tiistai 27. joulukuuta 2016

TI 27.12.2016

Eino Takkusen kuva omista hautajaisistaan. Kuvassa Eino Takkusen sankarihauta Lahdessa kesällä 1944. Puoliso ja kolme poikaa kummun äärellä, kaksi pienintä oli sodan aikana Ruotsissa. Vainaja oli kuitenkin elossa sotavankeudessa Neuvostoliitossa.

Päivän sää Kalajoella

Tänään Kalajoella on pilvinen ja poutainen päivä. Lämpötila on -2 C ja +0 välillä. Tuulen suunta vaihtelee koillisen ja pohjoisen välillä. Tuulen voimakkuus on 4-8 metriä sekunnissa. Ilman suhteellinen kosteus on 80 %. Aurinko nousee 10.21 ja laskee 14.30. Päivän pituus Kalajoella on tänään 4 tuntia 9 minuuttia.
Tänään on Hannu, Hanneksen ja Hansin nimipäivä.
Huomisen ennuste Forecan mukaan on seuraava

Päiväni

Katsoin yöllä jääkiekon nuorten MM-kisojen ottelun Tsekki-Suomi, jonka Tsekki voitti onnekkaasti numeroin 2-1 aivan kolmannen erän viimeisellä minuutilla.
Shokkiratkaisu – Pikkuleijonilla tyly alku MM-urakalle

maalikooste Suomi – Tsekki

Menin nukkumaan jääkiekko-ottelun jälkeen. Heräsin aamulla kello 07.00. Punnitsin itseni. Paino on nyt 107,6 kg. Nyt voi aloittaa laihdutusoperaation, koska joulu on ohi. Verenpaineeni 150/95 ja lepopulssi 60. Kävin suihkussa. Otin aamulääkkeet ja join lasillisen vettä..
Katsoin sähköpostit ja facebookin. Luin aamun lehdet ja tein muistiinpanot. Kävin Kalajoen terveyskeskuksessa Firmagon pistoshoidossa. Vielä on kolme pistoshoitokertaa jäljellä.
Kalevassa oli kirjoitus Mäkikankaan tuulipuiston kahdesta laparikosta. Mäkikankaan tuulipuisto on Pyhäjoella. Laitevalmistajana on saksalainen Nordex Energy Gmbh.

Kävin tänään Kalajoen kirkkoherranvirastossa hakemassa lisää tietoa rautiolaisesta Eino Takkusesta ja vasankarilaisesta Veikko Puskala. Raution kirkonkirjoista ei löytynyt syntymämerkintää Eino Viljami Takkusesta. Takkunen on kuitenkin ollut kolme kertaa naimissa. Todennäköisesti Eino Takkusen ei ole ollut seurakunnan jäsen. Tiedot mahdollisesti löytyvät väestörekisteristä maistraatista. En tiedä milloin Eino Takkunen on liittynyt seurakunnan jäseneksi. Huutolaispoika Eino on sjoitettu huutolaispojaksi Metsäkylään. Olisi mielenkiintoista tietää missä talossa Eino Takkunen on ollut huutolaispoikana ja missä talossa Veikko Puskala on ollut huutolaispoikana Kalajoen Metsäkylässä.

Veikko Puskalan osalta löytyi tietoa. Isäntä oli 46 vuotta vanhempi kuin emäntä. Veikkoa ei ole merkitty kirkonkirjojen mukaan isättömäksi lapseksi, vaikka isäntä on ollut 75-vuotias Veikon syntyessä. Vaimolla on lisäksi ollut viisi aviotonta lasta ja kirkonkirjojen mukaan häntä on RIPITETTY. On siis todennäköistä, että Veikko Puskala on todellisuudessa ollut isätön lapsi kuten historiankirjat kertovat vastoin kirkonkirjojen tietoa. Isätön lapsi on myyty huutolaispojaksi Metsäkylään.

Kävin kirjastosta lainaamassa pari kirjaa. Valmistin päivälliseksi lehtisalaattia tomaatin ja tonnikalan kera. Juomana vettä.
Nukuin sohvalla iltapäiväunet, noin tunnin verran. Söin hedelmäsalaattia ja join vettä.
Illalla olen polkenut kuntopyörällä ja polkenut stepperillä. Nyt pitää saada kaloreita kulumaan jotta paino putoaa.

Uutiset

Ylen raskas organisaatio: "Päälliköitä ja esimiehiä naurettavuuksiin asti"

Romanialaisen ryhmän epäillään tuoneen suuria määriä huumaavia lääkkeitä Suomeen – lähestyivät käyttäjiksi arvioimiaan ihmisiä kadulla

Tänä vuonna syntyi lapsia ennätyksellisen vähän – viimeksi syntyvyys oli yhtä niukkaa 1800-luvun nälkävuosina

Henkilöauto törmäsi vetyperoksidia kuljettaneeseen säiliöautoon Saarijärvellä – kolme loukkaantui, yksi vakavasti

Urd-myrsky pieksee Pohjolaa – Norjaan 25-metriset hirmuaallot, salamat löivät lentokoneisiin: ”Luulin kuolevani

Urd-myrsky tuonut Ruotsiin hurjia tulvia ja kovaa tuulta – vesi jopa puolitoista metriä normaalia korkeammalla

Israel uhmaa YK:n päätöstä – rakentaa lisää siirtokuntia

Tuore selvitys suomalaisten varallisuudesta: etelä vaurastuu, pohjoinen jää jälkeen

Trumpin Meksikon-muurin edeltäjiä löytyy kaikkialta – näin aidat erottavat köyhät rikkaista ja kinastelevat naapurit toisistaan

Tallinnan satama rikkoi ennätyksen – vuoden aikana yli kymmenen miljoonaa matkustajaa

EU:n energiakomissaari haluaa pysäyttää Itämeren kaasuputken rakentamisen – ”Ilmiselvästi tässä on poliittinen intressi”

ISTV:n suursarja alkaa uutenavuotena: Veteraanit kertovat 100 tarinaa sodasta

Työttömän elo vaikeutuu – korvaukset pienenevät ja velvoitteet lisääntyvät
Erkin kommentti: Minun mielestäni kysymys on työttömän pompottelusta ja todellisuudessa kiusaamisesta. Tämän tarkoitus on työttömyyskorvausten pienentäminenja työttömän entistä suurempaan ahdinkoon ajaminen.

Oletko nähnyt tätä miestä? Oulun poliisi etsii Jarkkoa – epäillään useasta törkeästä petoksesta

Mielenkiintoiset blogit ja ajatukset

Kohti vuotta 2017 – turvallisuus

Maltillista poliittista islamia ei enää ole olemassa

Ilmastohapatusta elämälle elintärkeän hiilidioksidin takia

Pelätäkö Venäjää?

KALAJOKI-NÄYTTELY

Kirpputori Etapin esittely

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä

Kalajoki-näyttelyn synty

Kalajoki-näyttelyn valokuvanäyttely

Kalajoki-näyttely Tapion Tuvalla

KALAJOEN HISTORIAA

Jussi Kurikkalan muotokuvan on maalannut taitelija Markku Hakola

Jussi Kurikkala – Kalajoen Junkkari

Jukka Uunila – urheiluvaikuttaja

Kalajoki mukana maakuntaviestissä
Mauno Kärjä – omituiset olympiavalinnat

Kalajoen Junkkarit – 80 vuotta

Kalajoen Riento – 100 vuotta

KALAJOEN HISTORIAA KUVINA

Kalajoen nykyinen 1879 valmistunut punatiilikirkko on järjestyksessään seitsemäs. Moni aikaisempi kirkko tuhoutui tulipalossa, milloin salaman, milloin vihollisen sytyttämänä. Edes nykyinen tiilikirkko ei ole säästynyt tulipalolta, vaan lämmityslaitteista tornin välikaton täytteisiin päässyt kipinä sytytti kirkon jumalanpalveluksen aikana sunnuntaina 16.2.1930. Suurin osa irtaimistosta ehdittiin pelastaa, mutta kaikki puurakenteet paloivat niin, että pystyyn jäivät vain perustus ja tiiliseinät.


Kalajoen yhteiskoulun ensimmäisen oman koulurakennuksen harjannostajaisia vietettiin 23.9.1950. Urho Kekkonen täytti 3.9.1950 50 vuotta. Kalajoen yhteiskoulun rakennustyömaalta oli sementti loppunut eikä sitä saanut mistään lisää. Kalajokinen entinen kansanedustaja V.H. Kivioja onnitteli pääministeri Urho Kekkosta merkkipäivän johdosta ja laittoi onnittelushkeeseen syntymäpäiväonnittelun lisäksi tekstin ”Laita Urho sementtiä”. Niin Urho Kekkonen laittoi sementtiä ja koulurakennuksen rakentaminen jatkui.
Nyt lukiorakennuksen seiniin on porattu viisi reikää ja kahdesta on löytynyt sädesientä. Kalajoen tekninen toimisto on päättänyt piilottaa sädesienet seiniin. Asiasta informoitiin Kalajoen kaupunginhallitusta 23.01.2012. Kalajoen Merenojan koulun remontti tuli maksamaan n. 4,8 miljoonaa euroa. Minua kuitenkin askarruttaa sädesienten piilottamisyritys. Samoinkuin se, että voidaanko nyt taata, että tuleva Merenojan yhtenäiskoulu täyttää Kalajoen kaupunginkonsernistrategian tavoitteen, että ”Kalajoki on tunnettu terveellisistä ja turvallisista kouluista”. Mielestäni yhteiskoulu on elinkaarensa päässä.

Kalajoki sai modernin, ympärivuotisen majoitusliikkeen vuonna 1964, kun Suomen Matkailijayhdistys ja valtio rakennuttivat Tuomipakkain mäelle hotellitasoisen matkailumajan. Hotellin saaminen kohotti alueen matkailullista tasoa ja mahdollisti ympärivuotisen majoittumisen. Ajanmukainen hotelli tarjosi myös tasokkaat puitteet kokouksille ja juhlille. Hotellia laajennettiin jo vuosikymmenen lopulla. Kaikki eivät varauksetta hyväksyneet AI–anniskeluoikeuksin varustettua hotellia. Maalaisliiton paikallinen naisjaosto toimitti valtuustolle 1026 kuntalaisen allekirjoittaman vetoomuksen hanketta vastaan. Valtuusto äänesti anniskeluoikeuksien puolesta 16-3.


Kekkosen ja Kosyginin Pohjois-Suomen vierailu oli alkanut 16.6.1966 aamulla Oulusta, puolilta päivin siirryttiin Raaheen ja noin kello 16 saavuttiin Kalajoelle. Rouvat saapuivat ensimmäisinä. Kekkosen seurueesee kuului Anita Hallamaa. Sylvi Kekkonen ei ollut mukana. Vieraita vastaanottamassa olivat valtuuston pj. Uuno Rahko ja kunnanhallituksen pj. Uuno Välimaa. Keski-Pohjanmaa –lehti kertoo, että alueella liikuskeli valkolakkisia poliiseja, ulkoministeriön virkamiehiä ja paljon myös paikallisia, jotka olivat tulleet autoilla paikalle katsomaan arvovieraita. Kansainvälisiä lehtimiehiä oli tullut paikalle kolme linja-autollista. Virvokejuomapöytiä aseteltiin sinne tänne. Päävieraat saapuivat vähän myöhemmin, he istuivat kuumissa autoissa paitahihasillaan.
Lehdessä kuvattiin pääministeri Kosyginia vaatimattomaksi ja hiljaiseksi mieheksi, joka tervehti heitä venäjäksi ja vetäytyi pian sisätiloihin. Presidentti Kekkonen tuli sen sijaan ulos juttelemaan. Uuno Rahkolta hän tiedusteli, vieläkö Rahjankylän Laurinkarin vesillä liikkuu yhtä paljon ja yhtä suuria haukia kuin ne kymmenkunta, jotka hän syksyllä –62 veteli virvelillä.

Seurue siirtyi hotellilta Hiekkasärkkien rantasaunaan saunomaan ja uimaan. Suurlähettiläs Kovalevin mainitaan harjoitelleen uintiliikkeitä jo etukäteen. Seurueen käyttämät saunavihdat roikkuivat pitkään saunan eteisessä muistuttamassa arvovieraista. Kosygin ja Kovalev huomasivat lehtimiehet, eivätkä lähteneet alasti uimaan. He ajattelivat, että jos maailman lehtiin tulee alastonkuvia suurvallan johtomiehistä niin se ei ole eduksi suurvallalle. Sen sijaan presidentti Kekkonen, ulkoministeri Karjalainen, Kalajoen valtuuston puheenjohtaja Uuno Rahko ja Rautaruukin pääjohtaja Helge Haavisto menivät alasti uimaan. Neuvostovieraat olivat sillä aikaa ehtineet jo pukeutua ja olivat vastaanottamassa uimareita. Saunaan oli nimismiehen erityisluvalla viety neljä pulloa olutta. Rautaruukin pääjohtaja Helge Haavisto ei uskaltanut ottaa yhtään pulloa olutta, koska hän ajatteli että kaksi pulloa oli Kekkoselle ja kaksi Kosyginille.
Illallinen syötiin hotellissa, isäntänä toimi Rautaruukki Oy:n hallintoneuvoston pj. Ahti Karjalainen, joka kohotti maljan Suomen ja Neuvostoliiton väliselle yhteistyölle. Rahko ja Välimaa ojensivat Kosyginille Kalajoen kunnan viirin. Ylivieskasta kello 22.30 lähtenyt juna kuljetti vieraat takaisin pääkaupunkiin.

Blogini

Ystävien avun turvin selvittiin

Yle Areena/Yuotube

Dokumenttiprojekti Oi, Suomi
Tahdon terapiaa

Matkamme Eurooppaan

Päivän mietelauseet

Älä usko ihmisistä liian hyvää. He muistuttavat sinua enemmän kuin uskotkaan.
Jos jokainen vastaantuleva ihminen hymyilee, kannattaa katsoa peiliin.
Jokaisen on maalattava sateenkaarensa käytettävissään olevillä väreillä.
Hymy on vielä verotonta.
Kun hakkaat itse omat halkosi, ne lämmitävät sinut kahdesti.
Jolla on terveyttä, sillä on toivoa.

Musiikki

Siiri Nordin - Sydämeni osuman sai

Konsta Jylhä - Vaiennut viulu

Saara Aalto - Äidin Sydän

Andrea Bocelli & Saara Aalto - Vivo Per Lei - Hartwall Arena, Helsinki 25.1.2015

Sissel Kyrkjebø - O Helga Natt

Jarkko Ahola - Ave Maria

Jari Sillanpää - Lumilinna

George Michael - Careless Whisper (Official Video)

Europe - The Final Countdown (Official Video)

Bonnie Tyler - Total Eclipse of the Heart

Liikunta ja terveys

Paino 107,6 kg. Verenpaine aamulla 150/95 , pulssi 60. Verenpaine illalla 160/96 lepopulssi 72. Jumppa 0 /5990 min, kävely 0 km/313 km, pyöräily 0 km / 1727 km, uinti 0 m / 74000 m, kuntosali 80 / 4260 min, juoksu km, hiihto 46 km, rullaluistelu.

Onko banaani oikeasti terveellistä? Ravitsemustieteilijä vastaa

Loppukevennys

Humalainen bussikuski oli lähdössä kuljettamaan turisteja

Säätyttö nappasi loton jättipotin – sai kuulla voitosta tv:ssä: Kollegojen reaktio on vertaansa vailla

Juopon suomalaisen onneton taksimatka: Jätti kyydin maksamatta – kuski heitti ulos autosta ja ajoi jalan päältä

Kahvilanpitäjä pidätettiin Turkissa presidentin loukkaamisesta – sanoi ettei tarjoilisi teetä Erdoğanille

Tornion panimolla pistäytynyt eteläsuomalainen delegaatio tiedusteli Lapin Kullan toimitusjohtajalta Leo "Kixi" Laaksoselta:
-Onko se varmasti totta, että Lapin Kulta -olut on sataprosenttisesti tunturipurojen raikkautta?
Siihen Laaksonen:
-Ei se aivan totta ole. Kyllä me laitamme veteen 4,5 prosenttia alkoholia.

- Kun mieheni ja minä riitelemme, ajamme aina lapset ulos.
- Olenkin ihastellut miten ruskettuneita lapsenne ovat !

Inkeriläinen puna-armeijan sotilas Eino oli Suomessa sotavankeudessa. Eino työskenteli eräässä maalaistalossa, ja ystävystyi isäntäväen kanssa. Sodan loputtua hänen kuitenkin oli palattava takaisin, vasten tahtoaan ja pelon vallassa. Talon väki pyysi Einoa hyvästellessään häntä lähettämään kirjeen kotimaastaan, jossa hän kertoisi paluunjälkeisistä oloistaan ja elämästään siellä. Koska KGB kuitenkin avaisi ja lukisi kirjeen ei hän voisi kirjoittaa mitään negatiivista N-liitosta.
Sovittiin, että jos olot ovat hyvät kirjoittaa Eino kirjeen lyijykynällä, muussa tapauksessa mustekynällä. Meni vuosi. Sitten tuli lyijykynällä kirjoitettu kirje Venäjältä: "Täällä on olot kuin paratiisissa, on hyvät asunnot, yllinkyllin ruokaa ja vapautta. Ainoa asia joka minua harmittaa on ettei mistään löydy mustekynää. Terveisin Eino.

VALTIOPETOS

Nettikirja

Natura

Jorma Jaakkola

Oikeusvaltio Suomi

Oikeuslaitos ja poliisiblogi


Oikeusvaltio Suomi

Oikeuslaitos ja poliisiblogi

Jyrki Virolainen Irvokas näytelmä oikeusvaltiossa

Sinivalkoinen kavallus

SUOMEN TRAGEDIA .. tästä kansan ahdinko alkoi

Presidentti Halosen salaamispäätös 30.8.2002

Laman ja Rahan Pelurit selvitys laman ”hoidosta”

Koiviston konklaavin salaisesta muistiosta

Pankit harhauttivat

Koiviston konklaavin lähdetiedot…

Ei vain armorikkautta, vaan oikeutta!

Pankkikriisin karmea totuus julki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti