torstai 8. kesäkuuta 2017

TO 08.06.2017


Merta-Market päätettiin antaa grafiittitaiteilijoiden käyttöön. Nyt Merta-Marketin ovat ottaneet tuholaiset käyttöönsä. Onko raiskattu Merta-Market matkailunähtävyys Kalajoella? Kuka keksi idean Merta-Marketin käyttämisestä grafiittitaiteluun? Vielä ei ole tiedossa milloin Merta-Market puretaan ja milloin alkaa liikekeskuksen rakentaminen, mutta tuholaisten työt ovat hyvin esillä.

Päivän sää Kalajoella

Tänään Kalajoella on melko pilvistä ja poutaa. Lämpötila on + 21 C ja + 15 C välillä. Tuulen suunta on kaakosta. Tuulen voimakkuus on 4 - 5 metriä sekunnissa. Ilman suhteellinen kosteus on 71 %. Aurinko nousee 03.01 ja laskee 23.45. Päivän pituus Kalajoella on tänään 20 tuntia 44 minuuttia.
Tänään nimipäiviä viettää Salomo ja Salomon.

Huomisen ennuste

10 vuorokauden sääennuste Kalajoelle näyttää tällaiselta

Päiväni
Heräsin aamulla kahdeksan aikaan huonosti nukutun yön jälkeen. Minua vaivaa tällä hetkellä liian monet asiat, en saa unta kovin helposti. Lähetin verohallinnon johdolle sähköpostiviestejä. Join aamukahvit ja lähdin toimistolleni Kalajoki-näyttelyyn. Tänään näyttelyssä kävi vierailijoita muun muassa Minnesotasta ja Ilomantsista sekä Tampereelta.
Kävin tänään Tyngän Myllyllä polkupyrällä. Tyngän Mylly täytti 100 vuotta.
Tyngän Myllyn historia

Verottajan osalta on todettava, että olen ilmoittanut verottajalle, että minulle ei ole yrityksessä palkallista henkilökuntaa 1.1.2017 alkaen eikä myöskään arvonverolisällistä toimintaa. Olen tehnyt ilmoitukset kirjallisesti ja suullisesti eli puhelimitse useampaan kertaan vahvisanut asian. Olen joutunut keskeyttämään yritystoimintani koska verottaja ei usko minua. Onneksi minulla on kopiot siitä mitä olen verottajalle lähettänyt kirjallisesti. Verottaja on laittanut minulle työnantajamaksujen ennakkoarvioverotuksen ja laittanut sen ulosottoon, summa on 3 181.76 euroa. Siis kysymys on olemattoman henkilön työantajamaksujen laittamisesta ulosottoon. Tätä vastaan olen taistelut, koska se on täysin mielivaltaista toimintaa verottajan toimesta. En tiedä kuka päätöksen asiassa on tehnyt, koska verottajan tiedotteesta ei näy nimeä eikä puhelinnumeroa. Lisäksi verottaja on laittanut minulle 6000,00 euron ennakkoveron arvonverolisästä, vaikka minulle ei ole arvonlisäverollista toimintaa ollenkaan, koska kysymys on ilmaisesta näyttelystä. Siksi olen ollut yhteydessä verohallituksen ylimpään johtoon ja verokonsultiin sekä eduskunnan oikeusasiamieheen. Tällaista voi tapahtua vain Suomessa. Minä olen tehnyt ilmoitukset kirjallisesti.
Tämä tunuu siksi pahalta, koska minä olen hankkinut kaikki näyttelytuotteet työttömyyskorvauksilla ja ulosmitatullaa eläkkeelläni. En ole saanut avustusta mistään, ei Keski-Pohjanmaan kulttuurirahastosta eikä Oulun läänin taidetoimikunnalta eikä myöskään Kalajoen sivistyslautakunnalta..Nyt minulle olisi ollut mahdollisuus saada kehittämisavustusta Kalajoen kaupungilta 400 euroa, mutta en saanut sitä, koska jouduin keskeyttämään yritystoimintani verottajan mielivallan takia. Lisäksi minä päivystän kaksi tuntia joka päivä Kalajoki-näyttelyssä palkatta ja esittelen Kalajoen historiaa matkailijoille ja paikallisille ilmaiseksi. Minä maksan näyttelytilan vuokrat kuukausittain omasta pussistani eikä siihen ole saanut kaupungilta avusta. Virkamiehen mukaan Kalajoen kaupunki ei avusta , koska se ei ole tilannut Kalajoki-näyttelyä.
En ole saanut avustusta Kalajoki-näyttelyyn, enkä syöpäsairauteeni eikä vaaliraoitukseen lähiomaisiltakaan. Onneksi veljeni takani lainan jota tarvitsin syöpäsairauteni hoitamiseen. En syytä ketään muita kuin itseäni, sillä syy on minä. Vaikka olen opettaja en ole osannut kasvattaa opetusteni mukaan.

Kalajoen kotiseutuyhdistys vietti hiljattain 80-vuotisjuhlia. Siellä palkittiin kulttuuriteosta ansioituneita kalajokisia. Heihin ei kasottu kuuluvan Kalajoki-näyttelyn kokoajia eikä muita Kalajoki-näyttelyn tekijöitä. Kalajoki-näyttely ei kotiseutuyhidstyksen käsityksen mukaan näytä olevan kulttuuriteko Kalajoella.
Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä

Verottaja on hyväksynyt Kalajoki-näyttelyn veerotusarvoksi kymmeniä tuhansia euroja. Koska olen ulosotossa, niin ilmoitin asiasta ulosottoviranomaisille. He eivät reagoineet asiaan. Sen jälkeen minä tein itsestäni rikosilmoituksen velallisen epärehellisyydestä. Kävin Kalajoen poliisin kanssa kaksi tuntia aineistoja, joilla todistin, että olen syyllistynyt velallisen epärehellisyyteen, mutta pystyn todistamaan myös syyt miksi oolen tehnyt näin. Kalajoen poliisi teki ei anna aihetta päätöksen. Kalajoen poliisi teki toisessakin hoitamassani asiassa ei anna aihetta päätöksen vaikka rikokset olivat kiistattomat.
Minä haastoin poliisin Ylivieska-Raahen käräjäoikeuteen näistä kahdesta polisiin virkarikoksesta. Minä halusin testata, että pitääkö paikkansa, että ns. Koiviston konklaavissa on annaettu syytesuoja rikollisille. Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden nimissä käräjätuomari Timo Tammiketo teki päätöksen, ettei asioita oteta käsittelyyn. Kuitenkin toisesta asiasta valtakunnansyyttäjä oli määrännyt jo rikostutkinnat. Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden ratkaisu varmisti sen, että valtiopetos ja PR-talojen konkurssivyyhti
on asioita, joita ei Suomen oikeuslaitos ota käsiteltäväkseen.
Valtiopetos ja siihen liittyvät asiat on käsitelty tässä blogissa mutta ei oikeudenistunnossa

Minä valitin asiasta Rovaniemen hovioikeuteen. Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa oli valmiina todistusaineisto, mutta käräjätuomari Timo Tammiketo eikä Kalajoen poliisi suostuneet sitä käsittelemään. On täysin selvää, että Kalajoen poliisi ja Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden tuomari Timo Tammiketo ovat syyllistyneet virkarikokseen, koska valtakunnnansyyttäjä on määrännyt asiassa rikostutkinnat ja näytöt ovat kiistattomat. Minä ihmettelen sitä miksi kumpikin henkilö on töissä rikostutkintojen aikana. Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden päätös on siis syntynyt rikoksen avulla eli se on mitätön. Rovaniemen hovioikeuteen Ylivieskan käräjäoikeus on todennäköisesti lähettänyt väärän todistusaineisto, koska se lähetti pyynnöstäni minulle saman todistusaineiston, mikä liittyi kokonaan toiseen päätökseen mitä olin pyytänyt. Tästä vääränkin päätöksen todistusaineistosta Ylivieska-Raahen käräjäoikeus lähetti minulle 261,00 euron laskun, vaikka todisaineisto oli minun Ylivieska-Raahen käräjäoikeuteen toimittamaani.
Huomenna kerron lisää, mutta on pakko sanoa, että kyllä tämä rupeaa jo hiljaistakin miestä raskaasti vituttamaan.

Kävin tänään uimassa 1200m ja kävin samalla myös vesihieronnassa.

Mielipiteeni

Sanaa proaktivisuus käytetään nykyään yhä yleisimmmin varsinkin johtamista käsittelevässä kirjallisuudessa, mutta sanakirjoista sitä ei helposti löydä. Se tarkoittaa perimmältään aktiivisuutta ja aloitteisuutta mutta lisäksi sitä, että olemme ihmisinä vastuussa omasta elämästämme. Ihmisen käyttäytyminen riippuu hänen päätöksistään, ei hänen olosuhteistaan. Hän voi alistaa tunteensa arvoilleen. Hän voi itse päättää ja ottaa vastuun siitä, että jotain tapahtuu. Proaktiiviset ihmiset pystyvät valitsemaan omat reaktionsa, he ymmärtävät vastuunsa. He eivät syytä olosuhteita, elämäntilannettaantai ehdollistumistaan. Heidän käyttäytymisensä määräytyy heidän oman tietoisen, arvoihin perustuvat valintansa perusteella, ei niinkään sen perusteella, millaiselta heidän olosuhteensa heistä itsestään tuntuvat.

Mietelauseet

Vahvin on se, joka hallitsee itsensä.
Typeryydelle on ominaista huomata toisten viat ja unohtaa omansa.
Eteenpäin! Sano mummo lumessa.
Totuus ei tee ihmistä suureksi, vaan ihminen tekee totuuden suureksi.
Kaikkien suurten virheiden pohjalla on ylpeys.
Aloita elämä heti. Laske jokainen päivä erilliseksi elämäksi.

Blogini

Erkki Aho – suomalainen oikeustaistelija

Mielenkiintoiset blogit

Näkökulma: Hallituksen kohtalon hetket ovat käsillä - kaatuuko Sipilän päätavoite?

Näkökulma: Mihin 11 000 e/kk ansaitseva pääjohtaja tarvitsee eläkevirkaa?

Alueelliset uutiset

Kalajoen Hiekkasärkillä messuviikonloppu

Keski-Pohjanmaan juoksucupin tulokset

Rolls-Roycelta automaatio Fennovoiman ydinvoimalaan

Kotimaan uutiset

Ylen kannatusmittaus: Vihreille historiallisen korkea lukema, SDP:n kannatus hupenee entisestään

Poliisiylijohtaja ihmettelee: Miksei FB-ryhmästä tehty rikosilmoitusta? – "Helsingin poliisilaitokselta hurskastellaan"

SDP postilain sisällöstä: "Palaammeko 1600-luvulle?"

Osuuspankin mobiilipalvelut ajettu alas – myös maksukorteissa ja verkkopankissa häiriöitä

IL paikalla Pyhtään suuroperaatiossa: "Ilmeisesti aseistetut miehet saapuivat rannalle ja pakenivat siitä metsään"

KHO:lta niitti: Ekokem ei saa rakentaa vaarallisen jätteen kaatopaikkaa Kokkolan Ykspihlajaan

Ulkomaan uutiset

CNN: Trumpin kannatus pudonnut ennätysalas

Comey: Trump vaati lojaalisuutta vastineeksi sille, että saan jatkaa FBI:n johdossa

Myanmarissa kadonnut kone löydetty

Miten käy EU-eron ja saako Skotlannin itsenäisyyshanke uutta virtaa? Seuraa näitä asioita Britannian parlamenttivaaleissa

Talousuutiset

Kasvu yllätti nyt toisenkin pankin – LähiTapiola tuplasi Suomen kasvuennusteen

Urheilu-uutiset

Suomen Cup palaa kiekkokalenteriin

Jälleen uusi karhukirje – valtio vaatii 500 000 euroa takaisin liikuntasäätiöltä

Loppukevennys

Seuran selvitys: Juha Sipilästä tuli miljonääri valtion tuella ja härskeillä tutunkaupoilla

Auto suistui syvälle ojaan Espoossa – kaksi kuoli turvavöiden petettyä

Traaginen onnettomuus Pekingissä: Arvostettu suomalaissopraano kuoli rekan alle

Murtomies piilotteli päiväkodin komerossa - väittää halunneensa vain ladata puhelimensa akkua

YLE AREENA

Kuusenkerkän terveysvaikutukset

Saman auringon alla

Ulkolinja: Taistelu Trumpin esikunnassa 

Ulkolinja: Trumpin vihaiset alamaiset

Musiikki

Richard Clayderman - Secret Garden

FRANK DUVAL - IT WAS LOVE (română)

I MISS YOU (română)

Julio Iglesias & Cynthia Brown-I wanna know what love is

Demis Roussos - Come Waltz With Me

ZORBA ORIGINAL

HAVA NAGILA DANCE

Julio Iglesias - El Choclo

Julio Iglesias - Amor, Amor, Amor

La Paloma - Julio Iglesias - lyrics

Urheiluvideoita

Siitonen heitti keihäshopeaa

Kuula- ja moukarimies Ville Pörhölä

Hyökkääjä ja herrasmies Raimo Kilpiö

Keihäsmiehet vaativat ääntään kuuluville

Mellakat edelsivät Meksikon olympialaisia

Kangasniemi nostaa kultaa Meksikossa

Kaija Mustoselle kultaa Grenoblessa

Jorma Kinnunen heitti olympiahopeaa

15 kilometrin kamppailu Grenoblessa

Piukka pronssikisa Grenoblen miesten viestissä

Sotavideoita

Tasavallan talonpoika

Presidentti Kallio tuomitsi Neuvostoliiton hyökkäyksen

Kyösti Kallio kuolee, presidentiksi Risto Ryti

Marttojen toimia 1941

Talvisodan kuvat

Ville Salmisen Evakko kertoi pienin elein suuren tragedian

Kansa selätti korvikkeilla pulan ja säännöstelyn

Mikko Niskanen kuvasi sota-ajan tuntoja kahdessa menestyselokuvassa 1963

Elämää kotirintamalla

Kenraali Dietlin muistosanat sotilasradiossa 1944

Suomen historia

Luonnoton lihavuus herätti tullimiehen huomion

Kauas jäi Karjala – siirtokarjalaiset muistelevat entistä kotiseutuaan

Karjalan maisemia ennen sotia

Luovutettu Karjala

Kuulokuvia Laatokan Karjalasta

I. K. Inha — kansallisvalokuvaaja

Muistatko I. K. Inhan kuuluisan kuvan? Vuonnisen tsasouna syntyi uudelleen samalle paikalle

Yksityisin varoin perustetut koulut helpottivat opintielle pääsyä 1950-luvulla

Peruskoulu mullisti Suomen koululaitoksen

Koulu-uudistajat tentissä vuonna 1966

Liikunta ja terveys

Paino 105,0 kg. Verenpaine aamulla 145/89 pulssi 51. Verenpaine illalla 153/98, lepopulssi 54. Jumppa 0/2140 min, kävely 0/167 km, pyöräily 25 /468 km, uinti 1200/38800 m, kuntosali 0/4610 min, juoksu 0/0 km, hiihto 0/0 km , rullaluistelu 0/0 km.

Kalajoki-näyttely

Kirpputori Etapin esittely

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä

Kalajoki-näyttelyn synty

Kalajoki-näyttelyn valokuvanäyttely

Kalajoki-näyttely Tapion TuvallaEi kommentteja:

Lähetä kommentti