keskiviikko 2. marraskuuta 2016

KE 02.11.2016

Kalajoen Merenojan yhtenäiskoulun liikuntasalin suunnitelussa on ollut pahoja virheitä, jotka on vielä mahdollista korjata. Pahin virhe on se, että salin suunnittelussa ei ole kuultu liikunnanopettajia, liikunta-aktiiveja eikä urheiluseurojen edustajia, siis palvelujen käyttäjiä. Tilanne on mahdollista vielä korjata. Kalajoella on maakunnan parhaat urheiluasiantuntijat ja siksi on käsittämätöntä, ettei heidän ammattitaitoaan käytetä hyväksi tallaisessa asiassa.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 1 C, tuuli idästä 8 m/s, pilvistä ja poutaa , suhteellinen kosteus 87 %, lämpötila päivällä + 0 C , aurinko nousee 08.12, aurinko laskee 16.01, päivän pituus 07.49 min.

Huominen sää Kalajoella

Päiväni

Heräsin tänään kello 06.00. Nyt pääsee jälleen normaaliin elämänrytmiin, kun syöpähoitoon liittyvä pistoshoidon vaikutus ei enää rajoita liikkumista ainakaan kolmeen viikkoon. Lisäksi jalkakipuni, mikä oman analyysin mukaan johtuu iskias-vaivasta ei enää estä liikkumista. Ihminen on sitä mitä hän syö ja miten hän elää. Aamulla jumppasin 40 minuuttia ja kävin suihkussa. Sen jälkeen valmistin terveellisen aamupalan tehosekoittimella. Siihen kuului porkkana, omena, banaani, mustikoita, jogurttia, aromia.mustikkamehua. Keitin vihreää teet ja laitoin siihen hunajaa ja voikukanjuurta. Tein juustovoileivän suolakurkun kera. Verenpaineeni on nyt menossa oikeaan suuntaan. Painoni on edelleenkin liian korkea. Siksi nyt on lisättävä liikuntaa niin, että tulee kolme – neljä harjoitusta päivää kohti.

Luin sähköpostit. Tulivoimasta sain tietoja ja valokuvia tuulivoimaloista. Kiitos niistä. Katsoin facebookin. Onnittelin syntmäpiväsankareita. Luin aamun lehdet ja tein muistiinpanot. Join kupin kahvia ja lähdin Kalajoki-näyttelyyn. Laitettiin valokuvanäyttelyä vähän paremmaksi. Nyt katson vielä mitä kuvia voidaan lisätä näyttelyyn.Tänään näyttelyssä kävi mielenkiintoisia vieraita. Heiltä saan näyttelyyni kehystetyn valokuvan ensimmäisestä Kalajoen satamassa käyneestä laivasta talvisaikaan.
Kävin Rautiossa vanhempieni haudalle laittamassa hakoja ja kanervia.

Tänään olen edelleen jalostanut Merenojan yhtenäiskoulun liikuntahallin suunnitelmaa. Nyt tarvitaan tiedot millaisia tiloja yleisurheilijat tarvitsevat talviharjoittelua varten. Millaisia tiloja voimistelijat ja voimalulajien harrastajat tarvitsevat? Millaisia tiloja palloilulajien harrastajat tarvitsevat. Millaisia tiloja koululaiset tarvitsevat? Miten lukion erityisryhmät voivat käyttää näitä tiloja. Tärkeintä on se, että ensin kartoitetaan tarpeet ja sitten vasta ryhdytään suunnittelemaan salia. Nyt on muistettava tilojen tulee olla mahdollisimman monipuolisessa käytössä ja niistä on perittävä käyttömaksu. On arvioitava paljonko kyttömaksuja saadaan 30 vuoden aikana? Nyt on selvitettävä valtion rahoituksen saanti liikuntahallin rakentamiseen. Lähetin vs. liikuntasihteerille seuraavan viestin:

Hei Juha,

olen miettinyt miten asiassa edetään. Mielestäni ensin on kartoitettava tilanne siten, että eri käyttäjäryhmiltä pyydetään tiedot millaisia tiloja he tarvitsevat, siis neliömetrimäärät. Esim. yleisurheilu voi tarvita 60 m:n juoksusuoran ja siihen varoalueen, hyppypaikan, heittopaikan, kuntosalin sekä pukeutumis - ja suihkutilat, välinevaraston jne. Vastaavat tiedot on pyydettävä eri palloilulajien harrastajilta, naisvoimistelijoilta, voimailulajien harrastajilta, ja eri urheiluseurojen edustajilta. Siis tarkat tiedot tilantarpeista neliömetrimäärineen ja muine tietoineen.
Liikunnanopettajien on tehtävä oma tilantarveselvitys ja lukion erityisryhmien tilanne on huomioitava näissä selvityksissä. Lisäksi on selvitettävä tilojen paras mahdollinen sijainti opetuksen kannalta katsottuna. Siis tilankäyttösuunnitelma.
Mielestäni tämä peruskartoitus on tehtävissä tämän loppuviikon aikana.
Katsomotilojen tarve on selvitettävä jotta voidaan järjestää isompia urheilutapahtumia. On selvitettävä millaiset kahviotilat tarvitaan. On selvitettävä mitä yleisiä ja yhteisiä tiloja tarvitaan. Näihin tiloihin tulee sijoittaa kaupungin urheilutoiminnot sekä Akatemian toiminnot.
On pyrittävä arvioimaan uusista tiloista perittävät käyttömaksut ja paljonko ne ovat 30 vuoden ajalta. Ne vaikuttavat investoinnin hintaa laskevasti.
On selvitettävä valtionosuus liikuntahallin rakentamiseen.
Näiden tietojen pohjalta voidaan suunnitella tarpeen mukainen liikuntahalli Kalajoelle.Suunnittelun lähtökohtana tulee olla tarve eikä ylhäältäpäin annettu määräys.

Terv. Erkki

Uuden liikuntahallin tulee olla myös matkailijoiden käytössä ympäri vuoden. Kalajoelle voi tulla viettämään liikuntalomaa ympäri vuoden. Lisäksi Kalajoki Akatemilta odotan ympärivuotisen urheilukoulun käynnistämistä ja liikuntakampanjaa vauvasta vaariin. Tavoitteena on saada kalajokiset liikkumaan. Liikunnan ohjaajia on koulutettava riittävästi. Kalajoen lukion kehittämissuunnitelmat on uudistettava ja panostettava liikunnallisen lukioon. Merenojan yhtenäiskoulusta jaKalajoen lukiosta tullenee ”Kalajoen urheiluopisto”.

Lämmitin illalla saunan, koska en tänään ehtinyt liikkumaan tarpeeksi.

Huomenna 03.11.2016 Kalajoen perusturvalautakunta käsittelee valtuustoaloitteeni väärillä tiedoilla. Tämä osatotuus ilmoitetaan lautakunnan jäsenille:

5 Valtuustoaloite/ Yhteisöstä Voimaa -hankkeen toteutus 34/00.02.00/2016, 230/00.01.05.00/2015 PetuLtk "Kiireellisenä käsiteltävä valtuustoaloite Tarjous Kalajoen kaupungille Pitkäaikaisena kaupunginvaltuutettuna ja liikkeenjohdon konsulttina tar joudun toteuttamaan Yhteisöstä Voimaa hankkeen 70 000 euron hintaan ilman ESR-rahoitusta. Toteutuksesta annan takuun, että toteutus on 100 ker taa hyödyllisempi ja tuloksellisempi kuin nyt perusturvalautakunnan hyväk sy mäl lä hankkeella. Hyväksyessään tarjouksen Kalajoen kaupunki sääs tää lähes 40 000 euroa ja Suomen valtio lähes 440 000 euroa.

Kalajoella 30.05.2016

Konsulttitoimisto Erkki Aho Ky
Erkki Aho toimitusjohtaja, kaupunginvaltuutettu

Tässä on koko totuus. Nyt lautakunnan jäsenille ei esitellä hankesuunnitelmaa lainkaan.

Hyvinvointipalvelujen johtaja, sosiaali- ja terveyspalvelujohtaja sekä perusturvalautakunnan puheenjohtaja tietävät, että valtiontalouden tarkastusvirasto on aloittanut tutkinnat projektin rahojen käytöstä vaatimalla selvitystä aluehallintovirastolta ja työ- ja elinkeinoministeriöltä. Miksi tämä asia jätetään kertomatta lautakunnan jäsenille? Olen pyytänyt Kalajoen kaupungin vastuullisilta virkamiehiltä ja luottamushenkilöltä vastaavaa selvitystä asiassa, mutta he eivät ole vastanneet minulle asiaan kuuluvalla tavalla., vaan pyrkivät kätkeytymään lautakunnan selän taakse. Minä edellytän, että asianomaiset henkilöt vastaavat henkilökohtaisesti minulle tässä asiassa. En hyväksy sitä, että pyritään kätkeytymään lautakunnan selan taakse tietoisen väärällä informaatiolla asiassa. Epäilen asiassa virkavelvollisuuksien laiminlyöntiä ja jopa virkarikosta.

Uutiset

Hallitus aikoo tehdä Suomesta ensimmäisen valtion, joka kieltää lailla kivihiilen käytön – ”Se olisi naisten äänioikeuteen verrattava linjaus”

Suomeen saapui kerralla yli sata syyrialaista – Suomi ottanut suhteellisesti eniten turvapaikanhakijoita EU-ohjelman puitteissa

Missä on maan kustannustehokkain kunnanjohtaja? Katso paljonko sinä maksat omallesi

Kuntatutka

Verot

Täällä aktivoida tilitiedot, kittos” – Suomalaisten pankkitunnuksia kalastellaan taas tökeröillä viesteillä, mutta moni huijari on entistä ovelampi

Mielenkiintoiset blogit
Tuulentupaan katosi poliitikkojen luottamuksen rippeet

Anneli Auer ja katkerat toimittajat

ARSENAL-SOPIMUS AVATTAVA

Erkin blogit

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä

Kalajoki-näyttelyn synty

Kalajoki-näyttelyn valokuvanäyttely
Kalajoki-näyttely Tapion Tuvalla

Aarne Saaren muistolaatasta


Mikä on totuuden hetki?

Valtiopetoksesta tutkintapyyntö – suojelupoliisin virkavelvollisuuksien laiminlyönti

YLE AREENA

Uusi Afrikka

Sirkuskoulu

Suurin kiinalainen ravintola

Erämaan uhrit

Päivän mietelause

Mitä vain on helpompi purkaa kuin panna kokoon.
On parempi olla aidosti tyhmä kuin esittää viisasta.
Väärinkäsitykset johtuvat aina sanoista.
Tyhmä paljon työtä tekee, viisas käy sossun luukulla.
Kun rahat loppuvat, luovuus lisääntyy.
Ei omena kauas puusta putoa

Musiikki, joka on jäänyt mieleeni

Funny North Korean Kids Playing Drums

North Korea children playing the guitar. Creepy as hell.

Little North Korean Girl Playing Guitar 北朝鮮少女のギター演奏

North Korean Children Playing Guitar 北朝鮮の子供たちによるギター演奏

[палочки] «Мы - юные богатыри» {Музыка КНДР}

Celtic Woman - Amazing Grace

Celtic Woman - You Raise Me Up

Celtic Woman - The Call

Celtic Woman - Níl Sé'n Lá

Celtic Woman - Fields Of Gold

Liikunta ja terveys

Painoni 104,5 kg, verenpaine 146/95, lepopulssi 67. Jumppa 40 /4880 min, kävely 0 km/293 km, pyöräily 0 km / 1727 km, uinti 0 m / 60000 m, kuntosali 0 min. / 3270 min, juoksu, hiihto, rullaluistelu.

Loppukevennys

Maalaistyttö kaivettiin haudasta ja raahattiin katuja pitkin oikeuden eteen – vielä vuonna 1718 vainajaa rangaistiin karmivin tavoin itsemurhasta

National Geographic -kanava muuttuu maksuttomaksi ja tulee kaikkien katsottavaksi

Entisen presidentin kotitalon korjauksesta skandaali Virossa – Ilveksen pitää palauttaa EU-tukia

VALTIOPETOS

Nettikirja

Natura

Jorma Jaakkola

Oikeusvaltio Suomi

Oikeuslaitos ja poliisiblogi


Oikeusvaltio Suomi

Oikeuslaitos ja poliisiblogi

Jyrki Virolainen Irvokas näytelmä oikeusvaltiossa

Sinivalkoinen kavallus

SUOMEN TRAGEDIA .. tästä kansan ahdinko alkoi

Presidentti Halosen salaamispäätös 30.8.2002

Laman ja Rahan Pelurit selvitys laman ”hoidosta”

Koiviston konklaavin salaisesta muistiosta

Pankit harhauttivat

Koiviston konklaavin lähdetiedot…

Ei vain armorikkautta, vaan oikeutta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti