keskiviikko 24. elokuuta 2016

KE 24.08.2016

Kalajoen miehet lähdössä jatkosotaan

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 14 C, tuuli lounaasta 4 m/s, pilvistä ja ajoittaista sadetta, suhteellinen kosteus 97 %, lämpötila päivällä + 18 C , aurinko nousee 05.40, aurinko laskee 21.10, päivän pituus 15.30 min.

Huominen sää Kalajoella

Päiväni

Heräsin kello 05.00. Luin sähköpostini. Siellä oli erikoinen ilmoitus englanniksi. Minun sähköpostini viivästyvät 48 tuntia. Your message could not be delivered for more than 15 minutes. It will be retried until it is 48 hours old. Lähetin Saunalahden selvityspyynnön asiasta. Katsoin facebookin. Nyt olen alkanut karsia kaveripyyntöjä. Enää en hyväksy minulle tuntemattomia kaverikseni. Luin aamun lehdet ja tein muistiinpanot. Tein ja söin aamupalan.
Kävin tänään Oulaskankaan sairaalassa lääkärin vastaanotolla. Kaikki arvoni olivat OK. Syöpähoidon pistoshoitoa jatketaan vielä varmuuden vuoksi ensi vuoden huhtikuulle. Painoa minun on pudotettava noin 10 kg seuraavan puolen vuoden aikana.
Olen tänään taistelut maahanmuuttajien oikeusturvan puolesta monella rintamalla. ELY-keskuksen osalla oikeusturvaloukkaukset ovat kiistattomat. Katsotaan mitä tapahtuu kun he miettivät yön yli. Jos ratkaisua ei synny sovinnolla niin laitetaan iso remmi päälle.

Lähestyin Kalajoen kaupunginjohtoa sähköpostilla:

Pyydän vetämään tämän asian pois valtuuston esityslistalta:

Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, 1) että valtuusto myöntää 40 000 € lisämäärärahaa hy vin vointi pal ve luiden käyttötalouteen (Akatemia), joka rahoitetaan talousarviota pa remmin toteutuvalla verorahoituksella. Tällä summalla osallistutaan Event Park Areenan tekonurmen hankintaan. Vastikkeena saatavan 380 tunnin käyttöoikeus oheistiloineen sisältää 2 viikonloppua/vuosi, muutoin käytöstä sovitaan erikseen omistajien kans sa. Tällä laajennetaan kaupungin liikuntapaikkatarjontaa suh teelli sen edullisesti verraten oman tekonurmialueen tai hallin ra ken ta miseen. Asiasta laaditaan kirjallinen sopimus. Kaupunginhallitus: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Perustelut: Päätösesitys on lainvastainen, koska kaupungin tilien tulee olla tasapainossa siten,että jos jonnekin myönnetään rahaa niin pitää olla vastatili jolta rahaa otetaan. Nyt näin ei ole. Siksi on perustettava vastatili esim. tuulivoimaloiden kiinteistöverontuotto esim. 40 000 euroa. Kirjanpidossa on korjattava virheellinen menettely myös viipalekoulun ja maahanhankinnan osalta.
Mielestäni tämä on myös talouspäällikön oikeusturvakysymys.

Olen sitä mieltä, että asia on valmisteltava paremmin. Ensin on käytävä liikunnanopettajien kanssa kokonaisliikuntapaikkojen tarve läpi ja sitten katsottava onko kaupungilla tarvetta vuokrata ko. tilaa ja ketkä sitä tilaa tarvitsevat. Perusteet täytyy olla paremmat. Nykyisellä valmistelulla asiaa ei voida hyväksyä.

Terv. Erkki Aho

Olen pyytänyt Oulun poliisia kiirehtimään rikostutkintoja, mutta poliisi ei vastaa sähköposteihin eikä soittopyyntöihin. Jos huomenna ei tapahdu etenimistä asioissa niin lähestyn poliisihallitusta ja ministeriötä.

Tapahtumat

Tervetuloa Kalajoki-näyttelyyn Etappi-Kirppikselle Kalajoentie 31:een.

Kalajokiset totiset miehet lähdössä jatkosotaan Tyngältä kesäkuussa 1941.

Syväriä puolustanut 7. D oli kärsinyt raskaita tappioita hyökkäysvaiheessa. Vaikka rintama oli vakiintunut jo lokakuussa, neuvostojoukot olivat häirinneet suomalaisia muun muassa partioiskuin. Miehet oliva väsyneitä ja haluttomia hyökkäämään. Noin 50 miestä kieltäytyi taistelemasta Goran kylän takaisinvaltaamisyrityksessä. Suurin osa saatiin paaamaan rintamaan, mutta yksi sotamies ja yksi korpraali kieltäytyivät. 7 D:n komentaja, juuri 18.12. kenraalimajuriksi ylennetty Antero Svensson määräsi miehet pikaoikeuden eteen. Upseereista koostunut oikeus määräsi heille kuolemantuomion, VI AK:n komentaja kenraalimajuri Talvela vahvisti tuomion. Sotilaspoliisit teloittivat miehet joen uomassa.

Rautiolainen kuolemaantuomittu mies ehti laittaa ennen ampumistaan kotiväelleen seuraavan kirjeen:

3.8.1944
Rakkaat vanhemmat

Lähetän teille viimeiset terveiseni tämän kirjeen mukana. Kuten jo aikaisemmin kerroin teille, en kestä etulinjassa oloa enää. Ja palkkioksi siitä ja mitä aikaisemmista kärsimyksistäni täällä ollessani sain kuolemanrangaistuksen.

Olin tänään oikeudessa ja tuomio pannaan täytäntöön tänään klo 21. Minut ammutaan silloin. Älkää surko minua. Kuolen uskossa, että Jeesus antaa tämän minulle anteeksi. En ole mikäään pahantekijä. Joskin hermoni ovat pettäneet täällä paukkeen ja ryskeen keskellä. Ehkä joskus tapaamme ylösnousemuksessa ja saamme jälleen olla yhdessä. Olen varma siitä, että ne miehet, jotka minut ampuu tulevat sen jälkeenpäin monesti muistamaan, usein. He itse tietävät etteivät tee oikein, mutta heidän täytyy niin tehdä. He tietävät etten pysty olemaan edessä.

Olen syytön rikokseen, joskin lähdin sieltä jossa en voi olla. Ja Jeesus antaa sen minulle anteeksi. Uskon niin. En kuole murhamiehenä, vaan omien hermojeni uhrina. Uskoin aina, että jaksan ja kestän sodan loppuun vaan niin ei oltu määrätty ylhäältä. En tahdo tuomita ketään. Jeesus tuomitkoon meidät itsekunkin tekojemme mukaan. Hän on meidän tuomarimme.

Kuolen suomalaisena ja olen kiitollinen Jumalalle, kun hautani jää jo Suomen puolelle. Sillä parempi on kun on parhain loisto muualla, on kuolema omassa maassa. Minun on paha olla siitä, että teidän vaivanne täten palkitaan. Toivoin ja rukoilin Jumalalta, että saisin edes joskus teille palkita vaivojanne. Vaan niin ei saanut käydä. Surunne on raakaa. Nyt emme me Erkin kanssa palaa enään sinne kotiin. Mutta koettakaa rohkaista itseänne ja uskoa itsenne Jeesukselle. Hän auttaa myös teitäkin vaivoissanne ja surussanne lohduttaa. Uskokaa itsenne Hänen haltuunsa. Hän on pelastuksenne ja turvanne. Hänen huomassaan on teidän hyvä olla ja nukkua Hänen nimeensä.

Jospa voisitte antaa tämän minulle anteeksi. Jospa voisitte muistaa minua omana poikananne, aina elämässänne, Jospa Jeesuksen veri sovittaisi kaiken sen, mitä on edessänne ja mitä on jäänyt taaksemme. En saanut enää nähdä teitä. Emme aavistaneet että jäähyväisemme silloin keväällä oli viimeiset.

Tiedän, että rukoilitte aina puolestani, että saisin palata kotiin, vaan ylhäältä oli määrätty toisin. Tyytykää Herran tahtoon luottaen, että näin on parempi. Luottakaa Häneen aina, sillä Hän on turvanne ikuisesti. Hän jaksaa antaa meille kaiken anteeksi. Kunpa olisin saanut tuntea Hänet jo lapsesta lähtien. Ehkä Hän olisi ottanut jo aikaisemmin minut kurjan syntisen armoihinsa. Nyt voin nukkua Hänen armohelmaansa syntisenä. Mutta vakaana siitä, että hän ottaa minut suojaansa, omaksi lapsekseen. Sitten kerran hänen luonaan tapaamme iki-kirkkaudessa.

En jaksa nyt enempää, sillä elinaikani on lyhyt. Muistonne säilyy ikuisesti rakkaana mielessäni. Eläkää rauhassa luottaen Jeesuksen loppumattomaan armoon. Hän tukee teitä surunne ja ahdistuskenne aikana. Hyviä ja rakkaita vanhempia. Hyviä sisaria ja veljiä, sukulaisia ja tuttavia kaikkia teitä viimeisin terveisin muistaen poikanne Aarne.

Jeesus on meidän turvamme
Häneen uskoen saamme kaiken ajallaan.
Ja hänen helmaansa on meidän hyvä nukahtaa.
Hän puhdistaa meidät armollaan kaikista synnistä.

Omien ampumaa miestä ei ole haudattu Raution sankarihautaan eikä Suomen Armeijan arkistossa löydy tietoja miehen kuolemasta.

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellähttp://kalajoki-nayttely.blogspot.fi/2016/08/kalajoki-nayttely-etappi-kirppiksella.html
Tervetuloa!
Tapahtumien taustat ja todistusaineistot

Kihlakunnanvouti Pekka Kemppainen

Kihlakunnansyyttäjä Laura Sairanen

Vastaus kihlakunnanvoutu Pekka Kemppaiselle

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä

Näyttelyn synty

Atooppinen ihottumani

Kalajoen graniitti

Uutiset

MTV3

Yle.fi

Yle urheilu

MV-lehti

Tuulivoiman tuki voi jäädä ilman jatkoa
Erkin kommentti: On hyvä jos järki asiaan on löytynyt.

Forssan joukkotappelu: osallistujia useita kymmeniä, aseina laudanpätkiä ja pesäpallomailoja
Erkin kommentti: Tämä ei ole oikea tapa ratkoa asioita.

Keskuksen sulkemisesta vuorokauden soppa Espoossa: Turvapaikanhakijat eivät suostuneet majoittumaan vastaanottokeskukseen
Erkin kommentti: Näin ei saa tapahtua. Onko kysymyksessä todelliset turvapaikanhakijat vai aivan jotain muuta?

Tästä lievitystä kansan olympiasuruun - Suomi voitti keilailun EM-kultaa!

28 tuulivoimalaa jauhaa sähköä Kalajoella: "Vastaa 140 000 kerrostalokaksion vuoden kulutusta"

Myrskyn silmään joutuneen Tukholman-suurlähettiläs Viinasen vastine julki: ”Ulkoministeriön muistio on järkyttävää luettavaa”
Erkin kommentti: Viinanen on esitellyt presidentti Halosen minun osoitetun ns. Koiviston konklaavia koskevien asiapapereiden luovuttamisen. Onko Viinasta syytä epäillä myös mahdollisten valtiopetokseen syyllistyneiden suojelusta?

Italian maanjäristyksessä on kuollut ainakin 73 – Asiantuntijat varoittavat jälkijäristyksistä

Syyte: Lahjusten ottamisesta epäilty vuokratalojohtaja nosti 40 000 euroa sponsorirahoiksi väitettyjä varoja käteisenä – siirsi suuren osan omalle tililleen

Poliisi pidätti epäillyn Isis-miehen Vaasan seudulla – epäillään murhasta ja törkeästä sotarikoksesta

Ennennäkemätön video Ylivieskan kirkon tuhonneesta palosta julki: Näin kaikki tapahtui


Mielenkiintoiset blogit

Hätähuuto Suomesta

Eikö millään puolueella ole rohkeutta avata 90-luvun pankkikriisin papereita?

Isänmaan ryöstäjät

Juha.Sipilä.fi

Hanna Halmeenpää

Mielipiteeni

SUOMI KUNTOON!

Miksi syyttäjä Sulo Heiskari ei joudu vastuuseen teoistaan?
Miksi asianajaja Antti Latola ei joudu vastuuseen teoistaan?
Miksi varatuomari Paavo M. Petäjä ei joudu vastuuseen teoistaan?
Miksi varatuomari Asko Keränen ei joudu vastuuseen teoistaan?
Miksi eläkkeellä oleva poliisi Raimo Ollila ei joudu vastuuseen teoistaan?
Miksi Oulun poliisipäällikkö Sauli Kuha voi jatkaa virassaan?

Päivän mietelause

Älä usko ihmisistä liian hyvää. He muistuttavat sinua enemmän kuin uskotkaan.
Jos jokainen vastaantuleva ihminen hymyilee, kannattaa katsoa peiliin.
Jokaisen on maalattava sateenkaarensa käytettävissään olevillä väreillä.
Hymy on vielä verotonta.
Kun hakkaat itse omat halkosi, ne lämmitävät sinut kahdesti.
Jolla on terveyttä, sillä on toivoa.

Värssy

Elämän ihana taika
on eteenpäin vierivä aika,
sillä jokainen kaunis muisto
on sydämmessä kukkiva puisto.

Musiikki, joka on jäänyt mieleeni

Eija Kantola - Ikivanha Leikki

ККХ - Поехал казак на чужбину далёко

Кубанский казачий хор - По горам Карпатским

Olet taivas ja maa_0001.wmv

Kuunsiltaa kulkea sain_0001.wmv

Uudelleen, uudelleen_0001.wmv

? BUSCÓ EL ÁNGEL DE LA MAÑANA ?

Kun kuiskaus tuulen_0001.wmv

Souvarit - Lumiperhonen

Tarja Lunnas - Sinua kosken


Liikunta ja terveys

Paino 103,0 kg, verenpaine aamulla 157/98, lepopulssi 49 , verenpaine illalla 148/92 , lepopulssi 67 . Uinti 0 m / 44 000 m, Jumppa 0 min / 3820 min. Kuntosali 0 min/ 3020 min, Kävely 0 km/ 234 km, Pyöräily 8 km / 1450 km , Hiihto 0 km/ 28 km, juoksu 0 / 0 km, rullaluistelu 0 / 0 km.

Loppukevennys

Olympialaisten maratonilla protestoinut Lilesa ei palannut Etiopiaan

Tutkija paljastaa Pohjois-Korean olympiapalkinnot: Mitalista auto, epäonnistujat hiilikaivoksiin

Kekkosen kunto romahti nopeasti: ”Minua koko ajan pelottaa”

Uusi kirja paljastaa: Kekkosen rakkauden menettäminen Maarit Tyrkölle ajoi Anita Hallaman outoihin tekoihin – vaati sänkyjä itselleen

Kekkonen naisistaan kirjassa: Anita Hallama repäisi minut itselleen Anne-Marie Snellmanilta

Poliisi tutkii, oliko Forssan joukkotappelu kosto 15-vuotiaan pahoinpitelystä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti