maanantai 21. marraskuuta 2016

MA 21.11.2016

Olen vahvasti erimieltä Repo-rahojen käytöstä Kalajoen kaupungin johdon kanssa. Tulen jättämän valtuutettuna eriävän mielipiteen yhtenäiskoulun rakentamispäätökseen. Jos asiasta valitetaan niin rakentaminen siirtyy hamaan tulevaisuuteen. Mielestäni johtavien virkamiesten ja luottamushenkilöiden suhtautuminen asiaan  on ylimielistä ja ounastelee kansalaisilta sellaista reaktiota, että vastustus tulee olemaan rajua.

Päivän sää

Lämpötila aamulla +3 C, tuuli kaakosta 9 m/s, pilvistä ja poutaa , suhteellinen kosteus 91 %, lämpötila päivällä + 2 C , aurinko nousee 09.14, aurinko laskee 15.04, päivän pituus 05.50 min.

Huominen sää Kalajoella

Päiväni

Heräsin 8.00 aikaan. Tein lääkärille selvityksen verenpaineluvuistani ja niiden syistä.
Luin sähköpostinit ja katsoin facebookin. Hannu Tiluksen kuvat eilisestä jääkiekko-ottelusta

JHT - Ketterä 20.11.2016 maalikooste

Luin aamun lehdet ja tein muistiinpanot. Kävin suihkussa. Valmistin aamupalan ja söin aamupalan. Lähdin käymään terveyskeskuksessa. Vein lääkärille verenpainearvojen seurannan. Pian lääkäri soitti minulle ja kertoi veriarvojen tulokset ja verenpainearvojen tuloksista tekemänsä päätelmät.
Olin Kalajoki-näyttelyssä olin kaksi tuntia esittelemässä Kalajoen historiaa. Kävin apteekissa ostamassa Firmagos-pistoshoidon aineet. Huomenna on ns. Firmangon-injektio.

Illalla kl 17.00 alkoi valtuuston epävirallinen kokous jossa keskusteltiin Merenojan yhtenäiskoulusuunnitelmasta. Käytiin vilkas keskustelu asiasta. Oli varsin monenlaista mielipidettä asioista. Itse käytin liikuntasalin osalta kolme puheenvuoroa, joissa vetosin Kalajoen kaupunkistrategiaan, jossa on määritelty että kymmenen vuoden kuluttuessa Kalajoki tarjoaa urheiluopistotasoiset palvelut. Toinen selkeästi esille urheiluaktiivien ja urheiluväen toiveet uuden liikuntahallin suhteet. Mielestämme arkitehdin suunnitelma liikuntahalli ei täytä urheiluväen odotuksia ja toivomuksia. Valitettavasti moni valtuutettu ei ymmärrä liikuntahalliasioista todellisuudessa juuri mitään, mutta heillä on kuitenkin mielipide asiasta. Minusta tuntuu, että toiset ajavat rullaattorilla ja toiset mersuilla, sillä niin suuri tiedon ja taidon ero on asian ympärillä. Minun on kuitenkin kunnioitettava muidenkin mielipiteitä, olkoonpa ne kuinka tyhmiä tahansa. Teknisen lautakunnan varapuheenjohtaja toi opettajien mielipiteen selkeästi esille ja huomasin, että se osui maaliinsa eli johtaviin virkamiehiin ja luottamushenkilöihin. Epävirallisen valtuuston kokouksen jälkeen pidettiin poliittisen suunniteluryhmän kokous. Siinä tuli esille, että sisäilmakysely tehdään Merenojankoulun henkilöstölle. Valitettavasti tämän kyselyn tuloksen merkitys on kyseenalainen, koska nyt kartoitetaan koko Merenojan koulun osalta asia ja nyt jo tiedetään, että liikuntahallin, kirjaston ja keittiön osalta on ongelmia ja ne tulevat näkymään kyselyssä. Kyselyn merktys siis on kyseenalainen, koska sinä ilmenevät asiat korjataan jokatapauksessa sikäli kuin osataan kyselyn tulos kohdistaa oikein. Kyselyssä ei voida kohdistaa missä osassa rakennusta ongelmia on eniten vaan tehdään yleiskysely. Tämä on ongelmallinen asia ja nyt asioita voidaan viedä eteenpäin huolimatta kyselyn tuloksista, koska päättäjät voivat sanoa, että ongelmat korjataan. Itse valtuutettuna en voi ottaa päättäjänä sitä riskiä, että hyväksyn piirustukset ja rakentamiset ilman talonrakennuspäällikkö Rauli Mäkitalon ja arkkitehti Esa Säkkisen kirjallista lausuntoa siitä, että ratkaisu on terveellinen ja turvallinen. Haluan siirtää vastuun asiassa vastuullisille tahoille. Jos joku sitten sairastuu niin laksun osoite on tiedossa. Se en ole minä.
Poliittisessa ohjausryhmässä toin esille, että haluan arkkitehdin ja urheiluihmisten pohtivat yhdessä sitä miten järkevästi suunnitellut neliöt käytetään. Arkkitehti oli valmis tähän, mutta poliittisen suunniteluryhmän puheenjohtaja Raili Myllylä ja kaupunginjohtaja Jukka Puoskari eivät nähneet tarpeellisena kuulla Kalajoen urheiluvaikuttajien ja liikunnanopettajien mielipidettä asiassa. Kun tulin kotiin, niin verenpaine oli korkealla. Kokous loppui vasta 22.20.
Mielestäni meidän tulee satsata lapsiin ja kalajoksiin. Meillä on mahdollisuus saada valtionavustus hallin rakentamiseen.Se on maksimissaan 750 000 euroa. Liikuntahallin kustannusarvio oli arkkitehdin suunnitelman mukaan 3 miljoonaa euroa. Kun esitin, että tehdään isompi halli ja haetaan valtionavustusta, niin asia käännettiin nyt niin, että kolmessa miljoonassa on nyt jo mukana 750 000 valtion apu, vaikka se ei ollut aikaisemmissa laskelmissa. Täten haluttiin elimoida tämäkin asia.
Mielestäni ns. Repo-rahoja on järkevämpi käyttää kalajokisten lasten hyviin liikuntatiloihin ja kalajokisten liikuntaharrastusten parantamiseen kuin kauppakeskuksen parkkialueeseen, johon kaupunginjohtaja on varannut 3,8 miljoonaa euroa sekä 3 miljoonaa euroa kauppakeskusyritykselle ja vielä kirjaston tiloista maksettavaan vuokraan tuntemattoman määrän rahaa. Minun on erittäin vaikea hyväksyä rahojen sijoittamista kauppakeskukseen mutta kalajokisia nuoria ja aikuisia palvelevaan liikuntasaliin varoja ei voida käyttää. Mielestäni nyt on kalajokisten otettava rohkeasti kantaa asioihin. Nyt on syytä kysyä valtuutetuilta suoraan asiaan: Mikä on tärkein Repo-rahojen käyttökohde?

Uutiset

Suomalainen heittää peräti 13 kiloa tekstiilejä pois vuodessa – näin vanhat vaatteet voi hyödyntää

Saara Aalto pääsi suoraan X Factorin kärkiviisikkoon – kiitti äänestäjiään tunteikkaalla videolla

Angela Merkel asettuu neljännen kerran ehdolle Saksan liittokansleriksi – ”Vaaleista tulee vaikeammat kuin koskaan”

Kontinen ja Peers iskivät uskomattoman voiton ATP-finaaleissa: ”Hienoa, että saamme palkinnon kovasta työstä”

Mysteerikone

Ranskan poliisi pidätti seitsemän - suunnittelivat terrori-iskua

Italian kansanäänestys voi hajottaa Euroopan - iso yllätys muhii

Uusia nimityksiä: Petteri Piironen kotimaisen keihäsvalmennuksen piikkipaikalle

Mielenkiintoiset blogit
Kansan tahto

Rauha Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa tietää Suomelle hyviä vientimarkkinoita

Auringon kokonaissäteilyn voimakkuus

Konklaavin ohjelma ja osanotto 6.5.1992 (sylttytehdas)

Erkin blogit

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä

Kalajoki-näyttelyn synty

Kalajoki-näyttelyn valokuvanäyttely

Kalajoki-näyttely Tapion Tuvalla

Aarne Saaren muistolaatasta

JHT:lle tappio kärkikamppailussa

Myynti ei lopu asiakkaan tekemään kauppaan

Valtiopetoksesta tutkintapyyntö – suojelupoliisin virkavelvollisuuksien laiminlyönti

Kalajoen kaupungin osavuosikatsaus 31.8.2016

YLE AREENA

Suurin tarina mitä ei ole koskaan kerrottu Osa 1 (kaikki 27 videota)

Göringin sauva

Sujutteli suksillansa

Elä paremmin sähkön avulla

Pienoiskunta Suomenlahdella

Päivän mietelause

Valtio on kansalaisen palvelija, ei hänen isäntänsä.
Puolueet eivät harkitse, ne vain tuntevat.
Harvat ajattelevat, mutta kaikki haluavat olla ratkaisemassa asioita.
Politiikka on kohtalo.
Joka osaa nuolla, osaa purra.
Voitte luottaa siihen: mitä enemmän vannotaan, sitä enemmän valehdellaan.

Musiikki, joka on jäänyt mieleeni

Tango de Latino Slavyansky Bazar 2008

Самые красивые аккордеонистки России-дуэт"ЛюбАня"ДОРОГОЙ ДЛИННОЮ [accordion,harmonica,баян]

ESKO KÖNÖNEN ACCORDEON -KYLLIKKI VALSSI.

ESKO KÖNÖNEN- LA CUMPARSITA.TANGO

Esko Könönen- Nuoruusmuistoja

Esko Könönen - Lehdetön puu (1967)

Taito Vainio ~ Ilta Välimerellä

Veikko Ahvenainen..Valssi menneiltä ajoilta

Veikko Ahvenainen - Metsakukkia

Veikko Ahvenainen...Rantakoivun alla

Liikunta ja terveys

Painoni 104,8 kg, aamulla verenpaine 143/93, lepopulssi 60. Verenpaine illalla 172/103 , lepopulssi 66 . Jumppa 30 /5510 min, kävely 0 km/295 km, pyöräily 0 km / 1727 km, uinti 0 m / 66000 m, kuntosali 0 min. / 3270 min, juoksu, hiihto, rullaluistelu.

Loppukevennys

Ministereille viinaa markalla, Ahtisaaren laastari ja Arhinmäen väsähdys Sotšissa – näin suhtautuminen poliitikkojen alkoholinkäyttöön on muuttunut

Apina nappasi huivin tytön päästä – Libyassa käynnistyneessä verilöylyssä kuollut yli 20 ihmistä

Lehti: Kalle Palanderia uhkaa vankeus Virossa

Tiesikö Timo Soini Pirkko Mattilan kohuillasta etukäteen – olisiko nimittänyt ministeriksi?

VALTIOPETOS

Nettikirja

Natura

Jorma Jaakkola

Oikeusvaltio Suomi

Oikeuslaitos ja poliisiblogi


Oikeusvaltio Suomi

Oikeuslaitos ja poliisiblogi

Jyrki Virolainen Irvokas näytelmä oikeusvaltiossa

Sinivalkoinen kavallus

SUOMEN TRAGEDIA .. tästä kansan ahdinko alkoi

Presidentti Halosen salaamispäätös 30.8.2002

Laman ja Rahan Pelurit selvitys laman ”hoidosta”

Koiviston konklaavin salaisesta muistiosta

Pankit harhauttivat

Koiviston konklaavin lähdetiedot…

Ei vain armorikkautta, vaan oikeutta!

Pankkikriisin karmea totuus julki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti