torstai 22. syyskuuta 2016

TO 22.09.2016

Tämän päivän Kalajokiseudussa on yleisönosastokirjoitus Aarne Saaren kohtalosta. Tässä kuvassa vasemmalla tuntematon, Erkkki Saari, Jalo Nivala ja isäni Martti Aho. Erkki Saari kaatui 28.6.1944. Hänen veljensä Aarne Saari teloitettiin 3.8.1944.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 10 C, tuuli koillisesta 5 m/s, pilvistä ja runsasta sadetta, suhteellinen kosteus 63 %, lämpötila päivällä + 11 C , aurinko nousee 07.08, aurinko laskee 19.23, päivän pituus 12.15 min.

Huominen sää Kalajoella

Päiväni

Heräsin aamulla kello 04.15. Luin sähköpostini ja katsoin facebookin. Aioin lukea aamun sanomalehtiä, mutta se ei onnistunut. Ruutuuni tuli ilmoitus, että on asennettava Elisan mobiilivarmennin. Yritin useita kertoja, mutta en onnistunut avaamaan sivuja. Sitten otin yhteyttä Elisaan nettisivujen kautta mutta apua ei tullut. Pinna alkoi kiristymään. Otin yhteyttä facebookin kautta. Sieltä sain yhteyden osanoton toivotukset ongelmiini, mutta mitään ratkaisua ei löytynyt. Nyt olin räjähtämäisilläni Elisan todella huonon palvelun takia. Elisa ei pysynyt palvelemaan minua. Kuluja minule tuli kyllä rutosti ja koko päivä meni vituralle. Otin yhteyttä ystävääni, joka hallitsee atk-asiat. Hän tuli tarkistamaan ja totesi, että reititin on sökö. Se on ollut käytössä noin vuoden ajan ja siinä on kahden vuoden takuu. Soitin Elisan palvelunumeroon ja sain todella järkyttävän huonoa asiakaspalvelua. Minut jätettiin langalle roikkumaan yli 20 minuutiksi. Sitten minä katkaisin puhelun ja soitin uudestaan Elisalle annoin asiaankuuluvan palautteen mikä oli alle kaiken arvostelun. Sain kuitenkin tekstiviestillä ohjeen laittaa reititin takuukorjaukseen. Elisalla ei ollut ratkaisua siihen miten voin työskennellä kun takuuhuoltoon laitettua reititintä ei voinut käyttää. Ei ollut uutta reititintä tilalle. Lähimmät Elisan liikkeet olivat Vaasassa ja Oulussa. En tietenkään lähtenyt ajamaan niin kauaksi. Jos olisin ollut Elisan palvelun varassa niin olisin varmaan joutunut olema ilman internettiä vähintäänkin viikon tai jopa kaksi. Aika näyttää kuinka kauan reitittimen korjaus kestää. Käännyin jälleen ystäväni puoleen ja hän ratkaisi ongelman tabletin avulla. Tabletti toimii ikäänkuin reitittimen roolissa. Tekstiviesti tuli Elisalta ja kysyttiin mitä mieltä olen Elisan palveluista – asteikko 10 – 0. Valitettavasti asteikko ei riittänyt, sillä niin paljon se oli miinuksen puolella. Siksi en vastannut, mutta voin laittaa tämän tekstin facebookin välityksellä Elisan tietoon ja laitan myös laskun mukana. Minun käsitykseni mukaan reitittimellä oli takuu ja kun reititin takuuaikana menee sököksi niin vahingot kuuluu Elisan korvata. En ole vielä tutustunut Elisan kanssa tekemääni sopimukseen riittävän tarkasti, mutta laitan kuitenkin laskun Elisalle jotta asia tulee esille.


Syväriä puolustanut 7. D oli kärsinyt raskaita tappioita hyökkäysvaiheessa. Vaikka rintama oli vakiintunut jo lokakuussa, neuvostojoukot olivat häirinneet suomalaisia muun muassa partioiskuin. Miehet oliva väsyneitä ja haluttomia hyökkäämään. Noin 50 miestä kieltäytyi taistelemasta Goran kylän takaisinvaltaamisyrityksessä. Suurin osa saatiin palaamaan rintamaan, mutta yksi sotamies ja yksi korpraali kieltäytyivät. 7 D:n komentaja, juuri 18.12. kenraalimajuriksi ylennetty Antero Svensson määräsi miehet pikaoikeuden eteen. Upseereista koostunut oikeus määräsi heille kuolemantuomion, VI AK:n komentaja kenraalimajuri Talvela vahvisti tuomion. Sotilaspoliisit teloittivat miehet joen uomassa.
Rautiolainen kuolemaantuomittu mies ehti laittaa ennen ampumistaan kotiväelleen seuraavan kirjeen:
3.8.1944
Rakkaat vanhemmat

Lähetän teille viimeiset terveiseni tämän kirjeen mukana. Kuten jo aikaisemmin kerroin teille, en kestä etulinjassa oloa enää. Ja palkkioksi siitä ja mitä aikaisemmista kärsimyksistäni täällä ollessani sain kuolemanrangaistuksen.
Olin tänään oikeudessa ja tuomio pannaan täytäntöön tänään klo 21. Minut ammutaan silloin. Älkää surko minua. Kuolen uskossa, että Jeesus antaa tämän minulle anteeksi. En ole mikäään pahantekijä. Joskin hermoni ovat pettäneet täällä paukkeen ja ryskeen keskellä. Ehkä joskus tapaamme ylösnousemuksessa ja saamme jälleen olla yhdessä. Olen varma siitä, että ne miehet, jotka minut ampuu tulevat sen jälkeenpäin monesti muistamaan, usein. He itse tietävät etteivät tee oikein, mutta heidän täytyy niin tehdä. He tietävät etten pysty olemaan edessä.
Olen syytön rikokseen, joskin lähdin sieltä jossa en voi olla. Ja Jeesus antaa sen minulle anteeksi. Uskon niin. En kuole murhamiehenä, vaan omien hermojeni uhrina. Uskoin aina, että jaksan ja kestän sodan loppuun vaan niin ei oltu määrätty ylhäältä. En tahdo tuomita ketään. Jeesus tuomitkoon meidät itsekunkin tekojemme mukaan. Hän on meidän tuomarimme.
Kuolen suomalaisena ja olen kiitollinen Jumalalle, kun hautani jää jo Suomen puolelle. Sillä parempi on kun on parhain loisto muualla, on kuolema omassa maassa. Minun on paha olla siitä, että teidän vaivanne täten palkitaan. Toivoin ja rukoilin Jumalalta, että saisin edes joskus teille palkita vaivojanne. Vaan niin ei saanut käydä. Surunne on raakaa. Nyt emme me Erkin kanssa palaa enään sinne kotiin. Mutta koettakaa rohkaista itseänne ja uskoa itsenne Jeesukselle. Hän auttaa myös teitäkin vaivoissanne ja surussanne lohduttaa. Uskokaa itsenne Hänen haltuunsa. Hän on pelastuksenne ja turvanne. Hänen huomassaan on teidän hyvä olla ja nukkua Hänen nimeensä.
Jospa voisitte antaa tämän minulle anteeksi. Jospa voisitte muistaa minua omana poikananne, aina elämässänne, Jospa Jeesuksen veri sovittaisi kaiken sen, mitä on edessänne ja mitä on jäänyt taaksemme. En saanut enää nähdä teitä. Emme aavistaneet että jäähyväisemme silloin keväällä oli viimeiset.
Tiedän, että rukoilitte aina puolestani, että saisin palata kotiin, vaan ylhäältä oli määrätty toisin. Tyytykää Herran tahtoon luottaen, että näin on parempi. Luottakaa Häneen aina, sillä Hän on turvanne ikuisesti. Hän jaksaa antaa meille kaiken anteeksi. Kunpa olisin saanut tuntea Hänet jo lapsesta lähtien. Ehkä Hän olisi ottanut jo aikaisemmin minut kurjan syntisen armoihinsa. Nyt voin nukkua Hänen armohelmaansa syntisenä. Mutta vakaana siitä, että hän ottaa minut suojaansa, omaksi lapsekseen. Sitten kerran hänen luonaan tapaamme iki-kirkkaudessa.
En jaksa nyt enempää, sillä elinaikani on lyhyt. Muistonne säilyy ikuisesti rakkaana mielessäni. Eläkää rauhassa luottaen Jeesuksen loppumattomaan armoon. Hän tukee teitä surunne ja ahdistuskenne aikana. Hyviä ja rakkaita vanhempia. Hyviä sisaria ja veljiä, sukulaisia ja tuttavia kaikkia teitä viimeisin terveisin muistaen poikanne Aarne.
Jeesus on meidän turvamme
Häneen uskoen saamme kaiken ajallaan.
Ja hänen helmaansa on meidän hyvä nukahtaa.
Hän puhdistaa meidät armollaan kaikista synnistä.

Omien teloittamaa miestä ei ole haudattu Raution sankarihautaan, sillä silloin Raution pappi Kalevi Vihma oli sotilaspappi ja teloitettua miestä ei katsottu sankarivainajaksi. Kirkonkirjoihin on merkitty TELOITETTU
Minä toivon, että rautiolaiset laittavat Aarne Saarelle sankarihaudalle laatan, sillä mies on antanut henkensä isänmaan edestä.

Mielestäni Jimi Karttusen asiassa virallinen media on antanut yksipuolisenkuvan asiasta. Katso kaksi videonpätkää

Jimi Joonas Karttusen #AlwaysAntifa #RIP

Jimi Karttunen Poliisit S03E11

Työttömien haastattelun kolmen kuukauden välein on taas jälleen yksi työttömien kyykyttämiskeino ja sen tarkoitus on läpinäkyvä eli katkaista mahdollisimman monelta tyttömältä työttömyyskorvaukset. Herätys työttömät! Teitä pidetään puolirikollisina Suomessa ja lyödään taas nuijalla lujasti päähän.

Uutiset

Itämeren rannat täyttyvät ohjuksista – Venäjä toi rajan taakse uusinta uutta

Ruotsi haluaa tiukentaa otettaan paperittomista – hallitus antaisi poliisille luvan tehdä tarkastuksia työpaikoille

Apu: Veteraanitoimittaja Helena Petäistö vetäytyi ruudusta sairauden vuoksi

MTV:n pidetty kirjeenvaihtaja joutuu vetäytymään ruudusta – "Suomalaisille tunnetuin asia Ranskasta Eiffel-tornin lisäksi"

Viron jättimäinen kansallismuseo aukeaa ensi viikolla – odotus kesti 107 vuotta

Ampiaiset katosivat yllättäen luonnosta

Mielenkiintoiset blogit

Brasilian presidentti-kumouksen anatomia: oliko Yhdysvalloilla näpit pelissä?

Kukkasia uussuomettumisen syövereistä??

YLE AREENA

Usain Bolt – maailman nopein

Jäämeri 30 päivässä

Golfista luopumiseen voi tarvita jopa rikollisten apua

Päivän mietelause

Elämä on suora lähetys, ei uusintoja.
Useimmiten toisen puheesta oppii enemmän kuin omastaan.
Eilistä en saa takaisin, tänään teen parhaani.
Ystävyydessä on kauneutta, mikä kasvaa vain vuosien kuluessa.
Kun viisas osoittaa kuuta, tyhmä näkee pelkän sormen.
Monet puhuvat muutoksen tärkeydestä tarkoittamatta koskaan itseään.

Musiikki, joka on jäänyt mieleeni

Meiju suvas - pure mua

Meiju Suvas - Tää onnea on (alkuperäinen)

Satu Pentikäinen - Menolippu (1979)

Lea Laven - Ei oo, ei tuu (1979)

Taiska - Moi moi vain (1976)

Satu Pentikäinen - Jos se voisi olla totta

Markku Aro-Etsin Kunnes Löydän Sun

Anja Niskanen / Ollaan hiljaa vain

Kari Tapio - Myrskyn Jälkeen

Anita Hirvonen - ET USKO KUINKA KOSKEEKAAN

Liikunta ja terveys

Painoni 103,2 kg, verenpaine 163/96 , lepopulssi 58.Jumppa  0/4310 min, kävely  0 km/272 km, pyöräily 0 km/ 1706 km, uinti 0 m / 54000 m, kuntosali 0 min. / 3270 min, juoksu, hiihto, rullaluistelu.

Loppukevennys

Huijarit veivät lottovoittajalta jopa miljoonia – poliisitutkinnassa uusi käänne

Julkkispoliisi Marianne Kiukkoselle sakot neljästä virkavelvollisuuden rikkomisesta

Miksi rakastettu koomikko Masa Niemi päätyi traagiseen ratkaisuun?

Nyrkit heiluivat kesken tv-lähetyksen Georgiassa

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001266580.html
Jalkapallojoukkue hävisi käsittämättömästi 0–43 – maalivahti pidätettiin

Muistatko Riossa vaatteet päältään repineet valmentajat? Erikoisesta protestista ankarat rangaistukset

Politiikan korjaussarjan raju paljastus: Soini oli lentää kaaressa ulos hallituksesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti