perjantai 26. syyskuuta 2014

PE 26.09.2014

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 4 C, tuuli koillisesta 3 m/s, selkeää ja poutaa, suhteellinen kosteus 99 %, lämpötila päivällä + 11 C , aurinko nousee 07.17, aurinko laskee 19.12, päivän pituus 11 t 56 min.

Huominen sää Kalajoella

Tapahtumat

Liiga-Särkät

Kallan karit

Ennakkotiedot osoittavat, että Kalajoen kaupungin valtuuston enemmistö ei tule kannattamaan Repo-rahojen sijoittamista Pyhäjoen ydinvoimalaan. Lisäksi Kalajoen kaupungin rahojen sijoittaminen Pyhäjoen ydinvoimalaan on Kalajoen valtuuston sijoitustoiminnan ohjeiden vastaista. On otettava huomioon, että Kalajoen kaupungin sijoituksella Pyhäjoen ydinvoimalaan ei ole mitään käytännön merkitystä, koska ydinvoimalan tulo ei riipu Kalajoen kaupungin sijoituksesta. Kalajoen kaupunki tarvitsee rahansa kuntatalouden sopeuttamiseen. On siis täysin järjen ja Kalajoen kaupungin edun vastaista tuoda asiaa kaupunginhallitukseen ja edelleen valtuuston päätettäväksi, koska varmasti tiedetään, että Kalajoen kaupungin rahojen sijoittamien Pyhäjoen ydinvoimalaan ei tule saamaan valtuuston enemmistön kannatusta.

Hanhikiven Säköonmyynti Oy:n asiaa ei ole ensi tiistain valtuuston esityslistalla. Asiaa ei voida ottaa valtuustonesityslistalle, jos yksikin valtuutettu vastustaa sen ottamista käsittelyyn ohi esityslistan. Sen sijaan valtuutetuille pidetään suljettujen ovien sisällä iltakoulu maanantai-iltana, jossa Ernst & Young Oy:n tilintarkastaja KHT Risto Hytönen esitelmöi asiana Fennovoiman ydinvoimahanke ja osallistuminen mahdollisen Hanhikivi Söhkönmynti Oy:n osakkuuteen.
Minun tietääkseni missään Kalajoen kaupungin päättävässä elimessä ei ole tehty päätöstä Ernst & Young toimiston käyttämisessä tässä asiassa. Kuka mahtaa maksaa kulut ja ottaa vastuun tulevasta laskusta? Lasku ei kuulu Kalajoen kaupungin maksettavaksi, koska Kalajoen kaupunki ei ole tuota palvelua tilannut.

Fennovoiman vähemmistöomistaja Rosatom on Putinin tiukassa ohjauksessa

Professori tyrmää Fennovoiman laskelmat

Yrityskonsultti Anne Raudaskoski- Feenovoiman hanke huonoa riskien hallintaa

Toimittajat Tuuli Toivanen ja Päivi Happonen

Pro Real Life edunvalvontayhdistyksen täydennetty lausunto HE 77/2014 vp


JHT taipui RoKille

Suomisarjan otteluohjelma kaudelle 2014-2015

Liiga-Särkät Kalajoelta

MIESTEN MESTARUUSLIIGA 2014 - 2015

Suomi neuvottelee Saksan kanssa
http://vanhahistoria.blogspot.fi/2014/09/suomi-neuvottelee-saksan-kanssa.html

Matti Pietikäinen – Puijon boheemi
http://urheilunhistoria.blogspot.fi/2014/09/matti-pietikainen-puijon-boheemi.html

Pankkikriisin karmea totuus julki
http://pankkikriisi.blogspot.fi/2014/08/pankkikriisin-karmea-totuus-julki.html

Vastaus Risto A. Haikoselle

Ministeri Räsänen: hallituksen vastaus välikysymyskeskustelussa 10.9.2014
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.fi/2014/09/ministeri-rasanen-hallituksen-vastaus.html

Talvisodassa kaatuneet kalajokiset

Uutiset

MTV3
http://www.mtv.fi/

Yle.fi
http://yle.fi/

Fennovoiman kannatus romahti eduskunnassa
http://yle.fi/uutiset/fennovoiman_kannatus_romahti_eduskunnassa/7464362

Näkökulma: Säkki päähän ja rahat Fennovoimaan

Osakassopimus paljastaa: Tällainen on Fennovoiman salattu hintatakuu
http://www.talouselama.fi/uutiset/osakassopimus+paljastaa+tallainen+on+fennovoiman+salattu+hintatakuu/a2267924

Rautioon ei perusteta työryhmää
http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1480/372751/Rautioon-ei-perusteta-ty%C3%B6ryhm%C3%A4%C3%A4
Erkin kommentti: Kaupunginvaltuusto on päättänyt perustaa työryhmän. Kaupunginjohtaja on esittänyt työryhmän muodostamista valtuuston päätöksen mukaisesti. Kaupunginhallitus on valtuuston päätöksen vastaisesti kieltäytynyt työryhmän perustamisesta. Kaupunginhallitus on toiminut vastoin valtuuston päätöstä. Kaupunginhallitus on ylittänyt toimintavaltuutensa. Kapunginhallituksen on erottava. Tämä päätös jälleen kerran osoittaa kapunginhallituksen puheenjohtajan Raili Myllylän Rautiokammoa tai suorastaan vihamielisyyttä rautiolaisia kohtaan.
Sote-kokouksen aluksi Raili Myllylä pyysi kaupunginjohtaja Jukka Puoskaria käyttämään ylläolevasta asiasta puheenvuoron. Puoskari totesi, että voitaisiin menetellä siten, että plääp, plääp, plääp, plää... Kaupunginjohtaja Puoskari halusi peittää maton alle kaupunginhallituksen virheellisen menettelyn. Kapunginhallituksen puheenjohtaja kielsi asiasta keskustelun, mutta antoi kuitenkin valtuutettu Alpo Murtonimelle yhden puheenvuoron.
Voin rehellisesti tunnustaa, että minä olen todella kyllästynyt tähän Myllylän ja Puoskarin tumpelointiin ja kalajokisten edun vastaiseen toimintaan.
Rautiolaisten oikaisupyyntöä ko. asiasssa ei tuoda kaupunginhallituksen käsittelyyn heti, vaan on lähetetty maataloussihteeri Antti Pulkkisen valmisteltavaksi, vaikka kysymyksessä on selkeä kaupunginhallituksen toimivallan ylitys, mikä ei kuulu maataloussihteerin valmisteltavaksi. Tämä on tahallista kusetusta ja valtuutettujen aliarviointia.
Valtuutettujen ja muidenkin kalajokisten on nyt syytä olla tarkkana, sillä taloudellisesti järjetöntä uutta lukiohanketta eli ns. kampusta ajetaan kuin käärmettä pyssyyn samoin kuin järjettömiä kauppakeskusasioita. Halpa-Halli Oy:tä estetään tietoisesti saamaan parempaa ja isompaa tonttia toiminnalleen. Kaupunginjohtaja on jättänyt tuomatta Halpa-Halli Oy:n johdon kirjeen kaupunginhallituksen käsittelyyn, vaikka kirje on osoitettu kaupunginhallitukselle. Koulukampus-ajatus on sisällytetty nyt ajankohtaiseen elinkeinostrategiaan. Se on ehdottomasti tyrmättävä. Riittää kun valtuusto toteaa,että lukion ja Arteman toiminta Kalajoella pysyy ja niitä kehitetään tarpeiden mukaan.
Opetuspalveluiden uudistamisessa on taloudellisuus ja järjen käyttö unohdettu. Siksi se palautettiin uudelleen valmisteluun. Matkailun kehittämisasiat ovat tuulentupia joita toteutaan utopistisilla kaavoilla ja ”strategioilla”. Olen perin kyllästynyt siihen, että johtava virkamies viivyttelee valtuutettujen valtuustoaloitteiden käsittelyä. Myös Sun Areena-hanke on edelleen selvittämättä. Miksi valtuutettuja kusetettiin asiassa? On järjen vastaista sijoittaa kalajokisten verovaroja FennoVoimaan!

Uudesta eläke­järjestelmästä sopu – näin eläkeikä muuttuu vuosina 1955–1962 syntyneillä
http://www.hs.fi/politiikka/Uudesta+el%C3%A4kej%C3%A4rjestelm%C3%A4st%C3%A4+sopu++n%C3%A4in+el%C3%A4keik%C3%A4+muuttuu+vuosina+19551962+syntyneill%C3%A4/a1411587067847

Uusi eläkeratkaisu vaikuttaa jokaisen elämään - tässä kahdeksan keskeistä kysymystä
http://www.hs.fi/kotimaa/Uusi+el%C3%A4keratkaisu+vaikuttaa+jokaisen+el%C3%A4m%C3%A4%C3%A4n+-+t%C3%A4ss%C3%A4+kahdeksan+keskeist%C3%A4+kysymyst%C3%A4/a1411660779194

Hallitus rakoili ydinvoima­päätöksen takia – kooste torstain TVO-draaman vaiheista
http://www.hs.fi/politiikka/Hallitus+rakoili+ydinvoimap%C3%A4%C3%A4t%C3%B6ksen+takia++kooste+torstain+TVO-draaman+vaiheista/a1411655784167

Vladimir Putinille riitti nyt – pian myös Venäjä takavarikoi miljoonia?
http://www.uusisuomi.fi/raha/72379-vladimir-putinille-riitti-nyt-pian-myos-venaja-takavarikoi-miljoonia

Venäläiset pommikoneet lensivät kohti Ruotsia – Suomi lähetti Hornetit perään
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/72381-venalaiset-pommikoneet-lensivat-kohti-ruotsia-suomi-lahetti-hornetit-peraan


Mielenkiintoiset blogit


Vapauttaako hallitus 90 luvun laman velkavangit?
http://mikaniikko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/175373-vapauttaako-hallitus-90-luvun-laman-velkavangit
Erkin kommentti:RIKOSILMOITUS VALTIOPETOKSESTA
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.fi/2014/07/rikosilmoitus-valtiopetoksesta.html
ml

Lamavelallisten myynti velkaorjiksi Norjaan - mitä vastaavat Paavo Lipponen, Suvi-Anne Siimes ja Sauli Niinistö
http://ilkkakakko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/84064-lamavelallisten-myynti-velkaorjiksi-norjaan-mita-vastaavat-paavo-lipponen-ja-suvi-anne-siimes

Sotavangit ovat arka paikka
http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014092518692824_uk.shtml

Merkittäviä sepraratistiliikkeitä maailmalla
http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176718-merkittavia-sepraratistiliikkeita-maailmalla

Miltä maailma näyttäisi, jos kokoomus saisi päättää (+ taloustriviaa)
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176689-milta-maailma-nayttaisi-jos-kokoomus-saisi-paattaa-taloustriviaa

Kaikki joukolla sääntelyä purkamaan
http://jarilindstrom.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176683-kaikki-joukolla-saantelya-purkamaan

STASIN MALLI SUOMEEN
http://nra.fi/puheenjohtajalla-on-asiaa-67/


Mielipiteeni


Vesi liikuntaelementtinä tarjoaa kuntoilijalle monia erilaisia ja erinomaisia mahdollisuuksia virkistäytymiseen ja palautumiseen sekä terveys- ja kuntoliikuntaan.
Tehokas ja taloudellinen uimari käyttää suurimman osan energiastaan vedessä siihen työhän, joka vie häntä eteenpäin. Juostessasi pystyt joka askeleella ponnistamaan jalalla tukevasti maankamarasta, ja suuri määrä juooksuun käyttämästäsi energiasta palautuu uuteen ponnistukseen. Uidessa vetosi, töntösi ja potkusi kohdistuvat liikkuvaan väliaineiseen eli veteen, ja suuri osa tuottamastai energiasta kuluu tavallaan hukkaan. Uiminen muistuttaa tässä mielessä kaukaisesti juoksemista hyytelössä vastatuuleen. Siksi onkin erittäin tärkeää, että opit käyttämään veden kantoa hyväksesi, saat tuntuman veteen ja kehosi etenee veden läpi tasapainoisesti ja virtaviivaisesti.. Kun potkit jaloillasi ja vedät tai työnnät käsilläsi vettä taaksepäin, liikkuu vartalosi vedessä eteenpäin. Käytä uidessa käsiä tehokkaasti hyväksesi silloin, kun työnnät niillä paikallaan olevaa tai ”uutta” vettä taaksepäin mieluummin kuin jo liikkeessä olevaa vettä. Käytä uidessasi tehokkaasti käsiä. Älä tuhlaa energiaasi potkimalla liian innokkaasti jaloillasi, sillä jalkojesi suuret lihakset tarvitsevat paljon happea ja ”ylipotkiminen” väsyttää sinut nopeasti.


Päivän mietelause


Vanha koira ei turhaan hauku.
Viisas seuraa vanhaa kettua.
Alimpana säkissä on raskaimmat jyvät.
Täyden kukinnan hetkellä alkaa rappio.
Jokainen haluaa elää kauan, mutta kukaan ei halua tulla vanhaksi.
Aika on joki vailla rantoja.


Värssy

Sinä teit minun eloni lauluksi
ja mun arkeni sunnuntaiksi,
sinä kylvit mun polkuni kukkihin
ja korpeni kotimaiks.


Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

André Rieu in Mexico. Marina, Marina
https://www.youtube.com/watch?v=kKTuXfIbLro

André Rieu - Radetzky March
https://www.youtube.com/watch?v=xToFOzD0M8E

André Rieu - You'll Never Walk Alone
https://www.youtube.com/watch?v=x3aGlKYlEiY


Terveys ja liikunta

Paino 98,8 kg, verenpaine 152/88 lepopulssi 54. Uinti 0 m / 78000 m, Jumppa 30 min / 3990 min. Kuntosali 0 min/ 5560 min, Kävely 0 km/ 402 km Pyöräily 20 km / 2943 km, Hiihto 0 km/ 5km, juoksu 0 / 9 km, rullaluistelu 0 / 1 km.

Loppukevennys

Luulit nähneesi kaiken – ja sitten kissa soittaa pianokonserton solistina


Venäläiset uutiset
http://www.riemurasia.net/video/Ven%C3%A4l%C3%A4isten-uutiset/148530


Pieni sotilaslentokone kuljetti kenraalia. Kun matka oli puolivälissä, kone alkoi äkkiä pudota jyrkästi.
- Moottori on rikki, lentäjä ilmoitti. - Me putoamme.
- Eikä meillä ole laskuvarjoja, kenraali kauhistui. - Eikö mitään ole tehtävissä?
- Valitettavasti ei mitään.
- Eikö yhtään mitään? Tekisin mitä tahansa...
- No hyvä on. Ottakaa housunne pois.
Kenraali totteli heti.
- Nyt työntäkää ohjaussauva takapuoleenne.
Kenraali oli niin hädissään, että totteli. - Auttaako tämä varmasti, hän kysyi sovitellessaan ohjaussauvaa ahteriinsa.
- Ei, mutta onpahan tutkijalautakunnalla ihmettelemistä.Nuori lakimies kuoli ja löysi itsensä Taivaan porteilta. Hänen edessään jonotti tuhansia ihmisiä tavatakseen Pyhän Pietarin. Lakimiehen yllätykseksi Pyhä Pietari jätti portilla pöytänsä, tuli alas ja tervehti häntä lämpimästi. Pyhä Pietari ja apulainen opastivat lakimiehen jonon ohi ja mukavaan tuoliin Pyhän Pietarin pöydän luokse. Säikähtynyt lakimies sanoi,
- Minä en pahastu tällaisesta huomiosta, mutta mikä tekee minusta niin erikoisen?Pyhä Pietari vastasi:
- Katsokaas, minä olen pitänyt ylhäällä kaikki ne tunnit, joista te olette laskuttanut asiakkaitanne ja minun laskelmieni mukaan teidän täytyy olla ainakin 204 vuotias!Mies, joka ei näköjään ole kovin hyvissä rahavaroissa, kysyi asianajajalta:
- Ottaisitteko juttuni hoitaaksenne?
- Totta kai, jos teillä on varaa maksaa.
- Rahaa ei ole, mutta minulla on kolme autoa. Voisin myydä ne.
- Selvä. Mistä teitä syytetään?
- Kolmesta autovarkaudesta.Laihialaisisäntä teki kuolemaa, suvun kolme miestä seisoivat siinä vierellä ja juttelivat hautajaisten järjestämisestä.
- Kuinkahan monta taksia tarvitahan, kolome kai.
- Ei kyllä, kaksi riittää ja muut saa kävellä.
- No sittehän soon sama vaikka kaikki kävelis...
Isäntä viimeisillään nousi pystyyn ja sanoi:
- Matti on oikias, tuokoopa mun housut niin kävellään kaikki.Kekkonen oli seurueineen Lapissa kalassa. Joen läheisyyssä olevassa mökissä syntyi
perheeseen samaan aikaan poikavauva. No pitihän lapsen syntymäpaino saada selville, mutta köyhässä talossa ei ollut vaakaa. Silloin Kekkosen seurueen opas keksi: Lainataan Kekkosen kalavaakaa. Poika painoi 12 kiloa.....
Kylän asukkaat tapasivat kokoontua Hännisillä, ja tilaisuuksissa yleensä tarjoiltiin miestä väkevämpääkin. Erään kokouksen alla tilanne kuitenkin kävi vähän kinkkiseksi, sillä kirkkoherrakin oli tulossa mukaan. Rouva hännisellä oli kuitenkin kekseliäs ehdotus:
- Viemme viinakset siihen huoneeseen, joka on suuren salin takana, ja kun sinusta vaikuttaa siltä, etä joku voisi kaivata ryyppyä, ilmoitat vain, että hänelle on puhelu.
Tilaisuus alkoi aterialla, ja pian sen jälkeen Hänninen pisti päänsä salin ovesta ja kuulutti:
- Kaikki muut puhelimeen paitsi kirkkoherra!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti