torstai 29. joulukuuta 2016

TO 29.12.2016

Antti Santaholman muotokuvan on maalannut taitelija Markku Hakola.

Päivän sää Kalajoella

Tänään Kalajoella on melko pilvinen ja poutainen päivä. Lämpötila on 0 C ja + 2 välillä. Tuulen suunta on lounaasta. Tuulen voimakkuus on 7 metriä sekunnissa. Ilman suhteellinen kosteus on 91 %. Aurinko nousee 10.20 ja laskee 14.33. Päivän pituus Kalajoella on tänään 4 tuntia 13 minuuttia.
Tänään on Rauhan päivä.
Huomisen ennuste Forecan mukaan on seuraava

Päiväni

Heräsin klo 8.00. Painoni on nyt 103,5 kg. Painoni on pudonnut nytt yllättävän nopeasti, sillä kahdessa päivässä on lähtenyt 4,1 kg. Verenpaine 146/99 ja pulssi 63.
Verenpaine on lähtenyt oikeaan suuntaan, mutta alapaine on vielä toistaiseksi korkea ja pulssi on korkea joten tämä on otettava liikunnassa huomioon.
Katsoin sähköpostini. Oli ennätysmäärä roskapostia. Katsoin facebookin. Luin aamun lehdet ja tein muistiinpanot. Jumppasin 30 minuuttia. Kävin pesulla. Valmistin aamupalan, joka sisälsi porkkanaa, hapankaalta, valkosipulia, punajuurta, suolakurkkua ja paprikaa. Juomaksi teetä hunajan ja voikukanjuuren kera.
Ryhdyin täydentämään blogiani mietelauseilla, toisten blogeilla, Kalajoen historin esittelyllä ja muusikkikappaleilla.
Kuntopyöräilin 10 minuuttia. Söin kaurapuuroa ja mustikoita sekä kananmunan ja join vettä. Täydensin blogiani historian kuvilla ja selostuksilla. Tein Kalajoen historiaan blogikirjoituksen Martti Kaarran haastattelusta. Kävin polkemassa kuntopyörällä 10 minuuttia. Täydensin blogiani päivän uutistiedoilla. Kuntopyöräilin 10 minuuttia ja lähdin Sanifaniin uimaan 1000 m. Sanifanissa tapasin henkilön, jota en heti tuntenut. Sitten kun hän esitteli minulle itsensä, tunnistin hänet. Hän oli valtuustokaverini, joka istui vieressäni ainakin yhden kauden. Olen ollut valtuustossa nyt 28 vuotta. Sanifanissa on huono tiedon kulku talonmiehen ja Kalajoen kaupungin teknisen viraston välillä. Toisen saunan kiukaat ovat olleet jo viikon käytössä poissa. Tämä antaa huonon kuvan toiminnasta.
Levähdin ja nukahdin sohvalla tunnin verran. Kuntopyöräilin 10 minuuttia. Katsoin televisiosta uutisia ja kuntopyöräilin 10 minuuttia. Katselin klo 19.00 uutiset ja kuntopyöräilin 10 minuuttia. Katsoin huutokauppakeisaria ja pyöräilin 10 minuuttia. Join lasillisen vettä. Katsoin Huutokauppakeisaria televisiosta ja kuntopyöräilin 10 km. Katsoin Keski-Euroopan mäkiviikkoa televisiosta ja kuntopyöräilin 10 km. Katsoin johtaja Tauno Matomäen haastattelun televisoista ja kuntopyöräilin 10 min.  Laitoin saunan lämpiämään ja saunaan illan päätteksi.

Uutiset

Jari Aarnio sai 10 vuotta lisää – Helsingin käräjäoikeus: Aarnio oli huumekauppaa johtanut Pasilan mies

Jari Aarniolle ankarin mahdollinen vankeustuomio – junaili huumeita Suomeen

Jari Aarniolle 10 vuoden vankeustuomio Suomen historian suurimmassa poliisirikosjutussa – törkeitä huumausainerikoksia, törkeitä virkarikoksia

Jari Aarnio tuomittiin 10 vuodeksi vankeuteen – "Käytti häikäilemättömästi väärin virka-asemaansa"

Oikeus: Aarnion rikoshyöty 1,3 miljoonaa euroa - menettää valtiolle myös Porvoon talon

Keijo Vilhunen sai kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen – Malmin naiselle runsaat kolme vuotta vankeutta

Yksi Aarnion alainen tuomittiin pitkään ehdottomaan vankeusrangaistukseen – muut vapautuivat syytteistä

Syntyykö uusi populistinen maailmanjärjestys, riittääkö meille työtä, kuka voittaa kuntavaalit? HS listasi, mistä Suomi puhuu vuonna 2017

Pohjois-Korea, kyberiskut, Venäjän ja Naton yhteenotto – Amerikkalaislehti listasi vuoden 2017 seitsemän pahinta uhkaa

Filippiineillä kaksi pommi-iskua – nyrkkeilyottelun katsomossa räjähti

Saksalaismediat: Jarrutusjärjestelmä pysäytti Berliinin rekkahyökkääjän

Venäläinen ydinvoimayhtiö Rosatom kiinnostunut sijoittamaan Arevaan

Saaristolaiset peloissaan ministeri Bernerin kokeilusta – ”Kuka maksaa 28000 euroa vuodessa siitä, että käy töissä Turussa?”

Alma: Perussuomalaiset ohitti niukasti vihreät
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/alma-perussuomalaiset-ohitti-niukasti-vihreat/6243958


Presidentti liitti päivystysuudistukseen harvinaisen lausuman – Rkp:n puheenjohtaja pitää vahvana viestinä

Ylivieskan kirkonpolttajalle ei rangaistusta

Halasi tytärtään aamulla, murhasi lastensa äidin puolilta päivin - elinkautiseen tuomittu ei kadu tekoaan


Mielenkiintoiset blogit ja ajatukset

Eräs Venäjän vallankumouksista – dekabristikapina 26.12.1825

Mitä puusta voidaan tehdä

Mitä tulikaan lausuttua yrittäjyydestä, herra tasavallan presidentti?

KALAJOKI-NÄYTTELY

Kirpputori Etapin esittely

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä

Kalajoki-näyttelyn synty

Kalajoki-näyttelyn valokuvanäyttely

Kalajoki-näyttely Tapion Tuvalla

KALAJOEN HISTORIAA

Antti Santaholma oli merkittävä liikemies

Santaholman konttorin pienoismallin on tehnyt Leo Takalo

Oskari Santaholman muotokuvan on maalannut Markku Hakola

Oskari Santaholma ja Havula

Havulan pienoismallin on tehnyt Leo Takalo

Kalajoen graniitti

Suojeluskuntatalon pienoismallin on tehnyt Leo Takalo

Kalajoen suojeluskuntatalo
http://kalajoki-nayttely.blogspot.fi/2015/12/kalajoen-suojeluskuntatalo-suoja.html


Kalajoen Säästöpankin pienoismallin on tehnyt Leo Takalo

Kalajoen Säästöpankintalo Omapohja

Liisi Kiviojan kuvan on piirtänyt tateilija Tanja Luukkonen

Liisi Kivioja – ensimmäisen eduskunnan naiskansanedustaja Kalajoelta

KALAJOEN HISTORIAA KUVIN

Haaralan pienoismallin on tehnyt Leo Takalo

Haarala / Änkilä on Pohjankylän kantatiloja, josta ensimmäinen maininta löytyy vuodelta 1547. Änkilä on toiminut 1600-luvun kestikievarina markkinoiden aikaan ja Ikalaporin vapaaherrakunnan virkatalona. Änkilä on Plassin ”emätalo”. Myöhemmin talo siirtyi mm. kirkkoherra Pietari Calamniukselle ja maanmittari Hårdille, joka 1830-luvulla todennäköisesti rakennutti nykyisen, avokuistillisen, komean virkatalotyyppisen päärakennuksen. 1800-luvun puolivälissä talon omisti rovasti Abraham Montin. Värjäri Juho Pahikainen osti talon vuonna 1871 maanviljelijä Erik Roosilta. Jaakko Haarala, jonka perikunta nykyään Änkilän omistaa, osti sen vuonna 1922 Pahikaisilta. Pihapiirissä on neliosainen makasiinirakennus, jonka kaksi tienpuolista aittaa ovat olleet markkinamiesten käytössä. Makasiinissa on lisäksi heinätalli ja vilja-aitta. Pihapiiristä on purettu pakarirakennus. Änkilä toimi 1800-luvulla nimismiehen virka-asuntona.

Kilpisen talon pienoismallin on tehnyt Leo Takalo

Kilpisen talo on torin itäreunalla sijaitseva asuinrakennus, jonka tiensuuntainen osa on vuodelta 1860. Vuoden 1875 kartan mukaan tontilla sijaitsi siltavouti Lakströmin asuinhuone. Puuseppä Efraim Kilpinen muutti taloon vuonna 1900. Rakennusta on laajennettu siivellä 1921-23 Hän ja varsinkin hänen poikansa Oskari Kilpinen olivat maankuuluja kanteleentekijöitä, jotka tekivät mm. musiikkiliike Fazerille tilaustyönä kanteleita.

Taiteilija Olga Markova-Orell on tehnyt maalauksen Teatteritalosta

Teatteritalo on työväentalo. Sen rakentamiseksi perustettiin vuonna 1937 Teatteritalo Oy. Aluksi työväenyhdistyksen johtokunta teki itse talon piirustukset ja pienoismallinkin. Kun rahoituksen järjestämiseksi osakkeitten merkintää tarjottiin myös Kansa-yhtiölle, ei yhtiö hyväksynyt suunnitelmia, vaan jouduttiin tekemään uudet. Teatteritalo valmistui talvella 1939, ja avajaiset pidettiin 25.3.1939. Jatkosodan aikana talossa majoitettiin siirtolaisia.. Teatteritalo Oy:n osake-enemmistö siirtyi kaupalla 1960-luvulla Voimistelu- ja Urheiluseura Riennolle. Rakennusta peruskorjattiin ja laajennettiin 1960-luvun lopulla.

Kalajoen uudenpaan historiaan liittyy Kalajoen nimismies ja syyttäjä Sulo Heiskari
Nimismies Sulo Heiskari on toiminut kaupanvahvistajana Euronio Oy ( PR-Teollisuus Oy) ja Alavieskan Puurakenne Oy konkurssipesän välissä kiinteistökaupoissa. Hän on toiminut myös syyttäjänä kauppasopimuksista käydyissä oikeudenkäynneisssä Ylivieskan käräjäoikeudessa. Syyttäjistä annetun lain mukaan hän on ollut esteellinen. Hän on toiminut syyttäjänä kaikissa muissakin oikeudenkäynneissä joita käyty näistä kauppasopimuksista, joiden johdosta kaupunginvaltuutettu Erkki Aho on joutunut kärsimään neljä konkurssia, yhden 75 päivän ehdottoman vankeustuomion mikä muutettiiin ehdonalaiseksi. Lisäksi Erkki Aho on joutunut syyttäjä Heiskarin ajojahdin kohteeksi, koska syyttäjä Sulo Heiskari on halunnut peitellä omia sekä poliisi Raimo Ollilan sekä tietyn ”rikosliigan” rikoksia. Ei ole ihme vaikka syyttäjän Sulo Heiskarin omaatuntoa kolottaa.

Laki yleisistä syyttäjistä
12 §
Esteellisyys
Syyttäjä on esteellinen, jos
  1. hän on palvelussuhteessa tai käsiteltävään asiaan liittyvässä toimeksiantosuhteessa asianosaiseen taikka siihen, jolle asiassa on odotettavissa hyötyä tai vahinkoa
  2. 5) hän on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen tai hallintoneuvoston jäsenenä tai toimitusjohtajana tai sitä vastaavassa asemassa sellaisessa yhteisössä, säätiössä tai julkisoikeudellisessa laitoksessa, joka on asianosainen tai jolle asiassa on odotettavissa erityistä hyötyä tai vahinkoa; tai
6) muu kuin 1―5 kohdassa tarkoitettu seikka on omiaan antamaan perustellun aiheen epäillä hänen puolueettomuuttaan asiassa.
Kihlakunnansyyttäjä Sulo Heiskari oli hyvää pataa apulaisvaltakunnansyyttäjän kanssa. Molemmat olivat mieltyneet alkoholiin. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske suojeli Suomen lain vastaisesti toimivaa alaistaan ja …....

Syyttäjä Heiskari ei nostanut syytteitä kunnanjohtaja Torsti Kalliokoskea vastaan vaikka olisi ollut aihetta. Tämän johdosta Erkki Aho on joutunut kärsimään yli 30 vuotta syrjintää Kalajoella. Syyttäjä Sulo Heiskarin ja Raimo Ollilan sekä asianajaja Hannu Maskosen organisoimassa ahojahtioikeudenkäynnissä Aho tuomittiin 75 päivän ehdottomaan vankeuteen. Silloinen valtuuston puheenjohtaja halusi mollata etukäteen eduskuntavaaleja ajatellen. Siksi valtuusto pyysi valtuutettu Erkki Aholta selvityksen tuomion johdosta. Aho teki Kalajoen kaupunginvaltuuston pyytämän selvityksen eli 1879-sivua +muu aineisto Kalajoen kaupunginvaltuustolle. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja esti valtuutettu Erkki Ahoa esittelemästä valtuuston pyytämään selvitystä. Asianajaja Hannu Maskonen teki oman lopullisen ratkaisunsa. Hän hyppäsi tai putosi parvekkeelta ja kuoli. Todennäköisesti henkiset paineet suurista rikoksta nousi liian korkeiksi. Kuvassa valtuutettu Erkki Aho tekemä selvitys valtuustolle, joka käytännössä salattiin valtuutetuilta tai ehkä valtuutetut löivät laimin virkavelvollisuutensa tutustua selvitykseen. Muun muassa tämän takia Erkki Aho on vieläkn väärien ulosottojen kohteena. Jos asiaa katsotaan rikoslain 15 luvun kannalta on syytä epäillä, että nykyinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja istuisi kaltereiden takana. Tosin hänellä on vooinut ollut kumppaneita asiassa.

Kaupunginvaltuuteetu Erkki Ahon selvitys kaupungivaltuutetuille. Aho ei saanut esittää valtuutetuille valtuuston pyytämää selvitystä.

Kuvassa asianajaja Hannu Maskosesta tehty juttu. Hannu Maskonen "putosi" parvekkeelta ja kuoli. Henkiset paineet kasvoivat liian suuriksi.

Matkailukuume riivaa kuntia

Törkeä petos ja poliisirikokset sekä muut rikosepäilyt


Kuvassa Kalajoen kunnanjohto onnittelemassa nimismies Sulo Heiskari syyttäjäksi valinnan johdosta. Kalajokisen lautamiehen mukaan syyttäjä Sulo Heiskari toimi lukuisia kertoja ”pöhnässä” oikeuden istunnossa.

Blogini

Patruunatehdas käynnissä ympäri vuorokauden

Yle Areena/Yuotube

Pakkomielteenä upea kroppa

Eläimet ja rakkaus

Berliinin muuri

Kaikki kansa talkootöisä

Päivän mietelauseet

Suurinta valtaa käytetään vähin äänin.
Ajatukset ovat kuin pieniä lapsia. Eninten pitää omistaan.
Ei riitä että tähtää. On myös osuttava.
Varman ystävän tuntee epävarmoissa asioissa.
Paras keino ystävyyden saavuttamiseksi on ystävyyden osoittaminen.
Kun Onnetar hyymyilee, syleile häntä.

Musiikki

Баян Микс, Надежда Бабкина и ансамбль "Русская Песня".

Баян Микс Смуглянка -Bayan Mix Smuglyanka

Chardash (Чардаш)

Самые красивые аккордеонистки России-дуэт"ЛюбАня"ДОРОГОЙ ДЛИННОЮ [accordion,harmonica,баян]

Sirtaki (Сиртаки)

Tango de Latino Slavyansky Bazar 2008

Bayanmix Samara

"Бора Бора" - Баян Микс Шоу 2005 Самара

Аккордеонистки России-дуэт"ЛюбАня"-LIVE SOUND [accordion, баян, concertina]

Россия!!! Дуэт аккордеонисток "ЛюбАня" и Александр Шведов - Москва. Moscow. [accordion, баян]

Liikunta ja terveys

Paino 103,5 kg. Verenpaine aamulla 145/97 , pulssi 68. Verenpaine illalla 129/87 lepopulssi 77 . Jumppa 30 /6020 min, kävely 0 km/318 km, pyöräily 0 km / 1727 km, uinti 1000 m / 75000 m, kuntosali 100 / 4410 min, juoksu km, hiihto 46 km, rullaluistelu.

Nämä tavat ovat haitallisia sydämen terveydelle

Loppukevennys

Muistatko teiniviiksisen mäkihyppyvaltiaan? Nyt hän on miljonääri

Vaarallistakaan vankia ei valvota vapautumisen jälkeen - "Välillä huolestuttaa"

Mies pelasti koiransa - iski puumaa nyrkillä kuonoon

VALTIOPETOS

Nettikirja

Natura

Jorma Jaakkola

Oikeusvaltio Suomi

Oikeuslaitos ja poliisiblogi


Oikeusvaltio Suomi

Oikeuslaitos ja poliisiblogi

Jyrki Virolainen Irvokas näytelmä oikeusvaltiossa

Sinivalkoinen kavallus

SUOMEN TRAGEDIA .. tästä kansan ahdinko alkoi

Presidentti Halosen salaamispäätös 30.8.2002

Laman ja Rahan Pelurit selvitys laman ”hoidosta”

Koiviston konklaavin salaisesta muistiosta

Pankit harhauttivat

Koiviston konklaavin lähdetiedot…

Ei vain armorikkautta, vaan oikeutta!

Pankkikriisin karmea totuus julki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti