torstai 24. marraskuuta 2016

TO 24.11.2016

Ensi maanantaina ja tiistaina on Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskari totisen paikan edessä. Hän haluaa nousta vastarintaan kalajokisia urheiluseuroja ja urheiluväkeä vastaan sekä myös kalajokisia oppilaiden vanhempia sekä opettajia vastaan, jotka vaativat terveellistä opiskeluympäristöä.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 1 C, tuuli pojoisesta 8 m/s, pilvistä ja poutaa , suhteellinen kosteus 92 %, lämpötila päivällä - 2 C , aurinko nousee 09.24, aurinko laskee 14.56, päivän pituus 05.32 min.

Huominen sää Kalajoella

Päiväni

Heräsin kello 07.00. Luin sähköpostit. Yhtenäiskouluasiasta tulee sähköposteja. Kiitos niistä. Valitettavasti kaikki valtuutetut eivät vieläkään tajua mistä päättävät.
Katsoin facebookin. Join aamukahvin ja söin aamupuuron. Luin lehdet ja tein muistiinpanot. Kalajokiseutu julkaisi tänään yleisönosastokirjoitukseni. Toivottavasti se saa valtuuteut ajattelemaan asioita tarkemmin. Kalajkiseudussa oli myös diplomi-insinööri Markus Pöllän kirjoitus.
Kalajokiseudussa on nyt myös kaupungnjohtajan haastattelu. Kaupunginjohtaja perustelee nyt Merenojan liikuntahallin pienuutta sillä, että se on tarkoitettu Merenojan koulun tarpeisiin. Kalajoen kaupunginjohtaja ilmoitti valtuutetuille, että 750 000 euron valtion tuki on jo huomioitu 3 miljoonan euron liikuntahallin kustannusarviossa. Valitettavasti nyt on niin, että 3 miljoonaan halliin, mikä on tarkoitettu Merenojan koulun tarpeisiin ei valtionapua heru.

Kaupunginjohtaja on vaatinut kaupunkistrategiaan kannanoton jossa määritellään Kalajoen kaupungin liikuntatarjonta kymmen vuoden kuluessa urheiluopistotasoiseksi. Kaupunginjohtajan esittämä ja kaupunginhallituksen hyvksymä esitys valtuustolle on näin ollen kaupunkistrategian vastainen.

On huomattava, että kaupunginjohtaja ei enää lehtihaastatelussa painottanut sitä, että Kalajoen kaupungilla ei ole varaa täysimittaiseen ja Kalajoen kaupunkistrategian mukaiseen liikuntahalliin. Totuus on se,että Kalajoen kaupungilla on varaa, koska kaupungilla on 15,3 miljoonaan Repo-rahat käytettävissä. Kysymys on siis arvovalinnasta: liikuntahalli vai kauppakeskus – kalajokiset vai kaupunginjohtajan pilvilinnat?

Kaupunginjohtajan haastattelu on ristiriidassa kaupunkistrategian kanssa. Kaupunginjohtaja painotti sitä, että liikuntahalli tulee vain oppilaiden tarpeisiin, mutta hän on unohtanut sen, että oppilaita on yhtenäiskoulussa ja lukiossa tulee olemaan niin paljon, että kuudella luokalla on yhtä aikaa liikuntatunti. Silloin liikuntahalliin tulee tarvittaessa mahtua kuusi ryhmää kerralla. Nykyisillä suunnitelmilla ei mahdu. Liikuntahalli ei siis ole kalajokisten urheiluseurojen käytettävissä, koska ne voivat käydä vaikka Vasankarin Nuorisoseuralla, Pahkalan koululla ja Raution Nuorisoseuralla niinkuin kaupunginhallituksen puheenjohtajan näkemys on. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan mielipidettä en noteraa minkäänarvoiseksi, koska hän ei asioista ymmärrä, mutta käyttäää härskisti valtaa asioista päätettäessä.

Kysymys on siis arvovalinnoista ja se on poliittinen päätös. Mitat täyttävä liikuntahalli keskustaan vai monitoimihalli Hiekkasärkille? Valtuuston puheenjohtaja jo esitti tällaisen näkemyksen valtuuttujen kokoontumisessa maanantai-iltana. Hän ei kuitenkaan maininnut sanaa Hiekkasärkät vaan käytti sanaa muualle.

Entisen Pöllän koulun eli nykyisen Raution koulun korjausremonttiin on käytetty niin paljon rahaa että sillä rahalla olisi pidetty Pöllän ja Raution koulu avoinna uuden koulun rakentamiseen saakka. Uuden Raution koulun suunnittelua ei voitu tehdä samanaikaisesti Merenojankoulun kanssa, koska Kalajoen johtajilla ei ole tarkoituskaan rakentaa Rautioon koulu. Raution koulun rakentaminen on mahdollista saada toteutettua vain jos investonnit laitetaan tärkeysjärjestykseen ja Raution koulu on silloin mukana investoinneissa. Nyt tilanne on se, että Rautioon tuskin tulee koulua.

Eilen meillä kotona kävi vieraita Hämeestä. He toivat meille lahjana lähiherkkuja Hämeestä. Mielestäni lahja oli erinomainen oivallus hämäläisiltä. Siellä oli hämäläisiä lähiherkkuja. Miksi Kalajoella ei ole vastaavaa lahjaideaa toteutettu? Kalajoellakin olisi mahdollisuudet tällaisen lähiruokatarjontaa esimerkiksi yrityslahjaideana ja muunakin lahjaideana. Siihen voitaisiin laittaa kalajokisia kalasäilykkeitä, marjasäilykkeitä, karkkeja, leivonnaisia ( esim. ruskeita pipareita), hunajaa, jne.. Tuotteet voivat olla muutakin kuin elintarkkeita. Tämä on erittäin hyvä lahjaidea, mutta kalajokiset tuskin ehtivät enää tämän joulun markkinoille, mutta ensi kesän matkailukauteen ehdimme kyllä varsin hyvin. Tärkein markkina kuitenkin saattaa olla ensi vuoden joulumarkkinat. Näin autamme kalajokisia lähiruuantuottajia parhaalla mahdollisella tavalla.

Iltapäivällä tuli kaupunginsihteerin lähettämä viesti, jossa ilmoitettiin, että maanantain kokouksessa esitellään myös Kalajoen kaupungin investointiohjelma. Tämä tuli kuin tilauksesta, koska invetointiohjelmalla on merkitystä juuri Raution koulun osalta. Jos koulu ei ole investointiohjelmassa korkealla sijalla niin silloin sitä tuskin tulee. Investointiohjelman olisi voinut lähettääe tukäteen valtuutetuille eikä pantata sitä maanantaihin saakka. Erittäin tärkeä asia on nyt investointien tärkeysjärjestys.

Kalajoella on liikkunut kesy kettu, mikä ilmeisesti on ollut jollakin henkilöllä elättinä. Kysymys on elainsuojelulain vastaisesta toiminnasta.

13 § Luonnonvaraisten eläinten ottaminen elätettäväksi
Luonnonvaraisten nisäkkäiden ja lintujen ottaminen elätettäväksi on kielletty, ellei kysymyksessä ole eläimen pyydystäminen eläintarhassa pidettäväksi, eläimen tarhaaminen lihan, munien tai niiden tuottamiseen tarkoitettujen siitoseläinten tuottamiseksi taikka riistanhoidollisessa tarkoituksessa, eläimelle tilapäisesti annettava sairaanhoito tai muu hyväksyttävä tilapäinen tarve taikka tieteellinen tutkimustyö.
Tilapäisesti annettavaa sairaanhoitoa tai muuta hyväksyttävää tilapäistä tarvetta varten hoitoon otettu eläin on sen tilan salliessa vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. Jos eläintä ei voida vapauttaa eikä sen hoitoa voida järjestää, eläin on lopetettava.

kihlakunnansyyttäjä Juhani Mäki kuvassa oikealla. - ei korppi korpin silmää noki

Pyysin Lapin syyttäjää palauttamaan kaiken hänelle lähettämäni aineiston tekemissäni rikostutkintapyynnöissä ja pyysin samalla valtakunnansyyttäjävirastoa vaihtamaan tutkinnanjohtajan. Katso
Tutkinnanjohtajan vaihtaminen

Lähetin oikaisypyynnön perusturvalautakunnalle tässä asiassa
From: Erkki Aho
Sent: Thursday, November 24, 2016 6:11 PM
Subject: oikaisupyyntö

Oikaisupyyntö

Pyydän perusturvalautakunta oikaisemaan virheellisen päätöksensä 03.11..2016 § 105. Katson, että viranhaltijoiden ja vastuullisten henkilöiden olisi tullut vastata sähköposteihini kohtuullisessa ajassa kuten laillisuusvalvojan päätös edellyttää. Nyt viranhaltijat ja vastuulliset henkilöt ovat kätkeytyneet lautakunnan selän taakse ja teettäneet lautakunnalla väärän päätöksen perustuen virheelliseen valmisteluun.

Teen asiassa tarkemman ja yksityiskohtaisemman erittelyn viikon kuluessa, koska lähetän sen myös valtion talouden tarkastusvirastolle, mikä on aloittanut asiassa tutkinnat ELY-keskuksen ja Työ- ja leinkeinoministeriön osalta. Minä epäilen asiassa myös Kalajoen viranomaisten osalta virkavirhettä

Erkki Aho
kaupunginvaltuutettu

Vaiettu valtuustoaloite

Uutiset

Näin härskisti lapsilisäleikkaajat huijasivat

Hallitus laittoi ilmasto- ja energiatavoitteet uusiksi – jatkossa lähes kolminkertainen määrä uusiutuvaa tankkiin

Opetushallituksen pääjohtaja hyväksyi 300 000 euroa avustusta johtamalleen koululle

Näin hallitus aikoo tehdä Suomesta päästöttömän

Työmaateline sortui voimalassa Kiinassa, yli 40 kuoli

Hallinto-oikeudelta merkittävä päätös – Maahan­muuttovirasto saattaa pyörtää satoja kielteisiä turvapaikkapäätöksiä

Hallitus leikkaa tuntuvasti uusiutuvan energian tukea – tuulivoiman terveysvaikutukset selvitetään

KSML: Perholaiselta maatilalta löytyi kymmeniä nälkiintyneitä nautoja – tilallista epäillään törkeästä eläinsuojelurikoksesta

Keskustan kansanedustajalta sapiskaa sote-uudistukselle: "Viiden vuoden aikana noin sata kuntaa menee nurin"

Useissa johtajien ravintolalaskuissa puutteita – miten kulut liittyvät töihin?

PÄÄMINISTERILLÄ LÄHEISET YHTEYDET TALVIVAARAN URAKOITSIJAAN

Turkki yrittää vaientaa kaikki kriittiset äänet” – lähes 400 kansalaisjärjestöä kielletty

Mielenkiintoiset blogit
Petroskoin paperikonetehdas ryhtyi tuottamaan ydinvoimalan suojakilpiä

Älä kiusaa omaa maikkaa

Keskustaoikeiston esivaalien 1. kierros Ranskassa

Erkin blogit

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä

Kalajoki-näyttelyn synty

Kalajoki-näyttelyn valokuvanäyttely
Kalajoki-näyttely Tapion Tuvalla

Aarne Saaren muistolaatasta

JHT:lle tappio kärkikamppailussa

Myynti ei lopu asiakkaan tekemään kauppaan

Tutkinnanjohtajan vaihtaminen

Kalajoen kaupungin osavuosikatsaus 31.8.2016

YLE AREENA

Suurin tarina mitä ei ole koskaan kerrottu Osa 1 (kaikki 27 videota)

Stalinin tytär

Kuntoiluriipuvainen

Savon suurkatselmus

Päivän mietelause

Maineen on tultava sivutuotteena.
Jokainen kyläpappi haluaisi olla paavi.
Ylpeys suurenkin kukistaa.
Kateus on kunnian matkatoveri.
Matkiminen on vilpittömintä imartelua.
Joka katkaisee toisten puheen osoittaakseen erinomaisuutensa, paljastaakseen oman typeryytensä.

Musiikki, joka on jäänyt mieleeni

Geschwister Niederbacher - Wieder blühen die Rosen 2011

Orig. Fidelen Lavanttaler - Wenn die Schwalben heimwärts zieh'n 2010

Orginal fidele Lavanttaler - Lavanttaler Medley

Lavanttaler Medley

Lavanttaler, Mölltaler, Kernbuam - Wenn der Funke zündet

Original fidele Mölltaler - Heut ist ein Feiertag - 1995

Die fidelen Mölltaler - Die alte Lärche 2009

Die fidelen Mölltaler -Tal der Tränen 2011

Original fidele Mölltaler - Alpenkönig - 1995

Best Christmas Songs of All Time ~ 2016 Playlist

Liikunta ja terveys

Painoni 102,4 kg, aamulla verenpaine 148/98, lepopulssi 60. Verenpaine illalla126/80  , lepopulssi 81  . Jumppa 30 /5590 min, kävely 0 km/295 km, pyöräily 0 km / 1727 km, uinti 0 m / 66000 m, kuntosali 70 min. / 3400 min, juoksu, hiihto, rullaluistelu.

Nämä lihakset unohtuvat monelta treenaajalta – tukilihasliikkeet voivat auttaa polvi- ja olkapääkipuihin

Väitöstutkimus: Vanhukset hyötyvät säännöllisestä voima- ja tasapainoharjoittelusta

Joensuussa sillan kyltin varastanut tuli katumapäälle – kyltti palautettiin anteeksipyyntö-lapun kera

Loppukevennys

YouTubessa pian 10 miljoonan yleisö – muistatko kuopiolaisen Antin kuolemaa halveksuneen temppuvideon?

Marko otti neljä iloista nuorta naista kyytiin – taksikuskin matkasta pikkujoulujen jatkoille tuli aivan unohtumaton

Kuvat jäähyväisistä: Yli 20 vuotta Särkänniemen delfiinejä kouluttanut palasi Suomeen – ”Valehtelisin, jos sanoisin, ettei niitä tule ikävä”

Helsingin kokoomusjohtaja ajoi kolmion takaa mopoilijan eteen – syytti törmäyksessä loukkaantunutta uhria huolimattomuudesta

Turvakamera näyttää, miten romanien varasliiga operoi – rahankeräyslipas lähti myyjän silmien alta

VALTIOPETOS

Nettikirja

Natura

Jorma Jaakkola

Oikeusvaltio Suomi

Oikeuslaitos ja poliisiblogi


Oikeusvaltio Suomi

Oikeuslaitos ja poliisiblogi

Jyrki Virolainen Irvokas näytelmä oikeusvaltiossa

Sinivalkoinen kavallus

SUOMEN TRAGEDIA .. tästä kansan ahdinko alkoi

Presidentti Halosen salaamispäätös 30.8.2002

Laman ja Rahan Pelurit selvitys laman ”hoidosta”

Koiviston konklaavin salaisesta muistiosta

Pankit harhauttivat

Koiviston konklaavin lähdetiedot…

Ei vain armorikkautta, vaan oikeutta!

Pankkikriisin karmea totuus julkiEi kommentteja:

Lähetä kommentti