perjantai 27. joulukuuta 2013

PE 27.12.2013

Raution koulu, uhanalainen?

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 3 C, tuuli etelästä 5 m/s, pilvistä ja poutaa, suhteellinen kosteus 87 %, lämpötila päivällä + 2 C , aurinko nousee 10.21 , aurinko laskee 14.29, päivän pituus 4 h 08 min.

Tapahtumat

Olen iloinen siitä, että blogejani on katseltu jo yli 1.4 miljoonaa kertaa.

Perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoro valtuustokeskustelussa

Särkät Volley voitti alkusarjan
KeuPaHT – JHT 4-1

Demokratian tulikoe

Kuvia Kalajoen Sataman historiasta

Tuulikki Mylly – rikollisten renki
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.fi/2013/12/tuulikki-mylly-rikollisten-renki.html

Ivar Wilksman – Suomen urheilun isä

Uuno Rahja, Juhani Antero Pohjanpalo, Eino Honkela

Liisi Kivioja – ensimmäisen eduskunnan naiskansanedustaja Kalajoelta

Vapaiden markkinoiden ankara maailma

Suomen kuntakartta uudistuu

Sain eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen Maija Sakslinin salaiseksi mainostetun päätöksen dnro 4742/13, joka noudattelee edelleenkin samaa vanhaa rikollista linjaa jota laillisuusvalvojilta on totuttu näkemään viime vuosien aikana. Päätös on täysin perseestä. Apulaisoikeusasiamies jatkaa esittelijän aloittamaan valehtelua. Liitteitä ei ole avattu, koska niitä ei ole nähty tarpeelliseksi tulostaa, sanotaan päätöksessä. Laillisuusvalvojan tulee valvoa, että virkamiehet noudattavat lakia. Poliisihallitus on jättänyt asiat tutkimatta vedoten siihen, ettei mikään laki velvoita heitä sitä tekemään. Apulaisoikeusasiamies on jättänyt tämänkin asian käsittelemättä. Lisäksi hän ei ota kantaa siihen, että korkeimman oikeus on päätöksessään todennut, että tuomionpurkuhakemuksen voi tehdä virkamies, mutta korkein oikeus ei kerro kuka tämä virkamies on. Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin päätös on siis täysin perseestä samoinkuin oli oikeuskansleri Jaakko Jonkankin päätös Dnro OKV/242/1/2013. Järkyttävintä asioissa on se, että kansanedustajat hyväksyvät tällaisen toiminnan samoin kuin uskovaiset ja virkavalan vannoneet ministerit Päivi Räsänen ja Anna-Maja Henriksson.

Uutiset

Synnytyksistä haetaan jättisäästöjä: viisi sairaalaa liipasimella


Turkin korruptio­skandaalissa yllättävä käänne: Syyttäjä syrjään


Merivoimat tutkinut mahdollista sukellusvenehavaintoa Ahvenanmaalla


IL: Ollilan johtama valtion työryhmä käytti konsultteihin satojatuhansia euroja


Kokoomuksen alamäki pysähtyi – keskusta jatkaa kärjessä
http://yle.fi/uutiset/kokoomuksen_alamaki_pysahtyi__keskusta_jatkaa_karjessa/7002780

Mielenkiintoiset blogi


Porin tuomarit paljastivat Ulvilan oikeusmurhan salaisuudet elinkautistuomiossa?
http://raitanenh.puheenvuoro.uusisuomi.fi/157084-porin-tuomarit-paljastivat-ulvilan-oikeusmurhan-salaisuudet-elinkautistuomiossa

Greenpeace taitaa median hyväksikäytön
http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/157083-greenpeace-taitaa-median-hyv%C3%A4ksik%C3%A4yt%C3%B6n

Mesenaatti
http://areena.yle.fi/tv/2030266


Mielipiteeni


Mistä olet tietoinen, kun olet tietoinen omast minästäsi? Mikä minä on ja miten se on syntynyt? Miten minäkuvasi kehkeytyy mahdollisimman suuressa määrin sellaiseksi kuin haluat? Tällaiset kysymykset voivat synnyttää epätervettä omaan itseen syventymistä. Olisiko parempi kerta kaikkiaan unohtaa minänsä ja keskittyä elämiseen? Mikäli vaihtoehtona on ylenmääräinen omaan itseen vajoaminen, vastaus on tietenkin myänteinen. Mutta usein on järkevä kiinnittää huomiota minäämme. Syynä tietoisuus omasta itsestä on menestyksekkään lajimme suurin voima. Itsensä tiedostaminen on evoluution tulosta – ja vain sitä syventämällä persoonallisuus voi kehittyä lujaksi.
Psykologit erottavat neljä minän perustekijää. Voidaan väittää, että miltei jokaisella olennolla on kolme niistä. Jokaisella on oma ruumiinsa ja sen automaattiset toiminnot, kuten hengitys ja sydämenlyönnit. Jokaisella on omat aistinärsykkeensä: ihminen näkee, haistaa, kuulee, maistaa ja tuntee. Nämä kaksi perustekijää muodostavat passiivisen minän. Mutta ihmisellä n myäs aktivinen minä. Se on ympäristöön reagoiva toimiva minä, minuuden kolmas rakenneosa. Yksinkertaisilla olennoillakin jopa etanalla ja hyonteisillä on passiivinen minä, jolla on ”aistikokemuksia”. Kun tällaiset eläimet pakenevat vaaraa tai etsivät ravintoa, niitä ohjaa aktiivinen minä. Koiraa tarkateltaessa lienee jo helppoa vakuuttua, koske sen sielunliikkeet heijastavat paljon selvemmin sen käyttäytymiseen. Koira tunnistaa isäntänsä ja toimii sen mukaisesti: lähestyy isäntäänsä häntääntsä heiluttaen.
Vaikea on kuitenkin todistaa, että koiralla on myös minuuden neljäs perustekijä: tietoisuus ja käsitys minästä. Ihmisellä on refleksiivinen minä. Koira reagoi kyllä nimeen ”Musti”, mutta merkitseekö tämä, että se tietää olevansa Musti? Koira tuntee kipua pureskellessaan häntäänsä, ja se osaa arvioida suunnan väistäessään putoavaa esinettä, mutta se ei vielä merkitse, että se olisi tietoinen omasta ruumiistaan? Nähtävästi vain kolmen lajjin – ihmisen, simpanssin ja orangin – yksilöillä on selvä käsitys fyysisestä minästään tunnistaakseen itsensä peilistä. Monet eläimet eivät välitä peilikuvastaan, ja toiset taas reagoivat kuin näkisivät peilinsä lajitoverinsa.


Päivän mietelause


Eivät kuolleet synny uudestaan.
Ihminen kaivaa omaan hautaansa.
Joka ei pelkää pöllön huutoa, hänkin pelkää pöllön naurua.
Ei kuollut sika kiehuavaa vettä pelkää.
Ihminen voi kaatua tasaisellakin tiellä.
Miten kuollut kissa voi tappaa elävän rotan.

Värssy

Miks emme me kaikki vois uinahtaa
ja hyviä olla ja hymytä vaan
ja katsoa katsehin kirkkahin
vain sielumme syvyyksiin?


Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Siiri Nordin - Sydämeni osuman sai
http://www.youtube.com/watch?v=VMYEL1Oc3eA

Andrea Bocelli - My Christmas, English Version (Full Album)

Richard Clayderman - One Night in Paris Audio Concert (1983)


Terveys ja liikunta


Paino 100,2 kg, verenpaine 164/90 lepopulssi 52. Uinti 1000 m / 162 000 m. Jumppa 30 min / 4220 min. Kuntosali 0 min/ 8300 min. Kävely 9 km /870 km. Pyöräily 28 km /2357 km. Hiihto 6 km.

LoppukevennysJopet Show
http://areena.yle.fi/tv/432533

Best Shootout goal ever in ICE Hockey? Linus Klasen vs Czech Re
http://www.youtube.com/watch?v=jjdTogr9_oQ

Badu & Suomipojat - Tule Markka Takaisin
http://www.youtube.com/watch?v=rSJIguLKsfM&feature=share

Saunasamba! DJ Sauna & The Snowhites
http://www.youtube.com/watch?v=KjMpN_OOvU0&feature=share

Mitä tapahtui kun Toivo ja Rauha erosivat? Toivo tuli rauhattomaksi ja Rauha tuli toivottomaksi.

Miehen elämä on yhtä taistelua, päivällä leivästä ja yöllä lihasta.
  • Minun on tunnustettava yksi asia, sanoi nuorukainen morsiamensa äidille. - Eräs sukulaisistani on ollut mielisairaalassa.
    - Älä siitä välitä, tuleva anoppi lohdutti, - meidän suvussa on ainakin 20 henkilöä, jotka pitäisi sinne pistää.


ADHD iskee väliin aina kun yritän nukahtaa, ja kaikki menee kutakuinkin; yksi lammas, toinen lammas, lehmä, kilpikonna, vaarilla on saari, heii Macarena!”


Kettu ja pupu olivat ryyppäämässä. Pupu veti hirveät lärvit ja ei pysynyt tolpillaan valomerkin tultua. Kettu otti jänön hännälleen ja vei kotiin. Seuraavana iltana osat vaihtuivat, kettu veti hirveät lärvit. Pupu vei ketun kotiin urheiluautollaan. Mitä tästä opimme? -Jos ei ole pitkää häntää, pitää olla hieno auto.

Venäjällä yritettiin raitistaa pahasti alkoholisoituneita ihmisiä kuuluisalla Pavlovin klinikalla antamalla heille aina sähköisku, kun he koskivat votkapulloon. Kuukauden hoidon jälkeen potilaat pääsivät kotiin.
Hoito tehosi osittain. Nykyään suurin osa venäläisistä tunkee kaksi sormeaan pistorasiaan, ennen kuin ottaa paukun.

Ennen: Hei hulinaa!, sanoi akka, kun kirnuun pieraisi.
Nyt: Hei hulinaa!, ilmaisi itseään suullisesti naispuolinen seniorikansalainen, kun päästi henkilökohtaisia biokaasujaan agraariajalta peräisin olevaan vointekoastiaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti