maanantai 16. tammikuuta 2017

MA 16.01.2017

Erkki Aho

Päivän sää Kalajoella

Tänään Kalajoella on pilvistä ja poutaa. Lämpötila on - 3 C ja - 5 välillä. Tuulen suunta pohjoisesta. Tuulen voimakkuus on 1 - 3 metriä sekunnissa. Ilman suhteellinen kosteus on 87 %. Aurinko nousee 09.51 ja laskee 15.17. Päivän pituus Kalajoella on tänään 5 tuntia 26 minuuttia.
Tänään on Ilmarin ja Ilmon nimipäivä.
Huomisen ennuste Forecan mukaan on seuraava

10 vuorokauden sääennuste Kalajoelle näyttää tältä

Kaamos päättyy - aurinko nousee vihdoin myös Utsjoella
Päiväni


Tänään opettelin vielä Windows-10 käyttöä. Sain hankittua bloggerin salasanan.
Kalajoki-näyttelyssä esittelin Kalajoen historiaa tutuille ja tuntemattomille. Tulin kotiin ja kirjoitin blogiani ja kuntopyöräilin. Laitoin eri tiedotusvälineille tietoa tekemästäni rikostutkintapyynnöstä ja Kalajoki-näyttelystä. Olen sitä mieltä että vain julkisuus voi avata tämän rikosvyyhden.
Poliisin esteellisyys
Tänään Kalajoen poliisi Mäntysaari ilmoitti minulle, ettei rikospyyntöäni tutkita. Päätöksen asiassa on tehnyt poliisi Hannu Vainionpää, jonka rikosepäilyä Lapin syyttäjä jo tutkii. Ei ole epälystäkään Vainionpään esteellisyydestä. Torstaina saan päätöksen asiassa.
Esitutkinta: Tutkinnanjohtajan esteellisyys
Tutkinnanjohtaja tai tutkija on esteellinen suorittamaan esitutkintaa, mikäli hän tai hänen lähisukulaisensa on epäillyssä rikoksessa asianosainen, mikäli asiassa on odotettavissa erityistä hyötyä tai vahinkoa hänelle tai hänen lähisukulaiselleen, hän tai hänen lähisukulaisensa avustaa tai edustaa asianosaista tai sitä, jolle asiassa on odotettavissa erityistä hyötyä tai vahinkoa, tutkinnanjohtaja on palvelussuhteessa tai käsiteltävään asiaan liittyvässä toimeksiantosuhteessa asianosaiseen tai siihen, jolle asiassa on odotettavissa erityistä hyötyä tai vahinkoa, mikäli hän kuuluu sellaisen yhteisön, säätiön tai julkisoikeudellisen laitoksen hallitukseen, hallintoneuvostoon tai niihin rinnastettavaan toimielimeen, joka on asianosainen taikka jolle asiassa on odotettavissa erityistä hyötyä tai vahinkoa tai mikäli luottamus hänen puolueettomuuteensa muusta erityisestä syystä vaarantuu.
Rikoslaki koskee myös poliiseja
10 § (24.7.1998/563) Törkeän rikoksen ilmoittamatta jättäminen. Joka tietää joukkotuhonnan, joukkotuhonnan valmistelun, kemiallisen aseen kiellon rikkomisen, biologisen aseen kiellon rikkomisen, Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantamisen, maanpetoksen, törkeän maanpetoksen, vakoilun, törkeän vakoilun, valtiopetoksen, törkeän valtiopetoksen, raiskauksen, törkeän raiskauksen, törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön, murhan, tapon, surman, törkeän pahoinpitelyn, ryöstön, törkeän ryöstön, ihmisryöstön, panttivangin ottamisen, törkeän tuhotyön, törkeän terveyden vaarantamisen, ydinräjähderikoksen, kaappauksen, 34 a luvun 1 §:n 1 momentin 3 kohdassa tarkoitetun terroristisessa tarkoituksessa tehdyn rikoksen, törkeän ympäristön turmelemisen tai törkeän huumausainerikoksen olevan hankkeilla eikä ajoissa, kun rikos vielä olisi estettävissä, anna siitä tietoa viranomaiselle tai sille, jota vaara uhkaa, on tuomittava, jos rikos tai sen rangaistava yritys tapahtuu, törkeän rikoksen ilmoittamatta jättämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi. (24.1.2003/17)
Törkeän rikoksen ilmoittamatta jättämisestä ei kuitenkaan tuomita rangaistukseen sitä, jonka olisi rikoksen estämiseksi täytynyt antaa ilmi puolisonsa, sisaruksensa, sukulaisensa suoraan ylenevässä tai alenevassa polvessa taikka henkilö, joka asuu hänen kanssaan yhteistaloudessa tai on muuten näihin rinnastettavan henkilökohtaisen suhteen takia läheinen.
11 § (24.7.1998/563) Rikoksentekijän suojeleminen. Joka saatuaan tietää rikoksen tehdyksi edistämällä rikoksentekijän pakoa tai hävittämällä todisteita estää tai yrittää estää rikoksentekijän saattamista vastuuseen rikoksesta, on tuomittava rikoksentekijän suojelemisesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.Mielipiteeni

Menestyneiden ihmisten elämäkerrat ovat mielenkiintoista luettavaa. Vaikka men estykseen liittyy aina myös joitakin sattumiksi luonnehdittavia onnellisia tapahtumia, on kuitenkin selvää, että merkittävintä on ollut näiden ihmisten persoonallinen osuus kehitykseen. Ihminen voi periä omaisuuden ja vaikutusvaltaisen aseman, mutta tuhlata nopeasti perintönsä ja vaipua mitattömyyteen. Ihminen voi syntyä köyhyyteen ja kurjuuteen ja kuitenkin kohota historian merkkihenkilöksi. Tausta ei läheskää aina selitä joidenkin ihmisten hämmästyttävää kohoamista ja käsittämätöntä luovuutta ja vireyttä.

Mietelauseet

Lemmen voima on voittamaton.
Rakkaus tekee heikosta vahvan.
Intohimot ovat portteja sieluun.
Nauru nuorentaa, rakkaus kaunistaa.
Rakkaus on vastavuoroista.
Rakkaus ei koskaan häviä.

Blogini

Kotiin lomalle

Mielenkintoiset blogit

Näkökulma: Toyota ja Latvala - Molemminpuolinen onnenpotku

Alueelliset uutiset

Santaholman konttorirakennus tulossa myyntiin
Erkin kommentti: mmärtävätkö virkamiehet mitä ovat tekemässä?

Perhetragedia Haapavedellä

Kotimaan uutiset

Aarnio: Autojen gps-valvonta vaatinee perustuslain muuttamista

Pohjoismaat pesevät Suomen liikennesuunnittelussa – Berner korjaisi tilanteen miljardilla eurolla vuodessa

Irakilaisten ihmissalakuljetuksesta epäilty rikollisjoukko astuu oikeuden eteen

Sote-uudistuksen pää­arkkitehti Tuomas Pöysti ei arvannut, mihin joutuisi: ”Yöunet ovat jääneet vähiin”

Sote-menot kasvamassa hurjasti tuloja enemmän: Katso oman maakuntasi tilanne

Eläketurvakeskus: Eläkeläisten toimeentulo kohenee tasaisesti – Kimmo Kiljunen: "Maha sanoo toista"

Ulkomaan uutiset

Kymmeniä kuoli turkkilaiskoneen syöksyttyä kylään Kirgisiassa

Irakin siirtolaisministeri pyytää ”erityisesti Suomea” lopettamaan irakilaisten pakkopalautukset

Suomalaisillekin tutussa meksikolaiskohteessa ammuskeltiin yökerhossa – mahdollisesti useita kuolleita

Trump lyttäsi Merkelin pakolaispolitiikan – lue ydinkohdat haastattelusta

Talousuutiset

Lappiin voi nousta luksushotelleja kiinalaisrahalla – turismi sai sijoittajat liikkeelle

Oxfam: Maailman kahdeksan rikkaimman miehen varallisuus on yhtä suuri kuin köyhimmän 3,6 miljardin ihmisen

Urheilu-uutiset

Video: Hurja tilanne salibandyottelussa Tshekissä - katto oli sortua pelaajien päälle

Valtteri Bottas siirtyy Mercedeksen F1-talliin Nico Rosbergilta vapautuneelle paikalle

Kohutaklauksen alle jäänyt JYP-vahvistus julkaisi rajun kuvan vammoistaan

Tässä ovat lajien parhaat urheilijat 2016 - katso koko lista!

Loppukevennys

Italialaisella hiihtokuninkaalla oli morsiamet Suomessa ja Ruotsissa! Näin hän kommentoi suhdettaan Helsingissä asuneeseen Pirjoon

Katinkullan Seppo selvisi lähes 20 vuoden ulosotosta nauraen: "Olisimme Suomen rikkaimpia ihmisiä"

YLE AREENA

Kohtalona ikuinen perintä

Ampumahiihdon MC: naisten takaa-ajokilpailu

Dokumenttiprojekti: Amerikan malliin

Liikunta ja terveys

Paino 104,8 kg. Verenpaine aamulla 133/86, pulssi 49. Verenpaine illalla 123/86 lepulssi 60 . Jumppa 30/450 min, kävely 0/ 7 km, pyöräily 0/10 km, uinti 0/3000m, kuntosali 120/1160 min, juoksu 0/0 km, hiihto 0/0 km, rullaluistelu 0/0 km

Kalajoki-näyttely


Kirpputori Etapin esittely

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä

Kalajoki-näyttelyn synty

Kalajoki-näyttelyn valokuvanäyttely

Kalajoki-näyttely Tapion Tuvalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti