maanantai 5. tammikuuta 2015

MA 05.01.2015

LiigaSärkkien uusi mies: Carlos Luna

Päivän sää

Lämpötila aamulla -22 C, tuuli pohjooisesta 2 m/s, pilvistä ja poutaa, suhteellinen kosteus 85 %, lämpötila päivällä - 17 C , aurinko nousee 10.13, aurinko laskee 14.46, päivän pituus 4 t 33 min. Lumen syvyys 23 cm.

Huominen sää Kalajoella

Tapahtumat

Huomenna Merenojan salissa klo 17.30 LiigaSärkät vastaan Kokkolan Tiikerit. Odotettavissa hieno lentopallo-ottelu. Tule ajoissa, sillä on odotettavissa yleisöryntäys otteluun. LiigaSärkillä kauan kaivattu uusi mies, Venetszuelan maajoukkueessakin pelannut Carlos Luna.

Carlos Luna LiigaSärkkien hakkuriksi

Carlos Luna


Olin tänään esittelemässä Erkki Ahon Kalajoki-näyttelyssä taulujen ja pienoismallien avulla Kalajoen historiaa. Tämän näyttelyn ovat tehneet mahdolliseksi todella korkeatasoiset taideteokset. Pienoismallit on tennyt Leo Takalo ja Ivan Georgiev sekä taulut Markku Hakola, Olga Orell, Tanja Luukkonen, Heikki Myllykangas ja Osmo Tokola. Yleisöltä olen saanut erittäin myönteisen palautteen. Tapion Tuvan näyttelytila on erinomainen tila näyttelyjä varten. Olen erittäin iloinen siitä, että kävijät osaavat arvostaa työni merkityksen ja määrän. Monet ovat tulleet kädestä pitäen kiittämään minua tästä suuresta kotiseututyöstä. Tänään näyttelyssä oli hiljaisempi päivä.

Monet ovat tiedustelleet näyttelyn rahoitusta. Olen hakenut apurahaa Keski-Pohjanmaan kulttuurirahastolta, mutta vastaus sieltä oli kielteinen, koska taidenäyttelyni ei ole heidän mielestään kulttuuria. Näin ymmärsin. Hain apurahaa myös Oulun läänin taidetoimikunnalta, mutta sieltäkin tuli kielteinen vastaus. Ymmärsin, että taidenäyttelyni ei ole taidetta. Kalajoen kaupunki on suhtautunut koko ajan nuijavasti näyttelyyni, koska en ole Kalajoen päättäjien ja johtavien virkamiesten suosikki. En ole saanut muualtakaan rahallista tukea, ei ystäviltä eikä sukulaisilta. Kaiken olen rahoittanut n. 400 euron työttömyyskorvauksilla ja nyt ulosmitatulla eläkkeellä. Luonnollisesti tämä harmittaa minua, kun itse tuntee tehneensä merkittävän kulttuuriteon tuleville sukupolville, mutta sitä työtä ei arvosteta. Myöskin tiedotusvälineet kiertävät Erkki Ahon Kalajoki-näyttelyn kaukaa, koska näyttelun todellinen ja historiallinen antihan näkyy näyttelyn blogisivuiltani. Niitä ovat valtiopetoksen julkistaminen ja Naturarikosten julkistaminen. Jostain syystä mieleeni tuli tämä kertomus:

Ja he nousivat, koko joukko, ja veivät hänet Pilatuksen eteen. Ja he alkoivat syyttää häntä sanoen: "Tämän me olemme havainneet villitsevän kansaamme, kieltävän antamasta veroja keisarille ja sanovan itseään Kristukseksi, kuninkaaksi". Niin Pilatus kysyi häneltä sanoen: "Oletko sinä juutalaisten kuningas?" Hän vastasi hänelle ja sanoi: "Sinäpä sen sanot".Pilatus sanoi ylipapeille ja kansalle: "En minä löydä mitään syytä tässä miehessä".Mutta he ahdistivat yhä enemmän ja sanoivat: "Hän yllyttää kansaa opettaen kaikkialla Juudeassa, Galileasta alkaen tänne asti".
Mutta kun Pilatus sen kuuli, kysyi hän, oliko mies galilealainen. Ja saatuaan tietää hänen olevan Herodeksen hallintoalueelta hän lähetti hänet Herodeksen eteen, joka hänkin niinä päivinä oli Jerusalemissa.

Kun Herodes näki Jeesuksen, ihastui hän suuresti; sillä hän oli jo kauan aikaa halunnut nähdä häntä, koska oli kuullut hänestä, ja hän toivoi saavansa nähdä häneltä jonkin ihmeen. Ja hän teki Jeesukselle monia kysymyksiä; mutta tämä ei vastannut hänelle mitään. Ja ylipapit ja kirjanoppineet seisoivat siinä ja syyttivät häntä kiivaasti. Mutta Herodes joukkoineen kohteli häntä halveksivasti ja pilkkasi häntä; ja puetettuaan hänet loistavaan pukuun hän lähetti hänet takaisin Pilatuksen eteen. Ja Herodes ja Pilatus tulivat sinä päivänä ystäviksi keskenään; he olivat näet ennen olleet toistensa vihamiehiä.

Niin Pilatus kutsui kokoon ylipapit ja hallitusmiehet ja kansan ja sanoi heille: "Te olette tuoneet minulle tämän miehen kansan yllyttäjänä; ja katso, minä olen teidän läsnäollessanne häntä tutkinut enkä ole havainnut tätä miestä syylliseksi mihinkään, mistä te häntä syytätte, eikä Herodeskaan, sillä hän lähetti hänet takaisin meille. Ja katso, hän ei ole tehnyt mitään, mikä ansaitsee kuoleman. Kuritettuani häntä minä siis hänet päästän." Niin he huusivat kaikki yhdessä, sanoen: "Vie pois tämä, mutta päästä meille Barabbas!"
Tämä oli heitetty vankeuteen kaupungissa tehdystä kapinasta sekä murhasta. Niin Pilatus taas puhui heille, koska hän tahtoi päästää Jeesuksen irti. Mutta he huusivat vastaan ja sanoivat: "Ristiinnaulitse, ristiinnaulitse hänet!" Niin hän puhui heille kolmannen kerran: "Mitä pahaa hän sitten on tehnyt? En ole havainnut hänessä mitään, mistä hän ansaitsisi kuoleman. Kuritettuani häntä minä siis hänet päästän."
Mutta he ahdistivat häntä suurilla huudoilla, vaatien Jeesusta ristiinnaulittavaksi; ja heidän huutonsa pääsivät voitolle.

Niin Pilatus tuomitsi heidän vaatimuksensa täytettäväksi. Ja hän päästi irti sen, joka kapinasta ja murhasta oli vankeuteen heitetty ja jota he vaativat, mutta Jeesuksen hän antoi alttiiksi heidän mielivallallensa. Ja viedessään häntä pois he saivat käsiinsä Simonin, erään kyreneläisen, joka tuli vainiolta; ja hänen olalleen he panivat ristin kannettavaksi Jeesuksen jäljessä. Ja häntä seurasi suuri joukko kansaa, myös naisia, jotka valittivat ja itkivät häntä.

Niin Jeesus kääntyi heihin ja sanoi: "Jerusalemin tyttäret, älkää minua itkekö, vaan itkekää itseänne ja lapsianne. Sillä katso, päivät tulevat, jolloin sanotaan: 'Autuaita ovat hedelmättömät ja ne kohdut, jotka eivät ole synnyttäneet, ja rinnat, jotka eivät ole imettäneet'. Silloin ruvetaan sanomaan vuorille: 'Langetkaa meidän päällemme', ja kukkuloille: 'Peittäkää meidät'. Sillä jos tämä tehdään tuoreelle puulle, mitä sitten kuivalle tapahtuu?" Myös kaksi muuta, kaksi pahantekijää, vietiin hänen kanssaan surmattaviksi.

Ja kun saavuttiin paikalle, jota sanotaan Pääkallonpaikaksi, niin siellä he ristiinnaulitsivat hänet sekä pahantekijät, toisen oikealle ja toisen vasemmalle puolelle. Mutta Jeesus sanoi: "Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät". Ja he jakoivat keskenään hänen vaatteensa ja heittivät niistä arpaa.

Ja kansa seisoi ja katseli. Ja hallitusmiehetkin ivasivat häntä ja sanoivat: "Muita hän on auttanut; auttakoon itseänsä, jos hän on Jumalan Kristus, se valittu". Myös sotamiehet pilkkasivat häntä, menivät hänen luoksensa ja tarjosivat hänelle hapanviiniä ja sanoivat: "Jos sinä olet juutalaisten kuningas, niin auta itseäsi".
Oli myös hänen päänsä päällä kirjoitus: "Tämä on juutalaisten kuningas".
Niin toinen pahantekijöistä, jotka siinä riippuivat, herjasi häntä: "Etkö sinä ole Kristus? Auta itseäsi ja meitä." Mutta toinen vastasi ja nuhteli häntä sanoen: "Etkö sinä edes pelkää Jumalaa, sinä, joka olet saman rangaistuksen alainen? Me tosin kärsimme oikeuden mukaan, sillä me saamme, mitä meidän tekomme ansaitsevat; mutta tämä ei ole mitään pahaa tehnyt." Ja hän sanoi: "Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi".

Niin Jeesus sanoi hänelle: "Totisesti minä sanon sinulle: tänä päivänä pitää sinun oleman minun kanssani paratiisissa." Ja oli jo noin kuudes hetki. Niin yli kaiken maan tuli pimeys, jota kesti hamaan yhdeksänteen hetkeen, sillä aurinko oli pimentynyt. Ja temppelin esirippu repesi keskeltä kahtia. Ja Jeesus huusi suurella äänellä ja sanoi: "Isä, sinun käsiisi minä annan henkeni". Ja sen sanottuaan hän antoi henkensä.
Mutta kun sadanpäämies näki, mitä tapahtui, kunnioitti hän Jumalaa ja sanoi: "Totisesti, tämä oli vanhurskas mies". Ja kun kaikki kansa, ne, jotka olivat kokoontuneet tätä katselemaan, näkivät, mitä tapahtui, löivät he rintoihinsa ja palasivat kukin kotiinsa. Mutta kaikki hänen tuttavansa seisoivat taampana, myöskin naiset, jotka olivat seuranneet häntä Galileasta, ja katselivat tätä.
Ja katso, oli neuvoston jäsen, nimeltä Joosef, hyvä ja hurskas mies, joka ei ollut suostunut heidän neuvoonsa ja tekoonsa. Tämä oli kotoisin juutalaisten kaupungista Arimatiasta, ja hän odotti Jumalan valtakuntaa. Hän meni Pilatuksen luo ja pyysi Jeesuksen ruumista. Ja otettuaan sen alas hän kääri sen liinavaatteeseen. Ja hän pani hänet hautaan, joka oli hakattu kallioon ja johon ei oltu vielä ketään pantu. Ja silloin oli valmistuspäivä, ja sapatti oli alkamaisillaan. Ja naiset, jotka olivat tulleet hänen kanssaan Galileasta, seurasivat jäljessä ja katselivat hautaa ja kuinka hänen ruumiinsa sinne pantiin. Ja palattuaan kotiinsa he valmistivat hyvänhajuisia yrttejä ja voiteita; mutta sapatin he viettivät hiljaisuudessa lain käskyn mukaan.

Erkki Ahon KALAJOKI-näyttely

Kalajoen Hiekkasärkillä on kiehtova ja monivaiheinen historia.

Miten perussuomalaiset voittavat vuoden 2015 eduskuntavaalit?

Erkki 2014

Kalajoen kaupunginvaltuuston kokous 16.12.2014

HC Satakunta – JHT 1-4

LiigaSärkät – Loimu 0-3

Karhumäen valtaus
http://vanhahistoria.blogspot.fi/2015/01/karhumaen-valtaus.html

Kalevi Häkkinen – Häkä 200 km/t

Kalajoen graniitin louhinta

Talouskatsaus 2013-2014 – Suomi yhä taantumassa

Uutiset

MTV3
http://www.mtv.fi/

Yle.fi

Supercell maksoi Helsingille 24 miljoonaa euroa veroja

Jos Syriza kuuluu radikaaliin vasemmistoon, niin kuuluvat maailman talousgurutkin

Ruokateollisuus: Venäjä-kriisistä voi poikia uusia mahdollisuuksia

Suomi alkaa oppia, kuinka varaudutaan myrskyjen sähkökatkoihin

Kapteeni ajoi laivan tahallaan matalikolle Etelä-Englannissa

Neljä pointtia: Nämä karikot vaanivat Juha Sipilää
15 vuotta vallassa: Näin Putinin politiikka on muuttunut

Eurojengi kasvaa – Liettua yleni täysjäseneksi

Eu:n velvoittava päätös Suomelle: tieverkko korjattava omin varoin

Rikkaat eläkeläiset pakenevat Portugaliin

He jättävät eduskunnan - lähes 30 luopuu paikastaan

Halla-ahon ulostulo sähköisti perussuomalaiset

Mielenkiintoiset blogit

Lähipoliiseja ja muita hyviä uutisia ensi vuodelle
Erkin kommentti: Milloin poliisi ryhtyy noudattamaan Suomen lakia? Se olisi tärkeä tieto. Milloin esimerkiksi varatuomari Mikko Kovalainen joutuu vastuuseen rikoksistaan? Milloin syyttäjät Sulo Heiskari ja Esa Mustonen saatetaan vastuuseen teoistaan? Milloin lestadiolaiset poliisit Raimo Ollila ja Sauli Kuha saatetaan vastuuseen teoistaan? Milloin asianajaja Antti Latola, varatuomari Paavo M. Petäjä, varatuomari Asko Keränen saatetaan vastuuseen teoistaan? Milloin Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden tuomarit saatetaan vastuuseen teoistaan, esimerkkeinä käräjätuomari Heikki Sneck, Jyrki Määttä, Timo Tammiketo, Jaakko Raittila? Milloin poliisi alkaa tutkimaan valtiopetoksen eli ns. Koiviston konklaavin ja laittoman SSP-sopimuksen, jonka Esko Ahon hallituksen suostumuksella tehtiin? Milloin aletaan tutkimaan Aktiv-Hansa-kauppa ja sen rikokset. Suomella on pitkä matka oikeusvaltioksi, koska laillisuusvalvojat, syyttäjälaitos sekä oikeuslaitos suojelevat rikollisia ja tekevät tahallaan vääriä päätöksiä.


Totuus on kallis – vaan ei Kallis

Oikeutta 1990-luvun laman uhreille ja epä-ihmisille!
http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/182334-oikeutta-1990-luvun-laman-uhreille-ja-epa-ihmisille

Laillisesti ryöstetyt Osa IV

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja/karirosenlof

Kommentti edellisiin: Puoluejohtajien on syytä reagoida asioihin, koska nyt pystytään kiistattomasti osoittamaan laillisuusvalvonnan, syyttäjälaitoksen, poliisin ja oikeuslaitoksen lakien vastainen toiminta. Kevään eduskuntavaaleista voi ennustaa tulevan ennennäkemättömät ja – kokemattomat vaalit. Kyllä kansa tietää, että vastuu on puoluejohtajilla. He eivät voi toimia rikollisten suojelijoina vaarantamatta omaa turvallisuuttaan.


Kyberosaajat tämän vuoden trendi

Jalkaväkimiinat takaisin?

Ihmisoikeudet uhattuna länsinaapurissa

Suur-Venäjän puolue ja russofobia

Mielipiteeni

Tässä lienee syy miksi en saa oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä enkä esteetöntä rikostutkintaa.
Totuudenpuhujalla ei ole ystävää:

SSP-sopimus

Toimialarationalisointi

Saattohoitajat

oikeudenkäynti tietämättämme

rikolliset konkurssit

rikoksia ei tutkita

ahojahti

Erkki vastaan maailma

blogit ja videot

Nettikirja

Päivän mietelause

Joka on rakastunut, tietää mitä ainainen levottomuus on.
Toivokaa ja rakastakaa! Toivo lievittää kaikki, ja rakkaus tekee kaiken helpoksi.
Rakastaminen merkitsee sitä, että välittää toisen ihmisen tunteista samalla tavalla kuin omistaan.
Ihmiselle rakastaminen on yhtä luonteenomaista kuin vedelle alaspäin juokseminen.
Et elä todella, jos elät rakastamatta.
Rakasta elämää, niin elämä rakastaa sinua.

Värssy

Myös kukkain islmät katsovat
sun silmäis valohon,
van kaunein kukka kuitenkin
sun kirkas hymys on.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Bonnie Tyler It's A Heartache

Roxette - Listen To Your Heart (video oficial)

Jos Sulla On Toinen-Taikapeili

Matti ja Teppo: Sä minut syttymään saat

World Champions Rock'n'Roll 1983-2014

Sauli Lehtonen - Hurmio (Tangomarkkinat 1994)

Margret Almer - Grüß euch Gott, liebe Leut (2008)

Georg Ots - On Hetki

Oleg Sharov "Take the 'A' Train" Billy Strayhorn

VILJO VESTERINEN JA LASSE PIHLAJAMAA-kulkurin kaiho-1959

Helmut Lotti & Isabelle Adam - True Love ; That's Amore

OFFICIAL: Abhi Toh Party Shuru Hui Hai VIDEO Song | Khoobsurat | Badshah | Aastha | Sonam Kapoor

Terveys ja liikunta

Paino 105,9 kg, verenpaine 166/93 lepopulssi 53. Uinti 0 m / 0 m, Jumppa 0 min / 30 min. Kuntosali 0 min/ 0 min, Kävely 0 km/ 0 km Pyöräily 0 km / 0 km, Hiihto 0 km/ 0 km, juoksu 0 / 0 km, rullaluistelu 0 / 0 km.

Loppukevennys

Spede Show-Koeavioliitto 1-3

01 - Tenho Sauren - Kootut seokset

Vesku show - Aviopari, Jorte Lipasti repäisee

Soitinmenot - Iltasatu Erkalle

Tankki täyteen Osa 4

Vesku show - Aviopari Jorte Lipastin vaimolta menee ääni

Yksi lensi yli Marin pesän: Piilokamera - Kari Ketonen huijaa Seiskan toimittajaa

Esko Hukkanen osa 2.

Eilen illalla istuin vaimoni kanssa keskustellen niitä näitä ja jutun aiheeksi tuli jossain vaiheessa eutanasia. Siihen varsin herkkään, elämän ja kuoleman rajamailla liikkuvaan aiheeseen totesin hänelle: "Lupaathan ettet päästä minua sellaiseen vihannesmaiseen tilaan, jossa elämäni on riippuvainen jostain sähköisestä laitteesta ja
ravinnontarpeeni tyydytetään nesteillä. Jos näet minun olevan siinä jamassa niin lupaathan kytkeä elintoimintojani ylläpitävät laitteet pois päältä ja lopettaa
nesteytyksen." Sanomatta mitään vaimoni nousi, otti kaukosäätimen, sulki television ja kaatoi kaljani viemäriin...

- Onpa täällä ravintolassa huonoa ruokaa, sanoi vaimo miehelleen.
- Niin on, rakkaani. Ja me kun tulimme tänne saadaksemme hieman vaihtelua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti