maanantai 31. heinäkuuta 2017

MA 31.07.2017

Asun Kalajoen Merenojan urheilualueen läheisyydessä. Erinomainen asuinpaikka. Urheilukenttä ja jäähalli Mereojan urheilualuella.
Leikkikenttä ja pelikentät sekä senioripuisto vieressä.
Pururata Merenojan aluella jäähallin vieressä.

Kirpputori Etapin esittely

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä

Kalajoki-näyttelyn synty

Kalajoki-näyttelyn valokuvanäyttely

Kalajoki-näyttely Tapion Tuvalla

Päivän sää Kalajoella

Tänään Kalajoella on melko pilvistä ja poutaa. Lämpötila on + 22 C ja + 13 C välillä. Tuulen suunta luoteen ja etelän väliltä. Tuulen voimakkuus on 1-3 metriä sekunnissa. Ilman suhteellinen kosteus on 96 %. Aurinko nousee 04.25 ja laskee 22.34. Päivän pituus Kalajoella on tänään 18 tuntia 09 minuuttia.
Tänään nimipäiviä viettää Helena ja Elena .

Huomisen ennuste

10 vuorokauden sääennuste Kalajoelle näyttää tällaiselta

Päiväni

Heräsin viiden aikaan hyvin nukutun yön jälkeen. Mittasin verenpaineeni ja punnitsin itseni. Katsoin edellisten vuosien liikuntamääriäni. Liikuntamääräni ovat viiden vuoden ajan olleet samalla tasolla. Nyt on vähän mutettava liikunnan suuntaa. Paino ei putoa ja verenpaine on liian korkea. Jumpaa on hieman lisättävä ja ehkä jumppaohjelmaa on muutettava. Kävelyä on lisättävä, pyörily on hyvällä tasolla, uintia on lisättävä ja kuntosalitreeniohjelmaa on muutettava.

Blogisivujen katsojamääristä huomasin, että kalajokisen moottoriyöräilijän menehtyminen on kiinnostanut lukijoita erittäin paljon, koska lukijamäärä oli melkein sitsemän kertaa keskimääräistä suurempi. Palaan vielä aiheeseen. Onnettomuus oli odotettavissa. Olen pyöräillyt lähes päivittäin Kalajoen keskustan ja Hiekkasärkkien sekä Rahjankylän väliä. Olen ollut huolissani pyöräilijöiden, mopoilijoiden ja moottoripuyöräilijöiden ajokulttuurista. Keuliminen on ollut jonkinlainen suosikkilaji. Varsinkin koululaiset ajavat pyörillä miten sattuu muista tienkäyttäjistä piittaamatta. Toinen asia mikä on kiinnittänyt huomiotani on matkailijiden arvaamaton liikennekäyttäytyminen. Liikennettä ei seurata, vaan katsotaan maisemia. Jalkakäytävällä kuljetaan ryhmissä koko leveydeltä niinkuin muita tienkäyttäjiä ei olisikaan. Lisäksi autoilijat eivät seuraa liikennettä, vaan katsovat maisemia. Autot saattavat pysähtyä odottamatta tai tehdä jonkin muun arvaamattoman liikkeen. Siksi liikenteessä tulee olla erittäin tarkkaavainen ja varautua odottamattomiin tilanteisiin. Näiden kahden syyn perusteella osasin odottaa että jotain ikävää tulee tapahtumaan, mutta ajankohtaa en osannut määritellä, vaikka todnnäköisyys oli juuri tämä – matkailukauden viimeinen huippuviikko.

Katsoin sähköpstini ja facebookin. Luin lehtiä ja tein muistiinpanoja. Ajoin kuntopyörällä alkulämmittelyn ja jumppasin 30 minuuttia. Lisäsin jumppaohjelmaani vatsalihasliikkeitä. Kävin suihkussa. Valmistin aamupalaksi vihreää salaattia ja juomaksi inkivääriteetä hunajan kera. Lisäksi ruisvoileipä juuston, paprikan ja valkosipulin kera. Pesin hampaani ja kurlasin Golgate suuvedellä. On aika vaikea saada valkosipulin hajua eliminoitua. Rasvasin jalkani ja pyrin estämään koventumien syntymisen.

Join aamukahvit ja lähdin toimistooni Kalajoki-näyttelyyn. Irtisanoin vuokrasopimukseni päättymään elokuun loppuun. Tuntuu tosi pahalta asialta, sillä vuokranantaja on hoitanut kaikki asiansa minun suhteen peremmin kuin kiitettävästi ja Etappi-Kirppis on Kalajoki-näyttelylle erinomainen paikka. Valitettavasti minun taloudelliset resurssit eivät riitä Kalajoki-näyttelyn ylläpitämiseen ulosmitatun eläkkeen jälkeen. Jos Kalajoki-näyttelylle löytyy sposonri, niin näyttely voi jatkua. Luonnollisesti haluan kehittää näyttelyä ja siihenkin tarvitaan rahaa. Jos nämä edellytykset täyttyvät niin toiminnan jatkamista voidaan harkita.

Minulla on ollut aikaa kuunnella vanhoja kasetteja, joista läytyi muun muassa haastatteluni virolaisesta kultamitalimies Viljar Loorista. Loor on jo poistunut keskuudestamme. Lisäksi löytyi haastattelu silloisesta Viron Lentopalloliiton päävalmentajasta Villu Kivisekistä. Löytyi kasetti myös Osmo Tokolasta ja meijerin isännöitsijän Aaro Mattilan haastattelu. Taiteilija Markku Hakolan haastattelu. Joukossa oli myös vaalimainokseni radioon. Olin silloin Remonttiryhmän kansanedustajaehdokkaana. Kasettinauhoissa oli myös pääministeri Esko Ahon puhe todennäköisesti Kalajoen vaalitilaisuudessa. Lisäksi kasettinauhoilla oli myös presidentti Urho Kekkosen puhe.

Tulin kotiin syömään ja lähdin pyöräilemään 28 km. Kävin hyvästelemässä Tapion Tuvan heinäkuun taitelijan Vesa Herrasen. Hän on mielestäni erittäin hyvä taitelija ja erikoisesti juuri Lapin maisemat ja eläimet ovat hänen erikoisalaansa.
Kävin uimassa SaniFanissa 1000 m. Kalajoen tämän kesän matkailusesonki katkesi tähän päivään niinkuin kananlento. Eilisen ja tämän päivän ero Kalajoen Hiekkasärkillä on kuin yö ja päivä. Tämän vuoden matkailusesonki loppui nyt viikkoa aikaisemmin kuin viime vuonna. Tämä saattaa olla yllätys monelle matkailualan yrittäjälle Kalajoella.

Sain tänään salassapidettävän viestin. Huomenna ryhdyn toimenpiteisiin ko. viestin pohjalta.
Kävin illalla kävelemässä 5 km.


Mietelauseet

Aatteelle saa uhrata ainoastaan omansa, ei toisten elämää.
Voima ja vääryys ovat sodan kaksi päähyvettä.
Sodassa mikään ei korvaa voittoa.
Kun rikkaat sotivat, köyhät kuolevat.
Vanheneminen on siirtymistä intohimosta myötätuntoon.
Ei virheistä pidä suuttua. Niistä pitää oppia.

Blogini

Taistelu mafiaa vastaan

Terve Juha!

PR-talojen konkurssivyyhti todistusaineistoineen
Huom. tavoitteena on kirjoittaa tämä blogi todistusaineistoineen sekä juridisene argumentoineen heinäkuun loppuun mennessä valmiiksi. Nyt on osa 1 valmis eli tämän linkki ainesto on valmis.

PR-talojen konkurssivyyhti todistusaineistoineen 2
Tämän linkin aineisto on valmis

PR-talojen konnkurssivyyhti todistusaineistoineen 3
Tämän linkin aineisto on valmis.

Mielenkiintoiset blogit

Venäjän presidentti vierailee Suomessa, USA:n johdon kohde on Viro – onko sattumaa, että Pence käy Tallinnassa heti Putinin Suomen-visiitin jälkeen?

Näkökulma: Putinin keinotekoinen huuma iskee venäläisiin täysillä

Alueelliset uutiset

Kalajoella autoon törmännyt nuori moottoripyöräilijä menehtyi

Kotimaan uutiset

HS: Pitkäaikaistyöttömien haastattelut puhdistivat kortistoa

Poliitikot suuttuivat perustuslaki­asiantuntijoiden tiukkaan linjaan – lausunnon antajia on haukuttu ”DDR-henkisiksi oraakkeleiksi”

Urheilukentän huoltorakennus tuhoutui tulipalossa Sipoossa – nuorten epäillään sytyttäneen kolme tulipaloa

Tuhopolttojen sarja sai jatkoa Lappeenrannassa – useita tulipaloja sytytettiin viikonloppuna

Ulkomaan uutiset

Putin antoi lähtöpassit 755 ame­rik­ka­lais­diplo­maa­til­le

Video: Putin avasi mahtipontisen laivastoparaatin Pietarissa – mukana maailman suurin ydinsukellusvene

Talousuutiset

Raportti: Brexit aiheuttaa mil­jar­di­tap­piot Britannian ul­ko­maan­kau­pal­le

Urheilu-uutiset

Suvi Nissinen voitti kamppailulaji taidossa MM-kultaa

Taidon maailmanmestaruus Suomeen

"Sunisen suoritus Lapin voittoa isompi yllätys" – Tommi Mäkinen hehkutti nuorta suomalaistähteä

Seitsemän MM-kultaa! - Dressel nousi Phelpsin rinnalle

Lehtonen ja Lahti-Liukkonen varmistivat jatkopaikkansa

Loppukevennys

Saksalaisessa yökerhossa ampunut mies oli omistajan vävy – välikohtausta edelsi riita

Larissa pakeni perheväkivaltaa naisten turvataloon Pietarissa – "Poliisi ei tullut apuun"

Hiljainen ja ihastuttava” Laika-koira lähetettiin 60 vuotta sitten avaruuteen ja varmaan kuolemaan

Keimolassa järjestettiin 70-luvulla kaikkien aikojen mutafestivaalit, fiaskosta valitettiin oikeuskanslerillekin – Dave Lindholm: ”En ole vastaavaa kokenut”

Juha Nurmela, 39, juoksi Suomen päästä päähän kuukaudessa – yksi paikka toi kyyneleet silmiin

Hyppäsi sillalta jokeen virran vietäväksi - loukkaantui pahasti, valppaat pelastajat saivat miehen elossa maihin

Isis toimii avoimesti - turkulaismies tapasi värvääjän ruokakaupassa

näin nämä maahanmuuttajat käyttäytyy suomessa! here immigrants acting stupid in finland part 11

 Russian funny moments & best fails 2017. New funny video 2017

Kummeli - Pääministeri Kootut

Nyt puhuvat MM-rallissa riisuuntuneet naiset – paljastavat nakutempauksen taustat

YLE AREENA

Ihantalan ihme

Taistelu Laatokan Kaarjalassa

Aarnion veljeskunta

Suuri pelit, korkeat panokset

Murrosajan presidentti, Mauno Koiviston presidenttikaudet 1982-1994 

Liikunta ja terveys

Paino 103,4 kg. Verenpaine aamulla 152/95 pulssi 51. Verenpaine illalla 151/89, lepopulssi 53. Jumppa 30/2815 min, kävely 5/217 km, pyöräily 28 /1446 km, uinti 1000/51 200 m, kuntosali 10/4940 min, juoksu 0/5 km, hiihto 0/0 km , rullaluistelu 0/0 km.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti