tiistai 29. syyskuuta 2015

TI 29.09.2015

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 0 C, tuuli idästä 1 m/s, pilvistä ja poutaa, suhteellinen kosteus 98 %, lämpötila päivällä + 12 C , aurinko nousee 07.25, aurinko laskee 19.01 päivän pituus 11.36 min.

Huominen sää Kalajoella

Tapahtumat

FPS – JHT 3-4

Arvoisa korkeimman oikeuden presidentti

Erkki Aho korkeimmalle hallinto-oikeudelle

Ei etäispesäkkeinä – ei metastaaseina eli MO

Erkki Ahon Kalajoki-näyttely Raution Uutelassa Löttäläntie 29 as 14. Jos haluat tukea Kalajoki-näyttelyn kehittämistä niin voit tukesi osoittaa tilille
FI 102 5099 0720 0836 67. Kiitos tuestasi.
Kalajoki-näyttely Raution Uutelassa
Erkki Aho Kalajoki-näyttely

Uutiset

MTV3

Yle.fi

Yle urheilu

Talouspäätösten syksy

Hallitus luopuu sunnuntailisien ja ylityökorvausten leikkaamisesta – Sipilä A-studiossa: Kätilöiden puheenvuorot vaikuttivat

Lomarahoista pois liki kolmannes, loppiainen ja helatorstai palkattomiksi vapaiksi – tällainen on hallituksen uusi keinolista

Putin ilmoitti kilpailevan liittouman perustamisesta terrorismia vastaan – Obama arvosteli Venäjää

Taleban valtasi tärkeän Kunduzin kaupungin Pohjois-Afganistanissa ja nosti lippunsa salkoon

Poliisi: Suomalaismiehen epäillään väärentäneen toista sataa taulua – osa on kateissa

SPR alkaa työllistää pitkäaikaistyöttömiä vastaanottokeskuksissa Turussa – kaupungilta 112 000 euroa työllistämisrahaa

THL huolissaan polion, tuhkarokon ja kurkkumädän leviämisestä – turvapaikanhakijoita rokotetaan vastaanottokeskuksissa

maailma tuli kylään ja Suomi alkoi muuttua – reportaasi turvapaikan­hakijoiden http://www.hs.fi/sunnuntai/a1443156415266?ref=hs-fprio-C1 tulosta

Video näyttää Meilahden pyöräkuoleman tapahtumat – tämän perusteella oikeus tekee päätöksiä

Obama kuittaili Putinille lounasmaljojen kohotuksessa: ”Älkäämme koskaan ...”

Volkswagenin seitsemän syntiä ylittävät jopa Enron-skandaalin törkeyden

Päästöskandaali laajeni - yli 2 miljoonassa Audissa huijausohjelma

Skodakin myönsi: 1,2 miljoonaa peukaloitua autoa

Huijausohjelma myös 700 000 Seatissa

Turvapaikanhakijalla ei ole oikeutta Kelan etuuksiin

Irakilaisten turvapaikanhakijoiden määrä kasvanut huomattavasti

Mielenkiintoiset blogit

Pelko on paras konsultti

Onko järkee vai ei?

Parempaa pakolaispolitiikkaa

Mitä islam todella on?

Juha.Sipilä.fi

Hanna Halmeenpää

Karjalan kuvalehti

Mielipiteeni
Humanitäärinen hätä Syyriassa ja Irakissa on todellista. Sieltä Eurooppaan tulevat pakolaiset eivät kuitenkaan ole niitä, joita sota on pahimmin runnonut. Muutoin heillä ei olisi varaa maksaa tuhansia euroja salakuljettajille. Kaikki Eurooppaan nyt tulevat pakolaiset ovat tulleet salakuljettajien kautta.
Halutessaan, kansainvälisellä yhteisöllä on resurssit kunnollisen majoituksen järjestämiseksi Syyrian ja Irakin konfliktien rauhallisille lähialueille. Se tulee huomattavan paljon halvemmaksi, kuin satojen tuhansien ihmisten kotouttaminen Eurooppaan. Suurin taakka pakolaisista on tähän asti ollut juuri konfliktin läheisillä alueilla kuten Turkissa ja Syyrian kurdialueella. Uskon kuitenkin että Saudi-Arabiaan, Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin, Bahrainin ja Omaniin olisi järjestettävissä kansainvälisen yhteisön rahoittamat, laadukkaat pakolaisleirit.
Leirit takaisivat sen, että myös heikoimmilla olisi pääsy turvaan. Pakolaiset osaavat valmiiksi arabiaa, joten heidän on paljon helpompi integroitua paikalliseen yhteiskuntaan ja hakeutua työmarkkinoille kun kaikkea ei tarvitsisi aloittaa tyhjästä. Lisäksi Dubain kaltaisissa kasvukeskuksissa turvaudutaan runsaasti siirtolaistyövoimaan, joten monelle pakolaiselle löytyisi sopivaa työtä.

Euroopan maat eivät ole noudattaneet sopimuksia. Pakolaiset ovat saaneet lähes vapaasti liikkua paikasta toiseen. Pakolaistulva Suomeen on räjähtänyt lähes hallitsemattomaksi. Kuntiin on vedottu pakolaisten vastaanottamiseksi. Kalajoen valtuusto käsitteli virallisen valtuuston kokouksen jälkeen pakolaisasiaa ja yksimielisesti päätettiin vastaanottaa pakolaisia. Perusturvajohtaja esitteli eräänlaisen suunnitelman pakolaisten vastaanottamiseksi Kalajoelle. Sen keskeinen sisältö oli, että tyhjillään olevat koulut otetaan pakolaisten vastaanottamiseen: Pahkalan koululle 50 pakolaista, Raution koululle 30 ja Kärkisen koululle 20 pakolaista ja virkamiehet hoitavat asian.Minun mielestä kylätoimikunnat ovat keskeisessä roolissa, kun pakolaisia asutetaan kouluille ja kotiutetaan.

Muutos on ainoa pysyvä asia maailmassa. Muutos tarjoaa myös mahdollisuuksia. Kalajoen Artemasta voitaisiin kehittää pakolaisten koulutusyksikkö. Näin varmistetaan Arteman tulevaisuus. Koulutuksen tulee olla käytännönläheistä tehokoulutusta, koska maahanmuuttajat tulee saada nopeasti veronmaksajiksi.

Mielestäni Kalajoelle voidaan ottaa pakolaisia myös Hiekkasärkille ja tarvittaessa siirtää Mehtäkylän koulun oppilaat Merijärvelle ja ottaa Mehtäkylän koulu pakolaisten vastaanottokeskukseksi.

Olen hoitanut Kalajoella maahanmuuttajien asioita ja nyt minä olen käynnistänyt oman konsulttitoimistoni. Olen valmis toimimaan keskeisessä roolissa pakolaisten asioiden hoitamisessa. Mielestäni Rautio-suunnitelmani ja sen toteuttamiseen olisi nyt erinomaiset mahdollisuudet ja samalla voitaisiin hyödyntää pitkäaikaistyöttömiä pakolaisten vastaanottamisessa ja kotiuttamisessa ja sillä tavalla säästyttäisiin Kela-sakoilta.


Päivän mietelause

Ajatuksemme ovat kaikkein tärkeintä. Meistä tulee sitä mitä me ajattelemme.
Ajatuksillamme teemme maailman.
Ei hyvyys saavu huutaen, se kulkee hiljaa kuiskaten.
Ei se ole rikas, jolla on paljon, vaan se, joka antaa paljon.
Elää toisten hyväksi ei ole vain velvollisuuden laki, se on onnen laki.
Elä elämääsi suhtautuen ystävällisesti ja lempeästi kaikkiin ihmisiin ympärilläsi, ja hämmästyt, miten onnelliseksi elämäsi muuttuu.

Värssy

Sydän voi tuntea,
mieli voi vaihtua.
Rakkaus voi sammua,
mutta ystävyys kestää.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Bonnie Tyler - I Need a Hero (Lyrics)

Jos luoja suo -Paula Koivuniemi

Taiska - Miksi näin (1978)

selena quintanilla and jennifer lopez

Laura Närhi - Hetken tie on kevyt (Elokuvasta Vuosaari)

Johanna Kurkela - Kunnes sinut viimein saan

Irwin Goodman - Dirly dirly dee

"If I Die Young" - The Band Perry - Sam Tsui

Terveys ja liikunta

Paino 89,4 kg, verenpaine 127/78 lepopulssi 42. Uinti 0 m / 70000 m, Jumppa 0 min / 3500 min. Kuntosali 0 min/ 4070 min, Kävely 0 km/ 546 km Pyöräily 28 km / 2372 km, Hiihto 0 km/ 55 km, juoksu 0 / 5 km, rullaluistelu 0 / 0 km.

Eikö paino putoa. Tarkkaile seitsemää asiaa


Laihduttajan kannattaa syödä mieluummin hedelmiä kuin vihanneksia – tutkimus selvitti kasvisten vaikutusta painoon


Tämä aliarvostettu marja on todellinen terveyspommi

Loppukevennys

Merkonomi Blomqvist

Yksinäinen Ahven

Ieva

Salakaato

Tuleva isä istui odotushuoneessa, kun kätilö tuli kertomaan, että poika oli tullut. Isä myhäili tyytyväisenä.
Hetken kuluttua kätilö tuli uudestaan ja sanoi, että toinenkin poika oli tullut.
- Ei se mikään ihme ole, minulla kun on tarpeeksi iso pippeli, onnellinen isä tuumasi.
Kätilö tuli kolmannen kerran kertomaan, että vielä kolmas poika oli tullut maailmaan.
- Sinun pitäisi nähdä minun pippelini, se on kuin savupiippu, isä leuhkaisi.
- Sinun pitäisi nuohota se pippelisi useammin, sillä kaikki poikasi ovat mustia, kätilö sanoi..

Iäkkäällä maanviljelijällä oli suuren tilansa takapihalla lampi. Lammen ympärillä oli piknikpöytä, krokettirata, lentopallokenttä sekä muutama omena- ja persikkapuu.Kun lampi rakennettiin, sitä muokattiin ja varustettiin kunnolla, jotta siinä voisi uida.Eräänä iltana maanviljelijä päätti poiketa lammella, koska ei ollut käynyt siellä vähään aikaan. Mies otti mukaansa suuren, mustan ämpärin poimiakseen hedelmiä puista. Kun maanviljelijä lähestyi lampea, hän kuuli yhtäkkiä huutoa ja naurua. Kun mies meni lähemmäksi, hän huomasi, että joukko nuoria naisia ui alastomina lammessa. Hän ryki osoittaakseen naisille olevansa paikalla, ja naiset uivat välittömästi lammen syvään päähän.
Silloin yksi naisista huusi: ”Me emme tule ylös, ennen kuin olet lähtenyt!”Vanha maanviljelijä hymähti ja sanoi: ”En tullut tänne katsomaan teidän tyttöjen uiskentelua tai pakottamaan teitä ylös vedestä aivan alastomina.”Mies nosti ämpäriä: ”Tulin tänne syöttämään alligaattoria.”


Savolaisukko seisoi Kuopion torilla ja Jenkkituristi tuli hänen luo sanoen että " Minun maamieheni on kävellyt kuussa" johon ukko vastasi että " minnäe ounki maanna aarinkossa"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti