lauantai 9. syyskuuta 2017

LA 09.09.2017

Isäni kuoli 39 vuotta sitten

Kirpputori Etapin esittely

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä

Kalajoki-näyttelyn synty

Kalajoki-näyttelyn valokuvanäyttely

Kalajoki-näyttely Tapion Tuvalla

Päivän sää Kalajoella

Tänään Kalajoella on melko pilvistä ja mahdollisesti vähäistä sadetta. Lämpötila on + 14 C ja + 10 C välillä. Tuulen suunta idän ja kaakon väiltä. Tuulen voimakkuus on 4-5 metriä sekunnissa. Ilman suhteellinen kosteus on 95 %. Aurinko nousee 06.28 ja laskee 20.13. Päivän pituus Kalajoella on tänään 13 tuntia 45 minuuttia.
Tänään nimipäiviä viettää Eevert ja Isto.

Huomisen ennuste

10 vuorokauden sääennuste Kalajoelle näyttää tällaiselta

Päiväni

Heräsin kuuden jälkeen. Mittasin verenpaineeni ja punnitsin itseni. Yöllä aivotoimintani oli ollut vilkasta, koska aamlla oli selkeitä ajatuksia Kalajoen tulevaisuudesta.

Kalajoen kaupungin strategisena tavoitteena on se, että Kalajoella on urheiluopistotasoiset palvelut. Tämä tarkoittaa minun mielestäni sitä, että Kalajoella on puitteet, valmennus ja kansallisen huippu-urheilun taso korkea. JHT:lla on nyt hyvä joukkue ja erittäin hyvät mahdollisuudet nousta Mestikseen. Jos JHT ei nouse Mestikseen, niin seuraavana vuonna JHT:llä ei ole todennäköisesti hyvää Suomi-Sarjan joukkuetta, koska pelaajien tavoitteena on kehittyä ja päästä pelaamaan korkeammalle tasolle. Mielestäni nyt JHT:non tehtävä Mestis-kauden suunnitelma. Ensin joukkueen noustava Mestikseen ja sitten on koottava sellainen joukkue mikä on vahintään Mestiksen keskitasoa jatkuvasti. Miten tämä tehdään? JHT:n on vahvistettava taloudellista osaamistaan ja on luotava vahva taloudellinen organisaatio. Pääsponsorina voisi olla Rosatom. Lisäksi Rosatomin kautta Mesti-joukkue voisi saada kentällisen nuoria venäläisiä huippupelaajia. Tällä tavalla voitaisiin varmistaa Mestis-joukkueen taso. Viihtyvyyden kannalta ulkomaalaisille pelaajille tulee järjestää kansainvälinen opiskelumahdollisuus. Tämä voidaan organisoida Kalajoen lukion ja Kalajoen Kristillisen kansanopiston kautta. Lukioon tulee organioida kansainvälinen linja eri liikuntalinjojen lisäksi. Siihen meillä on kaikki mahdollisuudet. Rosatomin johtava rooli sponsoroinnissa tukee Kalajoen tavoitetta siitä, että ydinvoimalan n. 4000 rakentajasta vähintään 1000 asuisi Kalajoella. Kalajoelle tulee venäläinen koulu, jossa näiden rakentajien lapset voivat suorittaa opintonsa äidinkielellään venäläisen opistosuunnitelman mukaan. Tämä on erittäin tärkeä asia, kun venäläiset perheet valitsevat asuinpaikkaansa. Tämä taas tukee voimakkaasti Kalajoen elinkeinoelämää, Kalajoen lukion vetovoimaa ja varsinkin matkailua. Tämä auttaa myös Kalajoki-tietoisuuden leviämistä maailmalla.

Merenojan alueelle tulee rakentaa uusi liikunta-areena – Rosatom-areena. Siihen tulee tehdä 300 metrin juoksurata ja kaikki muut tarvittavat elementit jotta halli täyttäisi kaupunkistrategian tavoitteet urheiluopistotasoisista palveluista. Halli tulee olla erillinen osakeyhtiö, jossa johtavassa roolissa on Kalajoen kaupunki ja Rosatom. Hankkeen organisointi on aloitettava välittömästi. Kalajoen tulee olla venäläsyhteistyön johtava paikkakunta Suomessa. Venäjä on Suomen rajanaapuri ja se on tulevaisuudessa erittäin tärkeä kauppakumppani Suomelle.

Kalajoen on määriteltävä muut lajit joihin satsataan ja joilla on kansainvälisen pelaaja-avun avulla mahdollisuus päästä kansalliselle huipputasolle. Mielestäni tavoitteena tulee on kakkosdivisioonan jalkapallojoukkue ja ykkössarjan lentopallo-joukkue Mestis-tason jääkekkojoukkueen lisäksi. Meillä on jalkapallolle erinomaiset edellytykset, koska Hiekkasärkillä on jalkapallohalli. Lisäksi Merenojan alueella on mitat täyttävä jalkapallokenttä. Jalkapallo on kansainvälinen laji. Bulgaria voisi olla yksi keskeinen yhteistyömaa. Lännen suunnalta mielenkiintoinen yhteistyökohde voisi olla Skotlanti. Menestyksellinen jalkapallo tukee Kalajoen lukion toimintaa kuin myös Kalajoen Kristillisen Opiston maahanmuuttolinjan toimintaa. Se tukee myös lukion mahdollisen kansainvälisen linjan toimintaa sekä Arteman toimintaa. Arteman toimintaan tulisi saada lisää kansainvälistä toimintaa. Arteman ja Kalajoen lukion yteistoimintaa tulee kehittää entistä monipuolisemmaksi. Näin turvataan Kalajoen Arteman tulevaisuus.

Mielestäni Kalajoen Kristillisen Opiston maahanmuuttolinja ei saa olla yksistään ns. pakolaisten opintolinja vaan sen tulee olla kaikkien maahanmuuttajien opintolinja. Lisäksi Kalajoen Kristillisen opiston tulisi varmistaa se, että Kalajoella on jatkuvasti tarjolla kielikoulutusta. Kun maahanmuuttajien opistolinjalla on muitakin opiskelijoita kuin pakolaisia niin se luo paremmat edellytykset myös pakolaisille sopeutua yhteiskuntaan.

Luonnollisesti voimistelu ja yleisurheilu on kaiken liikunnan perusta. Liikuntapuitteiden paraneminen vahvistaa myös kalajokista osaamista voimistelun ja muun liikunnan osaamisessa ja tarjoamisessa tavallisille kalajokisille. Liikunta on tärkeää kaikille kalajokisille, koska ihminen on sitä mitän hän syö ja miten hän elää. Liikkumisella voidaan pienentää tulevaisuudessa sosiaalikulujen määrää merkittävästi.

Tällaisella kehityksellä olisi Kalajoen kaupungille ja sen asukkaille valtavan suuri merkitys koska se olisi erinomainen piristysruiske Kalajoen elinkeinoelämälle sekä Kalajoen palveluille ja Kalajoella viihtymiselle.

Luin sähköpostit ja katsoin facebookin. Kävin suihkussa. Join aamukahvit. Katsoin lehdet ja tein muistiinpanot. Lähdin toimistooni Kalajoki-näytelyyn. Näyttelyssä kävi poikasia ilkivaltaa tekemässä eli sotkimassa näyttelyn vieraskirjaa. Ehkä seuraavalla kerrallan otan valokuvan ilkivallantekijöistä ja julkistan sen blogissani. Voisivat vanhemmatkin opettaa lapsilleen tapoja.

Iltapäivällä katsoin naisten pesäottelua televisiosta. Porin Pesä-Karhut tasoitti voitot naisten SM-finaalisarjassa. Illalla on vuorossa koripallo-ottelu Suomi-Italia.

Mietelauseet

Ei se lapsi ikinä kävele, jota aina talutetaan.
Kansan tulevaisuus ovat tasapainoiset lapset ja nuoret.
Onnellinen matkustaa yhtä matkaa ajan kanssa.
Iän karttuessa tarvitsee superlatiiveja yhä vähemmän.
Kokemusta ei voi luoda. Se pitää kokea.
Haihtuva nuoruus niinkuin vierivä virta.

Blogini

JHT – SapKo 2-7

PR-talojen konkurssivyyhti todistusaineistoineen

PR-talojen konkurssivyyhti todistusaineistoineen 2

PR-talojen konnkurssivyyhti todistusaineistoineen 3

Mielenkiintoiset blogit

Rehellinen porvari leikkaisi yritystuista

Rikostutkintapyyntö valtiopetoksesta (täydennys)
Erkin kommentti: Tähän viranomaiset eivät ole vastanneet. Vaitiolo on myöntymisen merkki. Valtiopetos on tosiasia.

Eläkeläisiä syyllistetään

Alueelliset uutiset

JHT hävisi Suomen Cupin puolivälierän

Hyvä brändi houkutti Topille

Kotimaan uutiset

Touko Aallolta ehdoton ei vain perussuomalaisille: Muut puolueet kelpaavat hallituskumppaneiksi
Erkin kommentti: Syyllistyykö Touko Aalto syrjintää? Suomen perustuslaki 6 §.

Salattu muistio valottaa Koiviston tuomioistuin-kritiikkiä pankkikiistoissa

Ulkomaan uutiset

Tuhoa kylvänyt Irma-hurrikaani keräsi uutta voimaa – runneltuja Karibianmeren saaria odottaa jo uusi uhka

Floridassa kaksi ydinvoimalaa Irman reitillä

Meksikon maanjäristyksen uhriluku nousee jälleen – lähes 60 kuollut

Uutistoimistot: Venäjän ja Yhdysvaltojen varaulkoministerit tapaavat Suomessa ensi viikolla

Talousuutiset

Orpo verohallinnon salaisesta ohjeistuksesta: "Ei käsittääkseni ole enää voimassa

Talouselämä: Nokia sai 800 miljoonan euron sopimuksen Intiasta

Urheilu-uutiset

Italian hurja alku liikaa – Susijengin pelit päättyivät EM-turnauksessa

JHT - SaPKo 08.09.2017 Suomen Cup maalikooste

Junkkarit Hockey Team - inserttejä 90-luvulta

1989 Junkkarit-Hermes - Doug Lawrence kuumenee

JYP ja Lukko ainoat kotivoittajat - SaiPan tuore nikkari teloi Michael Keräsen

Loppukevennys

Koti-ikävää potenut kroatialaispoika itki itsensä uneen Seinäjoella – hullu NHL-unelma toteutui suomalaisten avulla

Legendaarinen Discoland puretaan lähikuukausina – nostalgiamatkoja paikalle on tehty pitkin kesää

"Lapsellamme ei ole tulevaisuutta Afganistanissa" – Bayatin perhe odottaa pakkopalautustaan pelon vallassa

Pääepäiltynä alamaailman yksi kovimmista vaikuttajista – KRP takavarikoi huumeorganisaatiolta käteistä 270 000 euroa

Kolme naista vei 1500 euron arvosta tavaraa Myllystä - hameiden alle piilotettuna

Suomalainen isoäiti asuu Venäjän rajaviivalla – Näin kotitalo pelastettiin Neuvostoliiton kaappaukselta

Kerrostalo repesi Ulvilassa: Taloyhtiölle jättilasku oikeudessa – mutta pahin on vielä edessä

Pudasjärven lukiossa voi suorittaa lentolupakirjan ilmaiseksi - koulutus rahoitetaan ulkopaikkakuntalaisten tuomilla valtionosuuksilla
Erkin komentti: Olisko tämä mahdollista myös Kalajoella?

Suomi konepistooli - Aimo Lahden tarina

Väyrynen haluaa hallituksen vastuuseen "hallitsemattoman muuttoliikkeen" ongelmista ja vaatii rajatarkastuksia takaisin

Venäjän media: Mies loikkasi Suomesta Venäjälle – oli Turussa turvapaikanhakijana

YLE AREENA

Pau Gasol teki koripallohistoriaa

Pieni asekauppa

A-studion Ulkolinja: Kohti uutta lokakuuta 

Liikunta ja terveys


Paino 103,2 kg. Verenpaine aamulla 150/95 pulssi 50. Verenpaine illalla 144/92, lepopulssi 55. Jumppa 0/3100 min, kävely 0/239 km, pyöräily 0/2026 km, uinti 0/75 000 m, kuntosali 0/5500 min, juoksu 0/5 km, hiihto 0/0 km , rullaluistelu 0/0 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti