISTA?" Kaveri huikkas takas. "EN ,ENKÄ KAASUHELLOILLA.

Laihialaisisäntä soittaa pojalleen Ouluun pari päivää ennen joulua. - En haluais millään pilata sinun jouluasi, mutta minun täytyy kertoa sinulle, että äitisi ja minä olemme päättäneet erota. 45 vuoden kärsimys saa riittää.. - Mitä sinä puhut isä? huutaa poika luuriin. - Ei me tulla toimeen enää keskenämme enkä minä jaksa puhua siitä sen enempää. Soita siskollesi Helsinkiin ja kerro, minä en jaksa. Poika soittaa siskolleen, joka suorastaan räjähtää puhelimeen. ... - Ei ikinä, ei ne saa erota. Minä otan tämän hoitaakseni. Tytär soittaa välittömästi isälleen ja sanoo määrätietoisesti. - Isä, ette te saa erota! Älkää tehkö mitään ennen kuin tulemme. Isä sulkee puhelimen ja kääntyy vaimonsa puoleen. -Se on järjestetty. Molemmat tulee tänne jouluksi ja maksavat matkan itse.

Johtaja oli palkannut itselleen uuden sihteerin, joka sattui olemaan blondi. Ensimmäisenä työpäivänään hän teki pomolleen selväksi: "Vaikka olenkin blondi ja blondeista kerrotaan kaikenlaisia vitsejä, niin minuapa et pane halvalla."

Best of just for laughs 2011 part 18


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti