keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

KE 26.04.2017

Kalajoellakin käydään neuvotteluja vaalituloksen perusteella luottamusmiespaikoista. Kaupunginvaltuuston kokoukset pidetään Kalajoen kaupungintalolla. 

Päivän sää Kalajoella

Tänään Kalajoella on melko pilvistä ja lumsadetta. Lämpötila on + 2 C ja + 0 C välillä. Tuulen suunta on pohjoisen ja kollisen väliltä. Tuulen voimakkuus on 8- 9 metriä sekunnissa. Ilman suhteellinen kosteus on 83 %. Aurinko nousee 05.14 ja laskee 21.31. Päivän pituus Kalajoella on tänään 16 tuntia 17 minuuttia.
Tänään nimipäiviä viettää Terttu, Teresa, Tessa.
Huomisen ennuste

10 vuorokauden sääennuste Kalajoelle näyttää tällaiselta
Päiväni
Heräsin viiden aikaan. Luin sähköpostit ja katsoin facebookin. Luin lehdet ja tein muistiinpanot. Jumppasin 30 minuuttia ja kuntopyöräilin. Kävin suihkussa ja söin aamupalan. Täydenisn blogiani. Join aamukahvit ja lähdin toimistooni Kalajoki-näyttelyyn.
Tässä kaupunginjohtajan esitys kaupunginhallitukselle:
Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus esittää valtuustolle Merenojan koulun oppilaiden ja henkilöstön lisääntyneen merkittävän oireilun ja tilojen kuntotutkimuksesta saatujen tietojen perusteella, että 1) Valtuuston 15.12.2015 § 102 päättämään palveluverkon uudistamiseen sisältyvän Merenojan alueelle muodostettavan yhtenäiskoulun 1-6 luokkien, liikuntasalin ja lukion laajennusrakentamisen lisäksi myös luokkien 7-9 tarvitsemat uudet tilat rakennetaan samassa yhteydessä ja vanhat tilat ml. nykyisen kirjaston, auditorion ja ruokasalin tilat puretaan pois.
Koko hankkeen, sis. toimintavarustuksen ja vanhojen rakennusten purkamisen, kustannusarvio on 25 milj. euroa ja laajuus 11 600 m2
 1. investointiosaan varataan 22 milj. euroa yhtenäiskoulun rakentamiseen ja vanhan koulun purkamiseen sekä 3 milj. euroa liikuntatilan rakentami een jakautuen arviolta investointivuosille seuraavasti: vuoden 2018 talousarvio yhtenäiskouluun 3 milj. € + liikuntatilaan 1 milj. €, vuoden 2019 talousarvioon yhtenäiskouluun 12 milj. € + liikuntatilaan 1 milj. € ja vuodelle 2020 yhtenäiskouluun 7 milj. € ja liikuntatilaan 1 milj. €. Määrärahan jakautumista vuosien välille tarken ne taan tarvittaessa.
  3) yhtenäiskoulun uudisrakentaminen ja vanhan koulun purkaminen rahoitetaan kiinteistöleasingilla ja liikuntatila normaalilla taselainalla

  4) hankinta kilpailutetaan kvr-urakkana kokonaistaloudellisen edulliseen perusteella. Tarjouksessa huomioidaan terveellisen ja turvallisen oppimisympäristön rakentaminen sekä liikunnallisen koulupäivän tukeminen. Tarjouspyynnön valmisteluvaiheessa käydään evästyskeskustelutilaisuus sivistyslautakunnan, teknisen lau ta kunnan ja kaupunginhallituksen kesken. Lopullisen tarjouspyynnön hyväksyy kaupunginhallitus.
  5) valtuuston 15.12.2015 § 102 päättämää yhtenäiskoulun toteutus aikataulua muutetaan siten, että rakentaminen alkaa viimeistään 2018 ja koulu on valmis käyttöön 8/2020
  6) rakennusaikaisen käytön suunnitelma annetaan kuntotutkimuksen loppuraportin valmistumisen jälkeen.
  7) muilta osin edetään kaupunginvaltuuston 15.12.2015 § 102 mukaisesti.
Päätöksessä on hyvää se, että nyt päätetään rakentaa uusi koulu. Päätöksessä on huonoa se, että nyt päätetään rakentaa liikuntasali, joka tiedetään etukäteen kelvottomaksi ratkaisuksi. Kalajoen Merenojan alue tarvitsee kunnon urheiluhallin, josta Kalajoen kaupunginjohto ei halua kuullakaan. Tarvittavan urheiluhallin puolesta on käynnistettävä kova operaatio jotta päättäjät tietävät mitä kansa eli veronmaksajat haluavat. Jos pidämme kiinni kaupunkistrategiasta, jonka mukaan Kalajoella on urheiluoistotasoiset palvelut, niin ainoa vaihtoehto on rakentaa Merenojan alueelle urheiluhalli tai muuttaa kaupunkistrategiaa.
Uuden Merenojan koulun rakentaminen vaikuttaa Raution uuden koulun suunnitelmiin, koska nyt on selvitettävä Kalajoen kaupungin taloudellinen kantokyky eli on tehtävä talousennuste, missä huomioidaan nyt tehdyn kouluratkaisun vaikutukset tuleviin vuosiin. On todennäköistä, että Raution uuden koulun ja ns.monitoimitalon suunnitelu siirtyy hamaan tulevaisuuteen.
Lähetin sähköpostia Kalajoen kaupungin talosupäällikölle ja pyysin laskelmat siitä miten Merenojan yhtenäsikoulun rakentaminen vaikuttaa Kalajoen kaupungin talouteen. Pyysin myös arvion siitä onko Kalajoen kaupungilla varaa rakentaa suunnitellussa aikataulussa Raution uutta koulua/monitoimitaloa.
Oletan, että Kalajoella on käynnissä luottamuspaikkajako ja epäilen, että on muodostunut kolme erillistä ”leiriä” eli keskusta on yksin eli 20 valtuutettua, toinen leiri on vasemmistoliitto+vihreät+sdp eli 9 valtuutettua ja kolmas leiri on kokoomus+kristilliset+perussuomalaiset eli kuusi valtuutettua. Keskusta saa viisi paikkaa kaupunginhallitukseen. Kaksi ryhmittymää joutuu ratkaisemaan 4 kaupunginhallituksen paikan kohtalon. Ratkaisussa apuna voidaan käyttää valtuuston kolmannen puheenjohtajan paikkaa. Silloin nämä liittymät saavat ison pöydän ääreen yhteensä viisi paikkaa. Keskusta saa valtuuston ensimmäisen ja toisen puheenjohtajan paikan. Keskustalla on minun käsitykseni mukaan nyt todella vaikea ratkaista kenestä tulee valtuuston puheenjohtaja.Valitettavat sairaustapaukset saattavat sotkea suunnitelmia. Olen ymmärtänyt, että keskustan valtuustoryhmässäkin on halukkuutta vaihtaa kaupunginhallituksen puheenjohtajaa, mutta kenestä muusta keskustanvaltuustoryhmästä on kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi. Keskustalla on ilmeisesti suuria vaikeuksia löytää yksimielisyyttä myös kaupunginvaltuuston puheenjohtajaa. Valitettavasti en luota Keskustan Eero Nevalaisen suhteellisuuslaskelmiin, joita tähän asti on Kalajoen poliittisessa elämässä pidetty paikkajaon pohjana. Olkaapa tarkkana paikkajaossa. Vaalituloksen vääristäminen on rikos.
Tänään Kalajoki-näyttelyssä kävi koululaisryhmä. Kävin tänään uimassa Sanifanissa 1000 metriä.
Mielipiteeni

Meitä ei vahingoita se, mitä meille tapahtuu, vaan reaktiomme siihen. Tietysti yksi jos toinenkin asia voi vahingoittaa meitä fyysisesti tai taloudellisesti ja voi aiheuttaa tuskaa, Mutta tallaisen ei tarvitse lainkaan vahongoittaa luonnettamme, perusindentiteettiämme. Päinvastoin, juuri vaikeimat kokemukset ovat tulikokeita, jotka muovaavat ihmisen luonnetta ja kehittävät hänen sisäistä voimaansa ja vapauttaan, joiden avulla hän voi selviytyä vaikeista tilanteista ja myös rohkaista muita.

Mietelauseet

Hyvä elämä on ainoa uskonto.
Älykkö on mies, joka on löytänyt jotakin kiinnostavampaa kuin naiset.
Pelko antaa järkeä tyhmällekin
Nälkä on paras mauste.
Ihminen on itsensä paras ystävä.
Parempi yksin kuin huonossa seurasssa.

Blogini

Selvitys oikeustaistelutilanteestani 13.4. 2017

Kalajoen kuntavaalin 2017 tarkastelua

Mielenkiintoiset blogit

Analyysi: Sipilän hallitus jännittää perussuomalaisten johtajavaalia

Pelastetaan lapset fundamentalismilta

Meidän virtuaalivoimalat herran hallussa

Ranskan presidentinvaalit

Näkökulma: Kokoomustähtien fantastinen viikko - kolme käryä putkeen

Alueelliset uutiset

Kalajoelle rakennetaan kokonaan uusi yhtenäiskoulu
Erkin kommentti: Olen tyytyväinen, koska saatiin tällainen päätös aikaan. Miksi päätösesitystä piti salata? Miksi valmistelu ei ollut avointa? Pääasia on se, että nyt saadaan kokonaan uusi yhtenäiskoulu. Minä haluaisin vielä mitat täyttävän urheiluhallin Kummalan kentälle. Tästähän on jo suunnitelmat olemassa.

Ylivieskan Jokirannan koulun A-rakennus käyttökieltoon – sadat oppilaat kotiopetuksessa tämän viikon ajan

Sadat oppilaat kotiopetukseen koulun vakavien sisäilmaongelmien takia – "Tilat ovat merkittävä terveysriski"

Kotimaan uutiset

Yli 4 000 ihmistä haki töitä Uudenkaupungin autotehtaalta

Tässä hallituksen puolivälitoimet: 100 miljoonaa turvallisuuteen ja päivähoitomaksujen alentamiseen

Vapautuksia päivähoitomaksuista ja uusia ministereitä – näistä asioista hallitus päätti

Hallitus säästi kaikki yritystuet leikkurilta

Näin Sipilän hallituksen uudet päätökset muuttavat arkeasi – asumistuki, päivähoitomaksut, työttömyys...

Kolme uutta ministeriä, kokoomus ja perussuomalaiset jakavat salkkuja keskenään

Asumistukeen iso muutos: Sidotaan elinkustannusindeksiin - tukiin tulee vuokrakatto

Juhlarahakohu: Suomen Rahapaja pyytää anteeksi

Juhlarahalautakunnan puheenjohtaja: Juhlarahan aiheesta esitettiin tarkka kuvaus Orpolle

Ministeriruletti pyörähti käyntiin – tältä näyttää uusi ministerijako

Tunteita kuohuttava hallintarekisteri palaa jälleen eduskuntaan

Saako Terho salkun jo nyt? He ovat vahvoilla uusiksi ministereiksi

Ulkomaan uutiset

10 kysymystä Korean niemimaan tilanteesta – Miten lähellä sota on?

USA:n THAAD-oh­jus­puo­lus­tus­jär­jes­tel­mä saapui si­joi­tus­pai­kal­leen Etelä-Koreaan

USA:n ener­gia­mi­nis­te­ri haluaa pitää Yhdysvallat Pariisin il­mas­to­so­pi­muk­ses­sa

Tuomari torppasi Trumpin suo­ja­kau­pun­ki­pää­tök­sen

Pohjois-Korea juhlisti armeijansa merkkipäivää ampumaharjoituksella – USA harjoitteli Kiinan ja Japanin kanssa

Presidentti Erdoğan aikoo jatkaa Turkin iskuja Syyriaan ja Irakiin – Yhdysvallat huolissaan

Talousuutiset

Hallitus jää kärkitavoitteestaan - näillä keinoilla hallitus pyrkii nostamaan työllisyysastetta

Kuinka paljon yritystukia jaetaan Suomessa? Virkamies: "Hurjin loppusumma on kahdeksan miljardia"

Ministeriön arvio: Haitallisia yritystukia lähes 850 miljoonan edestä - Asiantuntija: "Mittaluokaltaan oikea"

Valmetin tilauskanta uuteen ennätykseen, "antaa vuodelle vahvan alun"

Metso myö­tä­tuu­les­sa, tulos ja liikevaihto kasvoivat

UPM nosti tulostaan - kysyntä hyvää useimmilla markkinoilla

CNN: Arvobrändi Coca Cola leikkaa 1 200 työpaikkaa

Yhdysvallat määräsi 20 prosentin tullit kanadalaiselle puulle – ”Suomessa sahat ovat olleet huolissaan”

Urheilu-uutiset

Tappara voiton päässä kiekkomestaruudesta

Jääkiekon MM-kisat 2017: Otteluohjelma ja tv-lähetykset

Petra Ollille karmea pettymys – polvivamma pakottaa sivuun EM-kisoista

Loppukevennys

6 upeaa rantaa – uskoisitko että nämä kuvat ovat Suomesta?

Kolikkokohusta tuli välittömästi some-vitsi – tällaisia vaihtoehtoisia juhlarahoja suomalaiset keksivät

Vain vastatuuli hillitsi 101-vuotiaan intialaisnaisen kultavauhtia veteraanien MM-kisojen satasella

Salaperäinen rahoittaja pelasti Toni Niemisen mitalit: "En pysty sanomaan enempää"

Kohurahan suunnitellut Ilkka Suppanen: "Ajattelin, että kolikko olisi sulka ministeri Orpon hattuun"

Suomenhevosen siitosura toi tuhansia jälkeläisiä ja miljoonia euroja – 28-vuotias legenda pääsi ansaituille eläkepäiville

YLE AREENA

Hyvät suvut kunnissa

Kilpailutushuuman kolhimat

Likaisen rahan pesula

Hyvät Veljet kunnissa

Musiikki

Voice of the heart

Thomas Bergersen " Always Mine " [CINEMATIC]

Eldar Mansurov - Taleyim

David Garrett - Albinoni - Adagio - Berlin 08.06.2010

A. Piazzolla. Libertango

[HD] Antonio Banderas - Take the Lead - Tango Scene

Zotto dancing milonga at Tango Magia 15

Pink Martini - Let's Never Stop Falling In Love

THE ONE THAT I LOVE (română

Michael Bolton-A Love So Beautiful

FRANK DUVAL - LIFE WILL GO ON (română)

Liikunta ja terveys

Paino 105,0 kg. Verenpaine aamulla 150/93 pulssi 59. Verenpaine illalla 154/92, lepopulssi 58. Jumppa 30/1550 min, kävely 0/94 km, pyöräily 0/135 km, uinti 1000/22400 m, kuntosali 30/3930 min, juoksu 0/0 km, hiihto 0/0 km , rullaluistelu 0/0 km.

Kalajoki-näyttely

Kirpputori Etapin esittely

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä

Kalajoki-näyttelyn synty

Kalajoki-näyttelyn valokuvanäyttely

Kalajoki-näyttely Tapion Tuvalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti