sunnuntai 18. marraskuuta 2012

SU 18.11.2012
Päivän sää

Lämpötila aamulla + 5 C, tuuli etelästä 5 m / s, pilvistä ja poutaa, lämpötila päivällä + 5 C, suhteellinen kosteus 86 %, aurinko nousee 9.05 , aurinko laskee 15.12. Päivän pituus 6.07.

Tänään on Tenhon ja Maxin päivä.

Tapahtumat

Olen eilen ja tänään perehtynyt Kalajoen kaupungin ensi vuoden budjettiin. Olen käyttänyt perehtymiseen useita tunteja kumpanakin päivänä. Mielestäni Kalajoen kaupungin rooli, Hiekkasärkät Oy:n rooli ja Kalajoki-Akatemian rooli on selkeytettävä paremmin. Kaikilla näillä asioilla näyttää olevan ”yhteinen nimittäjä” ja se herättää enemmän epäilystä kuin luottamusta. Erityisesti olen perehtynyt Kalajoen sataman budjettiin.
Uusi kuntarakennelakiesitys edellyttää 20 000 asukkaan väestöpohjaa kunnalta. Kalajoella on 12 619 asukasta, Pyhäjoella 3393, Alavieskassa 2762 ja Merijärvellä 1177. Näiden yhteinen väkiluku on 19 951. Kannuksessa on 5695 asukasta ja Oulaisissa 7862. Nämä ovat ne kunnat joiden kanssa Kalajoki voi kehittää yhteistyötä ja selvittää myös mahdollisia kuntaliitoksia, jos ao. kunnat ovat siihen valmiita. Mielestäni kuntaliitosasioissa on unohdettu alueellinen demokratia eli on pidettävä huoli, että päätöksentekoa ei keskitetä liikaa vaan pidetään huoli alueellisen demokratian toteutumisesta.
Kalajoen satamassa vieraili Toshipan varapääjohtaja seurueineen. Toshipa on kiinnostunut Pyhäjoen ydinvoimalan toteuttamisesta. Se on toiminut aikaisemmin laitetoimittajana, mutta ei osakkaana. Ostaako Toshipa EON:in osuuden? Toinen vaihtoehto voisi olla Fortum, mutta jos ostaja on Fortum niin silloin se voisi merkitä sitä, että kilpailija ostetaan pois markkinoilta eikä Pyhäjoen ydinvoimalaa toteuteta.

Olen saanut aineistoa Raution pappilaa koskevista asioista. Siitä kiitos aktiivisille rautiolaisille. Tarkoitus on selvittää Raution (Granholman) pappilan kohtaloa ja niveltää asia Rautionkylän kokonaisuunnitteluun. Olen saanut erittäin paljon palautetta Kurikkalan tien kunnosta ja siksi päätin käydä tutustumassa tilanteeseen. Katso kuvat: http://kalajoki-ploki.blogspot.fi/2012/11/kuvia-kurikkalan-tiesta.html

Olen tänään perehtynyt myös erääseen erikoiseen ja paljon perehtymistä vaativaan KELA-tapaukseen sekä pariin oikeustapaukseen. Kävin tänään katsomassa Suomisarjan jääkiekko-ottelun JHT – RoKi. JHT:llä oli henki päällä ja voitontahto kova. Ottelu päättyikin kotijoukkueen voittoon numeroin 6-2.


Hiekkasärkillä tapahtuu


Tämän linkin kautta saat tiedot hälyytysasioista Suomessa

Poliisin tiedotteet

Uutiset

Esitys kuntarakennelaiksi

Israel jatkanut iskujaan Gazaan - uhriluku nousee

EU:n tiedustelukeskuksen päällikkö: Suposta voi tulla pieni CIA
Erkin kommentti: En kannata Ilkka Salmen ajatusta.

Mielenkiintoiset blogit

Kohutun venäläisäidin lapset vietiin välittömästi Venäjän pääministerin poistuttua Suomesta.

Valtion ulosotto – konkurssin tehnyt yrittäjä rikollinen – Unohdettu sukupolvi

Mielipiteeni

Erovaatimus ministereille!

DVD Mayday from Finland

PR-talojen markkinoilta poistaminen


Todistusaineistot ja selostukset tapahtumista löytyy tämän kirjan sivuilta.
Kirjallinen todistusaineisto on Kalajoen kaupunginarkistossa. Jouduin tekemään Kalajoen kaupunginvaltuuston minulta pyytämän selvityksen asioista. Selvityksessä on sivuja 1879 + liitemateriaali. Silloinen valtuuston puheenjohtaja Raili Myllylä esti minua esittämästä valtuutetuille tekemääni selvitystä. Huom. rikoslaki 15 luku 11 §

Erikoinen isänpäivä - tapon yritys

Putkakertomus 20.8.-23.8.2010

Valitus ja purkuhakemus

Miksi kansalaiset eivät saa oikeutta Suomessa – Suomen lähistorian mustat aukot


Avoin kirje poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle


Päivän mietelause

Ihminen! Tunne itsesi, se on kaiken elämänviisauden alku.
Omat hedelmät tekevät meidät vahvoiksi.
Ihminen on oman työnsä poika.
Matkoista pisin kulkee omaan sisimpään.
Ruoskalla ei aasia saa muuttumaan hevoseksi.
Mahdollisuus harjoittaa vapaasti kykyjään on onnen ydin.

Värssy

Arkea kai eniten
mahtuu elämäämme.
Saa siitä juhlavan,
jos pienet ilot näämme.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni
Terveys ja liikunta

Paino 106,2 kg , verenpaine 185/113 , lepopulssi 59.
Loppukevennys

Jösse Järvenpää: Urpolainen.wmv

Hitleriä ei kutsuta Tuksun häihin

Justimusfilms - Ei tänää eikä huomenna

Antero Mertaranta parhaat!
http://www.youtube.com/watch?v=3uhYCIV53X0&feature=mr_meh&list=PLCA1E6779353DD110&playnext=0
Blondi oli hakeutunut töihin Kesoilin huoltoasemalle. Muuten työ sujui hyvin, mutta puhelimeen vastatessaan hän sanoi aina: - Kesloil.
Potkuthan siitä olivat seurauksena. Blondi ei kuitenkaan luovuttanut, vaan hakeutui töihin Teboilille. Muuten työ sujui sielläkin mallikkaasti, mutta puhelimeen hän vastasi: - Tebloil.
Kilometritehtaalle taas. Blondi päätti yrittää vielä kerran. Hän pääsi töihin Shellille. Siellä johtaja halusi puhelimeen vastattavan sanomalla: "Kolmen helmen simpukka". Optimistisen vaaleaverikkömme mielestä tätä tilaisuutta hän ei voisi pilata. Ja kun puhelin ensimmäisen kerran pirahti, blondi vastasi: - Kolmen silmän hempukka!

Blondi oli sairaalassa leikkauksessa. Operaation jälkeen hän kysyi tohtorilta punastellen:
- Koskas taas saa olla miehen kanssa silläviisii? - Onpas tuo nyt vähän omituinen kysymys.
- Eikö sellasta ole tapana kysyä leikkauksen jälkeen? kysyi blondi hämmentyneenä. - Kysytään, kysytään, mutta harvemmin kitarisaleikkauksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti