perjantai 21. lokakuuta 2016

PE 21.10.2016

Etappi-Kirppis Kalajoella sijaitsee keskeisellä paikalla ja sinne on helppo tulla asioimaan.
Kirppis on sisältä avara ja siisti. Henkilökunta on erittäin palvelualtista ja kohteliasta. Yritys täyttää kaikki hyvän palvelun kriteerit.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 5 C, tuuli lunaasta 5 m/s, melko pilvistä ja poutaa , suhteellinen kosteus 77 %, lämpötila päivällä + 3 C , aurinko nousee 08.34, aurinko laskee 17.41, päivän pituus 09.07 min.

Huominen sää Kalajoella

Päiväni

Heräsin aamulla kello 05.50. Luin sähköpostini. Sain minulle kuulumattoman sähköpostin. Katsoin facebookin. Jumppasin 40 minuuttia.Aamujumppa on todella tärkeä päivän avaus. Siinä elimistö herää. Kävin suihkussa.
Lähdin Etappi-krppikselle Kalajoki-näyttelyyn. Jätin puhelinviestin Oulun poliisilaitoksen poliisilakimiehelle Antti Räsäselle, koska haluan selvyyden miten asiat etenevät. Minulla on kiire saada tuomioni puretuksi korkeimmassa oikeudessa. Antti Räsänen ei ole vastannut minulle. Räsänen ei vastaa sähköpostiin eikä puhelimeen. Hän ei ole ainoa tuppisuu asiassani. Valtakunnansyyttäjävirasto määräsi poliisirikosten tutkijaksi Lapin syyttäjäviraston syyttäjän Juhani Mäen. Hänkään ei vastaa sähköposteihini eikä kirjallisiin yhteydenottoihin. Aika merkillistä toimintaa viranomaisilta.

Päivällä olin ammatti-ihmisten kanssa palaverissa Merenojan uuden liikuntasalin suunnitelmasta. Kalajoen kaupunkistrategiassa on tavoitteeksi asetettu se, että Kalajoen kaupunki on muutaman vuoden kuluttua urheilupalveiden tarjonnassa Kuortaneen tasoa. Merenojan yhtenäiskoulun liikuntasalin tämän hetkinen rakennussuunnitelma on ristiriidassa tämän tavoitteen kanssa. Minä haluan, että puheet ja teot ovat yhdensuuntaiset. Siksi Merenojan yhtenäiskoulun liikuntasalin tulee täyttää tavoitteen mukaiset vaatimukset. Liikuntasalia ei rakenneta seuraavaa vuotta varten vaan liikuntasalin käyttöikä tulee olemaan 30-40 vuotta. Merenojan yhtenäiskoulussa ja lukiossa tulee olemaan tämn hetken tilanteen mukaan n. 1380 oppilasta. Tulevina vuosina oppilasmäärä tulee lisääntymään. Suunnitelma lähtee siitä, että yhtenäiskoulusta tulee nelisarjainen. On todennäköistä, että oppilaita tulee olemaan enemmän ja tarvitaan viisisarjaista koulua. Tämä näkemys perustuu Kalajoen kaupungin strategiaan ja väestöennusteeseen. Lisäksi Kalajoen lukio tulee lisäämään oppilasmääränsä jopa 500 oppilaaseen lähivuosina. On todennäköistä, että lahialueelta poistuu pienempiä lukioita. Kalajoen lukion oppilasmäärän kasvuun varaudutaan siten, että Kalajoen lukion läheisyyteen rakennetaan oppilasasuntoja. Kalajoen lukion vetovoimaisuus tulee perustumaan liikunnallisiin linjoihin. Se on huomioitava Merenojan liikuntasalin suunnittelussa.
Kalajoella on nyt jo hyvin liikuntapaikkoja. Kalajoella on jäähalli, ulkojää, Merenojan urheilukenttä, Etelänkylän liikuntasali, Arteman liikuntasali, Kristillisen opiston liikuntasali, palloiluhalli Hiekkasärkillä ja uimahalli Hiekkasärkillä. Kalajoen jäähallissa on myös juoksusuora. On otettava huomioon, että tätä juoksusuoraa ei voi käyttää aina kun haluaa, koska se on osan aikaa jääkiekkoilijoiden käytössä. Tarvitaan siis toinen juoksusuora Merenojan halliin jotta voidaan paremmin palvella koululaisia ja yleisurheiluvalmennusta. Pikajuoksuvalmennus on pohja kaikille urheilulajeille, samoinkuin telivoimistelu. Voimistelulle tarvitaan oma opetustila. Lisäksi kuntosali tulee olla juokusuoran läheisyydessä. Koulun kuntosali ei tule kilpailemaan yksityisten kuntosalien kanssa, koska koulun kuntosali palvelee koululaisten opetuksessa ja tietynlaisessa voimaharjoittelussa. Lisäksi saliin tarvitaan voimailulajien harrastajille oma tila sekä tanssin harrastajille oma tila. Varsinainen liikuntasali on tmän hetken suunnitelmissa liian pieni. Kaikki eivät ole hyötyneliötä, joita saliin on piirretty. Myös varastojen ja salin logistiikka eli materiaalivirrat on tarkasteltava käyttäjän kannalta. Tässä on vielä korjattavaa. Lisäksi katsomotilat on oltava suuremmalle määrälle. Tarvitaan katsomotilat vähintäänkin 600 katsojalle nykyisen 400 katsojan sijasta. Jos jokin urheluseura nousee Kalajoella SM-tasolle, niin katsojamäärien on oltava silloin vähintään 600 katsojapaikkaa jotta lipputulot ovat riittävät joukkueen ylläpitämiseen. On huomioitava se, että nyt rakennetaan yhtenäiskoulua, jossa liikuntapaikat ovat lähellä eli samalla tontilla. Yhtenäiskoulu tulee olemaan myös muiden kalajokisten, ei vain oppilaiden käytössä. Tulee ottaa huomioon lajien kehitys kalajokisessa urheiluelämässä. Myös jousiampujille voidaan tässä yhteydessä rakentaa harjoitustilat. Missä painonnostokilpailut pidetään jatkossa? Vielä tällä hetkellä en pysty sanomaan paljonko lisää neliöitä tarvitaan uuteen liikuntasaliin verrattuna tämän hetkiseen tilanteeseen, koska minulla ei ole vielä selkeää kuvaa kaikkien lajien tarpeesta ja tulevaisuuden suunnitelmista. Arvioni on , että n. 200-250 m2. Tavoitteenahan on, että Kalajoki toimisi jatkossa myös eri lajien merkittävinen kilpailujen järjestämispaikkana. Toivottavasti maanantaina osaa kertoa asioista tarkemmin. Minulla on myös erittäin haasteellinen tehtävä saada Kalajoen päättäjät uuden toteutussuunnitelman kannattajiksi, mutta nyt rakenamme liikuntahallia seuraaviksi 30-40 vuodeksi. Siksi liikuntahallin suunnittelu on tehtävä huolella.

Kävin illalla Rautiossa hakemassa tavaroita Raution näyttelytiloista. Vielä on käytävä pari kertaa ja sitten voin luovuttaa asunnon muille. Kävin myös veljeni luona katsomassa hänen tilannettaan, koska hän on jo aika sairas.

Uutiset

Venäjän laivaston ylpeys purjehti sankasti savuttaen Englannin kanaaliin – Admiral Kuznetsovista on tulossa ensimmäinen sotatoimiin osallistuva venäläinen lentotukialus

Krp:n terrorismilistalle päätynyt yhdistys rahoitti ”Aleppon lelusalakuljettajaa

Lelusalakuljettaja” Rami Adhamin liian uskomaton tarina – Epäselvyyksiä Syyrian orpolapsien auttamisessa ja tekaistuja kertomuksia urotöistä


EU-maat harkitsevat Syyriaan liittyviä pakotteita Venäjää vastaan


Mosulista pakenevat irakilaiset hakevat turvaa sotivasta Syyriasta – ”Pelkäämme, että Isisin jäseniä voi yrittää soluttautua siviilien joukkoon”


Obamaa ”penikaksi” hakkunut Filippiinien presidentti tekee pesäeroa USA:han – Kiina voi olla uusi liittolainen


Museovirastolle valtava lasku ict-uudistuksesta: kustannukset lähes nelinkertaistuvat


EU-johtajat haluavat katkaista siirtolaisvirran jo Afrikassa

Analyysi: Valtion Talvivaara-rahat taas loppumassa

Kauhuklovni-ilmiö

Norjalainen olympiavoittaja kertoo hiihtomaajoukkueen ”astmarekan” käytöstä: ”On asioita, joita lasten ei tarvitse nähdä”

Valtion sijoitusyhtiön Solidiumin toimitusjohtajalle Kari Järviselle potkut

Mielenkiintoiset blogit
Oikeus tietää

KRP:n rikoslaboratorio väärentää todisteita

"JOS OTTAA VELKAA - TÄYTYYHÄN SIITÄ JOTENKIN RANGAISTA!"Erkin blogit

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä
Kalajoki-näyttelyn synty
Kalajoki-näyttelyn valokuvanäyttely

Aarne Saaren muistolaatasta

JHT – Kotkan Titaanit 5-1

Mitä palvelu on?

YLE AREENA

Noin viikon uutiset

Kreikkalainen omatunto

Ukraina, sota jota ei ole

Kasvot Syyrian sodalle

Päivän mietelause

Jos et aseta itsellesi tavoitetta, pysyt paikallasi tai taannut.
Unelmat ja päättäväisyys on rautainen yhdistelmä.
Innostus on suuri voima, joka auttaa meitä lopulliseen voittoon.
Ilman innostusta ei ole syntynyt mitään suurta.
Ei ole häpeä ettei tiedä, häpeä on se ettei kysy.
Missä on suurta rakkautta, siellä on aina ihmeitä.

Musiikki, joka on jäänyt mieleeni

laura pausini se fue

Laura Pausini - Lettera

Laura Pausini - Strani Amori (Official Video)

Andrea Bocelli ft. Giorgia - Vivo Per Lei

Al Bano & Romina Power - Felicita ( New Version )

Jennifer Rush - Power Of Love (extended)

Barbra Streisand - Woman in Love ( Lyrics )

ABBA - The Winner Takes It All (1980) HD 0815007

Abba - Mamma Mia

Abba - Take A Chance On Me

Liikunta ja terveys

Painoni 103,8 kg, verenpaine 159/104, lepopulssi 67. Jumppa 40 /4700 min, kävely 0 km /293 km, pyöräily 0 km / 1727 km, uinti 0 m / 60000 m, kuntosali 0 min. / 3270 min, juoksu, hiihto, rullaluistelu.

Loppukevennys

Helsingin Game Housessa kävi varkaita – Kauppias julkaisi kuvat

Työttömille 200 000 haastattelua, TE-toimistoihin 350–550 uutta haastattelijaa
Erkin kommentti: Toimenpiteen tulos tulee olemaan äinvastainen kuin ilmoitettu tarkoitus. Tällä tavalla perussuomalaiset menettävät yhä enemmän kannatustaan.

Tätä mieltä suomalaiset ovat hallituksen työllisyyslinjauksista – ”Turhaa hyppyytystä”

Ville Niinistö Studio Kulmapöydässä: Työttömien haastattelu kolmen kuukauden välein on ahdistavaa ja nöyryyttävää ja lisää ulkopuolisuutta

Jone Nikulalta suoraa palautetta hallitukselle työttömien haastatteluista – ”Maailman typerin idea”

Perustuslaki saattaa pelastaa työttömät pakkotöiltä

Kansanedustaja rakensi kesäpaikalleen useita rakennuksia ilman lupaa – poliisi sai tutkintapyynnön

Ilmajoen kunnanjohtaja ajoi kovassa humalassa – ”Minua hävettää äärettömästi”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti