tiistai 12. elokuuta 2014

TI 12.08.2014

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 18 C, tuuli idästä 2 m/s, pilvistä ja ajoittaista sadetta, suhteellinen kosteus 94 %, lämpötila päivällä + 21 C , aurinko nousee 05.03 , aurinko laskee 21.53 , päivän pituus 16 t 50 min.

Huominen sää Kalajoella

Tapahtumat

Kävin tänään varmistamassa valtuustoaloitteeni käsittelyn. Olen ehdottanut Liiga-Särkille 40 000 euron kaupungin avustusta ja JHT:n edustusjoukkueelle 30 000 euron avustusta. Kaupungin virkamiesten on valmisteltava asia seuraavaan kaupunginhallituksen kokoukseen ja asia on tuotava valtuustoon 26.8.2014. Toiminnan pitää olla avointa ja rehellista, juridiesesti ja kirjanpidollisesti hyväksyttävää. Uskon, että valtuusto hyväksyy menettelyn, sillä sen jälkeen valtuutetut voivat valvoa asioita ja asioista vastaa kaupungin puolelta yksi henkilö. Minun käsitykseni mukaan virkamiesten päätösesityksen pohjaksi tarvitaan ko. yhtiöiden toimintasuunnitelmat ja budjetit. Valtuutettujen tulee olla varmoja, että kaupungin varat menevät realistiseen toimintaan. Koska kysymys on yhtiöiden tukemisesta niin minun oikeustajuni mukaan asia voidaan valtuustoaloitteeni pohjalta viedä suoraan kaupunginhallituksen käsiteltäväksi ja tuoda sen jälkeen valtuuston päätettäväksi.

Ympärivuotisen urheilukoulun aloittaminen syyskuussa koulujen ja urheiluseurojen yhteistyönä edistyy koko ajan, mutta itseltäni se näyttää vaativan paljon työtä. Tavoitteena on se, että Kalajoen yleisurheilun taso paranee lähivuosina merkittävästi ja liikunnanharrastus koululaisten keskuudessa lisääntyy.

Valtakunnallinen koululiitu-ohjelma on hyväksytty sivistyslautakunnassa Kalajoella noudatettavaksi. Valitettavasti itsellänikään ei ollut tarkkaa tietoa aikaisemmin tästä asiasta. Nyt asia on käsiteltävä sivistyslautakunnassa ja lautakunnan jäsenten on täytyy tietää mistä he päättävät. Koululiitu-ohjelman on käsiteltävä jokaisen koulun vanhempain illassa ja selvitettävä vanhemmille millä perustella heidän lapsensa koulukyydityksen on järjestetty. Tavoitteena on avoimmuus ja rehellisyys sekä tasapuolisuus asioiden hoidossa.

Repo-rahojen sijoittamisessa Fennovoimaan on paljastumassa epäilemäni virkamiesten ja luottamusmiesten toimivallan ylitys.
Todisteet asialle ovat olemassa. Kaupunginhallitukselle on laitetu esityslista, jossa asia on ollut esityslistalla. Tieto asiasta on mennyt toimittajalle, joka on tiedustellut asiaa kaupunginjohtajalta. Sen jälkeen kaupunginhallituksen jäsenille on tullut uusi esityslista, josta on poistettu asia esityslistalta. Kaupunginhallitus ei ole käsitellyt asiaa, mutta asialle on kaupunginahallituksen puheenjohtajan hyväksyntä. Sen kaupungihallituksen sähköposti valtuutetuille osoittaa. Toimittajan mukaan Kalajoen kaupunginjohtaja on valittu ko. ryhmän puheenjohtaksi. Tämän kaupunginjohtaja kieltää. Asiaa on nyt vaikea tuoda valtuuston käsittelyyn ennenkuin selvitetään onko kaupunginjohtaja ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja ylittäneet valtuutensa asian käsittelyssä. Kysymys on vakavasta asiasta ja kaupunginjohtaja juristina varmasti ymmärtää asian vakavuuden.
Gallup
Mielenkiintoinen Gallup


Pitäisikö Kalajoen sijoittaa Repo-rahat ydinvoimaan?
Kyllä
29,0%
  
Ei
71,0%
       


Viime kunnallisvaalien jälkeen en halunnut itselleni lautakuntapaikkoja, vaan luovutin kaikki paikkani muille ehdokkaille. Siitä huolimatta eräs henkilö väitti minun kahmivan itselleni luottamusmiespaikkoja. Perussuomalaiset jakoivat paikat vaaleissa saavutetun luottamuksen perusteella kuitenkin niin, että valtuutettu Aho luopui luottamuspaikoista muiden hyväksi. Tämän seurauksena muun muassa Ari Keronen sai tarkastuslautakunnan varajäsenen paikan. Nyt hänellä on mahdollisuus osoittautua luottamuksen arvoiseksi, sillä tarkastuslautakunnan varajäsenenä hän voi pyytyy Kalajoen kaupungin kirjanpidosta kutit Porin Jazzeille osallistuneiden kuluista sekä katsoa mihin päätökseen kulu perustuu ja miltä momentille kulut on kirjattu. Aivan samoin hän voi toimi Oulun Kärpien ja Ylivieskan Mailan tukemisasiassa. Lisäksi hän voi pyytää selvityksen SUN ARENA-asiasta kaikkine asiakirjoineen ja kaupungin ja muun yhteiskunnan osuudesta epäonnistuneeseen hankkeeseen. Ari Keronen voi selvityttää onko valtuutettuja johdettu harhaan päätöksenteossa. Minulla on Oulun hallinto-oikeuden asiakirjat, joista voi olla apua asian ratkaisemisessa. Lisäksi on selvitettävä mikä on asian nykyinen tilanne. Onko valtuuston päätökset toteutettu ja jos maa-alue on palautettu takaisin Kalajoen kaupungille niin miksi Kalajoen valtuusto ei käsitellyt asiaa. Ari Keronen kyllä osaa ja tietää jos vain haluaa hoitaa velvollisuutensa tarkastuslautakunnan varajäsenenä.

From: Erkki Aho
Sent: Friday, August 8, 2014 6:53 PM

Tiedoksi ja toimenpiteitä varten
Eduskunnalle, valtioneuvostolle, tasavallan presidentille ja tiedotusvälineille

Erkki Aho
Lankilantie 25 b 5
85100 Kalajoki
044-3025948

Tässä yleisurheilun EM-kisojen ohjelma ja lähetykset
http://yle.fi/urheilu/tassa_yleisurheilun_em-kisojen_ohjelma_ja_lahetykset/7396359

Onko kaupunginhallituksen puheenjohtaja ylittänyt toimintavaltuutensa?

Särkät Volleysta Liiga-Särkiksi

Kalajoen käräjät 175 vuotta

Markku Hakolan taidenäyttely SiniSivellin Galleriassa Tapion Tuvalla

Veijo Juolan taidenäyttely Tapion Tuvalla elokuun ajan

Osmo Tokolan sotaa kuvaavat maalaukset

Häätöpäätös toteutetaan

Totuuden ja oikeuden on toteuduttava
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.fi/2014/07/totuuden-ja-oikeuden-on-toteuduttava.h

Helvetillinen helmikuu
http://vanhahistoria.blogspot.fi/2014/08/helvetillinen-heinakuu.html

Paavo Aaltonen – todellinen kolmoisvoitto

Uutiset

MTV3
http://www.mtv.fi/

Yle.fi
http://yle.fi/

Heidi Hautala: Pyhäjoen ydinvoimalahanke ei voi edetä kuin mitään ei olisi tapahtunut
http://yle.fi/uutiset/heidi_hautala_pyhajoen_ydinvoimalahanke_ei_voi_edeta_kuin_mitaan_ei_olisi_tapahtunut/7391431

Salainen Fennovoima-raportti verkossa: Pöyry varoitti Turkua Fennovoiman riskeistä viime syksynä
http://www.tekniikkatalous.fi/energia/salainen+fennovoimaraportti+verkossa+poyry+varoitti+turkua+fennovoiman+riskeista+viime+syksyna/a1001349

Kytköksiä lähipiirissä
http://iltalehti.fi/uutiset/2013032916780974_uu.shtml

Fennovoima selvittää ydinjäteluolan paikkaa Pyhäjoella
http://yle.fi/uutiset/fennovoima_selvittaa_ydinjateluolan_paikkaa_pyhajoella/7391346

Syytön mies istui 7,5 vuotta vankilassa - kuka surmasi teinitytön Helsingin Kumpulassa?
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288723905051.html

Erkin kommnetti: Tämä on mahdollista, koska poliisiorganisaatio on ”aarnioita” täynnä. On käsittämätöntä miten lestadiolais-keskutalainen mafia saa toimia vapaasti nykyisen Oulun poliisilaitoksen suojissa. Miksi Raimo Ollilan, Sauli Kuhan ja kumppaneiden toiminta ei puututa? Syyttäjälaitoksen toiminta on tietoisen rikollista, elävinä esimerkkeina jo eläkkellä olevat Sulo Heiskari ja Esa Mustonen. Heitä suojelee apulaisvaltakunnnansyyttäjä Jorma Kalske. Ylivieskan-Raahen käräjäoikeuden tuomarit eivät voi olla niin tyhmiä kuin heidän päätöksensä on, vaan on syytä epäillä heitä tietoisesta rikollisuudesta, elävinä esimerkkeinä käräjätuomareiden Heikki Sneckin, Jaakko Raittilan, Timo Tammikedon, Jyrki Määtän jne, toiminta. Laillisuusvalvonta on tietoisen rikollista toimintaa, jota kansanedustajat suojelevat. Tämä on oikeusvaltio Suomi

Venäjä väitti päässeensä sopuun avun lähettämisestä Itä-Ukrainaan


Kreml: Venäjä lähettää humanitaarisen saattueen Ukrainaan
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288724314545.html

Venäjä lähetti satoja rekkoja apua kohti Ukrainaa
http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014081218566520_uk.shtml

Ukraina ei aio päästää Venäjän avustuskuljetusta rajan yli
http://yle.fi/uutiset/ukraina_ei_aio_paastaa_venajan_avustuskuljetusta_rajan_yli/7406728

Bagdadia uhkaa sekä romahdus että hyökkäys


Nordea: Vastapakotteet iskevät myös suomalaisiin pörssiyhtiöihin


Ikääntyvä väestö on haaste erityisesti Suomen taloudelle


Syyriaan lähteneet suomalaisjihadistit ovat tiivis verkosto
http://yle.fi/uutiset/syyriaan_lahteneet_suomalaisjihadistit_ovat_tiivis_verkosto/7405513

Poliisit-sarjassa esiintynyttä vanhempaa konstaapelia epäillään useista rikoksista

http://www.hs.fi/kotimaa/Poliisit-sarjassa+esiintynytt%C3%A4+vanhempaa+konstaapelia+ep%C3%A4ill%C3%A4%C3%A4n+useista+rikoksista/a1407812475169

Zurichin yleisurheilun EM-kisat
http://areena.yle.fi/tv/2263032


Mielenkiintoiset blogit


RIKOSILMOITUS VALTIOPETOKSESTA
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.fi/2014/07/rikosilmoitus-valtiopetoksesta.html

Liikaa virkamiehiä, liikaa palkkaa, liikaa valtaa, liikaa tuhlausta
http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2014/08/10/liikaa-virkamiehia-liikaa-palkkaa-liikaa-valtaa-liikaa-tuhlausta/

Ukrainan asia on meidän asiamme
http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/173604-ukrainan-asia-on-meidan-asiamme

Sitä niittää, mitä kylvää
http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/173579-sita-niittaa-mita-kylvaa

Itken kurdikyyneleitä
http://enkeliporsas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/173615-itken-kurdikyyneleita

Zürichin EM-kisat alkavat
http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2014/08/862-zurichin-em-kisat-alkavat.html


Mielipiteeni

Työssä menestyvät ovat usein ns. voittajatyyppiä. Heillä on myänteinen kuva itsestään, he uskovat kykyihinsä ja kestävät työpaineita. Usein heitä sekä kahdehditaan että arvostetaan.
Häviäjätyyppi on liikaa huolissaan siitä, mitä muut hänestä ajattelevat. Hän epäilee kykyään täyttää odotukset ja suoriutua tehtävistä. Hän ei ole parhaimmillaan paineen alla.
Jotta häviäjätyyppi pääsisi irti kielteisen ajattelun noidnakehästä, hänen tulisi opetella arvostamaan omia suorituksiaan. Sen lisäksi, että hän tarvitsee onnistuneita suorituksia, hänen täytyy myös uskaltaa iloita onnistumisesta ja olla siitä ylpeä. Tunnustuksella voi olla ihmeitä tekevä vakutus minäkuvan kohentumiseen!
Olipa voittaja- tai häviäjätyyppiä, menestystä seuraavat paineet ja odostukset tuntuvat raskailta. Jos paineet käyvät vaikeiksi kestää ja työn hyvät puolet alkavat jäädä varjoon, kannattaa harkita oravanpyörästä hyppäämistä – eikä se tarkoita irtisanoutuista ovet paukkuen.
Yhö korkeampien tavoitteiden saavuttamine käy yhä vaikeammaksi, siki on tärkeää pitää tavoitteet realistisina. Tavoitteissa täytyy olla haasteellisuutta, mutta ne eivät saa olla ylivoimaisia. Tarkista aika ajoin, että olet oikealla tiellä. Voittojen joukkoon mahtuu myäs epäonnistumisia, ja niiden syytä on yhtä tärkeää analysoida kuin onnistumisenkn syitä.
Kyky muuttua vie aina eteenpäin. Kun uskot itseesi, opit helpommin uutta, osaat ottaa riskejä ja sopeudut uusiin tilanteisiin.
Älykkäät ja pätevät naiset voivat sortua toteuttamaan länsimaista kauneusihannetta liian tarmokkaasti. Ulkonäön perusteella saavutettu menestys ei ole kestävää. Pitkäjännitteisempää on keskittyä muiden menestykseen johtavien ominaisuuksien kehittämiseen.
Avain jatkuvaan menestykseen on uusien tavoitteiden asettaminen aina aikaisempien saavutusten pohjalta. Pienenkin tavoitteen saavuttamisesta voi iloita sen sijaan, että tähyilisi koko ajan suoraan huipulle.


Päivän mietelause


Naipa ihminen on kuin soipa metso: ei sen näe, ei se kuule eikä se paljon haistakaan.
Avioliitto on yksi pitkä keskustelu, johon riidat tuovat vaihtelua.
Avioliitto on prosessi, joka siirtää apteekkiin tilin, joka aiemmin oli kukkakaupassa.
Avioliitto on kuin rieska: lauantaina se on hyvvee, maanantaina tekee mieli ruisleipee.
Ystävyys, samoin kuin avioliitto, perustuu anteeksiantamattoman välttämiseen.
Saamme avioliitossa vain sen mitä olemme antaneet.

Värssy

Elon päivistä
kiittää saamme,
kaikesta hyvästä
riemuitkaamme.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Rauli Badding Somerjoki – Valot
https://www.youtube.com/watch?v=4ri7W40lAYE

Rauli Badding – Laivat
https://www.youtube.com/watch?v=8wVJ8gxvHcw

Rauli Badding Somerjoki -Paratiisi
https://www.youtube.com/watch?v=FJG76l345E4

Terveys ja liikunta

Paino 98,5 kg, verenpaine 149/91 lepopulssi 44. Uinti 1000 m / 64000 m, Jumppa 0 min / 3360 min. Kuntosali 0 min/ 4950 min, Kävely 6 km/ 351 km Pyöräily 30 km / 2137 km, Hiihto 0 km/ 5km, juoksu 0 / 9 km, rullaluistelu 0 / 1 km.

Näin opit uimaan täydellista rinta- ja vapaauintia


Loppukevennys

Nrj Pilapuhelut – Lehtitilaus
https://www.youtube.com/watch?v=-6LDprpggjc

Halemin autokauppa
https://www.youtube.com/watch?v=IbxC8wAFXaE

Halemin taksipalvelu
https://www.youtube.com/watch?v=hE4hnSYLMow

Halemin lemmikkikauppa
https://www.youtube.com/watch?v=oiC9KKba2PQ

Halem leikkaussalihoitajana
https://www.youtube.com/watch?v=8vJyf7PFMAI

NRJ - Halem Laskettelu rinne
https://www.youtube.com/watch?v=juhZJpFROjI

Kummeli Lääkärit Tulessa - Ebola, tuliaisia Zairesta (½)
https://www.youtube.com/watch?v=Z0Ofi8K7Av0

Kummeli Lääkärit Tulessa - Ebola, tuliaisia Zairesta (2/2)
https://www.youtube.com/watch?v=8JauYcJmUow

Kummeli Lääkärit Tulessa - Kuulapään klinikka, nuoruuden lähde (½)
https://www.youtube.com/watch?v=MHYsTy0l3ks

Kummeli Lääkärit Tulessa - Leonardo Da Mac Gyver, humanisti (½)

Kummeli Lääkärit Tulessa - Shakin Stevens, apu Amerikasta (½)
https://www.youtube.com/watch?v=UOqVsnnb5EQEi kommentteja:

Lähetä kommentti