torstai 19. toukokuuta 2016

TO 19.05.2016

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 8 C, tuuli kaakosta 2 m/s, pilvistä ja poutaa , suhteellinen kosteus 99 %, lämpötila päivällä + 12 C , aurinko nousee 03.53, aurinko laskee 22.49, päivän pituus 18.56 min.

Huominen sää Kalajoella

Päiväni

Firmagos-pistoshoidon jälkeen pistoskohdan alue on tulehtunut aika laajalta alueelta. Minulla ei kuitenkaan ole kuumetta enää. Kävin aamulla lämpimässä suihkussa (+38 C). Tämä lievittää tulehdusta. Valmistin aamulla jälleen terveelliset ruuat ja juomat. Terveellien juoma oli vihreätee, johon teelusikkalinen hunajaa, puoli sitruunaa ja voikukanuuritippoja. Toinen juoma oli appelsiinituoremehu. Aamupalana oli keräkaaliraaste, porkkanaraaste, valkosipuli, kurkuma ja mustapippuri. Toinen ateria oli mustaviinimarjoja, turkkilaista jogurtti, puolukoita, kauranlesettä, soijarouhetta, hunajaa, maustamatonta jogurttia, raastettu omena, mansikoita ja lakkoja.

Painoni oli aamulla 102,5. Verenpaineeni 156/92 ja lepopulssi 64. Luin aamun lehdet ja tein muistiinpanot. Luin facebookini ja lähetin syntymäpäiväonnittelut fb-kavereilleni. Luin sähköpostini. Siellä oli maahanmuuttoviraston päätös, josta olemme käyneet kovaa sähköpostivaihtoa maahanmuuttoviraston kanssa. Olisi järjen köyhyyttä lähteä valittamaan päätöksestä, mutta tehdään uusi hakemus mahdollisimman pian. Hylätyn hakemuksen tekijäksi on ilmoittautunut ylitarkastja Marja Toivonen ja ylitarkastaja Miia Mattila. Päätös on tehty 28.4.2016 ja diaarinumero on 3796/11072016. Päätöksen hinta on 455 euroa. Perehdyn tänään päätöksen juridiseen perusteluun. Olen kuitenkin sitä mieltä, että olisi voitu tehdä järkevä päätös kuulemalla niitä joita olisi pitänyt kuulla. Ulkomaalaislain 49 § kohta 5) oleskeluluvan epääminen olisi ilmeisen kohtuutonta. Jos kaikki asiat olisi otettu huomioon niin olisi voitu toimia ulkomaalaislain 49 §:n mukaisella tavalla.Mielestän myös ulkomaalaislain 39 1 1momenttia on tulkittu väärin ko. päätöksessä, koska yksittäisessä tapauksessa voidaan poiketa toimeentulon turvaamisen osalta, jos siihen on poikkeuksellisen paiva syy. Nyt tällainen syy oli olemassa, mutta maahanmuuttoviraston henkilöt eivät halunneet sitä soveltaa oikein. Tätä lain kohtaa olisi pitänyt soveltaa oikein tässä tapauksessa. Nyt niin ei ole tehty. Kyllä kaikesta huomasi, että maahanmuuttoviraston henkilöt ovat tietoisesti halunneet tehdä väärän päätöksen.

Kävin Ylivieskasta poliisiasemalta hakemassa rikostutkintaan 5770/R/13205/14 liittyvän tutkinta-aineiston. Tutkintapyyntö asiassa on tehty 11.04.2014 ja tutkinnan lopettamispäätös on tehty 11.05.2016. Minä en ole saanut antaa loppulausuntoa asiassa lukuisista pyynnöistäni huolimatta.
Laki ei anna mitään konkreettista määräaikaa tutkinnan suorittamiselle. Esitutkintalain 6 § sanoo: "Esitutkinta on toimitettava ilman aiheetonta viivytystä". "Aiheeton" on tulkinnanvarainen termi mutta niin kauan kun tutkittavana on usempia rikoksia, ne on pakko laitta jonkunlaiseen järjestykseen. Pienimuotoiset rikokset vanhenevat yleensä kahdessa vuodessa, ja vanhenemaan päässyt rikos on lähtökohtaisesti virkavirhe. Rikostutkinta-aineisto on toimitettu poliisille käteen 11.04.2014, mutta poliisi väitti, että se on hukunnut postissa. On syytä epäillä, että poliisilla ei ollut riittävvä ammattitaitoa tutkia rikoksia, koska tutkinta kesti yli kaksi vuotta. Lisäksi poliisi on jättänyt tutkimatta oleellisia asioita. Esitutkintalaki määrittelee asianosaiset seuraavasti: Esitutkinnan asianosaiset
Esitutkinnassa asianosaisia ovat:
1) asianomistaja;
2) rikoksesta epäilty;
  1. muu henkilö, jonka oikeuksiin, etuihin tai velvollisuuksiin rikos ja sen selvittäminen voivat vaikuttaa
Poliisi on jättänyt tutkinnan ulkopuolella Kalajoen kaupungin, verottajan ja eläkeyhtiöt. Miksi?

Esitutkintalain 2 §:n Esitutkinnassa selvitettävät asiat
Esitutkinnassa selvitetään:
1) asian laadun edellyttämällä tavalla epäilty rikos, sen teko-olosuhteet, sillä aiheutettu vahinko ja siitä saatu hyöty, asianosaiset sekä muut syyteharkintaa ja rikoksen johdosta määrättävää seuraamusta varten tarvittavat seikat;
2) mahdollisuudet rikoksella saadun omaisuuden palauttamiseksi ja rikoksen johdosta tuomittavan menettämisseuraamuksen tai asianomistajalle tulevan vahingonkorvauksen täytäntöönpanemiseksi;
3) asianomistajan yksityisoikeudellinen vaatimus, jos hän oikeudenkäynnistä rikosasioissa annetun lain (689/1997) 3 luvun 9 §:n nojalla on pyytänyt syyttäjää ajamaan hänen vaatimustaan; ja
4) suostuuko asianomistaja ja aikooko rikoksesta epäilty suostua asian käsittelemiseen käräjäoikeudessa oikeudenkäynnistä rikosasioissa annetun lain 5 a luvussa tarkoitetussa kirjallisessa menettelyssä.
Esitutkinnassa asia on valmisteltava siten, että syyteharkinta ja asianosaisten etujen valvominen voidaan suorittaa asianmukaisesti ja että todistelu voidaan pääkäsittelyssä ottaa vastaan yhdellä kertaa tai asia voidaan ratkaista kirjallisessa menettelyssä.

Esitutkinta on tässä tapauksessa tehty esitutkintalain vastaisesti. On jäänyt selvittämättä aiheutettu vahinko ja vahinkoa on aiheutettu useille eri tahoille. Kaikki nämä on jäänyt selvittämättä. Lisäksi on jäänyt selvittämättä mitä on tapahtunut sen jälkeen kun rikostutkintapyyntö on tehty. Olen lähettänyt tutkinanjohtajalle useita sähköposteja, samoin syyttäjälle. Asioita on käsitelty myös poliisin laillisuusvalvonnassa, koska tutkinta on kestänyt yli kaksi vuotta. Poliisin laillisuusvalvonnalla ei ole ollut huomauttamista asiaan. Nämä kaikki puuttuvat asian käsittelyn materiaalista sekä paljon muutakin. Tämä kaikki liittyy tapaukseen jossa yritys on teettänyt ulkomaalaisilla työntekijöillä jopa 300 tuntia kuukaudessa ja jättänyt ylityöt maksatta. Tätä on tapahtunut vuodesta 2007 lähtien. Poliisin ja syyttäjän mielestä ei ole huomautettavaa. Kaikki on tehty laillisesti. Tämä ei kuitenkaan ole minun oikeustajuni mukaan oikeaa- ja lainmukaista menettelyä. Kysymys on velasta, josta vastaa kuolinpesä. Katson että tästä asiasta on muodostunut valtioiden välinen asia. Miten voidaan kohdella ihmisiä ( ulkomaalaisia) Suomessa näin?

Katoin jääkiekko-ottelun Suomi – Tanska. Suomi selvisi jääkiekon välieriin voitettuun Tanskan numeroin 5-1.

Kävin illalla sopimassa ulkomaalaisten kanssa miten heidän asiassaan edetään.

Tapahtumat

Tervanpolttoa Kalajoella.

Jääkiekon MM-kisat otteluohjelma

Tilasin kopion KHO.n päätöksestä 28.10.2015 taltionumero 3053 diaarinumero 2000/3/15.

Miehittäjän morsiamet

Kalajoen kristillisen opiston alkutaipaleelta
Tutustumismatka yhtenäiskouluihin

Kalajoen Säästöpankintalo Omapohja

Mikä on Raution koulun kohtalo?

Kalajoen Hiekkasärkät on valtakunnallisesti arvokas maisema-alue vain onko?

Pistoshoidon odottamaton jälkivaikutus

Urheiluvuosi 2015

Eduskunnan oikeusasiamiehen päätös Dnro 764/4/16 14.4.2016
Erkin kommentti: Nyt edellytetään kansanedustajilta toimintaa Suomen palauttamiseksi oikeusvaltioiden joukkoon. Olen joutunut käymään oikeustaistelua jo yli 21 vuotta, vaikka todistusaineistot ovat kiistattomat ja rikolliset ovat tunnustaneet tekonsa. Siksi odotan kansanedustajilta toimenpiteitä.

Uutiset

MTV3

Yle.fi

Yle urheilu

MV-lehti


Egyptiläinen lentokone katosi tutkasta matkalla Pariisista Kairoon – mukana 66 ihmistä

EgyptAirin kone syöksyi 11 kilometristä 4,5 kilometriin ja teki nopeita käännöksiä ennen katoamistaan

EU-komissio antoi Puolalle poikkeuksellisen kovan varoituksen – oikeusvaltion rapautuminen huolestuttaa unionia

Venezuelalaiset uhmaavat presidentin asettamaa poikkeustilaa – turvallisuus­joukot hajottivat mielen­osoituksen kyynelkaasulla

Viisi autoa ja moottoripyörä paloivat yöllä Espoossa – palomestari epäilee tuhopolttoa

Mikä ihmeen HMD? Tällainen yhtiö alkaa myydä Nokia-puhelimia

Kaikista diplomaattien parkkisakoista maksettu neljännes – Venäjällä eniten maksuja vuodesta toiseen

Moskovalaisessa pankissa panttivankitilanne ohi – sieppaaja tapettu

Maatalouden kriisipaketti siirtyy syksyyn, maahanmuuttoon 230 miljoonaa lisärahaa

Leijonat eteni MM-välieriin – Granlund laukoi kaksi maalia Tanskan verkkoon

Tshekki yllättäen ulos MM-välierästä – Auston Matthews ratkaisi komeasti

Mielenkiintoiset blogit

Voi sen toisinkin nähdä

Yhden totuuden Suomi?

Anneli Auerin vahingonkorvausvaade

Avoin kirje kansanedustajille: Lopetetaan eläkeläisten köyhdyttäminen

Juha.Sipilä.fi

Hanna Halmeenpää

Mielipiteeni

SUOMI KUNTOON!

Päivän mietelause

Maanvaivaa siittää se ken haluaa, mutta ei toimi.
Ajatus on teon sielu.
Mitä kuu koiran haukkumisesta piittaa.
Rockefeller on Rockefeller, mutta minä olen minä.
Päivällä siirretty vallankumous voi jäädä tekemättä.
Sivutuote on joskus arvokkaampi kuin tuote itse.

Värssy

Niin kauan sulle kirjoitan,
kun käsi kynän kantaa,
niin kauan sua rakastan,
kun Luoja luvan antaa.

Musiikki, joka on jäänyt mieleeni

Heidi Hauge - You Are My Sunshine

Heidi Hauge - Harper Valley PTA

Heidi Hauge - I've got a tiger by the tail

Finlanders - Kaikki Tytöt

Kake Randelin - Nasta Pimu

Tapani Kansa R-A-K-A-S

Tamara Lund - Laulu Virran Rannalla (1964)

Veikko Tuomi - Kotiseutuni

Veikko Tuomi - Erämaajärven mökki

Anne Mattila - Hei postimies

Liikunta ja terveys

Paino 102,5 kg, verenpaine aamulla 156/92 , lepopulssi 64, verenpaine illalla 151/93, lepopulssi 61. Uinti 0 m / 27 000 m, Jumppa 0 min / 2680 min. Kuntosali 0 min/ 2490 min, Kävely 0 km/ 122 km Pyöräily 0 km / 388 km , Hiihto 0 km/ 28 km, juoksu 0 / 0 km, rullaluistelu 0 / 0 km.

Sattuuko juostessa polviin? Vika on usein muualla kuin polvessa

Loppukevennys

Tunnettu rikollinen tunkeutui bordelliin Pietarissa – pakotti työntekijät ja suomalaisen MM-kisaturistin alasti poliisiasemalle

HS-Lada pääsi remonttiin ja pesulle – Irkutskissa hitsausmaskiksi riittävät silmälasitEi kommentteja:

Lähetä kommentti