maanantai 24. lokakuuta 2016

MA 24.10.2016Merenojan yhtenäiskoulun liikuntasalin osalta liikunnan aktiivitoimijat, liikunnanopettajat ja urheiluseurojen edustajat ovat antaneet omat ehdotuksensa ja jopa laatineet piirustukset puuttuvista osista. Myös opettajat ovat aktivoituneet yhtenäiskouluasiassa. Yhteisenä piirteenä on että kaikki haluavat mahdollisiman hyvän koulun Kalajoelle.

Päivän sää

Lämpötila aamulla +5 C, tuuli kaakosta 9 m/s, pilvistä ja poutaa , suhteellinen kosteus 83 %, lämpötila päivällä + 4 C , aurinko nousee 08.43, aurinko laskee 17.31, päivän pituus 08.48 min.

Huominen sää Kalajoella

Päiväni

Heräsin klo 05.00. Luin sähköpostini. Katsoin facebookin. Luin aamun lehdet ja tein muistiinpanot. Jumppasin 30 minuuttia. Kävin suihkussa. Valmistin tehosekoittimella terveen aamupalan, jossa oli porkkanaa. Porkkana on terveellisin ruoka. Mustikoita, tyrnejä, yksi banaani, aronia-mustikkamehua, turkkilaista jogurttia. Söin lisäksi ruisjuustovoileivän suolakurkun kera.
Lähdin Etappi-Kirppikselle Kalajoki-näyttelyyn. Vaihdoin Liiga-Särkkien toimintaa esittelevän kuvan pelikuvaan. Tänään oli tyytyväisiä asiakkaita ja vierailijoita Kalajoki-näyttelyssä.
Merenojan yhteinäskoulun osalta Kalajoen urheiluseurat ja liikunta-aktiivit ovat olleet aktiivisena. Nyt meillä on esittää omat vaatimuksemme liikuntasalin osalta arkkitehdille ja kaupungin pättäjille. On jopa tehty uusia piirustuksia liikuntasalin tilan käytöstä. Kiitos kaikille aktiivisille henkilöille asiassa. Nyt otan arkkitehtiin yhteyttä ja kaupungin päättäjiin.
Lähetin aineistot arkkitehdille ja kaupunginvaltuuston jäsenille.

Lähetin kiirehtimispyynnön kaupungin vastuullisille virkamiehille ja luottamusmiehille kiireellisen valtuustoaloitteeni käsittelystä:

From: Erkki Aho
Sent: Monday, October 24, 2016 4:17 PM
Subject: valtuustoaloite

Valtuustoaloitteen käsittelyn eteneminen (kiirehtiminen)

Olen tehnyt seuraavan valtuustoaloitteen 30.5.2016
Kiireellisesti käsiteltävä valtuustoaloite

Tarjous Kalajoen kaupungille
Pitkäaikaisena kaupunginvaltuutettuna ja liikkeenjohdon konsulttina tarjoudun toteuttamaan Yhteisöstä Voimaa hankkeen 70 000 euron hintaan ilman ESR-rahoitusta. Toteutuksesta annan takuun, että toteutus on 100 kertaa hyödyllisempi ja tuloksellisempi kuin nyt perustusturvalautakunnan hyväksymällä hankkeella. Hyväksyessään tarjoukseni Kalajoen kaupunki säästää lähes 40 000 euroa ja Suomen valtio lähes 440 000 euroa.

Kalajoella 30.05.2016
Konsulttitoimisto Erkki Aho Ky
Erkki Aho
toimitusjohtaja, kaupunginvaltuutettu

Hankesuunnitelma ja budjetti
Erkki Ahon työkokemus

Valtuustoaloitteen tarkoituksena on herättää keskustelua hankkeista ja niiden järkevyydestä yhteiskunnan kannalta katsottuna. Mielestäni hankkeet ovat yhteiskunnan löysän rahan väärinkäyttämistä. Hankkeella ei ole selkeää liikeideaa. Liikeidean keskeinen asiasisältö on mitä – kenelle – miten. Mitä hanke tarjoaa? Hankesuunnitelman mukaan hankeen uutuusarvona on kyläpajatoiminnan aloittaminen. Mikä on kyläpaja? Sitä ei ole missään tarkemmin esitelty. Se on pelkkä fraasi, jolla mielestäni hämätään rahoittajia. Kenelle hanke on tarkoitettu? Hankesuunnitelman mukaan: - osallistuvia henkilöitä on yhteensä 170, joista 120 työttömiä ja 50 työmarkkinoiden ulkopuolella olevia. Nyt kukaan ei tiedä keitä nämä henkilöt ovat nimeltään. Ne ovat salassapidon alaisia asioita, joita eivät edes hankkeenvetäjät tiedä. Miten kohderyhmä tavoitetaan ? Kukaan ei tiedä miten nämä henkilöt tavoitetaan, koska ei tiedetä keitä nämä henkilöt ovat. Hankkeen kustannusarvio on 548 946 euroa, josta Kalajoen kaupungin osuus on 109 789 euroa. Hankkeen kuluista 395 460 euroa menee palkkakuluihin. Hankkeelle on palkattu kaksi ohjaajaa, jotka pääasiassa istuvat Jokisuun koulun yläkerrassa.
Itse olen valmis toteuttamaan hankkeen 70 000 eurolla ja antamaan takuun siitä, että toteutus on vähintäänkin 100 kertaa hyödyllisempi ja tuloksellisempi kuin nyt perusturvalautakunnassa päätetty toteutus.
Erkki Aho

Kalajoen kaupungin valtuuston työjärjestys 5 §
VALTUUTETUN ALOITEOIKEUS 5 § Valtuutettujen aloitteet Kokouskutsussa mainittujen asioiden käsittelyn jälkeen on valtuustoryhmällä ja valtuutetulla oikeus tehdä kirjallisia aloitteita kunnan toimintaa ja hallintoa koskevista asioista. Aloite annetaan puheenjohtajalle. Aloitetta ei oteta heti käsiteltäväksi, vaan se lähetetään kaupunginhallituksen valmisteltavaksi. Valtuusto voi erikseen päättää, että aloitteesta käydään lähetekeskustelu siitä, miten asia on valmisteltava. Kaupunginhallituksen on vuosittain helmikuun loppuun mennessä esitettävä valtuustolle luettelo valtuutettujen tekemistä ja kaupunginhallitukselle lähetetyistä aloitteista, joita valtuusto ei edellisen vuoden loppuun mennessä ole lopullisesti käsitellyt. Samalla on ilmoitettava, mihin toimenpiteisiin niiden johdosta on ryhdytty. Valtuusto voi todeta, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun.
Pyydän valtuustoaloitteen osalta selvitystä hyvinvointijohtaja Anne Mäki-Leppilammelta, hankkeen valmistelijalta Kirsti Rahkolalta ja perusturvalautakunnan puheenjohtaja Alpo Murtoniemeltä.
Hankkeen osalta valtiontalouden tarkastusvirasto on käynnistänyt omat toimensa ELY-keskuksen osalta ja Työ- ja elinkeinoministeriön osalta.

Kalajoella 24.10.2016

Erkki Aho
kaupunginvaltuutettu

Uutiset

Selostajalegenda Paavo Noponen on menehtynyt

Oikeustieteen professorit tyrmäävät Sipilän hallituksen siunaamat asekaupat diktatuureihin – ”Hallitus on täysin piittaamaton lain sisällöstä”

Saara Aalto pääsi jatkoon Britannian X Factor -laulukilpailussa – kiljui riemusta kuullessaan tuloksen

Demarit kirivät jälleen ykköspuolueeksi – vasemmistoliitto ja vihreät ovat menettäneet suosiotaan

Poliisi ja siirtolaiset ottivat yhteen Calais’n pakolaisleirin sulkemisen alla

Tämä on pahinta sitten toisen maailmansodan”

Aleppon ”ihmevauva” löytyi raunioista viime hetkellä – pelastaja kuoli ilmaiskussa

Mielenkiintoiset blogit

Oppilas hakkaa koulutoverin, mutta apua hän ei saa – ja taas seuraavana päivänä jonkun on ehdittävä nyrkin eteen
EU:n turvallisuuspolitiikka muutoksen kynnyksellä

Tuulivoima humpuuki, Pekkarisen erikoinen voitollinen bisnes

SOTE-säästöisyys

Suomen suurimmalla yritystukien saajalla ei ole ketään töissä

Erkin blogit

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä
Kalajoki-näyttelyn synty
Kalajoki-näyttelyn valokuvanäyttely

Aarne Saaren muistolaatasta

JHT – Tampereen KOOVEE 4-3 VL

Mitä asiakkaat odottavat myyjältä?

YLE AREENA

Rikostarinoita historiasta

Suomi on ruotsalainen

Suomi on venäläinen

Päivän mietelause

Ajatuksillamme teemme maailman.
Totuuden tunnistaa yksinkertaisuudesta.
Nerous on tavallista suurempaa kärsimystä.
Minun uskontoni on ystävällisyys.
Loukkaus häpäisee vain lausujansa.
Kun ihimisiä ei syödä, ei heitä pidä teurastaakaan.

Musiikki, joka on jäänyt mieleeni

Złoty krążek

...BIAŁY MIŚ...

Masters - Żono moja


Akcent - Przez Twe Oczy Zielone (official video)

Mig - Wymarzona (Official Video)

Mig - Słodka wariatka (Official Video)

Mig - Miód Malina (Official Video)

Mig - Nie ma mocnych na Mariolę (Official Video)

Mig - Dziewczyna z sąsiedniej ulicy (Official Video)

Łobuzy - Ona czuje we mnie piniądz (Oficjalny Teledysk)

Liikunta ja terveys

Painoni 104,5 kg, verenpaine 163/107, lepopulssi 55. Jumppa 30 /4820 min, kävely 0 km /293 km, pyöräily 0 km / 1727 km, uinti 0 m / 60000 m, kuntosali 0 min. / 3270 min, juoksu, hiihto, rullaluistelu.

Loppukevennys

9-vuotiaan kiinalaistytön kitaransoittotaidot ällistyttävät – arvostettu englantilaisrokkari hehkuttaa: ”Mahtavaa!”

Karkotuspäätös hajottamassa irakilaisperheen – KHO torppasi äidin ja 3-vuotiaan valitusluvan

Janitskinin valitus vangitsemisesta nurin hovioikeudessa
Erkin kommentti: Näin toimii suomalainen oikeusmafiaEi kommentteja:

Lähetä kommentti