lauantai 19. marraskuuta 2016

LA 19.11.2016

Ministeri Pirkko Mattila vieraili Kalajoki-näyttelyssäni 29.10.2016 ja käveli näyttelyn läpi yhdessä maaseutuavustajansa Alpo Ylitalon kanssa. Nyt ministeri Pirkko Mattila on joutunut myrskyn silmään saatuaan nuhteet puoluetoveriltaan, eduskunnan puheenmieheltä.

Uskon, että Pirkko Mattila selviää tästäkin hässäkästä maaseutuavustajansa Alpo Ylitalon henkisen tuen turvin. Puolue ei sittenkään erottanut Alpo Ylitaloa puolueesta vaikka yritys oli kova. Elämä jatkuu. Otettakoon opiksi ja ojennukseksi.

Päivän sää

Lämpötila aamulla +3 C, tuuli etelästä 12 m/s, pilvistä ja poutaa , suhteellinen kosteus 87 %, lämpötila päivällä + 1 C , aurinko nousee 09.05, aurinko laskee 15.12, päivän pituus 06.07 min.

Huominen sää Kalajoella

Päiväni

Heräsin klo 07.30. Kävin pesulla. Valmistin aamupalan ja söin. Luin sähköpostit ja katsoin facebookin. Luin aamun lehdet ja tein muistiinpanot. Kävin Kalajoki-näyttelyssä esittelemässä Kalajoen historiaa. Jälleen uusia tuttavuuksia Kalajoki-näyttelyssä.
Tulin kotiin klo 12.00. Katsoin hiihtokisat Rovaniemeltä.
Lähdin katsomaan Suomisarjan jääkiekko-ottelun JHT-KHT. JHT voitti murskaluvuin vain 14 pelaajalla ja yhdellä maalivahdilla liikkellä olleen vastustajan. KHT odottaa huomenna Oulussa kova vastus.

Kalajoen kaupunginhallituksen puheenjohtaja on todella hermona Merenojan yhtenäiskouluasian kanssa. Kesäkuun valtuusto päätti, että ennen päätöksen tekimistä kartoitetaan tarvekartoitus. Olemme liikunnanopettajien, urheiluseuraväen ja Kalajoen kaupungin vastuullisten henkilöiden kanssa kartoittaneet alan ihmisten mielipiteet ja näkemykset liikuntahallista. Olemme kokoontunueet muutaman kerran ja laatineet liikuntahallin piirustukset joissa on käytetty parasta ammattitaitoa mitä Kalajoelta löytyy ja se on todella korketasoista. Nämä tiedot ja piirustukset on lähetetty Kalajoen kaupunginvaltuutetuille, kaupungingin vastuullisille virkamiehille sekä arkkitehdille. Kalajoen kaupunginhallituksen puheenjohtaja on haukkunut kaupungin virkamiehen ja kysellyt, että tietääkö esimiehesi, mitä sinä teet. Virkamies oli toteuttanut valtuuston päätöstä. Mielestäni kaupunginhallituksen puheenjohtajan toiminta on täysin sopimatonta ja siksi keskustan valtuustoryhmän tulisi käsitellä kaupunginhallituksen puheenjohtajan toiminta. Me emme ole tehneet turhan takia liikuntasalin piirustuksia, vaan olemme pohtineet tarkasti asioita. Mielestäni on järkyttävää, että henkilö, joka ei ymmärrä asioita, voi toimia noin taitamattomasti ja ärsyttävästi kuin kaupunginhallituksen puheenjohtaja tekee. Olen varma, että menettely jättää syvät jäljet kansalaisten ja ennenkaikkea kalajokisten urheiluaktiivien mieleen. Minun mielestäni kaupungin hallituksen puheenjohtajan tulee erota tai hänet on erotettava. Hän vie asioita eteenpäin piittamatta mitä mieltä ihmiset ovat asioista. Merenojan koululla tehdään ilmastotutkimuskysely, mutta siinä esitettyjä mielipiteitä ei näytätetä otettavan huomioon lainkaan, koska päätäkset tehdään kuulematta näitä tutkimustuloksia. Olen surullinen myös musiikinopettajien puolesta, sillä myöskään heidän mielipidettään ei ole kuultu riittävässä määrin.
Rakennuspiirustukset ovat jo kaupunginhallituksen esityslistalla. On huomioitava, että nyt ei rakennetta uutta vaan korjataan pääosin vanhaan. Siksi on huomioita rakennuspiirustuksia hyvksyttäessä tehdyt selvitykset ja ne on laitettava liitteeksi ja osaksi rakennuspiirustuksia. Nyt tehty selvityksiä, joissa on todettu huoneilmassa ongelmia. Kun selvitykset ovat liitteenä päätöksissä, niin päättäjät tekevät päätöksensä tietoisena terveydellisistä riskeistä. Jos joku sairastuu niin silloin päättäjät ja arkkitehti ovat niin juridessa kuin taloudellisessa vastuussa asiossa. Nyt yritetään venkuloida niin, ettei selvityksiä olisi laisinkaan tehty. Lisäksi liikenneturvallisuus selvitys on vielä minun käsitykseni mukaan kokonaan tekemättä. Lapsille on taattava turvallinen kotimatka. Kouluratkaisun tulee olla kaikin puolin turvallinen, terveellinen, kilpailukykyinen ja kustannustehokas pitkänaikavälin ratkaisu. Lisäksi sen tulee olla kaupunkistrategian mukainen eikä sen vastainen niinkuin nykyinen Merenojan koulun liikuntasalin suunnitelma on. Nykyinen liikuntasalin suunnitelma on karkea katastrofi ja sitä ei saa hyväksyä missään nimessä.

Uutiset

Puhemies Lohela poisti kaksi kansanedustajaa juopumuksen takia illalliselta Ruotsissa – ”Eihän 1,5 tunnissa ehdi kaatokännejä vetää”

Kansanedustajien käytös Ruotsin-vierailulla johti puhemiehen nuhteluihin

Puhemies Lohelan nuhtelemat kansanedustajat olivat humalassa – toinen hihitteli Ruotsin puhemiehen juhlaillallisella

IL paljastaa: Puolustusvoimille ilmestyi yhtäkkiä tuhat tykkiä - Suomi pimittänyt puolet vahvuudestaan Etyjiltä

Talvivaara

Päihtyneeksi epäilty kapiainen häiriköi ampumaleirillä Lohtajalla – vietiin putkaan yöksi

Mielenkiintoiset blogit
Kommentti: Kansanedustajien omerta

Vaalihurskastelua

Lainsuojattomat – ihanko laillisesti?

Eurooppa ja Lähi-Idän serkusavioliitot segregaation voimistajana

Erkin blogit

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä

Kalajoki-näyttelyn synty

Kalajoki-näyttelyn valokuvanäyttely

Kalajoki-näyttely Tapion Tuvalla

Aarne Saaren muistolaatasta

JHT:lle murskavoitto


Myynti ei lopu asiakkaan tekemään kauppaan

Valtiopetoksesta tutkintapyyntö – suojelupoliisin virkavelvollisuuksien laiminlyönti

Kalajoen kaupungin osavuosikatsaus 31.8.2016

YLE AREENA

Suurin tarina mitä ei ole koskaan kerrottu Osa 1 (kaikki 27 videota)

MOT Unohdetun kansan kurjuus

Arkistohelmiä

Rautahepo

Loitsu ja rukous

Savotta

Päivän mietelause

Ihminen ilman muistoja on kadotettu ihminen.
Arvaa oma tilasi, anna arvo toisillekin.
Jos haluat uudistaa maailmaa, aloita itsestäsi.
Itsellemme olemme korvaamattomia.
Joka moittii toisia, kiittää aina epäsuorasti itseään.
Arvonsa mies ansaitseepi vaan ei liikaa ylistystä.

Musiikki, joka on jäänyt mieleeni

Jettie Pallettie - Ik zit in een cafeetje (Clipstudio.nl)

Jettie Pallettie - Hey knull... (Productie clipstudio.nl)

Jettie Pallettie - Geef mij R 2 (clipstudio.nl)

Jettie Pallettie - koekoek (clipstudio.nl)

Jettie Pallettie - Daar word ik vrolijk van ! ( Clipstudio.nl)

Jettie Pallettie - KlepperdeKlep (videoclip)

Jettie Pallettie - Hopeloos

Jettie Pallettie - Papa Paparapapapa

Jettie Pallettie - Hee Schat Weet Je Dat

Jettie Pallettie - Feest In De Tent

Liikunta ja terveys

Painoni 104,0 kg, aamulla verenpaine 147/92, lepopulssi 56. Verenpaine illalla 146/91 , lepopulssi 71 . Jumppa 30 /5480 min, kävely 0 km/295 km, pyöräily 0 km / 1727 km, uinti 0 m / 66000 m, kuntosali 0 min. / 3270 min, juoksu, hiihto, rullaluistelu.

Loppukevennys

Sata vuotta Lauttasaaressa asunut Nappus Liljeberg lähtee Linnan juhliin – ”Olin kyllä yllättynyt, että minut käskettiin sinne”

Metrourakka pykii, konsultille messevä tili – laskutus kymmeniä miljoonia euroja

15 autoa kärsi vahinkoja Oulussa: ”Koko autokatos oli liekkien vallassa”

Mies raiskasi kaksi teinityttöä oululaishotellissa - hovioikeus ei alentanut 4,5 vuoden tuomiota
Erkin kommentti: Uutinen voi kiinnostaa kalajokisia, vaikka kysymyksessä ei olekaan kalajokinen henkilö.

Helsingin käräjäoikeuden ex-päällikköä syytetään virkarikoksesta - käräjäoikeus jätti 246 eristämisjuttua käsittelemättä

Terrafame myöntää Ylelle: Asiakkaamme ottaa uraania talteen

VALTIOPETOS

Nettikirja

Natura

Jorma Jaakkola

Oikeusvaltio Suomi

Oikeuslaitos ja poliisiblogi


Oikeusvaltio Suomi

Oikeuslaitos ja poliisiblogi

Jyrki Virolainen Irvokas näytelmä oikeusvaltiossa

Sinivalkoinen kavallus

SUOMEN TRAGEDIA .. tästä kansan ahdinko alkoi

Presidentti Halosen salaamispäätös 30.8.2002

Laman ja Rahan Pelurit selvitys laman ”hoidosta”

Koiviston konklaavin salaisesta muistiosta

Pankit harhauttivat

Koiviston konklaavin lähdetiedot…

Ei vain armorikkautta, vaan oikeutta!

Pankkikriisin karmea totuus julki
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti