keskiviikko 21. joulukuuta 2016

KE 21.12.2016

Herännäispappi Ville Muilun kirja Syrjäinen kertoo Eino Takkusesta. Kirja on hieman raskassoutuinen, mutta sieltä löytyi lisätietoa Eino Takkusesta. Nyt selvitän, kuka oli Eino Takkusen äiti ja isästä minulla onkin jo harmaa aavistus.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 2 C, tuuli etelästä 13 m/s, ilman suhteellinen kosteus 97 %, melko pilvistä ja poutaa, lämpötila päivällä + 2 C, lämpötila illalla + 1C. Aurinko nousee 10.20, aurinko laskee 14.24. Päivän pituus 4 t 04 minuuttia.
Huominen sää

Tänä päivänä on talvipäivän seisaus eli valtakunnallisesti katsottuna päivä on lyhimmillään. Eilen kuitenkin Kalajoella oli minuutin lyhympi päivä kuin tänään eli olemme kulkemassa kohti valoa.

Päiväni

Heräsin yöllä klo 02.00. Luin sähköpostit ja vastasin sähköposteihin. Katsoin facebookin. Onnittelin syntymäpäiväsankareita. Luin aamun lehdet ja tein muistiinpanot.
Kävin klo 04.00 keittämässä teetä. Join Helena Petäistöltä saamaani Riviera-teetä. Se on parasta teetä mitä tiedän. Teehen laitoin hunajaa ja voikukanjuurta. Söin ruisvoileivän valkosipulin ja suolakurkun kera. Söin lisäksi tonnikalaa ja kananmunan sekä mandariinin.

Eilen valtuutettu Jorma Untinen toivoi, että Kalajoella järjestettäisiin Kalajoen meripäivät. Ruokailun yhteydessä pohdimme Jorman kanssa mikä olisi sopiva aika Kalajoen meripäivien järjestämiseen. Oulun meripäivät on kesäkuussa. Tarkisin asian.
Meripäivät siirtyvät Toppilasta torinrantaan
Raahen meripäivät on heinäkuussa. Tarkistin asian
Raahen meripäivät
Näin ollen Kalajoen meripäivien ajankohdaksi sopisi elokuu. Kalajoen meripäivät voitaisiin toteuttaa yhtä aikaa Rahjan kalajuhlien kanssa. Rahjan kalajuhlat on todennäköisesti 6.8.2017. Mitä Kallan Purjehtijät, Plassin kyläyhdistys ja Ansio-laiva henkilöstöinen voivat tehdä Kalajoen meripäivien onnistumiseksi? Mielestäni Kalajoen meripäivät voisivat olla myös nelipäiväiset kuten Raahessakin.
Kajari-tapahtuma voisi olla osa Kalajoen meripäviä. Kajari on todennäköisesti la 5.8.2017. Rahjan kalajuhla on todennäköisesti 6.8.2017. Viikonloppuna voisi olla myös golf-turnaus. Kesäteatterinäytökset voisivat kuulua olennaisena osana Kalajoen meripäiviin. Kalajoen historiasta voisi olla esittelykierrokset Kalajoki-näyttelyssä, vierailu Malbergin tuvalla sekä Havula-kierros. Miten Kalajoen Meriluontokeskus on mukana Kalajoen meripäivissä? Olisko mahdollista järjestää tuohon aikaan hirvenjuoksukilpailut hiihtomajan maastossa? Voitaisiinko järjestää suunnistuskilpailut vaikka torstai-iltana 3.8.2017. Nyt on mietittävä mitä tapahtumia voidaan järjestää Merenojan urheilualueelle, raviradalle, lentokentälle, Event Parkiin ja ravintoloihin? Voitaisiinko järjestää nappuloiden jalkapalloturnaus Kalajoella tuohon aikaan? Voitaisiinko järjestää painonnostokilpailut? Voitaisiinko järjestää yleisurheilukilpailut? Voitaisiinko järjestää jääkiekkoturnaus? Voitasiinko järjestää surffauskilpailut? Voitaisiinko järjestää perinteinen matkailijoille tarkoitettu tapahtuma, jolla yritetään houkutella paluumuuttajia Kalajoelle.
Miten Kalajoen seurakunta voisi olla mukana Kalajoen meripäivissä? Miten Kalajoen yrittäjät voisi olla mukana Kalajoen meripäivissä? Miten Kalajoen kaupat voisivat olla mukana Kalajoen meripäivissä? Miten alueen lähiruuantuottajat voisivat olla mukana Kalajoen meripävissä? Miten Kalajoen Artema voisi olla mukana Kalajoen meripäivissä? Miten Kalajoen lukio voisi olla mukana Kalajoen meripäivissä? Miten Kalajoen taideyhdistykset voisivat olla mukana Kalajoen meripäivissä? Miten eri kohderyhmät huomioidaan Kalajoen meripäivissä, esimerkiksi lapset. Kalajoelle olisi saatava esiintymään tuohon aikaan joku vetovoimainen esiintyjä.

Yleisurheilun MM-kisat Lontossa 4-13.8.2017 voivat vaikuttaa matkailijoiden liikkumiseen. Toisaalta taas nuorten M/N 22/19 yleisurheilun SM-kisat Kauhavalla 4-6.8.2017 voi vaikuttaa myös matkailijoiden liikkumiseen.

Ehkä on syytä vakoilla miten muualla on toteutettu meripäiviä.
Kotkan meripäivät on heinäkuussa
Kotkan Meripäivät 12.–16.7.2017
Meripäivät on osa Kotkan historiaa

Vuoden 2017 Meripäivät takaisin Kantasatamaan – paraati jo keskiviikkonaKello on nyt 05.30. Menen vähäksi aikaa nukkumaan. Heräsin kello 08.30
Pakkasin tyttöjeni perheille joululahjat. Tein pienet muistamiset eräille muillekin henkilöille.
Vastasin facebookin suljetussa ryhmässä olevaan kriitiseen lausuntoon. Pyrin vastaamaan mahdollisimman asiallisesti loukkaamatta ketään.

Tänään Ely-keskuksesta soitettiin kielikoulutuksen osalta. Sain myös sähköpostia Ely-keskukselta asiasta. Laitoin sähköpostit elinkeinoneuvojalle ja elinkeinojohtajalle. Kävin elinkeinoneuvojan luona keskustelemassa miten etenemme asiassa. Lähtökohtana tulee olemaan asiakkaan tarve. Asiakas on maahanmuuttaja eikä TE-keskus. Kalajoella Kalajoen kristillinen opisto kouluttaa maahanmuuttajia.
Kalajoella on Artema ammattiopisto, missä maahanmuuttajat voivat jatkaa opiskelua ammattiin. Lisäksi he tarvitsevat kaksivuotisen peruskoulun suorittamisen. Nyt tarvitaan räätälöintiä. Molemmat oppilaitokset sijaitsevat Kalajoella ja toivottovasti vielä pitkän ajan. Näiden opistojen ja yrittäjien yhteistyön avulla voimme työllistää maahanmuuttajat. Tarvitaan koulutussysteemi mikä on mestari-kisälli-systeemillä toteuttava koulutus. Tämä tarvitsee jälleen räätälöintiä. Koordinaattorina asiassa toimii Kalajoen kaupungin elinkeinoneuvoja ja minä avustan asiassa niin paljon kuin tarvitaan. Maahanmuuttajien koulutus lähtee yksilöllisestä tarpeesta ja me Kalajoella tiedämme parhaiten näiden henkilöiden yksilölliset ominaisuudet, tarpet ja tavoitteet. Tämä taas vaatii koordinaatiota jotta eri osapuolet löytävät roolinsa. Olemme kutsuneet tärkeät henkilöt asian johdosta neuvotteluun tammikuun alkupäiville ja toivomme, että asiat etenevät tammikuun aikana myönteiseen pysyvään ratkaisuun.

Kävin kirjastosta lainaamassa Ville Muilun kirjan Syrjäinen, joka kertoo Eino Takkusesta. Luin kirjan. Sieltä löytyi lisää yksityiskohtia Eino Takkusen elämästä. Minun on täydennettävä kirjoittamaani juttua tämän kirjan tiedoilla.

Tein vastineen toimittaja Tero Karjalaisen kirjoitukseen Koillissanomissa. Tässä vastineeni:

Vastine toimittaja Tero Karjalaisen kirjoitukseen

Karjalaisen kirjoituksen mukaan maankuulu matkailualue kerää veristä vastustusta. Öykämöijien kellokkaana toimii monipuolisesti eri suuntiin riitautunut kunnallispoliitikko Erkki Aho, jolla on Kalevan mukaan käräjäoikeuden tuomiot kunnianloukkauksesta ja törkeästä kunnianloukkauksesta. Saman aikaan hän keräsi viime vaaleissa jälleen niin paljon ääniä, että hänet valittiin Kalajoen kaupunginvaltuustoon perussuomalaisten listoilta.

Huomatan toimittaja Karjalaiselle, että Kalajoen matkailualue ei kerää veristä vastustusta. Mielestäni toimittaja levittää väärää tietoa. Olen toiminut Kalajoen kaupunginvaltuustossa 28 vuotta eli nyt menossa seitsemäs kausi ja olen ollut useasti Kalajoen kaupunginvaltuuston ääniharava. Kalajoen kaupunginvaltuustossa olemme yksimielisesti hyväksyneet Kalajoen kaupungin konsernistratetegian ja matkailustrategian. Ihmettelen toimittaja Tero Karjalaisen väärän tiedon levitystä. Toimittaja Tero Karjalainen leimaa minut, Erkki Ahon, öykkäreiden kellokkaaksi. Keitä ovat ne Kalajoen matkailualueen öykkärit? Nimetkää ne minulle. Millä perusteella minut leimataan matkailualueen öykkäriden kellokkaaksi? Esittäkää perustelut.

Pitää paikkansa, että minulla on kunnianloukkaustuomiota. Pitää myös paikkansa, että olen joutunut kärsimään neljä konkurssia ja yhden 75 päivän ehdottoman vankeustuomion, mikä muutettiin ehdonalaiseksi. Olen käynyt okeustaistelua 21,5 vuotta ja nyt valtakunnansyyttäjävirasto on määrännyt asioissa rikostutkinnat. Rikostutkijana on Oulun poliisi ja syyttäjä Lapin syyttäjä, joka on määrätty asioissa poliisirikosten tutkijaksi. Voin vakuuttaa, että pystyn todistamaan syyttömyyteni kaikissa minua ja yritystoimintaani vastaan tehdyissä tuomioissa. Siksi valtakunnansyyttäjävirasto on määrännyt rikostutkinnat asioissa. Vahingonkorvausvaatimukseni on Suomen kaikkien aikojen ylivoimaisesti suurin. Todisteaineistot ovat jo Ylivieskan käräjäoikeudessa ja rikolliset ovat tunnustaneet tekonsa. Asioihin voi perehtyä netissä hakusanalla Erkki Aho ja sieltä löytyy blogikirjoitukset joissa on skannattuna todistusaineistot. Toimintani on avointa ja rehellistä. Sitä toivon myös toimittaja Tero Karjalaiselta.

Erkki Aho
toimitusjohtaja
Konsulttitoimisto Erkki Aho
kaupunginvaltuutettu 28.s vuosi
puh. 044-3025948

Uutiset

IL seuraa Berliinin rekkaiskua - Reuters: Isis ilmoittautui iskun tekijäksi

Tämä tiedetään Berliinin rekkaiskusta: Kaksitoista kuoli, syyllinen karkuteillä

Isis väittää tehneensä iskun – Tämän tiedämme Berliinin terrori-iskusta

Rekka syöskyi Berliinin torille

Saksalaismediat: Berliinin iskuautosta löytyi henkilötietoja – poliisi etsii nyt tunisialaismiestä

Tunisialaisepäilty Anis A. on vaarallinen - yhteyksiä salafisteihin

Lehdet: Berliinin iskusta etsitään nyt karkotuspäätöksen saanutta tunisialaista turvapaikanhakijaa, jolla useita eri passeja

Teollinen yhteistyö nostaa hävittäjäkaupan hintaa kymmenen prosenttia – vastakaupat ovat ”veronmaksajien tuki puolustus­teollisuudelle”

Kymmeniä kuoli Irkutskissa juotuaan kylpyhajustetta

Ilotulitetorilla räjähti Meksikossa - ainakin 27 kuollut, kymmeniä loukkaantunut

Huhut "haamukaapeleista" vellovat - Elisa ja Sonera vaikenevat
Vuosia vatvottu jätevesisääntely sai sinetin eduskunnalta

Sipilä ei innostu perustuslakituomioistuimen perustamisesta
Erkin komentti: Tässä asiassa Sipilä on vuorenvarmasti väärässä.

Mielenkiintoiset blogit ja ajatukset

Taikaluukku

Terrori-iskut mahdollisia myös Suomessa – Näin voimme ennaltaehkäistä terrorismia

Loppuvuosikatsaus 2016

Maksetut vs. riippumattomat tutkimukset koskien tuulivoimamelun terveyshaittoja

Tallinnan joulu

Valvontakameran video Asema-aukion tragediasta julki – näin kaikki tapahtui
Autoilija sai peltipoliisilta huomautuskirjeen – syynä alinopeus, vauhtia 1 km/h liian vähän

Blogini

Kirpputori Etapin esittely

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä

Kalajoki-näyttelyn synty

Kalajoki-näyttelyn valokuvanäyttely

Kalajoki-näyttely Tapion Tuvalla

Eino Takkunen kuoli kolme kertaa

Strategiapuheeni Kalajoen kaupunginvaltuuston kokouksessa 20.12.2016

BWT MAGIC

JHT voitti tämän vuoden viimeisen suomisarjan ottelun Forssassa

Mitä ovat nousukierre ja laskukierre

Rikosylikomisario Markus Kiiskinen

Eduskuntavuosi 2015-2016

Yle Areena/Yuotube

Jälleenrakennuksen Suomi

Tarinoita 1980-luvun alun Suomesta

Rikosten Suomi

Uskontojen Suomi

Päivän mietelauseet

Suurin osa ihmisistä on olemassa, mutta ei elä.
On opittava kärsimään voidakseen elää.
Elämä on kovaa. Vielä kovempaa se on jos olet tyhmä.
Pisteet kerää kokonaan se joka sekoittaa yhteen hyödyn ja huvin.
Elämämme on sellaista, joksi ajatuksemme sen tekevät.
Onni tulee eläen eikä ostaen.

Musiikki

Katri Helena - Joulumaa (1978)

Arja Koriseva - Tule Joulu Kultainen + Sanat

Konsta Jylhän joululaulu [Lyrics]

Pentti Hietanen - Oi Jouluyö

Hiljaa, hiljaa joulun kellot kajahtaa - Karita Mattila

Jorma Hynninen - En Etsi Valtaa, Loistoa

Karl Collan - Sylvian joululaulu

Juha Tapio - Heinillä härkien kaukalon

Näin sydämeeni joulun teen (Vesa-Matti Loiri)

Suvi Teräsniska - Tulkoon Joulu

Johanna Kurkela - Jouluyö Juhlayö

Liikunta ja terveys

Paino 106,5 kg. Verenpaine aamulla 135/93, pulssi 58.Verenpaine illalla 142/78 lepopulssi 70.
Jumppa 0 /5890 min, kävely 0 km/305 km, pyöräily 0 km / 1727 km, uinti 0 m / 71000 m, kuntosali 10 / 4110 min, juoksu, hiihto, rullaluistelu.

Loppukevennys

Niitä vilisee pusikossa kymmenittäin – Rotat valtasivat Aleksis Kiven patsaan Helsingin Rautatientorilla

Poliisi räpelsi varustevyötään: Paprikasumuttimen laukeaminen Helsinki-Vantaalla oli vahinko, sanoo syyttäjä
Erkin kommentti: Poliisi ei tunnusta tekoaan tai rikostaan ennenkuin on pakko. EI HYVÄ, sanon minä.

Kauhutaksit” herättävät pelkoa Venäjällä: Matkustajia on jätetty pakkaseen kuolemaan, kestitty käsitellyllä oluella ja hakattu kuoliaaksi

Ohikulkija löysi revittyjä Postin paketteja huoltoaseman takaa - Posti: "Olemme tehneet rikosilmoituksen"

Jättimäiset rotat söivät elävältä kolmen kuukauden ikäisen vauvan - äiti ryyppäämässä

VALTIOPETOS

Nettikirja

Natura

Jorma Jaakkola

Oikeusvaltio Suomi

Oikeuslaitos ja poliisiblogi


Oikeusvaltio Suomi

Oikeuslaitos ja poliisiblogi

Jyrki Virolainen Irvokas näytelmä oikeusvaltiossa

Sinivalkoinen kavallus

SUOMEN TRAGEDIA .. tästä kansan ahdinko alkoi

Presidentti Halosen salaamispäätös 30.8.2002

Laman ja Rahan Pelurit selvitys laman ”hoidosta”

Koiviston konklaavin salaisesta muistiosta

Pankit harhauttivat

Koiviston konklaavin lähdetiedot…

Ei vain armorikkautta, vaan oikeutta!

Pankkikriisin karmea totuus julki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti