tiistai 21. marraskuuta 2017

TI 21.11.2017


Erkin katse näkee pintaa syvemmälle

Päiväni

Viime yönä heräsin jo ennen kolmea. Mieltäni vaivasi Kalajoen kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajan esitys Kalajoen sivityslautakunnalle. Sivistyslautakunnan kokous on tänä iltana. Ensinnäkään en ole tehnyt mitään kuntalaisaloitetta asiassa. Olen kirjoittanut kaupunginjohtajalle sähköpostiviestiin ideoita Kalajoen kaupungin uusien kulttuuri- ja kirjastotilojen toteuttamiseen. Toiseksi päätösesityksen perustelut ovat oudot: kaupunki ei ole näyttelyn tilaaja, eikä näin ollen ole perusteltua osallistua näyttelystä aiheutuvien kulujen kuten tilavuokran maksamiseen.” Perustelut ovat siis samat mitkä aikaisemminkin kun keskustelin kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajan kanssa asiasta. Silloin hän vetosi siihen, että asiasta on keskustelu ja päädytty tähän ratkaisuun. Tiedän kenen kanssa asiasta on keskusteltu ja kenen päätösesitys tämä todellisuudessa on. Sivityslautakunnan puheenjohtajalle asia voi olla vaikea, koska hän otti asian hoidettavakseen syyskuussa kun otin häneen jo toisen kerran yhtyettä tässä asiassa. Sen jälkeen yhteydenpitomme on olleet jostain syystä hiljaisempaa. Sivistyslautakunnan puheenjohtaja haluaa arvostaa Kalajoki-näyttelyä, mutta hän ei saa toimia oman omantuntonsa mukaan.

Kysymys on siis tästä asiasta:

Kalajoen kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajan esityksestä kuntalaisaloite. Valmistuvat kulttuuritilat ja Kalajoki -näyttely 423/12.03.01/2017, 33/00.02.00/2017 SivLtk (Valmistelija: Kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Anita Ohtamaa)

Erkki Aho on jättänyt kuntalaisaloitteen koskien kokoamansa Kalajoki-näyttelyn sijoittamista, täydentämistä, esittelyä sekä useita ehdotuksia toiminnoista jotka tulisi sijoittaa uusiin kulttuuritiloihin. Tällä hetkellä Kalajoki-näyttely on esillä Etappi-kirppiksellä jonka tilasta näyttelyn omistaja maksaa kuukausivuokraa 200 €/kk. Aloitteessa esitetään että kaupunki ottaisi vastuulleen tämänhetkiset vuokrakulut ja uusien kulttuuritilojen valmistuttua osoittaisi tiloista näyttelylle pysyvän sijoitus paikan. Valmistuviin kirjasto-kulttuuritiloihin on suunniteltu näyttelytilaa, joka toteutetaan kirjastotilojen yhteyteen. Tavoitteena on toteuttaa tiloissa vaihtuvia näyttelyitä jolloin myös Kalajoki-näyttelylle voidaan tilasta varata näyttelyaikaa, mutta pysyvää sijoittamista tiloihin on vaikea järjestää. Vaikkakin Erkki Aho on tehnyt näyttelyn kokoamisessa ja rakentamisessa arvokkaan työn, kaupunki ei ole näyttelyn tilaaja, eikä näin ollen ole perusteltua osallistua näyttelystä aiheutuvien kulujen kuten tilavuokran maksamiseen. Samoin aloitteessa mainittujen Unto Jutilan esineistön siirtäminen uusiin kulttuuritiloihin pysyvästi on mahdotonta, mutta teemallisia väliaikaisia näyttelyitä kootessa aineistoa voidaan hyödyntää. Kulttuuri-ja vapaa-aikajohtaja Lautakunta merkitsee kuntalaisaloitteessa mainitut esitykset tiedoksi saaduiksi ja toteaa, ettei lautakunta pysty sitoutumaan aloitteessa esitettyihin kustannuksiin eikä tarjoamaan pysyviä näyttelytiloja.
Hyvinvointipalvelujohtaja: Sivistyslautakunta hyväksyy kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajan esityksen.

Päätösesitystä on siis täyttä puppua. 1900 m2 tiloihin varmasti mahtuu Kalajoki-näyttely, jos tahtoa siihen on. Rahaa tarkoitukseen on, koska Kalajoen kaupungin rahastossa on 250 000 euroa ja valtiolta on tullut 400 000 euroa. Muutkin perustelut ovat suoraan sanoen niin sisältä, syvältä ja pimeästä kuin olla voi. Kysymys on kiistatta Erkki Ahon syrjnnästä. Tänään sain vihdoin viimein sivistyslautakunnan puheenjohtajalta käsittämättömän viestin: ”Tuosta näyttelyasiasta olen keskustellut pitkään Anne Mäki-Leppilammen kanssa. Pysyvää näyttelytilaa kirjaston yhteyteen ei ole mahdollista saada, tilat eivät anna myöten. Vaihtuviin näyttelyihin on mahdollisuus.” Mielestäni kysymys on arvoista ja nyt katsotaan kenellä ne ovat kohdallaan. Kenellä on ammattitaitoa ja asiantuntemusta ja keneltä sitä puuttuu? Sivistyslautakunnan puheenjohtajakin tekee itsensä naurunalaiseksi tuollaisilla kommenteilla.

Olen ollut jo aikasemminkin huolissani kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajan ammattitaidosta. Hänen valintansakin Kalajoelle oli erikoinen. Hänen valinnastaan muun muassa SDP:n valtuutettu valitti Oulun hallinto-oikeuteen, mutta luonnollisestikaan hallinto-oikeus ei nähnyt valinnassa mitään laitonta. Oli vain tehty virka johon löytyi sopiva hakija. Ehkä valintaan vaikutti henkilön aviopuolison asema makuntalehtikonsernin organisaatiossa. Valittajien mielestä joku toinen hakija olisi voinut olla pätevämpi haettuun paikkaan. Tässä yhteydessä muistuu mieleeni Kalajoen sivistystoimenjohtajan valinta muutamia vuosia aikaisemmin.

Korkein oikeus kumosi Kalajoen sivistystoimenjohtajan valinnan

Niin kauaksi kuin pippuri kasvaa …

Tästä asiasta on siis kysymys:

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä

Kalajoki-näyttelyn synty

Kalajoki-näyttelyn valokuvanäyttely

Kalajoki-näyttely Tapion Tuvalla

Olen tehnyt Kalajoen kaupunginhallitukselle myyntitarjouksen näyttelystä. Kaupunginhallitus ei ole kuitenkaan käsittelyt asiaa lainkaan. Mielestäni menettely on vastoin lakia.

Myyntitarjous Kalajoen kaupungille
Minä vielä uskon, että korkein oikeus voi asiassani tehdä oikean ratkaisun. Sitten minulla on mahdollisuus tehdä Kalajoelle omilla ehdoillani upea Kalajoki-näyttely. Tämä voi olla paras mahdollinen ratkaisu asioille, koska luottamuspula Kalajoen kaupungin ja minun kesken on niin suuri. En voisi luottaa siihen, että Kalajoki-näyttely annettaisiin asiantuntemattomiin käsiin. Kalajoki-näyttelyn osalta tulen tekemään omat ratkaisuni lähikuukausina.
Korkein oikeus on luvannut asiassa ratkaisunsa marraskuun aikana. Uskon, että saan valitusluvan korkeimmalta oikeudelta, sillä uskon, että korkein oikeus katsoo mikä on Suomen etu. Jos korkein oikeus ei anna valituslupaa niin silloin asia menee Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimen käsittelyyn. Sitä Suomen maine ei kestäisi.

Tästähän on tässä kysymys

Miten tällaisesta aineistosta

PR-talojen konkurssivyyhti 1

PR-talojen konkurssivyyhti 2

PR-talojen konkurssivyyhti 3

voidaan tehdä tällaisia päätöksiä?

Terve Juha

Muutoin olen sitä mieltä, että Suomi ei ole oikeusvaltio. Katso:

Hätähuuto Suomesta

Perustuslakituomioistuin

Valtiopetos on tosiasia

Miksi suomalaiset eivät ryhdy asian vaatimiin toimenpiteisiin?

Kidutusministeriö

    Kysmys on myös tästä asiasta

Erään kalajokisen yrityksen osalta poliisi ei ole tutkinut asioita oikein. Asiat olisi pitänyt tutkia näin:

Ensin käydään läpi
1. työsopimukset
2, Sitten rekonsturoidaan rikostapahtuma eli työsuoritus. ( Videokuvaus)
3. Määritellään työtehtävän vaativuusluokitus eli palkkataso
4.Katsotaan palkanmaksut työsopimuksen solmimisesta lähtien eli korjataan palkat oikean suuruisiksi (TES)
5.Tarkistetaan ylitöiden laskeminen, sunnuntaitöiden maksaminen, pekkaspäivien maksaminen jne., korjataan palkat näiltä osin
6. Tarkistetaan palkankorotusten maksaminen TES:n mukaisesti, koska työsopimuksessa on sovittu TES:n noudattamisesta
7. korjataan palkanmaksu TES:n mukaiseksi
8. lasketaan viivästyskorot maksamattomille palkoille
9. tutkitaan laiton irtisanominen
  1. ilmoitetaan eläkeyhtiöille oikeat palkkasummat työeläkkeiden määrittämistä varten
Kysymyksessä on törkeä työsuojelurikosepäily, koska ulkomaisilla työntekijöillä teetettiin ylitöitä jopa yli 300 tuntia kuukaudessa ja jätettiin ylityökorvaukset maksamatta. Lisäksi naisilla on työsuojleumääärysten mukaan nostorajana 15 kg ja nämä naiset joutuivat nostamaan 25 kg:n säkkejä satojatuhansia kiloja viikossa. Kaiken huipuksi asiaa käsittelivat käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa esteelliset tuomarit. Poliisin tehtävänä oli lisäksi saattaa kaikki rikoksiin syyllistyneet taloudelliseen ja rikosoikeudelliseen vastuuseen teoistaan. Näyttää siltä, että rikostutkinnan esteenä on ollut Ylivieskan poliisi Ilkka Piispanen. Poliisi on vitkutellut rikostutkinnoissa jo lähes kolme vuotta. Miksi?

20 Amazing Facts About Bulgaria

How Powerful Is Bulgaria?

STRANGEST Places in Bulgaria

? 25 Interesting Facts About Bulgaria ?

Top 12 Cool Facts About Bulgaria ?￰゚ヌᆲ

Bulgaria

Kävin kuntosalilla 75 minuuttia ja uimassa 120 minuuttia.

Blogini

Asia 2017/688

JHT – KHT 6-2

Mielipiteet

Merkelin jatko vaakalaudalla

NATO varoittaa hegemonian siirtymisestä Kiinaan ja - Venäjälle

Yhteiskunnan vihollinen numero yksi, Yksityisyrittäjä

Poliittinen rikos
Alueuutiset

Valtionyhtiö Nordic Morning tarkastelee asiakkuuttaan J. Kärkkäisen kanssa: ”Emme kannata rasismia tai ääriajattelua”
Erkin kommentti: Kärkkäisen yritys on joutunut Juha Kärkkäisen toiminnan takia mafian kouriin ja syrjinnän kohteeksi. Syrjintä on rikoslain mukaan rikos.

Kotimaan uutiset

Puolustus- ja ul­koa­siain­va­lio­kun­ta kuulevat ministeri Niinistöä so­ta­har­joi­tus­kaa­vai­luis­ta

Ministeri Vehviläiseltä ei lupauksia kaupungeille maakuntauudistuksessa
Erkin kommentti: Pitkäaikaisena kuntapoliitikkona voin sanoa, että maakkuntauudistus ei vähennä byrokratiaa eikä yhteiskunnan kuluja. Se on veronmaksajille kallis ratkaisu.

Sote-valmistelussa hääräävät konsultit, joiden yrityskytkökset ovat hämmentäviä

Suomi sai lääkevirastoäänestyksessä vain viisi ääntä – Vapaavuori: "Huonot pisteemme hämmentäviä"

Poliisi: Valepoliisitoimintaa johtaa järjestäytynyt rikollisryhmä

Ulkomaan uutiset

Zimbabwen presidentti Robert Mugabe erosi

Arpa ratkaisi EU:n lääkeviraston sijainnin: Amsterdam voitti – Helsinki jäi äänestyksen hännille

Putin tapasi Syyrian Assadin Sotšissa – "Sotatoimet päättymässä"

Rohingyat elävät käytännössä apartheidissa – Amnestyn raportti syyttää Myanmaria rotuerottelusta

USA peruuttamassa tilapäiset oleskeluluvat yli 60 000 haitilaiselta

Onko Venäjällä tapahtunut ydin­onnettomuus? Virasto: ”Erittäin korkeaa” radioaktiivisuutta lähellä Tsheljabinskia

Venäjä tunnusti vasta nyt syyskuun hurjat säteilylukemat - vuoto huomattiin Suomessa, Fennovoiman kumppani Rosatom valehteli törkeästi

Virallinen raportti Venäjältä myöntää viimein: Säteilyarvot ylitetty lähes tuhatkertaisesti Tseljabinskin lähellä

Itsemurhapommittaja iski moskeijaan Nigeriassa  –  ainakin 50 kuollutta

Talousuutiset

Suomessa suunniteltiin pop-up-jäänmurtaja - telakat ympäri Eurooppaa innostuivat

Ti­las­to­kes­kus: Työttömiä oli lokakuussa alle 200 000

Työttömyys laski 7,3 prosenttiin – "Talouskasvu näkyy työmarkkinoilla"

Urheilu-uutiset

Pöytätenniksessä jahdataan EM-kisapaikkoja –"Lähdemme siitä, Benedek Olah hoitaa pelinsä"

Silmäkarkkia marraskuuhun – Bulls julkaisi videon Markkasen ennätyksellisestä kolmospommituksesta

Venäjä valmistelee lakia, joka järisyttäisi olympiakiekkoa: KHL-pelaajat ulos kisoista?

Joonas Donskoi kaukalon kuningas – käytti Laineen luottokikkaa taiturimaisesti

Mikael Granlund pisteputkessa – kauden muhkeimmat tehot!

Onko tässä syy Teuvo Teräväisen huimaan vireeseen? Suomen painonnostotähti: ”Tuloshyppäykset olivat todella nopeita”

Loppukevennykset

Liikenneviraston johtajalle junailtiin eläkevirka – apulaisoikeusasiamies moittii
Erkin kommentti: Laillisuusvalvonnalla ei ole mitään merkitystä. Se on kansalaisten verovarojen väärinkäyttöä kuten tämäkin tapaus osoittaa.

Poliisi yritti turhaan häätää sutta kotipihoilta Kuhmossa - jouduttiin kaatamaan

Yli 30 lasta kulkee susikyydeillä kouluun Kainuussa – "Voi olla, että pitkä talvi on tulossa"

Lääkäri sitoi dementiaa sairastavan äitinsä kiinni tuoliin ja lähti marjaretkelle – palatessaan löysi äitinsä kuolleena

Turvapaikanhakija yhtyi 10-vuotiaaseen - kohutuomio pysyi hovissa: lapsen olisi pitänyt vastustella enemmän

Pesäpallon viisinkertainen Suomen mestari korjaa sukupuolensa – ”Saa alkaa elää elämää, jota olisi toivonut jo pidemmän aikaa”

Video: MM-rallin uusi suomalaistähti palkittiin älyttömästä 33 metrin hypystä – "Vähän tuli ehkä liikaa"

Autoilla jonottajat menettäneet malttinsa itärajalla - rajaviranomaiset huolestuivat vaarallisista ohitusyrityksistä

Laihialaisisäntä teki kuolemaa, suvun kolme miestä seisoivat siinä vierellä ja juttelivat hautajaisten järjestämisestä.
- Kuinkahan monta taksia tarvitaan, kolme kai.
- Ei kyllä, kaksi riittää ja muut saa kävellä
- No sittehän soon sama vaikka kaikki kävelis
Isäntä viimeisillään nousi pystyyn ja sanoi:
- Matti on oikias, tuokaapa minun housut niin kävellään kaikki.

Yle-Areena

Pohjanmaa postiauton ikkunasta

Minun televisioni: Punaisen torin portaat

Tulkoon sota ja veriset vaatteet
https://areena.yle.fi/1-1047792

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti