maanantai 18. huhtikuuta 2016

MA 18.04.2016

Suomi on kaukana oikeusvaltiosta. Kansanedustajilla on suuri vastuu asiassa. Väitän, että kysymyksessä on nyt kriittiset ajat Suomen päättäjillä eli kansanedustajilla, joiden pitää noudattaa lakia.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 4 C, tuuli koillinen 1 m/s, pilvistä ja poutaaa, suhteellinen kosteus 100 %, lämpötila päivällä + 5 C , aurinko nousee 05.39, aurinko laskee 21.09, päivän pituus 15.30 min.

Huominen sää Kalajoella

Tapahtumat

Kuvaa merikotkan pesältä
   
 Tänään oli poliittisen ohjausryhmän kokous Merenojan yhtenäiskoulun suunnittelun osalta. Valitettavasti jälleen oli neljä henkilöä poissa. Tosin he ovat olleet aikaisemmistakin kokouksista poissa.

Tutustumismatka yhtenäiskouluihin

Kalajoen Säästöpankintalo Omapohja

Johanna Kiviniemi, Sauli Kuha, Pertti Rönkkö, Petri Oulasmaa

Pääministeri Aleksei Kosyginin vierailu Kalajoelle 16.6.1966

Suomen ja Neuvostoliiton välinen yhteistyö – Kekkonen ja Kosygin Raahessa ja Kalajoella

Raution uusi koulu- ja palvelukeskus

Sädehoidon jälkeinen kolmas, neljäs ja viides päivä

Urheiluvuosi 2015

Puolustusneuvoston puheenjohtaja


Eduskunnan oikeusasiamiehen päätös Dnro 764/4/16 14.4.2016
Erkin kommentti: Nyt edellytetään kansanedustajilta toimintaa Suomen palauttamiseksi oikeusvaltioiden joukkoon. Olen joutunut käymään oikeustaistelua jo yli 21 vuotta, vaikka todistusaineistot ovat kiistattomat ja rikolliset ovat tunnustaneet tekonsa. Siksi odotan kansanedustajilta toimenpiteitä.

Sain Raution koulun kuntoselvitysraportin. Tekninen lautakunta on päättänyt laittaa Raution koulun kylmilleen. Mielestäni nyt kyläyhdistyksen on raegoitava, sillä jos koulu on kylmillään niin se ei ainakaan paranna sen tilaa. Tekninen lautakunta ei ole tehnyt purkupäätöstä.
Tein rautiolaisille ehdotukseni pohjaksi Raution uuden koulu ja monitoimikeskuksen suunnitelmaksi. Laitoin ehdotukseni kylätoimikunnan puheenjohtajalle.

Uutiset

MTV3

Yle.fi

Yle urheilu

MV-lehti


Öljysopimuksen kaatuminen tulee painamaan öljyn hintaa – Suomen Pankin asiantuntijan mukaan Opec on menettämässä otettaan pysyvästi

Nollavero vetää yhä useampia Portugaliin – lehti: suomalaiset muuttajien kärkiryhmässä

Presidentti: Ecuadorin maan­järistyksessä jo 233 kuolonuhria

Ecuadorin maanjäristyksen uhriluku kasvaa – loukkaantuneita jo yli 2500

Salainen presidenttikysely julki – keskustaväki Sauli Niinistön kannalla

Perussuomalaisten rivit rakoilevat kunnissa – ainakin 90 valtuutettua lähtenyt
Erkin kommentti: Olen yksi heistä. Syynä perussuomalaisten Oulun piirin toiminta ( Kortessalmi ja Juka sekä Moilanen) ja puoluetoimiston taitamattomuus asioiden hoidossa.

Uusi laki tulossa voimaan kesällä – turvapaikanhakijan ilmoittauduttava jopa 4 kertaa päivässä

Brysselin terrori-iskusta vangittu ruotsalainen esiintyi aiemmin hyvän kotoutumisen dokumentissa

Arabiturvapaikanhakija yritti raiskata tytön kuntosalin pukuhuoneessa

Suomen Telia-Sonera muuttui vähin äänin Ruotsin osinkolingoksi

Onko ydinvoima tullut tiensä päähän? – "Eletään epävarmuuden aikaa"

Hallitus esitteli työelämän uudistuksia: Työttömälle tarjottaisiin heti myös muita kuin oman alan töitä – HS listasi keskeiset muutokset

Työstä kieltäytyminen vaikeutuu – tämä on suurin muutos

Taksiliikenteeseen esitetään useita helpotuksia – Berner: Alle 10 000 euron liikevaihdolla voisi ajaa ilman toimilupaa
Erkin kommentti: Tällainen menettely olisi katastrofi esimerkiksi Kalajoen taksipalveluille.

Taksiliitto Bernerin esityksistä: Nämä ovat pahimmat epäkohdat – ”Meitä vähän hämmentää”

Taksiliitto Bernerin esityksestä: Hintahaitari levenee, kohtuullisuutta mahdoton taata

Tämä on hallituksen suunnitelma: Suomi perustaa yhtiön, joka perisi maksun teiden käytöstä
Erkin kommentti: Onko tämä ministerin vai hallituksen aivopieru? Tämähän tarkoittaa tietulleja.

Taksi- ja väyläesityksestä leimahti kiista, PS:n Terho: Berner esitti omia näkemyksiään

Autoliitto arvostelee tieverkon yhtiöittämistä - "Käyttäjät maksavat tiet toiseen kertaan, mutta korkojen kera"

"Villin lännen meininkiä" - Timo Soinin mukaan Anne Bernerin esitys ei tästä etene

Suomen 20 eri kestävyysvajetta

Mielenkiintoiset blogit

Kommentti: Nyt tuli Soinille & Persuille liikaa Berneriä!

Kommentti: En­nä­tys­kak­sik­ko löi naulan arkkuun – yksi osa suomalaista kiekkoa on tapettu
Erkin kommentti: Odotan, että jääkiekkoliitto tekee asiassa jotakin. Toivon, että JHT ja Imatran Ketterä saavat kutsun Mestiseen ja Mestis jaetaan kahteen lohkoon.

Yhteiskuntasopimuksen vapaamatkustajat

PowerPoint hallitus

Laittoman maahantulon järjestäminen

Turvapaikanhakijoiden taustat

Rikosilmoitus joka katosi

Juha.Sipilä.fi

Hanna Halmeenpää

Ekokeidas orjatyönä

SUOMEN SINIVALKOINEN DEMOKRATIA?

Mielipiteeni

KIIREHTIMISPYYNTÖ

Pyydän kiirehtimään kanteluni kanteluni diaarinumero on 764/4/16 . Tavoitteena on saada kaikkien minua ja yritystoimintaani koskevat tuomiot purettu korkeimmassa oikeudessa mahdollisiman nopeasti. Olen joutunut kärsimään rikosten uhrina neljä konkurssia, yhden 75 päivän ehdottoman vankeustuomioa ja useita kunnianloukkaustuomiota. Kaikki tuomiot on saatu aikaan rikosten avulla kun syyttäjänä on toiminut esteellinen syyttäjä ja tutkinnanjohtaja on laiminlyönyt virkavelvollisuutensa. Rikokset eivät voi olla vanhentuneita, koska ulosotto on voimassa. Siitä todisteena Lindorffin perintäkirje. Lindorff on ollut tietoinen, että saatava on aikaansaatu rikosten avulla. On järkyttävää, että asioihin ei ole saatu ratkaisua vaikka käsittely on kestänyt jo yli 20 vuotta.
Olen pyytänyt Oulun läänin kansanedustajia valvomaan, että oikeus toteutuu.

Hei Hanna

Kiitos Hanna viestistäsi

Laajempi todistusaineisto on Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa, koska käräjäoikeus ei suostunut palauttamaan sitä minulle

Olen joutunut näiden ihmisoikeusrikosten kohteeksi

Pyydän kiireellistä toimintaa asiassa.

Kalajoella 15.4.2016

Erkki Aho, Kalajoen kaupunginvaltuutettu 30 vuotta
044-3025948

Laitin tekstin Merenojan koulun suunnittelun fb-sivuille, mutta hyvin se on sinne piilotettu. Siksi laitoin tekstin myös omille fb-sivuille sekä Kalajokilaakso-lehteen.
Maanantaina meillä on poliittisen ohjausryhmän kokous.

Päättäjän näkemys asiasta keskustelun pohjaksi

Paras ja taloudellisin ratkaisu

Kalajoen kaupunki on päättänyt käynnistää Merenojan yhtenäiskoulun suunnittelun. Merenojan yhtenäiskoulussa on vuonna 2019 yhteensä 1280 oppilaista, joista yhtenäiskoulussa on 980 ja lukiossa 300 oppilasta. Alueellisesti yhtenäiskoulun 1-6 oppilaista 53 % Pohjankylältä, 18 % Vuorenkalliolta, 15 % Etelänkylältä, 9 % Rahjasta, 5 % Mehtäkylästä. Rahjan koulun oppilasalue ulottuu Tapion Tuvan risteysalueelle saakka.

Merenojan yhtenäiskoulun oppilasjakautuma on seuraava 1. lk 4 ryhmää, 2. lk 4 ryhmää, 3. lk 4 ryhmää, 4. lk 4 ryhmää, 5. lk 3-4 ryhmää 6. lk 4 ryhmää. Minua urheilumiehenä kiinnostaa liikuntatuntien järjestäminen yhtenäiskoulussa ja ennen kaikkea liikuntaan varattavien tilojen määrä. Liikuntatuntien määrä yhtenäiskoulun ala-asteella jakaantuu seuraavasti:1. – 4. lk 2 h/vko, 5. lk 3 h/vko ja 6. lk 2 h/vko. 4. – 5. lk on lisäksi valinnaisia opintoja 2 h /vko ja 6. lk 4 h /vko. Uskon, että moni oppilas haluaa myös valita liikunnasta valinnaisia opintoja. Tämä merkitsee sitä, että liikuntasalin tarve on 1-6-luokilla vähintäänkin 60 viikkotuntia, todennäköisesti jopa 80 tuntia.
Tähän liikuntasalin tarpeeseen on lisättävä ylä-asteen eli 7-9-luokkalaisten liikuntasalin tarve, mikä on vähintäänkin 32 tuntia, todennäköisesti 40 viikkotuntia. Sen lisäksi lukion viikottainen liikuntasalin tarve on noin 40 tuntia, kun otetaan huomion myös liikuntalinjojen salin tarve. Liikuntasalin kokonaiskäyttötarve tulee olemaan noin 140-160 viikkotuntia.

Merenojan koululle yhteyteen on rakennettava täysimittainen sali lisätiloineen, mikä merkitsee noin 1200 m2 hallitilaa, mikä voidaan jakaa viiteen eri osaan. Halli voidaan rakentaa Merenojan koulun yhteyteen, kun puretaan nykyinen kirjastotila pois. Täysimittainen halli palvelee myös salibandynpelaajia, lentopallopelaajia jne.

Merenojan yhtenäiskoulun ala-asteen luokista yksi voisi olla urheiluluokka ja toinen taideluokka ja sama linja voisi jatkua yläasteen luokissa sekä lukion urheilu- ja taidelinjoissa. Tällä tavalla mahdollistetaan kalajokisille ja mahdollisesti lähialueenkin nuorille mahdollisuus kilpailutoimintaan urheiluseurojen joukkueissa. Urheilumenestys toisi näkyvyyttä niin Kalajoelle, kalajokisille urheiluseuroille kuin Kalajoen lukiollekin.  Urheilutoiminta voisi jatkua ympärivuotisena siten, että jatketaan kesän ajan eri-ikäisten urheilukouluna läpi kesän. Näillä ratkaisuilla mahdollistetaan Kalajoen matkailulle lisää vetovoimaa, kun Merenojan koulusta tulisi lähes urheiluopistotasoinen alue jota voitaisiin tehokkaasti käyttää liikuntaharrastuksiin myös kesäaikana.

Halpa-hallille tulee myydä ns. kauppakeskukselle varattu tontti. Nykyiseen Halpa-halliin voitaisiin toteuttaa nykyaikainen lukio ja varmistaa siten lukion laajentaminen tulevaisuudessa jopa 500 oppilaan lukioksi. Lukion lisäksi tiloihin voitaisiin sijoittaa kirjasto ja nuorisotoimi sekä muitakin toimintoja. Kalajoen lukion vetovoimaisuus on varmistettava uusilla ajanmukaisilla tiloilla ja vetovoimaisilla linjaratkaisuilla. Yhtenäiskoulu voitaisiin toteuttaa hyvin Merenojan kouluun, kun tilaa vapautuu lukiolta. Mielestäni tämä ratkaisu olisi Kalajoen kaupungin kannalta kaikkein paras ja taloudellisin ratkaisu. Samalla saataisiin kaupallisten palvelujen paraneminen toteutettua järkevällä tavalla.

Erkki Aho
kaupunginvaltuutettu

Päivän mietelause

Antavat kädet korjaavat sadon.
Autuaampi on antaa kuin ottaa.
Kun tsaari antaa munan, hän ottaa kanan.
Kun annat, anna ilollla ja hymyillen.
Yksinäisyys on välistä parasta seuraa.
Yksinäisyys virkistää, eristyneisyys tappaa.

Värssy

Ruusuja poimin
kukkia kannan,
seppeleen sidon
ja sinulle annan!


Musiikki, joka on jäänyt mieleeni

Jamppa Tuominen - Kevään Ensi Kukkanen 1978

Jamppa Tuominen - Aamu toi ilta ve

Jamppa Tuominen - Kerro kuiskaten tunteesi

Laila Kinnunen: Mantsurian kummut (suomeksi) 1962

Reijo Taipale - Tonavan aallot

Laila Kinnunen - Kellä kulta sillä onni (1959)

Danny & Armi - LÖYSIN VIIMEIN PAIKAN KAIVATUN

Danny & Armi - Loving you only

Armi & Danny - Pelkkää hyvää

Markku Aro - Hyvännäköinen
Liikunta ja terveys

Paino 100,0 kg, verenpaine aamulla 159/96 , lepopulssi 49, verenpaine illalla 160/89, lepopulssi 58. Uinti 0 m / 18 000 m, Jumppa 0 min / 2200 min. Kuntosali 0 min/ 2160 min, Kävely 0 km/ 64 km Pyöräily 0 km / 77 km , Hiihto 0 km/ 28 km, juoksu 0 / 0 km, rullaluistelu 0 / 0 km.

Loppukevennys

Penkkipunnerruksen ME-mies teki paljastuksen armeija-ajoista: Myönsi Robert Heleniukselle vapautuksen herroittelusta!

Näin Tiikerit ratkaisi Suomen mestaruuden – video

Suomalainen NHL-hyökkääjä törkeän aliarvostettu - "Olisiko joukkue edes pudotuspeleissä ilman häntä?"Ei kommentteja:

Lähetä kommentti