maanantai 11. joulukuuta 2017

SU 10.12.2017 MA 11.12.2017

LuftHansalla erittäin heikkoa toimintaa Munchenissä

Päiväni

Aauyöstä kello 02.30 lähdimme toisesta kaupungista kohti Sofiaa. Aikataulumme oli ehkä liian kireä, sillä lumisade yllätti meidät ja aikaa kului huomattavasti suunniteltua enemmän eli noin tunti suunniteltua enemmän. Siksi tuli kiire Sofian lentokentällä että ehdin varatulle lennolleni. Sofiasta lähtevä lento sen sijaan myöhästyi noin tunnin verran lumisateen takia. En ollut huomioinut lentolippuja varatessani, että aikaero Bulgarian ja Saksan välillä on yksi tunti eli minulle jäi aikaa 55minuuttia vaihtaa lentokonetta. En ehtinyt varatulle lennolleni Munchenistä Helsinkiin, myöhästyin viisi minuuttia. Tämän johdosta jouduin odottamaan Munchenissa viisi tuntia uutta lentoa. LuftHansa kuitenkin antoi veloituksetta uudelle lennolle ilmaisen lipun. Olin etukäteen laskenut, että mnulle jää runsaasi aikaa eli 1 tunti ja 55 minuuttia Munchenin lentokentällä. Toisin kävi koska lento myöhästyi tunnin ja aikaero lisäksi oli tunnin mittainen, mikä tekee yhteensä kaksi tuntia. Oli vain todettava, että oli hyvä, etten myöhästynyt enempää. Tämä merkitsi sitä, että junalippuni Helsingistä Ylivieskaan oli myös vaidettava. Sekin onnistui. 4G ei toiminut Bulgariassa eikä Saksassa vaikka minulle Elisasta toista väitettiin.
Miksi suomalaisten pitää muuttaa kelloja kesä- ja talviaikoihin EU-määräyksiin vedoten, mutta saksalaisten ei tarvitse muuttaa?

Kiitän vielä kerran bulgarialaista perhettä ylöspidostani ja erinomaisen ohjelman järjestämisestä minulle Bulgaria matkani aikana. Todella miellyttävä perhe. Olen erittäin kiitollinen siitä, että terveyteni on jälleen hyvällä tolalla. Lepopulssi on 40 eli samanlainen kuin huippu-urheilijoilla. Bulgarilainen lääkäri totesikin, että olen kunnoltani kuin 50-vuotias. Verenpaineeni on hallinnassa ja eturauhasvaivat ja unettomuus näyttävät olevan mennyttä aikaa kohdallani.

Lentokentällä minulla oli aikaa verrata bulgarialaisia hintoja suomalaisiin. Ranskanleipä maksaa Bulgariassa 24 centiä, Suomessa huomattavasti enemmän. 1,5 litran Pepsicola maksaa Bulgariassa 63 senttiä, Suomessa muistaaksen 3.90. Miksi identtisissä tuotteissa on näin suuri hinnanero. Puolen litran olut 4,4 % maksaa 50 centtiä, tunnettua Zagorka olut 0,5 lintraa 5% 43 centtiä, Suomessa vastaava maksaa vähän enemmän. 900 gramman hunaja maksaa 2,50 euroa. Bulgariassa lääkkeet maksavat vain murto-osan siitä mitä Suomessa. Verenpainelääkkeeni olivat noin 20 % siitä hinnasta mitä ne olivat Suomessa. Taksikyyti on jopa kymmenen kertaa halvempaa kuin Suomessa vaikka polttoaineissa ei ole niin suurta eroa. Kuntosalilla käynti maksaa 1,5 euroa ja hiustenleikkaus 2,5 euroa. Ostin itselleni päällyspaidan 4 eurolla, hyvät talvikäsineet 11 eurolla ja hyvät joustofarkut 12 eurolla, hyvät talvikengät 20 eurolla, hyvän talvitakin 10 eurolla. Bulgariassa saa kalustetun kahden huoneen asunnon n. 45 - 50 m2 keskeiseltä paikalta vuokrattua 150 eurolla kuukaudessa, Suomessa vastaavat ovat huomattavasti kallimpia.
Mielenkiintoista olisi selvittää mistä hinnat Bulgariassa ja Suomessa muodostuvat. Joku vetää Suomessa välistä, kun on kysymys identtisistä tuotteista.

Kun minä myöhästyin Lufthansan takia Helsingin lennolta viisi minuuttia niin minulle kirjoitettiin uusi lentolippu ja lähtöpaikka K 16. Ihmettelin, kun määräaikaan mennessä ei tullut mitään ilmoitusta lennosta. Kävin kysymymässä asiaa ja sain tietää, että lento on siirretty portille K19. Sain kuulla, että lento viivästyy puoli tuntia ja sitten tunnin jne. Lopulta siirryttiin koneeseen ja siitten ilmoitettiin, että lento on peruttu. LuftHansan lento Munchenistä Helsinkiin peruttiin lumimyräkän takia. Nyt on kello 21.15 ja odottelen jonon lyhenemistä LuftHansa Servie Centeriin. Tarkoitus on saada hotellihuone ja ruokaa. Olen ollut syömättä aamusta alkaen.

Kello on nyt 22.45 ja jono on lähes sadan metrin mittainen ja lähes kolmessa rivissä. Alkaa olemaan jo nälkä ja jano. Odotan, että jono lyhenee vielä 30 metriä ja lähden jonon jatkoksi. Tämän hetken arvioni on, että saan hotellihuoneen ehkä noin 01.00 – 02.00 välillä yöllä. Päivä on ollut pitkä, sillä nukuin viime yön huonosti, koska minun piti herätä jo ennen kahta. Järjestelyistä LuftHansalle en voi kovin korkeaa arvosanaa antaa. Mielestäni mikään ei toimi.

Yöllä organisoin Kalajoki-näyttelyn purkamista, vaikka itse en voi olla paikalla Kalajoella.Ystäväni lupasi viedä pienoismalleja ja tauluja kotiin Etappi-Kirppikseltä kuten alkuperäinen suunnitelmani oli ollut.

Kello on nyt 23.35 ja jono on jo n. 150 metrin mittainen LuftHansa Service Centeriin. Minä pyrin nukkumaan lentokentän odotussalissa lyhyitä torkkuja, koska hotellihuonetta tuskin saisin ennen kolmea.
Olin LuftHansan Service Centerin jonosssa puoli kahden aikaan yöllä, kun palvelu lopetetttin enkä saanut hotellihuonetta vaan tosiaankin ”nukuin” lentokentän odotussalin penkillä kuten moni muukin LuftHansan asiakas. Nousin ylös kello viisi – Saksan aikaa kello neljä. LuftHansa Service Center on luvannut aloittaa työt kello viisi ja ensimmäiset asiakkaat alkoivat jonottamaan kello neljä. Minäkin menin jonoon kello viiden jälkeen. Kerkesin jonottaa reilun kaksi ja puoli tuntia kun tuli minun vuoroni. Minulle tarjottiin Berliinin kautta matkaa Helsinkiin, mutta en hyväksynyt. Halusin suoran lennon Helsinkiin. Pääsin jonotuslistalle. Varmuutta ei edes saanut siitä pääsenkö tänään vai huomenna Helsinkiin. Minulla oli tuuria sillä pääsiin jonotuspaikalta viimeisenä koneeseen. Yritin nukkua koneessa, mutta turbulenssi karisti unet silmistä. Söin voileivän ja join tuoremehua. Viimeksi söin voileivän sunnuntaiaamuyöstä noin kello kolmen aiaan kun matkustin Sofiaan. Mielestäni LuftHansan toiminta Munchenissä on ollut katastrofaalista. Olen kuitenkin onnelllinen että pääsin kaaoksesta pois.

Helsingissä Rautieasemalta ostin uuden junalipun. Juna lähtee kello 15.24 Olen Ylivieskassa tänä iltana kello 19.44. Söin asemalla voileivät ja Cocacolaa. Oli hieno tunne kun sain jotain syötävää parin päivän nälkäkuurin jatkoksi. Ilmoitin ystävilleni, että tulevat hakemaan minut illalla Ylivieskasta. On muuten sanottava, että Helsingin rautatieaseman lippupalvelun lipunmyynnin asiakasmielisyydestä on vain muisto jäljellä. Myyntipisteitä oli 12 ja vain neljässä oli myyjä. Kiusallinen tilanne asiakkaan kannalta. Ei haluta palvella.

Kun tulin kotiin, niin alkoi tunteiden myllerrys. Kaikki ei ollut mennyt niin kuin Strössöössä. Autopaikkani oli tyhjä. Yritykseni auto oli myyty. Kauppahintaa en tiedä enkä ostajaa. Kotini keittiö oli vailla kalusteita. Olohuoneessa ei ollut kalusteita eikä valoja. Makuuhuoneessa ei ollut kalusteita eikä valoja. Koska olen ollut luottokelvoton, niin puhelinliittymäni on ollut vaimoni nimissä. Se on ollut myös yritykseni puhelin. Puhelinliittymäsopimukseni oli sanottu irti. Pitkällisten ja vaiherikkaiden vaiheiden jälkeen sain liittymän omiin nimiini ja takaisin vanhan puhelinnumeron. Sähkösopimuksen aikanaan jouduimme tekemään vaimon nimiin koska luottokelvotottomana en voinut solmia sähkösopimusta. Sähkösopimus oli sanottu irti. Sain kuitenkin tehty sähkösopimuksen ja nyt oli sähköt kun tulin kotiin. On tyhjä olo. Kaikki on nyt tuhottu. Avioerohakemus on pöydälläni vaimoni hakemana.

Olen joutunut kärsimään valtion rikollisesta toiminnasta ja Kalajoen kaupungin syrjinnästä ja viimeisin niitti oli tämä 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti