keskiviikko 3. toukokuuta 2017

KE 03.05.2017
Tapion Tuvalla on nyt YSTY:n taidenäyttely.

Näyttelytilat on nyt uudistettu lattian ja katon osalta. Näyttelytila toimii myös kokoustilana.

Päivän sää Kalajoella

Tänään Kalajoella on selkeää ja poutaa. Lämpötila on + 6 C ja + 0 C välillä. Tuulen suunta on pohjoisesta Tuulen voimakkuus on 4-5 metriä sekunnissa. Ilman suhteellinen kosteus on 84 %. Aurinko nousee 04.50 ja laskee 21.53. Päivän pituus Kalajoella on tänään 17 tuntia 03 minuuttia.
Tänään nimipäiviä viettää Outi.

Huomisen ennuste

10 vuorokauden sääennuste Kalajoelle näyttää tällaiselta

Päiväni

Heräsin viiden aikaan. Katsoin sähköpostit ja facebookin. Luin lehdet ja tein muistiinpanot. Jumppasin 30 minuuttia. Kävin suihkussa. Keitin ja join aamukahvit. Jatkoin blogni kirjoitusta. Lähdin toimistooni Kalajoki-näyttelyyn.
Palaan vielä eilisiltaisen valtuuston iltakoulun antiin. SOTE-uudistus on pääasiassa Sairaanhoitopiirin organisoima eli ei lähde asiakaan vaan Sairaahoitopiirin tarpeista. Siksi kansalaisten on oltava aktiivisena asiassa ja tultava paikalle puolustamaan kalajokisten etuja silloin kun asiaa esitellään kalajokiselle Kalajoella. Minua huolestuttaa Himangan hyvinvointiaseman toiminnot. Mitä palveluja hyvinvointiasema tulee tarjoamaan. Niistä on saatava tieto lähipäivinä mieluummin viikon sisällä. On erittäin tärkeää, että palvelut Himangalla säilyvät. Nyt pitää olla aktiivisena muidenkin kuin himankalaisten. Toinen ydinasia on Kalajoen terveyskeskuksen vuodeosaston säilyminen. Siihen vaadein virkamiehiltä suunnitelmaa, mutta huomasin, että se ei heitä mielestäni riittävästi kiinnostanut. Sen huomasi heidän ilmeistään. Minusta Kalajoen terveyskeskuksen vuodeosaston on säilyttävä vielä vuoden 2030 jälkeenkin. Suunnitelmista on kokonaan unohtunut Raution monitoimitalalon hyvinvointiaseman palvelut. Niitä ei ole Popster-suunnitelmassa mainittu. Tuskin niitä on sinne edes esitetty. Rautiolaisten on syytä pitää asiasta ääntä, koska SOTE-palvelujen tulee lähteä asiakaiden eikä Sairaanhoitopiirin tarpeista. Merijärven hyvinvointiaaseman on manittu Popster-suunnitelmassa, mutta ei ole kerrottu sen sisältöä. Emme voi ostaa sikaa säkissä.

Toinen iso asia on Merenojan yhtenäiskoulun rakentamispäätös. Eilisiltainen infotilaisuus antoi lisää valaistusta asioille. Olen tyytyväinen siitä, että investoinnin rahoitusratkaisu on mielestäni oikeansuuntainen ja se on järjestetty niin, että Kalajoen kaupungin talous kestää sen. Olen iloinen siitä, että Merenojan yhtenäiskoulun investoinnilla ei vaaranneta muita jo sovittuja investointeja esim. Raution monitoimitalon rakentamista ja aikataulua. Olen kuitenkin pettynyt siihen, että Merenojan yhtenäiskoulun liikuntasali aiotaan toteuttaa urheiluihmisten ja asiantuntijoiden mielipiteiden vastaisesti. Olen pettynyt siihen, ettei kukaan muu valtuutettu ole kiinnostunut kunnollisen liikuntahallin rakentamisesta Merenojan koululle urheiluhallista puhumattakaan. Yksin en voi asialle mitään. Olen todella pettynyt tilanteeseen. Kaupunkistrategiassa on kuitenkin maininta että Kalajoella on urheiluopistotasoiset palvelut. Mielestäni nyt tämä kirjaus voidaan poistaa kaupunkistrategiasta.
Väistötilojen hankkimiseen ollaan valmistauduttu, mutta onko aikataulu liian kireä. Kuntotutkimukset valmistuvat vasta myöhemmin keväällä tai alkukesällä. Myös paineistuksesta ei ole mielestäni riittävästi tietoa päätöksenteon pohjaksi. Nämä kaksi asiaa ovat niitä jotka askarruttavat muidenkin valtuutettujen kuin minun mieltäni, sillä kaupunkistragiaan on kirjattu, että Kalajoella on terveelliset ja turvalliset koulut. Vaarantuuko vielä nytkin lasten ja opettajien terveellisyys? Tarkoitus on, että nykyisen koulun terveissä osissa opetus jatkuu ja uusia parakkeja eli väistötiloja hankitaan vain tarvittava määrä. Nyt kuitenkin kaikilla on tahto toimia niin, että terveydelliset asiat ovat etusijalla.
Mielestäni koulun rakentamismateriaalista on vielä liian vähän tietoa samoinkuin energiatehokkuudesta. Kuka suunnittelee koullurakennuksen? Kuka on arkkitehti? Kokonaisutena ottaen valmistelua oli tehty hyvin ja nyt keskustelu valtuustoinfossa oli avointa. Se on hyvä asia. Onko valmistelu ollut liiankin tehokasta? Onko mahdollisesti jo rakentajakin tiedossa?
Kaiken kaikkaan olen valmis hyväksymään esityksen ”pitkin hampain”. Olisin halunnut perusteellisempaa analyysia asioista päätöksenteon pohjaksi. Ennenkaikkea minua vaivaa liikuntahallin ja urheiluhallin sivuuttaminen asiassa kokonaan. Minun on tyytyminen enemmistön tahtoon vaikka se olisi kuinka kaupunkilaisten etujen vastainen.

Olen tänään hoitanut maahanmuuttajien asioita. Minulle tuli jälleen eteen uusi asia. Autokorjaamo laskuttaa asiakasta 50 euroa tunnilta vian etsinnästä. Vian etsintää oli laskutettu useita tunteja. Korjaamo perustelee asiaa sillä, että työstä pitää laskuttaa. En kuitenkaan huomannut korjaamon tuntiveloituslistassa mainintaa, että autokorjaamo laskuttaa vikojen etsinnästä. Autokorjaus on bisnestä.

Toinen asiakas on saanut laskun eräältä valtion instanssilta yli 400 euroa, vaikka ei itse ole sieltä palveluja tilannutkaan. Tilauksen on tehnyt poliisi. Lähetin sähköpostiviestin asian selvittämiseksi, mutta en ole saanut vastausta ko. instanssilta.

Kävin uimassa 1000 m. SaniFanin saunassa kuulee usein elämän totuuksia. Nyt kohteena oli Ylivieskan poliisin palvelutoiminta, joka sai ankaraa kritiikkiä. Palvelu on niin hidasta, että se aiheuttaa kohtuuttomia vaikeuksia asiakkaille.

Kävin Tapion Tuvalla katsomassa uudistettuja näyttelytiloja. Nyt siellä oli YSTY:n eli Ylivieskan seudun taideyhdistyksen näyttely.

Mielipiteeni


Minätietoisuus, mielikuvitus ja omatunto eivät vielä riitä voidaksemme johtaa itseämme menestyksellisesti. Tarvitsemme ehdottomasti myös neljättä inhimillistä lahjaamme: rippumatonta tahtoa. Sen ansiosta voimme tehdä valintoja ja päätöksiä ja toimia niiden mukaisesti. Sen ansiosta voimme pitää ohjakset omissa käsissämme ja toteuttaa omaa ohjelmaamme. Ihmisen tahto on hämmästyttävä asia. Kerta toisensa jälkeen se on saavuttanut riemuvoiton, vaikka lähtökohta on ollut mitä huonoin. Ihmisen henkinen lujuus kuvastaa sitä, mille tasolle hän on jokapäiväisessä elämässä kehittänyt riippumattoman tahtonsa. Henkinen johtajuus on pohjimmiltaan se arvo, jonka hän antaa itselleen.

Mietelauseet

Aika on rahaa.
Mikä on menestys? Menestys on sattuma.
Ei riitä, että tähtää. On myös osuttava.
Sanakirja on ainoa paikka, jossa menestys tulee ennen työtä.
Menestys on uskalluksen lapsi.
Mitä pitempi titteli, sitä tarpeettompi työ.

Blogini

Ojala-Siipola

Kalajoen historiaa vuodesta 1808 vuoteen 1917

Kantelu salaisesta sähköpostiviestistä

Selvitys oikeustaistelutilanteestani 13.4. 2017

Kalajoen kuntavaalin 2017 tarkastelua

Kalajoen kirjaston historia

Mielenkiintoiset blogit

Töihin saa tulla – Choisir la France (Valitse Ranska)

Haudattu ja kuopattu hallintarekisteri

Sipiläkö hajottaisi Halla-ahon vuoksi hallituksensa?

Komission puheenjohtaja Juncker: Britannian Theresa May elää toisella Galaksilla

Alueelliset uutiset

Kulotuksesta lähtenyt palo tuhosi omakotitalon Sievissä - kissa pelastettiin sisältä

Kotimaan uutiset

Suomen ihmisoikeustilannetta tarkastellaan YK:ssa

Osuuspankissa maksuhäiriö – eläkkeet jääneet tulematta

HS: Hallitukselta tulossa työttömyysturvaan suuria muutoksia – työtön menettäisi tukensa, jos ei hae 12 työpaikkaa
Erkin kommentti: Onko tämä työttömän kiusaamista?

Keskustan ylivalta kunnissa nosti oppisitioliikkeen – professorit yhtä mieltä: poliittiset sopimukset kuuluvat demokratiaan

Oulun yliopisto vähentää väkeään – kymmeniä irtisanotaan, kaikkiaan toistasataa työpaikkaa lähtee

Ulkomaan uutiset

Putin ja Trump sopivat ter­ro­ris­min­vas­tai­sis­ta toimista Syyriassa

Merkel ja Putin tapasivat: "Venäjällä ei käytetä pamppua ja kyynelkaasua"

USA:n ex-tiedustelujohtajat Venäjän sekaantumisesta presidentinvaaleihin: ”Se oli valtava onnistuminen”

Isisin isku Syyrian pakolaisleiriin surmasi lähes 40 ihmistä

Nato-joukkoja vastaan iskettiin Afganistanissa

Navalnyin tuomio tuli voimaan ja estää presidenttiehdokkuuden – oppositiopoliitikko aikoo valittaa

Kymmeniä kaivosmiehiä jäi loukkuun räjähdyksessä Iranissa

Talousuutiset

EK: Suhdanteet kääntyneet parempaan

SOK panee Latviassa ja Liettuassa lapun Prismojen luukulle

Perinteinen italialainen lentoyhtiö Alitalia hakeutuu konkurssiin

HKScan vähentää 60 työntekijää Suomessa

Urheilu-uutiset

Uskomaton Ronaldo hattutemppuun UCL-välierässä - katso Real-tähden superilta

Kataja varasti kotiedun hurjassa finaalitrillerissä - "Viimeinen pallo pomppi meille"

Venäjä pyrkii takaisin yleisurheilukilpailuihin – kolme urheilijaa myönsi dopingin

Loppukevennys

Ei suositella herkimmille: Sotakuvaaja ehti ottaa kuvan räjähdyksestä, joka tappoi hänet

Avustaja teki rikosilmoituksen: Kansanedustaja juoksutti hakemaan sukkahousuja Sokokselta ja poltti loppuun

Jorman pysäyttävät kuvat Hyvinkään karhusta: "Se juoksi läähätyksissään minua pakoon

37-vuotias ugandalaisnainen synnyttänyt 44 lasta - elossa 38

Tarina siitä, kuinka yksi kyberhyökkäys muutti koko Viron - pankit, mediat ja valtio ajettiin alas yhdessä yössä

Poliisi pakotti "tuntomerkkeihin sopineen" miehen maahan ja ampui – Lähteet AP:lle: Ei johda syytteisiin

Paketti palasi 18 kertaa Lietoon – Posti löysi viimein syyn: Outo lähetystapahtuma

Traagisesti kuolleen Janne Niskan perijät myivät merkittävän osan liiketoiminnastaan kilpailijalleen: "Jannen on täytynyt pyöriä haudassaan"

YLE AREENA

MOT

Olavi Virta

Marttojen toimia

Yllätyslahja

Musiikki

Je Suis Malade - Lara Fabian

Richard Clayderman - Aline

Blackmore's Night - Where Are We Going From Here

Dmitri Shostakovich - The Second Waltz (n.V.)

Wish You Were Here - Bee Gees - romana - NOU

Chris Norman - Wings of Love

A love so beautiful

Ti amo amore mio

Nothing's Gonna Change My Love For You

I miss you

Urheiluvideoita

Keihään tähtihetkiä

Women's Javelin throw - Helsinki 1983 - 50 fps

1991 Tokion MM-kisat - Miesten keihään parhaat hetket

Kimmo Kinnunen, Tokio -91

Aki Parvianen - 93.09M

Heli Rantanen, Atlanta 1996

Tero Pitkämäki voitti keihään MM-kultaa 2007

Antti Ruuskanen EM 2014 Kultaheitto 88.01

Seppo Räty - maailmanennätys 96,96 m

Sepon viimeinen Atlantassa

Sotavideoita

1/4: Fire and Ice: The Winter War of Finland and Russia

2/4: Fire and Ice: The Winter War of Finland and Russia

3/4: Fire and Ice: The Winter War of Finland and Russia

4/4: Fire and Ice: The Winter War of Finland and Russia

Air War Over Finland 1939 to 1945 (Documentary with rare footage)

Fire And Ice the Winter War of Finland and Russia Original

BBC Documentary - The Winter War of Finland and Russia

03 - Occupation - The winter war

The Finnish Winter War: More than a Regional Conflict

[Winter War] Motti Tactics - How The Finns Destroyed Soviet Divisions

Vanhoja työtapoja

Kallankari. Merikalastusta Pohjanmaan kalastajakylässä vuonna 1938

Rymättylän talvikalastusta valtavilla nuotilla vuonna 1939

Rymättylän kesäkalastus. Nuottakalastusta Turun saaristossa vuonna 1938 1/2

Kaskinauris. Nauriin nostoa, valmistusta ja säilömistä talveksi vuodelta 1938/39

Hämeenkyrön heinänteko. Peltotöitä vuodelta 1936

Vetelin elonkorjuu. Sadonkorjuuta vuonna 1939 osa 1/2

Kansanomaisia urheilua Ruovedellä. Kilpasoutua, pelejä ja leikkejä vuodelta 1939

Kirkastussunnuntain vietto Luopioisissa. Kansanjuhlaa vuodelta 1936

Kalastusta Itä-Karjalassa ja kuljetuksia poroilla Petsamossa. Puolustusvoimain katsaus 20, 1941

Liikunta ja terveys

Paino 105,8 kg. Verenpaine aamulla 160/100 pulssi 49. Verenpaine illalla 154/90, lepopulssi 58. Jumppa 30/1700 min, kävely 0/94 km, pyöräily 0 /210 km, uinti 1000/23400 m, kuntosali 30/4050 min, juoksu 0/0 km, hiihto 0/0 km , rullaluistelu 0/0 km.

Kalajoki-näyttely


Kirpputori Etapin esittely

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä

Kalajoki-näyttelyn synty

Kalajoki-näyttelyn valokuvanäyttely

Kalajoki-näyttely Tapion Tuvalla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti