maanantai 27. toukokuuta 2013

Loma 24.05.-27.05.

Hotelli Marski

Ennen lomalle lähtöäni aamuyöstä tein vastineen Vakuutusturvalautakunnalle erään asiakkaani hakemuksen johdosta. Näin sain kaikki kiireellisimmät asiat hoidettua. On pakko sanoa, että näissä Kelan ja vakuutuslääkäreiden toiminnassa on minun mielestäni paljon paskaa rattaissa. Niissä tavallisen kansalaisen arvo ei ole penninkään arvoinen. Tämä on minun käsitykseni mukaan kaikkien kansanedustajien tiedossa, mutta he vähät välittävät kansalaisten järkyttävästä kohtelusta ja vakuutuslääkärien mielettömästä toiminnasta. He eivät yksinkertaisesti ehdi perehtyä asiaan ja antaa sitä esim. työryhmän selvitettäväksi.

Tein ennen lomalähtöäni suojelupoliisille ja tasavallan presidentille pyynnön puuttua ns. Koiviston konklaavin valtiopetosepäilyn tutkimiseen, SSP-sopimuksen lainmukaisuuden tutkimiseen, Aktiv-Hansa-kaupan lainmukaisuuden tutkimiseen, Natura-ratkaisun direktiivien ja EY-tuomioistuimen päätösten vastaiseen toimien tutkimiseen, varatuomari Mikko Kovalaisen tekojen tutkimiseen ja korvaamiseen vahinkoa kärsineille ja kiinnitin huomiota myös Suomeen oikeusvaltiona. Esitin koko oikeusjärjestelmän uusimista niin, että hallinto-oikeudet lakkautetaan kokonaan, laillisuusvalvonta uudistetaan kokonaan, käräjä- ja hovioikeuksia vahvistetaan sekä korkein oikeus lakkautetaan ja tilalle perustetaan perustuslakituomioistuin. Esitin vielä muitakin asioita, joita en tässä yhteydessä ryhdy selvittämään.

Lähdin lomalleni perjantaina ja tapasin eduskunnassa kansanedustaja Pirkko Mattilan, joka on hallintovaliokunnan puheenjohtaja. Hän esitteli minulle eduskuntaa sekä otti minulle kopiot kolmesta hallituksen esityksestä, jotka tulevat eduskuntakäsittelyyn: 1. hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi kuntajakolain muuttamisest ja valikaisesta muuttamisesta, kuntajakolain eräiden säännösten kumoamisesta sekä kielilain muuttamiesta annettu esityksen ( HE 31/2103 vp) täydentämisestä. ( kysymys on tässä lakiesityksessä sote-uudistuksesta). 2. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kuntalain muuttamisesta 3. Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi kilpailulain ja oikeudenkäynnin julkisuudesta hallintotuomioistuimissa annetun lain 4 ja 16 §: muuttamiesta. Nämä lakiesitykset ovat erittäin tärkeitä kuntien kannalta katsottuna.

Tapasin perussuomalaisen puolueen puheenjohtaja Timo Soinin, joka on ulkoasiain valiokunnan puheenjohtaja. Hän oli vaimonsa kanssa lähdössä Pariisiin. Timo kertoi avoimeen tyyliinsä perussuomalaisen puolueen toiminnasta ja siitä miksi hän on varovainen kannanotoissaan. Timo Soinilla oli mielestäni varsin selkeä kuva haastavasta puolueestaan ja siitä, että puolue on kasvun mukana saanut runsaasti uutta voimaa, joilla on harvinaisen kova into kaikenlaisiin vaikuttamispaikkoihin. Timo Soini oli tyytyväinen siitä, että informoin häntä ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajalle kuuluvasta asiasta, jonka olen saattanut tasavallan presidentin ja suojelupoliisin tietoon.
Illan aikana vierailin Maailma kylässä tapahtumassa sekä tyttöni luona, jossa nautittiin erittäin hyvä illallinen. Päivän aikana ehdin kävellä noin 10 km.

Lauantaina vierailimme Suomenlinnassa.Suomenlinnan reissulla olimme ns.picnic-matkalla ja nautimme kahvit evästen kera luonnossa. Tutuistuimme uudelleen Maailma kylässä tapahtumaan Helsingin keskustassa.


Minua kiinnosti erityisesti kirjamyynti, jossa oli runsaasti kirjoja tarjolla. En kuitenkaan tällä kertaa hankkinut kirjoja, vaikka tarjolla oli todella mielenkiintoisia teoksia, mutta ne eivät sopineet tällä kertaa rahojen väriin.

Illalla nautimme hyvän illallisen. Päivän aikana kävelin noin 20 km ja illalla olin niin väsynyt, että menin nukkumaan jo ennen klo 20.00.

Sunnuntaina suuntasimme matkamme kohti Tallinnaan.


Tallinna on kehittynyt viime vuosina valtavasti eikä voinut välttyä vaikutelmalta, että tarjonta ylitti kysynnän. Halusin viettää tämän matkani omieni seurassa ja siksi en tavannut ketään tutuistani Tallinnassa, joilta olisin ehkä saanut tarkempaa näkemystä Tallinnan ja Viron tämän päivän asioista.
Kukkakauppiaat vanhan kaupungin kadun varrella esittelivät erittäin kauniita kukka-asetelmia sekä käsityötuotteet olivat edelleen hyvin näyttävästi esillä.
Kiertelimme vanhassa kaupungissa jossa mieleeni tulivat 1990-luvun alun ajat ja tutut paikat. Pienoinen sade ei haitannut tutustumistamme vanhaan kaupunkiin, jossa kävimme kahvilla koogel-moogel-nimisessä paikassa,

jossa oli myös leikki- ja teatteritaloa Peep ja Tuut

Olipa miellyttävä paikka, hyvä palvelu sekä erinomaiset tuotteet. Tässä paikassa en ole aikaisemmin käynyt, mutta nyt se jäi varmasti pysyvästi mieleeni. Tutustuimme Tallinnan kauppaliikkeisiin sekä Merekeskukseen. Merekeskus lienee menettänyt merkitystään Tallinnan uskomattoman suuren tarjonnan takia. Sen huomasi muun muassa myyjien aktiivisuudesta.


Laivamatkalla kotiin Tallinnasta laivassa oli erittäin paljon virolaisia työntekijöitä, jotka tulivat töihin Suomeeen. Matkalla koin yllätyksen, kun minulle tuotiin shampanjapullo pöytään ja onniteltiin syntymäpäivän johdosta. Onnittelijä oli minulle täysin tuntematon henkilö eikä hän esitellyt minulle itseään. En ole pysynyt selvittämään kuka tarjosi minulle shampanjapullon ja mistä joku saattoi tietää, että olen syntymäpäivämatkalla Tallinnassa. Miellyttävä, mutta erikoinen yllätys minulle. Palasimme illalla majapaikkaamme hotelli Marskiin. Päivän aikana ehdin kävellä noin 15 km.

Maanantaina oli kotiinpaluun aika. Hotelli Marskissa oli erinomainen aamupala. Hotelli Marski on keskellä kaupunkia. Huoneet ovat siistit ja vuoteet hyvät. Erityisesti sauna oli minulla tehokkaassa käytössä. Ehkä huoneen käyttöohjeet olisi voinut olla selkeämmät eri laitteiden osalta.Valitettavasti en lomamatkani takia voinut ottaa hoidettavakseni enempää asioita, vaikka tapaamispyyntöjä oli runsaasti. Matka oli onnistunut ja pääsin eroon hetkeksi tavallisista jokapäiväisistä raastavista asioista ainakin hetkeksi. Kiitän lomamatkatkastani ja sen onnistumisesta sukulaisiani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti