maanantai 28. huhtikuuta 2014

MA 28.04.2014

Vuorenkallion koulu

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 5 C, tuuli luoteesta 2 m/s, selkeää ja poutaa, suhteellinen kosteus 77 %, lämpötila päivällä + 9 C , aurinko nousee 05.07 , aurinko laskee 21.37, päivän pituus 16 t 30 min.

Tapahtumat

LiigaSärkät todettiin liigakelpoiseksi
http://www.mestaruusliiga.fi/?x18668=2542184
Selvitys kouluverkkoasiasta

Tänään oli Kalajoen kaupunginvaltuutetuille seminaari Kalajoen keskustan osayleiskaavan rakennemallista. Paikalla oli 35 valtuutetuista vain 10 valtuutettua. Virkamiehiä oli 6 ja 2 arkkitehtitoimiston edustajaa. Kaava-asiassa tuli esille Plassin aluuen ja Holmanperän kaavan tilanne. Positiivista oli se, että joen yli suunniteltu kävelysiltaa, jota voisi polkupyrälläkin ajaa. Tämä mahdollistaisi 8-tien pohjoispuolen oppilaiden kulkemisen turvallisesti Vuorenkallion koululle, jos sellainen olisi. Samalla se pienentäisi Pohjankylän investointitarvetta. Kauppakeskuksen järjettömyys ei palaverissa tullut esille. On täysin selvää, ettei helsiinkiläisen suunnitelutoimiston suunnitelemaan kauppakeskusta voida ajatellakaan. Ei Kalajoella ole mahdollisuuksia toteuttaa Zeppeliin kokoista ja liikemäärältään vielä isompaankin kauppakeskusta, vaikka siihen Kalajoen kaupunkin pistäisi kaupunginjohtajan esittämän kolme miljoonaa euroa kaupungin rahaa kirjastoa varten. Mielenkiintoinen oli myös hiihtomajan alueen lomakyläsuunnitelma. Mielestäni nyt voitaisiin tarkastella ja selvittää vuoden 2006 valtuustoaloiteeni hiihtotunnelista. Selvityksen voisi tehdä elinkeinostrategian yhteydessä konsulttitoimisto Hoffrenin. Mielestäni hiihtotunnelilla olisi kannattavuus edellytykset olemassa. Keskustan kaavan suunnittelu jatkuu maankäyttötoimikunnan ohjauksessa, jonka puheenjohtajana on kaupunginjohtaja.

Valitettavasti jouduin lähtemään valtuustoryhmien koulupalaverista kesken pois. Aluksi käsiteltiin taloustilannetta ja säästöjen tarvetta. Käytin puheenvuoron, jossa totesin, että perussuomalaisten esittämä veroprosentin korotus olisi kannattanut tehdä, mutta mikään puolue ei kannattanut perussuomalaisten ehdotus viime budjettikäsittelyn yhteydessä. Nyt olla totuuden edessä. Korotus on pakko tehdä.
Edelleen yritetään pelotella valtuutettuja lukion loppumisella ja nähdään ainoana ratkaisuna yhteystyön Arteman kanssa jopa niin, että lukio luovutettaisiin Jedun eli koulutuskuntayhtymän hoidettavaksi. Minä en ymmärrä tällaista ajattelua. On täysin selvää, jos Suomesta lopetetaan n. 100 lukiota niin Kalajoen lukio ei ole lopetettavien lukioiden joukosssa. Kalajoen lukion on vetovoimainen ja lopetettavista lukiosta tulee oppilaita Kalajoelle. Jos tarvitaan 500 oppilasta yhteensä toisen asteen opetukseen, niin ei se minun mielestäni edellytä sitä, että lukio rakennetaan Arteman viereen. Yhteistyötä voidaan tiivistää ja näin muodostaa 500 oppilan kokonaisuus, mutta ei se tarkoita sitä, että on tehtävä järjetön investointi. Mielestäni tulevaisuudessa, noin 5-10 vuoden kuluttua Kalajoelle on viisi ala-astetta: Raumankari, Rautio, Tynkä, Vuorenkallio ja Pohjankylä. Vuorenkallio ja Rautio tarvitsee uudet koulut jotta opiskeluympäristöt saadaan yhdenvertaisiksi. Valitettavasti huomenna vasta tiedetään mitä Kalajoen kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle. Mielestäni menettelytapa on hyvän hallintotavan vastainen.

Tekninen lautakunta on tehnyt Kalajoen valtuuston päätöksen vastaisen päätöksen laittamalla Tomujoen, Torvenkylän, Hillilän ja Kärkisen koulun myyntilistalle.

Perussuomalaisten kokouksessa tuli mielenosoituksen ja videotallenuksen lisäksi esille myös mahdollisuus niiden kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston jäsenten yritysten ja yhteisöjen boikotoinnista, jotka kannattavat kaupunginhallituksen esitystä. Näitä yrityksiä olisivat mm. Ravintola Dyyni, Sandy Kelt, Topi-Kalustaja Oy, Kuljetus Rahkola ja Ansio-laiva. Näyttää siltä, että tällaiset ajatukset ovat saaneet ainakin Ansio-laivan aktiivilta Jorma Untiselta murskatuomion.

10 miljoonaa euroa edullisemmin

Dnro 1599

Täydennys kanteluun dnro 1599


Olen toiminut taustalla Kalajoen taide-elämän ja urheiluelämän eteenpäin viemiseksi. Olen organisoinut taitelija Tanja Luukkosen taidenäyttelyä Tapion Tuvalle.

Taitelija Tanja Luukkosen taidenäyttely Tapion Tuvalla toukokuun 2014 ajan.
Taitelija Tanja Luukkosen taidenäyttelyn avaus tiistaina 29.4.2014 klo 13.00.
Tervetuloa avajaisiin ja taidenäyttelyyn.


Taiteilija Tanja Luukkonen on syntynyt Uralilla Bakalin kaupungissa. Hän asuu ja työskentelee nykyisin vapaana taitelijana Taivalkoskella ja toimii samalla tuntiopettajan kansalaisopistossa.
Koulutukseltaan taitelija Tanja Luukkonen on kuvaamataidon ja piirustuksen opettaja. Hänellä on seitsemän vuoden koulutus Petroskoin Pedagogisessa opistossa ja Kostamuksen taidekoulussa. Hän toiminut 18 vuotta Venäjällä kuvaamataiteiden ja piirustuksen opettajana. Hän on toiminut myös nukketeatterin ohjaajana Nuorisotalolla Rukajärvellä Venäjän Karjalassa.
Taulujen lisäksi tuotantoon kuuluu
 • kynäruiskumaalaukset
 • erilaiset tuohityöt
 • käyttötavarat
 • koriste-esineet
 • matkamuistot
Taulut ovat öljyväritöitä, hiili- ja lyijyväritöitä, akryyli- ja pastelliväritöitä.

Kansalaisopistossa Taivalkoskella taiteilija Tanja Luukkonen opettaa
 • tuohelle maalaamista
 • kankaalle maalaamista
 • perinteisiä tuohitöitä
 • nahkatöitä
 • sisustustöitä
 • venäjänkieltä
 • keramiikkatöitä
Taidenäyttelyitä taiteilija Tanja Luukkosella on ollut
Kuusamossa 2008
Taivalkoskella 2009, 2010, 2012 ja 2014

Loma-asuntomessut Kalajoella 2014
http://www.youtube.com/watch?v=Jxb9tRk5ljs&feature=youtu.be
Analyysi perussuomalaisuudesta

Oikeuslaitoksen nykytila

Yhteiskuntakritiikkiä

Hiekkasärkät 100 vuotta

Niin kauaksi kuin pippuri kasvaa …

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero

Neuvostodivisioonat motittautuvat

Kalevi Kotkas - kahden lajin herra

Uutiset

Lemminkäinen aloittaa isot yt:t
http://www.iltalehti.fi/talous/2014042818248492_ta.shtml

Mitä todella tapahtui? IS kävi läpi Vapaavuoren pahoinpitelytuomion
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288682349957.html

Väätäinen myöntää sotkun: "Olen alkoholisti"
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014042818248284_uu.shtml
IS: Kansanedustaja turmeli loma-asunnon - pulloja ja jätöksiä
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014042818247586_uu.shtml
Erkin kommentti: Todennäköisesti viimeisen kauden kansanedustaja. Sitä todistaa tämäkin: Ei saa mitään aikaiseksi.

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.fi/2012/08/jumalisjoen-lohi-ay-ja-emajoen-lohi-oy.html

http://erkinploki.blogspot.fi/2014/03/to-27032014.html

Lapin liikenneturmassa loukkaantui Suomen lahjakkaimpia nuoria alppilaskijoita
http://www.hs.fi/kotimaa/Lapin+liikenneturmassa+loukkaantui+Suomen+lahjakkaimpia+nuoria+alppilaskijoita/a1398566237868

Venäläinen lääketehdas Lappeenrannassa seisoo – odottanut Italiasta osaa toista vuotta
http://www.hs.fi/kotimaa/Ven%C3%A4l%C3%A4inen+l%C3%A4%C3%A4ketehdas+Lappeenrannassa+seisoo++odottanut+Italiasta+osaa+toista+vuotta/a1398482115952

Etulinjasta kotirintamalle 19391945 -kuvakokoelma löytyy nettiosoitteesta
www.sa-kuva.fi


Mielenkiintoiset blogit


EU-Suomi – Uuden Hölmölän top 10
http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/166646-eu-suomi-%E2%80%93-uuden-holmolan-top-10

Moraali ja oikeudenmukaisuus Suomessa
http://sirpaabdallah.puheenvuoro.uusisuomi.fi/166645-moraali-ja-oikeudenmukaisuus-suomessa

VASTUUNKANTAJAT
http://nra.fi/puheenjohtajalla-on-asiaa-54/

Oikeuslaitoksen nykytila
http://nra.fi/videos/pertti-eilavaara-pj-kurkon-haastattelussa-aiheesta-oikeuslaitoksen-nykytila/
HAUKKUMAKIRJEET TUOMAREILLE
http://erkkiaurejarvi1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165295-haukkumakirjeet-tuomareille

PR-talojen markkinoilta poistaminen
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.fi/2008/11/pr-talojen-markkinoilta-poistaminen.html 
( valitettavasti linkit eivät aukea tässä, mutta
täältä löytyy toimivat linkit)
http://www.erkkiaho.com/blogarchive/200.htm

Erikoinen isänpäivä – tapon yritys
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.fi/2008/11/erikoinen-isnpiv-tapon-yritys.html

Putkakertomus 20.8.-23.8.2010
http://ahonblogi.blogspot.fi/2010/08/putkakertomus-208-2382010.html

Hätähuuto Suomesta
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.fi/2008/12/dvd-dokumentti-youtubessa.html


Mielipiteeni


Erilaiset paikat – kaupunki, lhikorttelit, tuttu ostoskeskus ja rakennus, jossa käymme työssä – ovat paljon muutakin kuin mitä silmin on havaittavissa, olemme jatkuvasti enemmän tai vähemmän sidoksissa niihin. Ne vaikuttavat meihin, ja myös me vaikutamme niihin – joko harkitusti tai harkitsematta. Kukin paikka merkitsee meille jotain erityistä, ja pitkälti juuri tämä määrää, miten ne vaikuttavat meihin ja miten reagoimme niihin, emme juuri heittele roskia sellaisiin puistoihin tai töhri sellaisten talojen seiniä, joita pidämme itsellemme tärkeinä.
Muut ihmiset eivät milloinkaan täysin sanele eri paikkoihin liittyviä tunteitamme, mutta tunteemme ovat kuitenkin sangen riippuvaisia muista. Niinpä kuuluminen ihmisryhmään, jolle tietty paikka on tärkeä, vaikutta pakosti myös siihen, millainen merkitys paikalla on meihin. Omaan kotiin liittyviä tunteita ja ajatuksia hallitsee perhe. Koska perhe on varsin pieni ryhmä ja kaikki sen jäsenet ovat siinä hyvin tärkeitä, kaikki myös vaikuttavat omalla persoonallaan vahvasti yhteisen ympäristön merkitykseen. Laajemmassa ympäristössä yksilön vaikutus on luultavasti paljon vähäisempi. Tällöin nimenomaan yhteisö luo paikkojen ja niiden herättämien ajatusten ja mielikuvien väliset mielleyhtymät. Se myös määrää eri paikkojen arvon ja saa meidät käyttäytymään niissä tietyllä tavoin hänen mielessään kehittyy tiettyihin paikkoihin liittyviä tunteita, jotka puolestaan ohjaavat häne reaktioitaan, hän ehkä kykenee omalta osaltaan tekemään niistä antoisampia tai ainakin miellyttävämpi olinpaikkoja.
Kun ihminen suunnistaa paikan ulkoisten piirteiden avulla ja löytää paikan sen mukaan, mikä on sen sijainti muihin nähden, hän käyttää eräänlaista sisäistä karttaa. Se kuitenkin poikkeaa tavallisesta opaskartassta. Jonkin paikan erityinen merkitys saattaa pohjautua sen herättämin ajatuksiin ja mielikuviin, eivätkä ne ole kaikilla ihmisillä samoja. Joku saattaa Keski-Euroopan-matkaansa muistellessaan huomata, että hänen sisäistä karttaansa hallitsevat sellaiset tavanomaiset turistikohteet kuin suuret tuomiokirkot tai Eifel-torni. Näiden paikkojen ullkoisia piirteitä saattaa olla lähes mahdotonta erottaa niiden herättämästä kunnioituksesta ja historiallisuuden tunteesta. Assosiaatiot ja mielleyhtymät kertovat suhteistamme ympäristöön. Ihminen ei näe paikkoja kuten kamera, joka vain passiivisesti tallentaa niiden ulkoisia piirteitä kuin ne ovat. Hänen sisäiset karttansa ovat aktiivisia: merkitys, joka tietyllä paikalla on hänelle, rakentuu asteittain ja muuttuu ajan mukana. Kun hän käy jossain kauungissa ensimmäisen kerran, hänellä on tiettyjä odotuksia sen suhteen. Mutta asuttuaan kaupungissa jonkin aikaa muut piirteet luultavasti tulevat hänelle tärkeämmäksi.
Tietyt paikat ovat meille emotionaalisesti tärkeitä, joten ne ovat vähitellen yhä vahvemmin sidoksissa identiteettiimme. Jonkin paikan jättäminen ikuisiksi ajoiksi voi olla voimakas tahtuma: tuntuu kuin olisi menettänyt osan itseään.

Päivän mietelause


Nälkäistä tiikeriä ja rakastavaa naista ei pääse pakoon.
Nainen ei koskaan tiedä millaista mekkoa hän ei tarvitse, ennen kuin on ostanut sen.
Sen mitä mies on miettinyt vuoden, nainen kaataa päivässä.
Anna naiselle virka, ja hän kasvattaa kivekset.
Kaikki suuret rakastajat ovat kaunopuheisia, suullinen tie on varmin tie todelliseen viettelyyn.
Rakkaus syntyy sokeana kuin kissanpentu.


Värssy

Paistaos armahin aurinko,
hellitä hempeä pouta,
jotta lähtisi sydämen jää,
ja sulais rintojen routa.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Satu Rakkauden -Reijo Taipale
http://www.youtube.com/watch?v=qxxPPDhWmkA
Reijo Taipale - Hernandon salaisuus
http://www.youtube.com/watch?v=HBq0BoGnbo4
Reijo Taipale ~ Tähdet Meren Yllä
http://www.youtube.com/watch?v=xck8ooTmxmYTerveys ja liikunta

Paino 98,6 kg, verenpaine 162/96 lepopulssi 51. Uinti 0 m / 34000 m, Jumppa 30 min / 2050 min. Kuntosali 0 min/ 3870 min, Kävely 0 km/ 180 km Pyöräily 0 km / 350 km, Hiihto 0 km/ 5km, juoksu 0 / 9 km, rullaluistelu 0 / 1 km.

Loppukevennys

Reinikainen Koira
http://www.youtube.com/watch?v=SBCazQu8pMg

Reinikainen Nudisti
http://www.youtube.com/watch?v=P_3o4oG6BCQ

Reinikainen Tappelu
http://www.youtube.com/watch?v=R4oRQ_dkfs8

Tenho Sauren "Konstaapelin" parhaat jutut 1
http://www.youtube.com/watch?v=RVo49iNrW4s

Tenho Sauren "Konstaapelin" parhaat jutut 2
http://www.youtube.com/watch?v=RGhdHrTOsE0

01 - Tenho Sauren - Kootut seokset
http://www.youtube.com/watch?v=vCoFepdlB5M

Tenho Sauren lapsenvahtina
http://www.youtube.com/watch?v=5CLwNfubjPA


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti