maanantai 1. toukokuuta 2017

MA 01.05.2017

Kalajoella on uusi kulttuuritapahtuma – Jussi Kurikkalan patsaan pipotus. Puheen pipotustilaisuudessa piti kalajokinen Suomen Hiihtoliiton liittovaltuuston jäsen, Keskipohjanmaan Hiihdon ja Kalajoen Junkkarien hiihtojaoston puheenjohtaja Esko Valikainen. Puhe oli hyvä ja asiallinen. Patsaan ”pipotti” kaksinkertainen SM-mitalisti Ella Himanka. Pipo oli kauniskuvioinen – vaaleanpunainen pipo. Musiikkia paikalla ei ollut järjestäjien ilmoituksesta huolimatta.

Eräs asia minua jäi kuitenkin vaivaamaan. Jussi Kurikkala ei käyttänyt hiihtäessään pipoa vaan lakkia. Olen nähnyt Jussi Kurikkalan päässä pipon ainoastaan kerran ja sekin hiihtosuorituksen jälkeen. Jussi Kurikkala oli isänmaallinen ihminen. Mitä Jussi Kurikkala olisi ajattelut, jossa hänelle olisi tuotu vaaleanpunainen pipo? Ehkä hän olisi ajattelut, että hän voisi käyttää sitä patsaana ollessaan. Mielestäni tässä on nyt tullut tyylivirhe.

Ella Himanka pipottaa Jussi Kurikkalan patsaan
Esko Valikainen piti puheen
Siipon Puutarhan kukkaloistoa

Päivän sää Kalajoella

Tänään Kalajoella on puolipilvistä ja lumi- tai räntäsadetta. Lämpötila on + 6 C ja +1 C välillä. Tuulen suunta on lounaasta Tuulen voimakkuus on 5-7 metriä sekunnissa. Ilman suhteellinen kosteus on 85 %. Aurinko nousee 04.57 ja laskee 21.47. Päivän pituus Kalajoella on tänään 16 tuntia 50 minuuttia.
Tänään nimipäiviä viettää Vappu, Valpuri.

Huomisen ennuste

10 vuorokauden sääennuste Kalajoelle näyttää tällaiselta
Päiväni
Heräsin 7 aikaan. Jumppasin 30 minuuttia. Kävin suihkussa. Katsoin sähköpostit ja facebookin. Join aamukahvit. Luin lehdet ja tein muistiinpanot. Kirjoittelin blogiani.
Huomenna on Kalajoen kaupunginvaltuustolla aivopesutilaisuus tästä asiasta:
Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus esittää valtuustolle Merenojan koulun oppilaiden ja henkilöstön lisääntyneen merkittävän oireilun ja tilojen kuntotutkimukses saatujen tietojen perusteella, että
  1. Valtuuston 15.12.2015 § 102 päättämään palveluverkonuudistamiseen sisältyvän Merenojan alueelle muodostettavan yhtenäiskoulun 1-6 luokkien, liikuntasalin ja lukion laajennusrakentamisen lisäksi myös luokkien 7-9 tarvitsemat uudet tilat rakennetaan samassa yhteydessä ja vanhat tilat ml. nykyisen kirjaston, auditorion ja ruokasalin tilat puretaan pois. Koko hankkeen, sis. toimintavarustuksen ja vanhojen rakennusten purkamisen, kustannusarvio on 25 milj. euroa ja laajuus 11 600 m2.
  2. investointiosaan varataan 22 milj. euroa yhtenäiskoulun rakentamiseen ja vanhan koulun purkamiseen sekä 3 milj. euroa liikuntatilan ra ken ta mi seen jakautuen arviolta investointivuosille seuraavasti: vuoden 2018 talousarvio yhtenäiskouluun 3 milj. € + liikuntatilaan 1 milj. €, vuoden 2019 talousarvioon yhtenäiskouluun 12 milj. € + liikuntatilaan 1 milj. € ja vuodelle 2020 yhtenäiskouluun 7 milj. € ja liikuntatilaan 1 milj. €. Määrärahan jakautumista vuosien välille tarkennetaan tarvittaessa.
  3. uudisrakentaminen ja vanhan koulun purkaminen rahoitetaan kiinteistöleasingilla ja liikuntatila normaalilla taselainalla
  4. hankinta kilpailutetaan kvr-urakkana kokonaistaloudellisen edul liseen perusteella. Tarjouksessa huomioidaan terveellisen ja tur val lisen oppimisympäristön rakentaminen sekä liikunnallisen koulupäivän tukeminen. Tarjouspyynnön valmisteluvaiheessa käydään evästyskeskustelutilaisuus sivistyslautakunnan, teknisenlautakunnan ja kaupunginhallituksen kesken. Lopullisen tarjouspyynnön hyväk syy kaupunginhallitus.
  5. valtuuston 15.12.2015 § 102 päättämää yhtenäiskoulun toteutusaikataulua muutetaan siten, että rakentaminen alkaa viimeistään 2018 ja koulu on valmis käyttöön 8/2020
  6. rakennusaikaisen käytön suunnitelma annetaan kuntotutkimuksen loppurapotin valmistumisen jälkeen.
  7. muilta osin edetään kaupunginvaltuuston 15.12.2015 § 102 mukaisesti.
Erkki Ahon näkemys asiasta:
Hyvää päätöksessä on se, että nykyinen koulurakennus puretaan ja rakennetaan uusi koulu. Uuden rakentaminen on kokonaan eri asia kuin vanhan korjaaminen. Siksi suunnittelu on käynnistettävä alusta alkaen uudestaan. Rakennusinvestointi on oltava Kalajoen kaupungin investointisuunnitelmassa ja sen rahoitusvaihtoehdot ja rakennusvaihtoehdot on selvitettävä tarkasti. On selvitettävä mikä on järkevin rahoitusmalli. Nyt vaihtoehtoja ei ole tuotu esiin. Rakennuskohteelle on valittava uusi arkkitehti ja on selvitettävä kaupunkistrategian mukainen toteutus urheiluhallin osalta eli urheiluopistotaisoiset palvelut Kalajoella. On tuotava vaihtoehot päättäjien päätettäväksi. Oppilaille ja opettajille on järjestettävä toiset tilat uuden koulun rakentamisen ajaksi, koska vanhaan koulua ei voida käyttää opetustiloina terveydellisistä syistä. Suunnittelussa on käytettävä hyväksi oppettajakunnan ja urheiluaktiivien sekä urheiluseurojen asiantuntemusta jotta saadaan aikaan terveellinen ja turvallinen sekä kalajokisia tyydyttävä ratkaisu. Uuden koulun investointi vaikuttaa myös Kalajoen kaupungin muihin investointeihin. Siksi investoinnit on laitettava tärkeys- ja aika järjestykseen.
Merenojan yhtenäiskoulun korjaamishanke on nyt historiaa samoinkuin asiaa valmistelleet henkilöt. Nyt on otettava opiksi niistä virheistä joita asiassa tehtiin. Uusi suunnitelma on tehtävä puhtaalta pöydältä ja avoimesti sekä rehellisesti. Onko kaupunginvaltuutetuilla rohkeutta kumota kaupunginhallituksen päätös? Mielestäni päätöksenteossa pitäisi olla mukana myös uusien valtuutettujen.

Kävin katsomassa Jussi Kurikkalan patsaan pipotuksen. Kävin myös Siipon Puutarhalla pyörällä ja tullessa kävin katsomassa Merta-Marketin luvallista sotkemista.

Raution Info-sivuila facebookissa oli kuva Raution kirjaston homehtuneista kirjoista. Aikanani hankin banaanilaatikot ja pakkasin kirjat banaanilaatikoihin hyvään järjestykseen. Halusin pelastaa kirjat. Jostain syystä minulta ”varastettiin” 73 laatikollista kirjoja Monitoimitalosta Pöllän koululle. Nyt kirjat ovat Pöllän koulun kosteassa varastossa homehtuneet. Loput kirjoista noin 130 laatikollista on Raution koulun vintillä. Niillä lienee sama kohtalo. Tämä teksti on Rautio.Info-sivuilla:
Vapun kunniaksi pelastettiin entisen Raution kirjaston lasten ja nuorten kirjat koulun kellarista kastumasta, osa kirjoista jo homehtuneet pilalle.
Minä olen todella pettynyt rautiolaisten toimintaan asiassa. Rautio ei ole sama Rautio kuin minun lapsuuteni aikaan.

Mielipiteeni

Työkeskeisistä ihmisistä voi tulla työnarkomaaneja, jota aina vain yrittävät tuottaa – terveytensä, ihmisuhteiensa ja muiden tärkeiden asioiden kustannuksella. Heidän indentiteettinsä perustuu ennen muuta työhön: ”Minä olen lääkäri”, ”Minä olen kirjailija”, ”Minä olen näyttelijä”. Koska heidän identiteettinsä ja omanrvontntonsa ovat riippuvaisia työstä, heidän turvallisuuttaan pystyy haavoittamaan kaikki sellainen, joka voi estää heitä jatkamasta sen tekemistä. Myös viisautensa ja voimansa he saavat töhän liittyvältä suppeilta alueilta, mikä tekee heistä saamattomia elämän muilla alueilla.

Mietelauseet

Onni? Sehän on yksinkertaista! Se on hyvä terveys ja huono muisti.
Onni ei ole ottamista ja saamista, vaan luomista ja antamista.
Onnellisuus riippuu meistä itsestämme.
Voidaksesi olla onnellinen sinun tulee tehdä hyvää.
On eräänlaista keikarointia ajatella, että onnellinen voi olla ilman rahaakin.
Suuri onnin sumentaa mielen.

Blogini

Kalajoen historiaa vuodesta 1808 vuoteen 1917

Kantelu salaisesta sähköpostiviestistä

Selvitys oikeustaistelutilanteestani 13.4. 2017

Kalajoen kuntavaalin 2017 tarkastelua

Mielenkiintoiset blogit

Töihin saa tulla – Choisir la France (Valitse Ranska)

Valtakoneiston marssi idästä?

PK -Yrittäjien oikeusturva puhdas 0 - Perustuslaki ei koske yrittäjää!
Kunnan kaavoitustoimen kytkökset

VIIMEINEN ILTAHUUTO

Alueelliset uutiset

Kalajoen Junkkarit uusi maantieviestivoittaja

Raahen keskustan ison puutalon palossa epäilyjä tuhopoltosta, palon jälkisammutus kestää iltaan

Vanhat baarit – kuvassa Hilman hotelli Meribaarina

Elinkaari- ja allianssimallien hyödyt Oulun monitoimitaloissa

Kotimaan uutiset

Jussi Halla-ahon jyrkkä vappupuhe: "Suomalaisten rakentama hyvinvointiyhteiskunta ei ole mikään globaali sosiaalitoimisto

Poliisi on alkanut sakottaa luvatta maassa olevia, kun säilöönottokeskuksiin ei mahdu eikä palautus kotimaahan onnistu

MTV seuraa vapun juhlintaa: Vappupäivää juhlitaan piknikein ja puhein – yöllä poliisi tyhjensi Helsingin Kaivopuiston

Ulkomaan uutiset

Ranskan joukot tappoivat useita jihadisteja Malissa

Japani lähetti suurimman sotalaivansa Yhdysvaltojen aluksen tueksi Korean niemimaan lähistölle

Talousuutiset

Valtiovarainministeriö ennustaa: Suomen talous kasvaa tänä vuonna ja työllisyysaste nousee 70 prosenttiin

Näkökulma: Tästä syystä talouskasvu on vahvistunut edes vähän


Urheilu-uutiset

Valinnat on tehty – Marjamäki julkisti Leijonien MM-joukkueen

IS sai haltuunsa dramaattisen asiakirjan – kaikki yleisurheilun Euroopan ennätykset menevät uusiksi!

Nashvillen lentokeli sai jatkoa - Rinteen kevään tilastot jäätävät

Venäläistaiturin häikäisevä rankkari upotti Tshekin - katso mestarillinen suoritus

Loppukevennys

Savesta tiiliä

Tervanpolttoa Kalajoella.

Iso koira kävi kaupan asiakkaan ja poliisin kimppuun Imatralla – uhrit sairaalahoitoon, koira lopetettiin

Suomen ja Viron viisumivapaudesta on tänään 20 vuotta – ”Kyllähän suomalaisten käytös täällä oli aika uskomatonta”

Aeroflotin kone järkyttävässä turbulenssissa - joiltain ihmisiltä murtui selkäranka

YLE AREENA

Miksi vietämme vappua?

Kesävartija

Rakkaudesta taloon

Vappu Helsingissä

Musiikki

Since I Met You

Come live with me and be my love ♥

If You Go Away - Helen Merrill & Stan Getz (Tribute to Virna Lisi)
Foreigner-I Want To Know What Love Is - Lyrics

Michael Bublé ★ "Close Your Eyes"

Westlife - My Love - Lyrics

You Are - Laura Pausini - Lyrics

Richard Clayderman - Rêve d' Amour

Ti amo - Richard Clayderman

Francis Goya - Unchained Melody (Romantic Guitar)

Urheiluvideoita

Finland's Long Distance Hero - Hannes Kolehmainen - Stockholm 1912 Olympics

Legendary Olympic Athlete - Paavo Nurmi

Berlin 1936 men's 10000m

Juha Väätäinen, Helsinki 1971

Juha Väätäinen Yleisurheilun EM kisat Helsingissä 1971

Pekka Vasala, Munchen 1972

1972 Olympics 5000m
München 1972: 10.000 m

1976 Olympics 5000m

1976 Olympics 10000m

Sotavideoita

Talvisota - Winter War 1939-1940, ensimmäinen torjuntavoitto

Talvisota 1939-1940

Fasistinen Venäjä Hyökkää Suomeen

Talvisodan Pommitus 30.11.1939 Helsinki

Talvisodan Pommitus 21.12.1939 Helsinki

Helsinki Bombed Aka Bombing Helsinki (1939)

Talvisodan pommitukset 1939-1940

Mikkelin loppiaisaaton pommitus 5.1.1940

Winter War - The Battle of Raate Road (Raatteentie)

Tikkakosken ihme - "Suomi"-konepistooli m/31

Suomen Ilmasota

Vanhoja työtapoja

Hämeenkyrön heinänteko. Peltotöitä vuodelta 1936

Hevonen maatilalla

Kallankari. Merikalastusta Pohjanmaan kalastajakylässä vuonna 1938

Kaskisavun mailta. Kaskeamista vuodelta 1937 osa 1/2 https://www.youtube.com/watch?v=IaJtNwXWoDU

Kaskisavun mailta. Kaskeamista vuodelta 1937 osa 2/2

Kaskinauris. Nauriin nostoa, valmistusta ja säilömistä talveksi vuodelta 1938/39

Tammelan sianteurastus vuodelta 1938 osa 1/2

Tammelan sianteurastus vuodelta 1938 osa 2/2

Kutunjuusto. Juustonvalmistusta vuodelta 1938 osa 1/2

Kutunjuusto. Juustonvalmistusta vuodelta 1938 osa 2/2

Liikunta ja terveys

Paino 105,8 kg. Verenpaine aamulla 149/91 pulssi 60. Verenpaine illalla 154/90, lepopulssi 58. Jumppa 30/1640 min, kävely 0/94 km, pyöräily 30 /210 km, uinti 0/22400 m, kuntosali 0/4000 min, juoksu 0/0 km, hiihto 0/0 km , rullaluistelu 0/0 km.

Kalajoki-näyttely

Kirpputori Etapin esittely

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä

Kalajoki-näyttelyn synty

Kalajoki-näyttelyn valokuvanäyttely

Kalajoki-näyttely Tapion Tuvalla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti