keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

KE 01.03.2017

Iivo Niskanen - maailmanmestari

Päivän sää Kalajoella

Tänään Kalajoella on pilvistä ja ajoittaista räntäsadetta. Lämpötila on +2 C ja - 2 C välillä. Tuulen suunta on lounaasta. Tuulen voimakkuus on 3 - 4 metriä sekunnissa. Ilman suhteellinen kosteus on 98 %. Aurinko nousee 07.34 ja laskee 17.40 Päivän pituus Kalajoella on tänään 10 tuntia 06 minuuttia.
Tänään on Alpon nimipäivä..
Huomisen ennuste
10 vuorokauden sääennuste Kalajoelle näyttää tältä

Päiväni
Heräsin seitsemän aikaan. Lämmitin saunan ja kävin saunassa. Join aamuteen. Luin sähköpostit ja katsoin facebookin. Luin lehdet ja tein muistiinpanot. Join aamukahvit ja lähdin toimistooni Kalajoki-näyttelyyn Etappi-Kirppikselle.
Tänään laitoin Kalajoki-näyttelyn kuntoon kaikkien esillepanojen ja esittelytekstien osalta. Olen nyt tyytyväinen niiltä osin tilanteeseen. Vielä on piirokset laitettava esille.
Tulin kotiin katsomaan yhdistetyn mäenlaskua ja miesten 15 km:n hiihtoa.

Eilen valtuuston kokouksessa käsiteltiin kauppakeskus tai oikeammin liikekeskusasiaa. Nyt toteutuva liikekeskus ei täytä kauppakeskuksen kriteereitä. Sinänsä ratkaisu on realistine ja juuri sellainen kuin olin tavoitellutkin. Valitettavasti kaupunginjohdolla oli useamman vuoden ajan virheellinen käsitys Kalajoen kauppakeskuksesta eli ylisuuret odotukset. Nyt kuitenkin liikekeskus toteutuu ja tärkeää on se, että Halpa-Halli on siinä mukana 5000 m2 myyntitilalalla. Tämä merkitsee sitä, että Halpa-Hallin liikevaihto kasvaa ja uusi Halpa-Halli tulle työllistämään 10-14 uutta henkilöä uuden Halpa-Hallin käynnistyessä. Toinen ankkuriliike on Tokmanni, mikä arvioini mukaan tulee työllistää 9-12 henkilöä ja kaikki nämä ovat uusi työpaikkoja. Positiivista on se, että kalajokinen urheiluliike on yhtenä ns. ankkuriliikkeenä mukana kuvioissa. Uskon, että urheiluliikkeen liikevaihtokasvaa niin , että se voi lisätä henkilökuntansa määrää 2-3 henkilöllä. Yhteensä uusi työpaikkoja tulee arvioni mukaan n. 25 kappaletta. Lisäksi on mahdollista, että liikekeskukseen tulle vielä muitakin liikeitä joten on mahdollista uusien työppaikkojen kokonaismäärä on n. 30. Tämän lisäksi vanhan Halpa-Hallin tilat jäävät esimerkiksi muuhun liikekäyttöön ja se mahdollistaa kilpailukykyisten vuokratilojen saannin muille yrityksille. Ehkä tämä mahdollistaa 10-15 uuden työpaikan luomisen. Tämä kaikki on positiivista.
Toivoin itse, että Lehto Group Oy rakentajana kiinnittään rakennusten ulkonäköön enemmän huomiota, koska liikekeskus tulee kaupungin parhaimmalle paikalle. Liikekeskuksen tavoitteena on olla eräänlainen Kalajoen maamerkki ja sen tulee houkutella ohiajavia autoilijoita ostoksille Kalajoen liikkeisiin.
Kauppakeskussuunnittelussahan on ollut eräänlainen kauppakeskushysteria vallalla ja se on vaikuttanut myös kaavamääräyksiin. Nykyiset suunnitelmat eivät ehkä täytä kaavamääräyksiä.
Otan otteita saamistani sähköposteista: Erikoista on myös se, 21.2.2017 päätösesitys tuotiin jo tutuksi tulleella tavalla hallitukseen lisälistalta, minkä seurauksena kuntalaiset eivät ole saaneet asiasta etukäteen mitään tietoa eivätkä siten ole myöskään pystyneet käyttämään niitä vaikutusmahdollisuuksia, jotka heille itsestäänselvästi tulisi asiassa tarjota. Hallitus on lisäksi katsonut, että olisi toimivaltainen päättämään yli 3 milj.€:n (sis. ALV) investoinnista ilman, että asiaa tuotaisiin valtuustolle edes erillisenä asiana tiedoksi. Lisäksi, kyseinen päätös ei ole tällä hetkelläkään kaupungin www-sivuilla saatavilla.
Paikalliset toimijat taikka musiikkiopiston väki eivät ole nähneet taikka saaneet kommentoitavaksi uusien kulttuuritilojen piirustuksia. He ovat kuitenkin 31.1.2017 jättäneet Kalajoen kulttuuri- ja musiikkielämän puolesta asiasta kirjelmän Anita Ohtamaalle. Jo ennen kirjelmän jättämistä heidän oli annettu ymmärtää, että uudesta salista tulisikin lähinnä elokuva- ja teatterisali ja että Merenojan salista olisi suuniteltu tulevan ns. musiikkisali. Ongelmalliseksi he ovat kertoneet kokevansa mm. seuraavat asiat:
Merenojan auditorio ei vastaa konserttisalin vaatimuksia eikä salin muuttaminen tähän tarkoitukseen ole helppoa eikä halpaakaan.
Merenojan auditorion akustiikka on runsaiden pehmeiden pintojen vuoksi huono.
Merenojan auditorion esiintymislava on liian pieni orkesterien ja kuorojen käyttöön.
Merenojan auditorion yhteydessä ei ole varastotiloja, pukuhuonetiloja, harjoitustiloja taikka sosiaalisia tiloja.
Kuorot ovat tähän mennessä käyttäneet toiminnassaan Pohjankylän salia, jonka akustiikka on kuitenkin lattian uusimisen vuoksi muuttumassa sellaiseksi, ettei sali enää jatkossa soveltuisi kuin lähinnä massatilaisuuksiin ja sähköisesti vahvistettavalle musiikille.
Musiikkiopiston solistisen aineen opetusta on toteutettu Pohjankylän koululla, mikä ei tilojen varhaiskasvatuskeskukseksi muuttamisen jälkeen olisi enää mahdollista päiväkotitoiminnan jatkuessa ainakin klo 17 saakka, jolloin ns. iltaopetukselle ei jää enää riittävästi aikaa (opetuksesta jopa puolet toteutetaan klo 12–17 välisenä aikana).
Yhteenvetona: Nyt suunnitelluissa ratkaisuissa musiikkiopistolle, kansalaisopiston musiikinopetukselle ja kuoroille ei tule jatkossakaan olemaan asianmukaisia ja riittäviä opetus- ja harjoittelutiloja eikä akustisesti hyvin toimivia esiintymistiloja.
Samassa yhteydessä he ovat esittäneet toiveensa siitä, että uudesta salista rakennettaisiin sellainen, että se soveltuisi musiikin alan toimijoiden käyttöön ja Merenojan koulun auditorio sen sijaan mm. em. syistä jäisi elokuvateatterikäyttöön, johon se akustiikkansa ja tilaratkaisujensa puolesta paremmin soveltuu. 
Musiikkiopiston puolesta sain vielä erikseen vastauksen, jonka mukaan heille olisi jo syksyn aikana kerrottu, että musiikkiopiston opetus keskitettäisiin kaikkinensa uusiin Merenojan yhtenäiskoulun tiloihin. Ongelmalliseksi he näkevät mm. seuraavat seikat: Pienten lasten opetukselle, joka tulisi pystyä aloittamana jo puolilta päivin, ei ole yhtenäiskouluratkaisussa löytynyt sijoituspaikkaa.
Äänieristystä koskeviin kysymyksiin ei ole yhtenäiskouluratkaisuun liittyen saatu selvyyttä.
Yhtenäiskouluratkaisussa ei ole opetusvälineistölle tarvittavia varastotiloja.
Muskariopetus ja kitaraopetus toimivat yhä edelleen Etelänkylän koulun vanhalla puolella, hyvin epäkäytännöllisissä tiloissa.
Opetuksessa välttämättömälle flyygelille ei ole yhtenäiskouluratkaisussa löytynyt sijoituspaikkaa.
Merenojan auditorio on musiikkiopistotoiminnan tarpeisiin liian pieni.
Merenojan auditorion yhteydessä ei ole soitinten edellyttämiä varastotiloja.
Merenojan auditorion yhteydessä ei ole myöskään varastotiloja toiminnan edellyttämille orkesterituoleille, telineille jne.
Merenojan salin akustiikka ei ole ilman mittavia muutostöitä toimiva.Kultuuritilojen suunnittelu hämmentää. Lehto Group Oy puhuu eri kieltä kuin Kalajoen kaupungin kultuuri- ja vapaa-aikajohtaja. Kalajoen kaupungin kulttuuritilojen suuruudeksi on sunniteltu 1530 m2 ja lisäksi hissit ja portaat n. 93m2. Valtuuston keskustelussa kävi ilmi, ettei ole tarkoituskaan, että valtuutetut päättävät asiasta, vaan asia kuuluu muille eli kaupunginhallitukselle. Olin asiasta eri mieltä, sillä kaupunginvaltuutetun tulee tietää mistä hän päättä ja mitkä ovat päätöksen seuraukset. Nyt kaikki olennainen tieto oli pimitetty päättäjiltä. Asiasta käytiin kipakkaa keskustelua ja meidän kansanedustaja-parka sai kuulla kunniansa kaupunginjohdolta ja keskustan entiseltä puheenjohtajalta. Olen valtuutettu, kansanedustaja Hanna Halmeenpään kanssa samaa mieltä, että valtuutetujen tulee mitä 3 miljoonalla eurolla saadaan ja kaikki muutkin yksityiskohdat. Minulle päätätjänä ei ole toimitettu kaupungin puolesta mitään piirustuksia eikä suunnitelmia eikä sopimuksia ko. kulttuuri- ja kirjastotilojen osalta.
Kultuuri- ja kirjastotila-asia tuotiin valtuustolle tiedoksi. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että siitä ei ole valitusoikeutta, koska asiasta ei ole päätöstä, sillä päätösvallan on ominut itselleen kaupunginjohtaja lähipiireineen. Olen kuitenkin Kalajoen pitkäaikainen kaupunginvaltuutettu ja melkoinen kokenut kulttuuripersoona Kalajoella, mutta minut on pidetty pimennossa asian osalta eikä ole vaivauduttu kysymään mielipidettäni asiassa. ON TODELLA VAIKEAA OLLA KALAJOEN KAUPUNGIN PÄÄTTÄJÄNÄ.


Mielipiteeni
Nivelet ovat kahden tai useamman luun liitoskohta. Sidekudossyistä koostuvat nivelsiteet pitävät luiden päät kiinni toisissaan. Eri nivelten liikelaajuus on erilainen. Vapaasti liikkuvissa nivelissä on voiteluaineena nivelpussissta erittyvää nivelnestettä. Tällaisia niveliä kutsutaan synoviaaliniveliksi. Näiden nivelten liikelaajuus riippuu nivelten muodosta. Olkanivel, lonkanivel ja sorminivelet ovat esimerkkejä synoviaalinivelistä. Esimerkkejä vähän liikuvista nivelistä ovat selkänikamien väliset nivelet.

Mietelauseet

Lady on nainen, joka aina ottaa huomioon muut eikä koskaan unohda itseään.
Kolme naista tekee markkinat.
Naiset ovat pyhimyksiä kirkossa, enkeleitä kadulla ja piruja kotona.
Älä leiki naisilla ja rahalla.
Rakkaus on harhakuva, että nainen eroaa toisesta naisesta.
Rakkaus tekee mykkiä puheliammastakin.

Blogini

Painonnoston yleisen sarjan SM-kilpailut, Rovaniemi

Neljäs playoff-peli KOOVEE – JHT 3-7

Mielenkiintoiset blogit

Poliisi haluaa vapaat kädet kotietsintöihin

Säästöpankkisopimus – luentovideo

MINISTERINÄ BERNER

Tappo vai törkeä kuolemantuottamus?

Työpaikat ja julkiset hankinnat ohjataan tuttaville” - Kovaa puhetta Suomen kuntien korruptiosta
Erkin kommentti: Valitettavasti näin on monessa kunnassa ja kaupugissakin nimeltä.....

VUODEN TÄRKEIN KADONNUT UUTINEN

Ministerinä Berner

Rikokset Suomen perustuslakia vastaan

Velan vanhentuminen katkeaa kun…

Lukijan pyynnöstä: Pankkikriisin arkkitehdeista

Koiviston konklaavistako kansalliseen korruptioon?

MAANPETOS- SEKÄ VALTIOPETOSRIKOS JA SEN TEKIJÄT

Aktiv Hansan kauppakirjat?

Tekikö Koivisto valtiopetoksen ns. Koiviston konklaavissa?

Koiviston konklaavista

SSP-sopimus

Valtiopetos on tosiasia

Prof. Heikki Ylikangas tunnustanut…

Kansainvälinen oikeus ja suomalaiset

kauppalehden keskustelu

Alueelliset uutiset

Kalajoen ehdokkaat

Sudet lähestyivät Sievissä koulukkaita

Kotimaan uutiset

Naimisiin meno ei katso enää sukupuolta – Suomen avio­liit­to­lain muutos astuu voimaan tänään

HS: Ylen toimituksessa hämmästyttiin, kun toimitusjohtaja hermostui – ”Ensin luulimme sitä vitsiksi”

Yli 50 kuntaa pohtii sadevesimaksua asukkailleen – katso kotikuntasi aikeet

Kela vetoaa kuntia ruuhka-apuun – Hämeenlinna: Työntekijät jo nyt aivan pulassa Kelan pulmien takia

Missä ovat vastaanottokeskuksista kadonneet turvapaikanhakijat? Tällaista on arki Suomessa ilman oleskeluoikeutta

Ulkomaan uutiset

"Amerikka ensin" kaikui Trumpin ensimmäisessä puheessa kongressille

MTV sai Maahanmuuttoviraston kielteiset turvapaikkapäätökset – "ISIS saattaa leikata kätesi, jos palaat"

Saudi-Arabian kuningas saapui Indonesiaan – Mukana 1 400 ihmistä, 500 tonnia matkatavaraa ja kaksi hissiä

Talousuutiset

Angry Birds -elokuva siivitti Rovion tulosta voitolliseksi

Seppälä hakee yrityssaneeraukseen

Soneran yt-neuvottelut päätökseen

Suomeen syntyy yli 1 100 työntekijän rakennusalan yhtiö – aikoo palkata yli 100 työntekijää vuodessa

Urheilu-uutiset

Koe loppusuoran huuma uudelleen - Niskanen maailmanmestariksi mylvivän kotiyleisön edessä

LIVE: Niskanen ylivoimaisella hiihdolla maailmanmestaruuteen!

Kultaa! Iivo Niskaselta täysin ylivoimainen hiihto

Kyyneleitä pidätellyt Niskanen jakoi vuolaita kiitoksia lähipiirilleen - "Tiedän, ketkä minua kannustivat"

Iivo Niskasen unelma toteutui – MM-kultaa kotiyleisön edessä!

Kultapusu maailmanmestarille! Iivo Niskanen pääsi kihlattunsa syleilyyn

Saksalaistähdelle jo kolmas kultamitali MM-Lahdesta

Todelliset suomalaiskarkelot! Granlund, Laine, Haula ja Armia maalintekijöinä

Aleksander Barkovilta jäätävä rankkari – kiekko reppuun lähes kävelyvauhdista

Iivo Niskasen kanssa kolaroinut norjalaishiihtäjä toteutti uhkauksensa: ”Olen juuri laskeutunut”

Näin Iivo innostui hiihdosta - idolina Mika Myllylä: "En antanut kenenkään avata Karpaasit-sinappia"

Kansanedustaja Rossin riemukas tviitti: "Kahden kullan päivä: Lahdessa MM-kultaa ja minä menin naimisiin!"

Loppukevennys

K-18, sisältää täysin sopimatonta kieltä! Nämä seksirunot eivät kelvanneet Kalevalaan

Yksi uhreista ihastui Axl Smithiin syvästi – asiakirjat paljastavat surullisia yksityiskohtia suhteesta

Käräjäoikeudelta karmea virhe: Axl Smith -tuomioon jäi vahingossa näkyviin uhrien nimiä

Alastomat norjalaiset yllättivät suomalaisnaisen MM-kisoissa

Perussuomalaiset jumissa Terhi Kiemungin kanssa – Eduskunta ei voi irtisanoa

Suomen historian tärkein puhe yritettiin sabotoida – mutta lähetti söi käskyn

Jelena Välbe paljasti pitkäaikaisen ihastuksensa Juha Mietoon, sai hellän pusun idoliltaan MM-kisoissa: ”En ikinä pese kasvojani!”

YLE AREENA

Aamutohtori

Paikallis-tv georgialaisittain

Kivet kertovat

Alppijärvet

Musiikki

Gregorian - The Sound of Silence

Celtic Woman - Tír na nÓg ft. Oonagh

MY IMMORTAL (Evanescence) Harp Twins - Camille and Kennerly HARP ROCK

Mary Poppins - Medley - BBC Proms 2014

Amira Willighagen - "Ave Madiba" at Starlight Concert - Durban, South Africa - 9 August 2014

Céline Dion - The Show Must Go On (Live on Billboard Music Awards 2016)

Celine Dion - Hymne à L'Amour (Live at American Music Awards AMAs 2015) HD

Céline Dion - The Power of Love (Live in Boston)

Céline Dion - Falling Into You

Céline Dion - My Love (Video - Live)

Liikunta ja terveys

Paino 106,1 kg. Verenpaine aamulla 141/82 pulssi 55. Verenpaine illalla 134/86, lepopulssi 60. Jumppa 0/960 min, kävely 0/23 km, pyöräily 0/19km, uinti 0/11200 m, kuntosali 60/2660 min, juoksu 0/0 km, hiihto 0/0 km , rullaluistelu 0/0 km.

Kalajoki-näyttely


Kirpputori Etapin esittely

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä

Kalajoki-näyttelyn synty

Kalajoki-näyttelyn valokuvanäyttely

Kalajoki-näyttely Tapion Tuvalla
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti