tiistai 4. huhtikuuta 2017

TI 04.04.2017


Tervetuloa Kalajoki-näyttelyyn Etappi-Kirppikselle Kalajoentie 31:een. Olen huomenna paikalla kello 10-12. Näyttelyssä esillä rakennusten pienoismalleja, muotokuvia, maalauksia, piirroksia, valokuvia ja historikkeja Kalajoen historiasta vuodesta 1323 aina nykypäivään saakka. Esillä myös Suomen historian synkintä aikaa ns. Koiviston konklaavin ja pankkikriisin ajoilta ja seurauksena.

Päivän sää Kalajoella

Tänään Kalajoella on melkein selkeää ja poutaa. Lämpötila on +8 C ja +2 C välillä. Tuulen suunta on lounaasta. Tuulen voimakkuus on 5 - 8 metriä sekunnissa. Ilman suhteellinen kosteus on 97 %. Aurinko nousee 06.33 ja laskee 20.23. Päivän pituus Kalajoella on tänään 13 tuntia 50 minuuttia.
Tänään nimipäiviä viettää Ukko.
Huomisen ennuste

10 vuorokauden sääennuste Kalajoelle näyttää tällaiselta

Päiväni

Nukuin viime yön vaihtelevasti. Välillä kävin kirjoittamassa vastauksen valtakunnansyyttäjäviraston salaiseen sähköpostiin.
From: Erkki Aho

Sent: Tuesday, April 4, 2017 6:50 AM
To: VKSV Tutkinta ; oikeusasiamies@eduskunta.fi
Subject: kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle

Eduskunnan oikeusasiamiehelle

Eduskunnan oikeusasiamiehelle, valtakunnansyyttäjävirastolle. Koska kysymys on korkeassa asemassa olevien henkilöiden rikosepäilyistä on niin lähetän tiedon tästä myös poliisiministeriön kansliapäällikölle, oikeusministerille, joka alaisuuteen oikeusasiamies ja valtakunnansyyttäjävirasto kuuluvat, perustuslakivaliokunnalle, valtioneuvostolle ja tasavallan presidentille, sillä heille kuuluu vastuu oikeusvaltiosta sekä tiedotusvälineille, joiden tehtävänä on toimia vallan vahtikoirina.
Kiitän kihlakunnansyyttäjä Laura Sairasta salaisesta sähköpostista, jolla hän ohjeisti minua tekemään rikosilmoituksen lähimmälle poliisiasemalle epäilemästäni virkarikoksesta koskien Poliisihallituksen poliisitarkastajaa Henry Lehden toimintaa.
Muistutan kihlakunnansyyttäjä Laura Sairasta Euroopan hyvän hallintotavan säännöstön 12 artiklasta.

12 artikla Palveluperiaate 1. Virkamiehen on suhteissaan yleisöön oltava palveluhenkinen, asiallinen, kohtelias ja yleisön käytettävissä. Vastatessaan kirjeisiin, puheluihin tai sähköpostiviesteihin virkamiehen on pyrittävä toimimaan mahdollisimman avuliaasti ja vastaamaan esitettyihin kysymyksiin mahdollisimman täydellisesti ja täsmällisesti. 2. Jos virkamies ei ole vastuussa kyseisestä asiasta, hänen on ohjattava kansalainen asiasta vastaavan virkamiehen puoleen. 3. Jos tapahtuu virhe, joka vaikuttaa kielteisesti yksityishenkilön oikeuksiin tai etuihin, virkamiehen on esitettävä anteeksipyyntönsä, pyrittävä mahdollisimman nopeasti korjaamaan tehdystä virheestä aiheutuneet kielteiset seuraukset ja ilmoitettava yksityishenkilölle tällä olevista valitusmahdollisuuksista säännöstön 19 artiklan mukaisesti.

Kysymys on näistä asioista
Olen Erkki Johannes Aho. Katso http://erkkiaho.com/henkilo.html
 Olen joutunut kärsimään neljä konkurssia, yhden 75 päivän ehdottoman vankeustuomion ja lukuisia kunnianloukkaustuomioita. Olen menettänyt konkursseissa omaisuuteni, yritykseni ja ihmisarvoni. Haluan ja voin todistaa olevani syytön kaikkiin näihin tuomioihin. Tehdyt rikokset eivät ole vanhentuneet, koska ulosotto on voimassa. Ulosotto pitää rikokset avoimena. Ei voi olla niin, että rikokset vanhenevat ja rikoksilla aiheuttanut ulosotot jäävät voimaan. Vaadin, että tuomiot puretaan ja Suomen valtion minulle aiheuttamat vahingot korvataan täysimääräisenä korkoineen.

Tapahtumien taustat

 Kiitos Hanna viestistäsi

 Tyytymättömyyden ilmaisu Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden käräjäoikeuden esteellisyyttä koskeva osaratkaisuun

 Todistusaineisto on nähtävillä Kalajoki-näyttelyssä Etappi-Kirppiksellä Kalajoentie 31:ssä. Olen siellä paikalla arkisin 10-12 ja sunnuntaisin 12-14.

Kalajoki-näyttely
Kalajoki-näyttelyn synty

 Koska poliisi ei tutki, syyttäjä syytä, oikeus ei ota käsiteltäväkseen ja laillisuusvalvonta ei näe asioissa mitään laitonta rikoksista puhumattakaan niin käännyin apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen ja poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen puoleen pyytäen heiltä selvitystä asiasta. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen ei ole vastannut selvityspyyntööni mutta poliisiylisjohtaja Seppo Kolehmainen on delegoinut asian poliisihallituksen poliisitarkastaja Henry Lehdelle, jonka vastaus liitteenä. Katson, että kysymyksessä on poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen vastaus, jonka on allekirjoittanut poliisitarkastaja Henry Lehti.

Rikos tutkitaan tapahtumapaikkakunnalla eli minun oikeustajuni mukaan rikos tulee tutkia Helsingissä. Minun oikeustajuni mukaan kysymys on virka-aseman väärinkäytöstä, toimivallan ylityksestä, rikollisten suojelusta ja rikosten peittelystä. Kysymys on siis todella vakavista rikoksista, joista poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaista ja poliisitarkastaja Jyrki Lehteä on syytä epäillä. Minä edellytän, että asiassa järjestetään rikostutkinta, jossa minua kuulustellaan ja minä esitän kuulusteluissa todistusaineistot sekä juridisen argumentoinnin. Asiasta tehdään kuulustelupöytäkirja ja haluan, että kuulustelut videoidaan. Tämän perusteella syyttäjä nostaa syytteen poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaista ja poliisitarkastaja Jyrki Lehteä vastaan.

Koska apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen ei ole vastannut minulle säädetyssä ajassa, niin katson, että häntä on syytä epäillä myös virkarikoksesta
seuraavan linkin päätöksen perusteella, jossa hän suojeli valtiosyyttäjä Jorma Äijälän esityksestä rikollisesti toimivia kihlakunnansyyttäjiä ja rikollisesti toimivia poliiseja. Minulla on oikeus todistaa tämänkin asia. Eduskunnan oikeusasiamiehen on määrättävä asialle syyttäjä ja tutkija. Edellytän, että tässäkin tapauksessa minua kuulustellaan ja minä esitän todistusaineistot sekä juridisen argumentoinnin. Asiasta tehdään kuulustelupöytäkirjat ja kuulustelut videoidaan oikeusvarmuuden tähden.

From: Erkki Aho
Sent: Thursday, March 16, 2017 11:18 AM
To: VKSV Tutkinta ; seppo.kolehmainen@poliisi.fi
Subject: Pyydän vastausta
Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen
oikeusministeriö
Pyydän Teitä vastaamaan minulle kohtuullisen ajan kuluessa kuten eduskunnan oikeusasiamies on päätöksessään todennut siihen, miksi poliisi ei tutki ja miksi syyttäjä ei syytä ja miksi oikeusistuin ei ota asioita käsiteltäväksi. Jatkuu......Tänään Kalajoki-näyttelyssä kävi vanhoja tuttuja 50 vuoden takaa. Myös toimistossani kävi henkilöitä joiden asioita olen hoitanut. Kalevan juttutuvasta tein sen havainnon, että sitä pyörittää Kalevan henkilökunta ja mahdollisesti toimittajat ovat keskeisessä roolissa laatimassa juttujen aiheita. Kalevan juttutupa ei julkaissut minun tekemääni keskustelun avausta.
Kävin pyöräilemässä 20 km. Lämpötila oli +10 C.

Mielipiteeni

Teidän tehokkuuttanne ei mitata sen mukaan, pystyttekö te tekemään oikean valinnan. Se, millä tavalla te käsittelette itseänne emotionaalisesti valinnan jälkeen, on paljon parempi teidän senhetkisen eheytenne mittari, koska valinnan leimaaminen ”oikeaksi” on osoituksena siitä käsityksestä, että jokin asia ”pitää” tehdä niin tai näin, ja siitä aseenteestahan te juuri pyritte vapautumaan. Uudenlainen ajattelutapa tuottaa satoa kahdella tasolla – ensiksikin se auttaa teitä vapautumaan siitä järjesttömästä käsityksestä, että asiat pitää tehdä jollakin tietyllä tavalla, ja toiseksi teidän on paljon helpompi tehdä päätöksiä, kun te ette enää jaottele niitä noihin virheellisiin oikea–väärä-kategorioihin.

Mietelauseet

Me kuulemme ja ymmärrämme vain sellaisia asioita, jotka jo puoliksi tunnemme.
Ennakkoluulo on tietämättömyyden lapsi.
Sattumat ovat sattumia ainoastaan tietämättömälle.
Se joka sijoittaa omaisuutensa aivoihinsa, on suojassa rosvoilta.
Lukeminen on ajatukselle samaa kuin voimistelu ruumiille.
Viisas mies lukee niin kirjaa kkuin elämääkin.

Blogini

Ketterä – JHT 9-1

JHT – Ketterä 2-5

Mielenkiintoiset blogit

Analyysi: Suomen ja Kiinan ystävyys on kuin tuulahdus Neuvostoliiton ajoilta

Suurmoskeijasta tulee vallan ja alistamisen symboli

Sotessa otettava viimein aikalisä

Alueelliset uutiset

Kalajoen Pallolta yllätyspäätös – hallitreenit loppuvat http://www.kalajokiseutu.fi/sisalto/5905/kalajoen-pallolta-yllatyspaatos-hallitreenit-loppuvat

Siipotec mukaan yritysten kasvuohjelmaan

Miehet heittivät polttopullot kohti turvapaikanhakijoiden majapaikkaa – syytteet hylättiin, sillä tuhotyön yritystä pidettiin kelvottomana

Vuoden 2016 tilinpäätös osoittaa Kalajoen kaupungin tilikauden aikaisen toi minnan olleen tehokasta ja talouden tilanteen jatkuvan hyvänä. Käyttötalouden nettototeuma on talousarvion mukainen. Kalajoen kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös osoittaa vuosikatteen määräksi 5,8 milj. euroa (466 €/as, kunnissa keskimäärin n. 350 €/as). Ti likauden toiminnallinen tulos ilman kertaluonteisia eriä on 1,4 milj. euroa ylijäämäi nen. Kaupungin yhteenlaskettu verorahoitus kasvoi 1,9 M€, 2,8 %:ia.
Lainakannassa ei tapahtunut merkittäviä muutoksia. Tilinpäätöshetkellä kaupungilla oli lainaa 32,60 milj. euroa (v.2015, 32,66 milj.€). Rahavarat (rahoitusarvopaperit + rahat ja pankkisaamiset) kasvoivat 0,5 milj. eurolla. Nettovelka asukasta kohden 31.12.2016 tilanteessa oli 1 317 euroa (31.12.2015, 1 358 euroa/asukas). Kalajoen kaupungilla on taseellaan kertynyttä ylijäämää 18,18 milj. € (1 445 €/as).

Vuoden 2016 aikana julkisten ja yksityisten palveluiden yhteenliittymän, liikekeskus toteutuksen, mahdollistamiseksi hankittiin kiinteistö Liikenne ja samalla kiinteistöä hallinnoinut kaupungin omistama kiinteistöyhtiö päätettiin purkaa. Lisäksi saatettiin eteenpäin jo aiemmin päätettyjä yhtiöiden purkamisia. Em. vaikutuksesta vuoden 2016 tilinpäätös sisältää poikkeuksellisia taseen varallisuuseristä tehtyjä kertaluonteisia alaskirjauksia, jotka käänsivät toiminnan tuoman ylijäämän hieman alijäämäiseksi (-0,2 milj. €): - lisäpoisto käytöstä poistetusta Raution vanhasta koulusta 0,15 milj. € - tytäryhtiöosakkeiden arvonalentumiset: KOY Kalajoen Linja-autoasema 0,9 M€ ja Himangan Matkailu Oy 0,3 milj. €.

Kotimaan uutiset

OKL:n lakkauttaminen on Savonlinnan vuokrataloyhtiöille kova paikka – Uhkana konkurssi ja asuntojen purkaminen

Katoaako kirjolohi lautasiltamme? EU:n vesipuitedirektiivi ei salli kalankasvattamojen ympäristöhaittoja

Sote-soppa kiehuu kuntavaalien alla - hallitus vastaa välikysymykseen sote-uudistuksesta

Poliisi IS:lle: Mielenosoittajat pääsivät sisäministeriön tiloihin

Suomalaisprofessorit tutkivat Stalinin salaisia papereita: Neuvostoliitto halusi ulottaa tukikohtansa Hangosta Saloon

Ulkomaan uutiset

Kirgisia: Pietarin räjähdyksestä epäilty on kirgisialais­syntyinen Venäjän kansalainen

Pietarin terrori-iskusta epäilty kirgisialainen mies nimettiin – kyseessä itsemurhaisku?

Kiinan presidentti saapuu Helsinkiin – Tutkija: Suomelle ollaan nyt varsin kateellisia Euroopassa

Pakolaiset ja turvapaikanhakijat Euroopassa

Talousuutiset

Kii­na­lais­si­joi­tuk­set Suomeen ovat olleet kasvussa

Terveysteknologian vienti kasvoi huimasti – arvo jo yli kaksi miljardia euroa

Työn perässä Suomeen ja Pohjanmaalle – kiistoja syntyy, mutta niistä opitaan

Urheilu-uutiset

Naisleijonille taistelutappio USA:lle – puolivälierissä vastaan Ruotsi

Pelaajat hurjistuivat NHL:n päätöksestä: "Järkyttävä pettymys"

Loppukevennys

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki rajussa baaritappelussa Espanjassa – ”Otin miestä päästä kiinni”

Poliisi käytti kaasua yhteenotossa pakkopalautuksia vastustavien kanssa - turvapaikkapolitiikkaa suomitaan somessa

TS: Raision henkirikoksen uhri oli perussuomalaisten kuntavaaliehdokas

Maallikkosaarnaajalle kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta - määrättiin maksamaan valtiolle jättipotti

YLE AREENA

Saarien maailma

Kielletyt äänet

Maalikooste Suomi – USA

Eskl Granlund – tiastelulähetti

Musiikki

Key to my heart....♥

Aloha he ... - BZN

Lara Fabian - Ascolta la voce

GIOVANNI MARRADI - With you

Pat Metheny & Brad Mehldau - Find me in your dreams

Ray Charles & Mary Ann Fisher - Sweet Memories

You Are - Laura Pausini - Lyrics

Tango D'Amor - Tango Jointz

Frederic François Chopin - Waltz Rain

Leonard Cohen - You Got Me Singing

Liikunta ja terveys

Paino 106,2 kg. Verenpaine aamulla 141/94 pulssi 57. Verenpaine illalla 149/90, lepopulssi 57. Jumppa 0/1310 min, kävely 0/54 km, pyöräily 20/109 km, uinti 0/16400 m, kuntosali 0/3370 min, juoksu 0/0 km, hiihto 0/0 km , rullaluistelu 0/0 km.

Kalajoki-näyttely

Kirpputori Etapin esittely

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä

Kalajoki-näyttelyn synty

Kalajoki-näyttelyn valokuvanäyttely

Kalajoki-näyttely Tapion TuvallaEi kommentteja:

Lähetä kommentti