keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

KE 20.04.2016

Kalajoen valas, mikä keväällä 23.5.1904 sotkeutui Erkki Puskalan rysän aitaverkkoon. Pituutta tällä täysikasvuisella maitovalasnaaraalla oli 4,2 metriä. Painoa ei voitu punnita. Hevonen ja kuusi miestä vetivät sen liukupuita apuna käyttäen rannalle.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 2 C, tuuli pohjoista 6 m/s, pilvistä ja räntäsadetta, suhteellinen kosteus 99 %, lämpötila päivällä + 1 C , aurinko nousee 05.32, aurinko laskee 21.15, päivän pituus 15.43 min.

Huominen sää Kalajoella

Tapahtumat

Tilasin kopion KHO.n päätöksestä 28.10.2015 taltionumero 3053 diaarinumero 2000/3/15.

Vapaussodan aikaisia tapahtumia Rautiossa ja rautiolaisten osallistuminen Vapaussotaan

Tutustumismatka yhtenäiskouluihin

Kalajoen Säästöpankintalo Omapohja

Pääministeri Aleksei Kosyginin vierailu Kalajoelle 16.6.1966

Suomen ja Neuvostoliiton välinen yhteistyö – Kekkonen ja Kosygin Raahessa ja Kalajoella

Raution uusi koulu- ja palvelukeskus

Sädehoidon jälkeinen kolmas, neljäs ja viides päivä

Urheiluvuosi 2015

Puolustusneuvoston puheenjohtaja


Eduskunnan oikeusasiamiehen päätös Dnro 764/4/16 14.4.2016
Erkin kommentti: Nyt edellytetään kansanedustajilta toimintaa Suomen palauttamiseksi oikeusvaltioiden joukkoon. Olen joutunut käymään oikeustaistelua jo yli 21 vuotta, vaikka todistusaineistot ovat kiistattomat ja rikolliset ovat tunnustaneet tekonsa. Siksi odotan kansanedustajilta toimenpiteitä.

Sain Raution koulun kuntoselvitysraportin. Tekninen lautakunta on päättänyt laittaa Raution koulun kylmilleen. Mielestäni nyt kyläyhdistyksen on raegoitava, sillä jos koulu on kylmillään niin se ei ainakaan paranna sen tilaa. Tekninen lautakunta ei ole tehnyt purkupäätöstä.
Tein rautiolaisille ehdotukseni pohjaksi Raution uuden koulu ja monitoimikeskuksen suunnitelmaksi. Laitoin ehdotukseni kylätoimikunnan puheenjohtajalle.

Uutiset

MTV3

Yle.fi

Yle urheilu

MV-lehti


Viisi vaihtoehtoa autoilijan maksuksi – näin Bernerin kaavailemia tienkäyttömaksuja kerättäisiin

Liikenneministeri Berner haluaa pilkkoa VR:n ja perustaa erillisen kalustoyhtiön – suunnitelmat jo pitkällä

Vladimir Putin ei luovuta valtaansa kenellekään, sanoo presidentin sisäpiiristä kirjoittanut toimittaja

Trump riemuitsi voitostaan: ”Cruz on matemaattisesti eliminoitu!”

Synnytyksistä taisteleva sairaanhoitopiirin hallitus törmäyskurssilla Valviran kanssa – "Tuntuu siltä, että tässä kaivetaan tikulla koko ajan"

Armeijan marssiopas Itä-Karjalaan 1938 kertoo, että Suomi ei joutunut sotaan housut kintuissa

Kiinalaisyhtiö ostaa pääministeri Sipilän aiemmin johtaman Jot Automationin

Mielenkiintoiset blogit

Kommentti: Nyt tuli Soinille & Persuille liikaa Berneriä!

Kommentti: En­nä­tys­kak­sik­ko löi naulan arkkuun – yksi osa suomalaista kiekkoa on tapettu
Erkin kommentti: Odotan, että jääkiekkoliitto tekee asiassa jotakin. Toivon, että JHT ja Imatran Ketterä saavat kutsun Mestiseen ja Mestis jaetaan kahteen lohkoon.

Yhteiskuntasopimuksen vapaamatkustajat

PowerPoint hallitus

Laittoman maahantulon järjestäminen

Turvapaikanhakijoiden taustat

Rikosilmoitus joka katosi

Juha.Sipilä.fi

Hanna Halmeenpää

Ekokeidas orjatyönä

SUOMEN SINIVALKOINEN DEMOKRATIA?

Mielipiteeni

Päättäjän näkemys asiasta keskustelun pohjaksi

Paras ja taloudellisin ratkaisu

Kalajoen kaupunki on päättänyt käynnistää Merenojan yhtenäiskoulun suunnittelun. Merenojan yhtenäiskoulussa on vuonna 2019 yhteensä 1280 oppilaista, joista yhtenäiskoulussa on 980 ja lukiossa 300 oppilasta. Alueellisesti yhtenäiskoulun 1-6 oppilaista 53 % Pohjankylältä, 18 % Vuorenkalliolta, 15 % Etelänkylältä, 9 % Rahjasta, 5 % Mehtäkylästä. Rahjan koulun oppilasalue ulottuu Tapion Tuvan risteysalueelle saakka.

Merenojan yhtenäiskoulun oppilasjakautuma on seuraava 1. lk 4 ryhmää, 2. lk 4 ryhmää, 3. lk 4 ryhmää, 4. lk 4 ryhmää, 5. lk 3-4 ryhmää 6. lk 4 ryhmää. Minua urheilumiehenä kiinnostaa liikuntatuntien järjestäminen yhtenäiskoulussa ja ennen kaikkea liikuntaan varattavien tilojen määrä. Liikuntatuntien määrä yhtenäiskoulun ala-asteella jakaantuu seuraavasti:1. – 4. lk 2 h/vko, 5. lk 3 h/vko ja 6. lk 2 h/vko. 4. – 5. lk on lisäksi valinnaisia opintoja 2 h /vko ja 6. lk 4 h /vko. Uskon, että moni oppilas haluaa myös valita liikunnasta valinnaisia opintoja. Tämä merkitsee sitä, että liikuntasalin tarve on 1-6-luokilla vähintäänkin 60 viikkotuntia, todennäköisesti jopa 80 tuntia.
Tähän liikuntasalin tarpeeseen on lisättävä ylä-asteen eli 7-9-luokkalaisten liikuntasalin tarve, mikä on vähintäänkin 32 tuntia, todennäköisesti 40 viikkotuntia. Sen lisäksi lukion viikottainen liikuntasalin tarve on noin 40 tuntia, kun otetaan huomion myös liikuntalinjojen salin tarve. Liikuntasalin kokonaiskäyttötarve tulee olemaan noin 140-160 viikkotuntia.

Merenojan koululle yhteyteen on rakennettava täysimittainen sali lisätiloineen, mikä merkitsee noin 1200 m2 hallitilaa, mikä voidaan jakaa viiteen eri osaan. Halli voidaan rakentaa Merenojan koulun yhteyteen, kun puretaan nykyinen kirjastotila pois. Täysimittainen halli palvelee myös salibandynpelaajia, lentopallopelaajia jne.

Merenojan yhtenäiskoulun ala-asteen luokista yksi voisi olla urheiluluokka ja toinen taideluokka ja sama linja voisi jatkua yläasteen luokissa sekä lukion urheilu- ja taidelinjoissa. Tällä tavalla mahdollistetaan kalajokisille ja mahdollisesti lähialueenkin nuorille mahdollisuus kilpailutoimintaan urheiluseurojen joukkueissa. Urheilumenestys toisi näkyvyyttä niin Kalajoelle, kalajokisille urheiluseuroille kuin Kalajoen lukiollekin.  Urheilutoiminta voisi jatkua ympärivuotisena siten, että jatketaan kesän ajan eri-ikäisten urheilukouluna läpi kesän. Näillä ratkaisuilla mahdollistetaan Kalajoen matkailulle lisää vetovoimaa, kun Merenojan koulusta tulisi lähes urheiluopistotasoinen alue jota voitaisiin tehokkaasti käyttää liikuntaharrastuksiin myös kesäaikana.

Halpa-hallille tulee myydä ns. kauppakeskukselle varattu tontti. Nykyiseen Halpa-halliin voitaisiin toteuttaa nykyaikainen lukio ja varmistaa siten lukion laajentaminen tulevaisuudessa jopa 500 oppilaan lukioksi. Lukion lisäksi tiloihin voitaisiin sijoittaa kirjasto ja nuorisotoimi sekä muitakin toimintoja. Kalajoen lukion vetovoimaisuus on varmistettava uusilla ajanmukaisilla tiloilla ja vetovoimaisilla linjaratkaisuilla. Yhtenäiskoulu voitaisiin toteuttaa hyvin Merenojan kouluun, kun tilaa vapautuu lukiolta. Mielestäni tämä ratkaisu olisi Kalajoen kaupungin kannalta kaikkein paras ja taloudellisin ratkaisu. Samalla saataisiin kaupallisten palvelujen paraneminen toteutettua järkevällä tavalla.

Erkki Aho
kaupunginvaltuutettu

Päivän mietelause

Kylmässä, tyhjässä talossa hiistäkin paleltaa.
Olkaa onnellisia, onnettomilla ei ole ystäviä.
Yksinäinen on se ihminen, joka hylkää itsensä.
Imartelijat näyttävät ystäviltä kuin sudet koirilta.
Imartelu on puolet naissielun ravinnosta.
Sielulla ei ole sukupuolta.

Värssy

Sanat rakkauden,
hetket hellyyden
keskenänne jakakaa,
toisistanne iloitkaa.

Musiikki, joka on jäänyt mieleeni

Hiljainen on laulu rakkauden

Juha Metsäperä, Olen lähelläsi

Miksi Kaikki Kaunis katoaa...

MUTKATTOMAT JÄTKÄN HUMPPA

3 Mahtava Peräsin Ja Pulleat Purjeet SOLISTIYHTYE SUOMI
Irwin Goodman - Rentun ruusu

Saija Tuupanen - En enää vaieta mä voi (Muistojen polku 2012)

Amadeus Lundberg - Mustalaisviulu (Muistojen polku 2012)

Arja Koriseva - Kultaiset Korvarenkaat

Saija Tuupanen - Tartu Hetkeen

Liikunta ja terveys

Paino 101,5 kg, verenpaine aamulla 154/84 , lepopulssi 66, verenpaine illalla 140/88, lepopulssi 65. Uinti 0 m / 18 000 m, Jumppa 0 min / 2200 min. Kuntosali 0 min/ 2160 min, Kävely 0 km/ 64 km Pyöräily 0 km / 77 km , Hiihto 0 km/ 28 km, juoksu 0 / 0 km, rullaluistelu 0 / 0 km.

"Paras tapa laihtua" – asiantuntija paljastaa yhden simppelin tehokeinon painon pudottamiseen

Loppukevennys

KSML: Matti Nykänen herkistyi entisen valmentajansa sairasvuoteella - "Jos olisin ottanut alkoholia vähemmän..."

Jopas oli erikoiset yt-neuvottelut – kaupunki näytti ovea seitsemälle suomenhevoselle

MTV: Tutkintavanki unohtui vankilaan 175 päiväksi

Alainen apulaispoliisipäälliköstä: Nimitteli naisia, pilkkasi puhevikaa, jätti kutsumatta yhteisiin tilaisuuksiin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti